Mikä on meidän lasten tulevaisuus

Anonyymi-ap

Jokaisen pitää alkaa pohtia lasten tulevaisuutta ja ryhtyä toimiin tulevaisuuden pelastamiseksi.
Ilmasto lämpenee nyt kovaa vauhtia ja sen takia joudumme kohtaamaan yhä suurempia ongelmia:
- sääolot muuttuvat paljon
- lämpötilat nousevat entistä enemmän ja se aiheuttaa esim. Rankkasateita, maanvyörymiä tulvia jne.
- helle tappaa myös ihmisiä
- ruuan tuotanto tulee vaikeutumaan ja samalla ruokapula kasvaa
' ihmiset lähtevät massoittain liikkeelle etsimään parempia asuinalueita
- Suomikin saa varustautua suureen massamaahanmuuttoon, sitten puhutaankin jo sadoista tuhansista tulijoista

Mitä sitten jokainen voi tehdä:
- vähentää turhaa autoilua
- lopettaa lentämisen ja ulkomaanmatkat
- vähentää kulutusta ja ostaa kestäviä tuotteita
- vähentää monin tavoin jätteiden määrää, muovia, metallia, paperia, pahvia, vaatteita, rakennusjätteitä jne
- ostaa suomalaista ruokaa ja tavaroita
- käyttää vähemmän sähkölaitteita
- pienentää kesällä ilmastointia ja talvella lämmitystä

Ja miettiä jokapäiväisessä elämässä keinoja, jotka eivät tuhoa luontoa.

Kun ilmastonmuutos alkaa nopeutua, niin elämä muuttuu kurjaksi erilaisten sääilmiöiden kautta. Ja mikä on sitten meidän lasten tulevaisuus vai onko tulevaisuutta ollenkaan. Tutkimuksissa on jo todetti, että lapsia ei tehdä tulossa olevan ilmastomuutoksen takia.

21

451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ensimmäiseksi teidän vanhempien pitää laittaa lapsille säännöt mitä saa tehdä ja mitä ei..täälläkin itkee vanhemmat ettei lapset saa käyttää naamareita koulussa ja kuljeskella paljain jaloin..mikä näitä vanhempia riivaa..12 13 v puukottaa ja ryöstää..mun kohdalle kun tulee niin vedän kunnolla kuonoon..

      • Anonyymi

        Niinkin ikävästi voi käydä, että vanhemmilla ja muilla läheisillä on mahdollisuus tavata "kullanmuruja" vain vankiloiden viikonloppujen tapaamisaikoina yhteistiloissa vartijoiden läsnäollessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinkin ikävästi voi käydä, että vanhemmilla ja muilla läheisillä on mahdollisuus tavata "kullanmuruja" vain vankiloiden viikonloppujen tapaamisaikoina yhteistiloissa vartijoiden läsnäollessa.

        Seksuaalirikolliset ovat vankien keskuudessa alinta pohjasakkaa.


    • Anonyymi

      Näin on. Lasten kanssa ei ole kaikilla helppoa. Todellakaan miksi pitää tehdä lapsia, jos ei osaa kasvattaa. En halua lapsia, jotka alaikäisinä alkavat käyttämään huumeita, en halua lapsia, jotka riehuvat ja rikkovat paikkoja toisten taloissa ja kylän keskustassa, en halua lapsia, joita opiskelu ei kiinnosta laisinkaan, en halua lapsia, jotka haistattavat vittua vanhemmilleen, en halua lapsia, jotka kiusaavat muita. en halua lapsia, jotka eivät ole kiinnostunut työnteosta jne. Lista on loputon ja olen onnellinen, että minulla ei ole lapsia eikä tule myös olemaan.

      • Anonyymi

        Suurin osa lapsista ja nuorista on tasapainoisia, vastuuntuntoisia ihmisiä.


      • Anonyymi

        Kiukkunen vanhapiika vai vanhapoikako oot?


