Saksassa lopetettiin poliittinen valtiollinen tv-yhtiö

Anonyymi-ap

Saksan SED-puolueen tukiverkkoon kiinteänä osana kuuluneen poliittisen valtiollisen tv-yhtiön DFF1 ja DFF2 kanavat lakkautettiin 1991

DDR:n romahdus ja DFF:n taantuminen

"Aluksi DDR-FS pysyi puolueen linjassa ja tuskin raportoi maassa 9. syyskuuta alkaneista joukkomielenosoituksista. Kuitenkin sen jälkeen kun Erich Honecker erotettiin virastaan ​​keskiviikkona 18. lokakuuta 1989 – kaksi päivää sen jälkeen, kun Aktuelle Kamera näytti kuvia edellisenä maanantaina Leipzigissä pidetystä mielenosoituksesta ilman minkäänlaista sensuuria – ja SED:n valta alkoi murentua. ,

DDR-FS uudisti ohjelmiaan poistaakseen propagandan ja raportoidakseen uutisia vapaasti. Pääpropaganda-ohjelma Der schwarze Kanal (Musta kanava) - joka julkaisi Länsi-Saksan TV-uutisia selittävine kommentteineen, jotka kertoivat katsojille kuvien "oikeista" tarinoista ja merkityksistä ja kritisoivat yleisesti länsimaisia ​​tiedotusvälineitä (erityisesti ARD:ta ja ZDF:tä). päättyi viimeisellä jaksollaan 30. lokakuuta 1989.

Kun rajat avautuivat 9. marraskuuta, DDR2:n pääuutisohjelma tuotettiin ilman sensuuria tai häiriöitä, joten se kattoi tapahtumat kokonaisuudessaan. Tunnustuksena sen luotettavasta kattavuudesta ohjelma lähetettiin uudelleen läntisellä kanavalla 3sat . DDR-FS liittyi 3sat-konsortioon helmikuussa 1990.

DDR-FS erottui lähes täysin valtiokoneistosta ja aloitti useita uusia ohjelmalohkoja, mukaan lukien ilmainen ja avoin keskusteluohjelma torstaisin sekä katsojien kriittiset puheenvuorot. . Aluksi tätä piti käsitellä erittäin huolellisesti, sillä Stasi – valtion salainen poliisi – toimi edelleen ja sillä oli toimisto ateljeissa.

Yhdistyminen

Yhdistymisen jälkeen 3. lokakuuta 1990 DFF lakkasi olemasta entisen DDR:n valtion yleisradioyhtiö. Koska Saksan liittotasavallan perustuslaki varaa lähetystoiminnan Saksan osavaltioille (Länder) , liittovaltion hallitus ei saanut jatkaa lähetyspalvelua. Saksan kahden valtion välisen yhdistymissopimuksen (Einigungsvertrag) 36 artikla (allekirjoitettu 31. elokuuta 1990) edellytti, että DFF oli lakkautettava 31. joulukuuta 1991 mennessä ja että entinen Länsi-Saksan televisiolähetysjärjestelmä laajennettiin korvaamaan se.

Seuraajia

DFF:n purkaminen ja sen korvaaminen osavaltioissa toimivilla ARD-lähetysyhtiöillä oli kiistanalainen koko prosessin ajan.

DFF:n työntekijät olivat huolissaan työmahdollisuuksista uusissa lähetysyhtiöissä, ja he olivat myös uskollisia DFF:lle. Katsojat, jotka ovat tottuneet DFF:n ohjelmiin, olivat huolissaan suosikkiohjelmien katoamisesta ja useimpien katsojien valinnasta lännen ja idän kanavien välillä. Uudet osavaltiot harkitsivat DFF-muodon pitämistä käynnissä ARD:n jäsenten "kolmannen ohjelman" vastineena muilla alueilla. Poliittinen mielipide vastusti kuitenkin keskittämistä ja puolsi lännestä tuotua uutta hajautettua järjestelmää.

Saksi , Saksi-Anhalt ja Thüringen sopivat yhdistävänsä lähetyksensä Mitteldeutscher Rundfunkiin (MDR), ARD:n jäsenlähetysyhtiöön, jonka kotipaikka on Leipzig. Mecklenburg-Vorpommern , Brandenburg ja