      • Anonyymi

        Kielenkäytössä "vittu" on todella yleistä ja sitä kuulee joka paikassa. Myös pukeutumisessa on "tyyli", joka ihmetyttää ja ärsyttää. Ainakin kaupunkimiljöössä, jotkut murkkuikäiset pojat pitävät ylisuuria housuja, jotka roikkuvat jalassa niin alhaalla, että "vako" näkyy. En tiedä mihin housut yleensä varaavat pysyäkseen jalassa. Henkseleitä ei näy. Lisäksi niskat kyttyrässä ja huput päässä "vittua" hokien porukassa matka jatkuu. Toisaalta näkee myös todella fiksusti pukeutuvia ja hyvin käyttäytyviä nuoria, mutta huonosti pukeutuviin ja huonoon kielenkäyttöön kiinnittää enempi huomiota.


    • Anonyymi

      Nykyään ketään ei saa kutsua vanhaksipojaksi eikä vanhaksipiiaksi.
      Olen omillani hyvin toimeentuleva itsekäs nuori.

      • Anonyymi

        Sinkkuudella ja itsekkyydellä ei ole mitään yhteistä sen enempää kuin muillakaan tavoilla elää. Kaikki ihmiset ovat itsekkäitä. Se on se elämän julma totuus. Tajusin tämän jo lapsena, kun mietin oman kotikyläni ihmisiä.


    • Anonyymi

      Ilmasto kylmenee lähi vuosina....

    • Hei ja tiedoksi kaikille,

      Ympäristö ja tulevaisuus mielessä-hanke järjestää monipuolisia ja maksuttomia mahdollisuuksia ympäristötunteiden ja tulevaisuuteen liittyvien huolien käsittelyyn.

      Hankkeella on Tukinetissä tarjoilla yksilöllistä tukea ympäristökriisiin tukisuhdepalvelu.

      Huolettaako ilmastokriisi, surettaako luontokato, mietityttääkö tulevaisuus? Kun ympäristökriisi herättää tunteita, me tarjoamme tukea. Ilmastoahdistus on yleistä, etkä ole yksin. Tukisuhteessa voit keskustella yksityisesti, luottamuksellisesti ja nimettömästi hankkeen työntekijän kanssa. Keskustelutuki on tarkoitettu muutamien kuukausien, korkeintaan noin puolen vuoden mittaiseksi. https://tukinet.net/teemat/yksilollista-tukea-ymparistokriisiin/tukisuhteet/

      Ystävällisin terveisin
      MIELI Kriisikeskus Helsinki/Kata

    • Anonyymi

      Pohjanmaa on täynnä tuulivoimakriisikuntia.

    • Anonyymi

      Seuratkaapa itäisen Keski-Euroopan säätietoja. Järkyttäviä tulvia on siellä nyt ja lisää on tulossa.

      • Anonyymi

        Joten? Miksi minun pitäisi siitä ahdistua? On täällä ennenkin eletty.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Lepettakaa punasilmäkanit se lisääntyminen. Maapallon lämpenemiselle emme mitään voi, ainut siivotkaa jälkenne.

    • Anonyymi

      Ei ainakaan tarvitsisi luoda perättömiä kauhukuvia. Nuoret ahdistuu, kuten Ylivieskassa, asiaa pitää kertoa, mutta ei pelottelulla.

      • Anonyymi

        Mikä on perätön kauhukuva?


    • Voi pyhä yksinkertaisuus.

      (Mikäli) Ilmastonmuutos johtuu lisääntyneestä hiilidioksidista ilmakehästä, ei Suomessa tapahtuva "turhan" autoilun vähentäminen, "turhan"lentämisen lopettaminen, "turhan" kulutuksen vähentäminen, "turhan" jätteen tuottamisen vähentäminen, suomalaisen ruuan ostaminen, ilmastoinnin ja lämmityksen vähentäminen auta maailmaa millään tavalla.

      Kioton ilmastosopimuksen tarkoituksena on pysäyttää ihmiskunnan hiilidioksipäästöt sille tasolle, jossa ne olivat vuonna 1990. Vuonna 1990 globaalit hiilidioksidi päästöt olivat 22,75 miljardia tonnia vuodessa. vuonna 2023 globaalit CO2 päästöt olivat 37,55 miljardia tonnia vuodessa. Maapallon laajuiset vuotuiset CO2 päästöt ovat siis 60 % korkeammat kuin sovittiin. Päästöjen kasvu on tapahtunut pääasiassa Aasiassa ja Kiinassa, ei Euroopassa taikka Pohjois-Amerikassa. Yksistään Kiinan CO2 päästöt ovat kolminkertaiset koko EU-alueen päästöihin verrattuna ja enemmän kuin EU:n ja USA:n päästöt yhteensä. Pohjois-Amerikka ja EU-ovat siis pitäneet kiinni Kioton sopimuksesta ja niiden päästöt ovat alemmat kuin vuonna 1990.

      On siis tulevaisuutta ajatellen aivan sama ajellaanko Suomessa järkevämmin vähäpäästöisillä autoilla tai lajitellaanko jätteet, jos kasvihuonekaasujen päästäminen ilmakehään muualla ainoastaan kiihtyy.

      Tietysti hiilidioksidia voidaan alkaa vähentämään ilmakehästä ihan tarkoituksellisin toimin. Yksi puu sitoo hiilidioksidia 25 kg vuodessa. Puu elää ehkä pari sataa vuotta, jonka jälkeen sen sitoma hiilidioksidi pääsee melko lailla takaisin ilmakehään lahoamisen kautta.

      Jos maailman vuotuinen hiilidioksidipäästö on 37 miljardia tonnia ja se määrä halutaan poistaa. Tarvitsee sitä varten haudata maahan 148 000 000 000 puuta, jotka ovat 10 vuotta vanhoja. Puut on haudattava niin syvälle, ettei niiden lahoamisesta pääse hiilidioksidia ilmakehään. Ongelma on, että maailmassa arvioidaan olevan vain 3 000 000 000 000 puuta. Joutuisimme siis hautaamaan 20 % koko maailman puustosta vuosittain. Ja tämä estäisi ainoastaan hiilidioksidin lisääntymisen ilmakehässä, ei poistaisi siellä jo olevaa.

      Toki jokainen voi moraalisesti kantaa oman kortensa kekoon ja kuvitella, että hänen henkilökohtaisilla ratkaisuillaan on väliä kasvihuonekaasujen globaaliin mittakaavaan. Tosiasia kuitenkin on, että asian ratkaisu vaatii maailmanlaajuisia poliittis-taloudellisia päätöksiä, ei kotitalouksien tekemiä moraalisia valintoja.

    • Anonyymi

      Kyllä kaikilla kulutustottumuksilla on merkitystä. Kenenkään ei tarvitse ostaa turhaa kiinalaista kertakäyttöroinaa. Jokaisen ihmisen valinnoilla on merkitystä.
      Pitääkö meidän sitten alkaa toitottaa lapsille että maailma on tuhon tiellä?
      Kokp maapallo on tuhon tiellä.

      • Anonyymi

        Lapsille pitää luoda toivon horisontti. Suomessa on vain 5,5 miljoonaa ihmistä. Pikkuruista kansaamme ei kannata taakoittaa enempää kuin on välttämätöntä. Voimme elää ilmastoystävällisesti, mutta maapallon kohtaloon emme juuri voi vaikuttaa paitsi siten, että keskuudestamme nousee tieteentekijöitä, jotka tekevät mullistavia keksintöjä ilmastoon ja muihin asioihin liittyen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      44
      3081
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      88
      2095
    3. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      78
      1719
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1445
    5. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      239
      1235
    6. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      148
      1104
    7. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      1074
    8. Kyllä tämä tästä kääntyy hoki Orpo tänään eduskunnassa

      Mihin suuntaan se sitten kääntyy? Kyllä on mielenkiintoista odottaa tätä "käännöstä" mihin Orpo uskoo. Milloin ja miten
      Maailman menoa
      116
      1059
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      13
      1018
    10. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      48
      1011
    Aihe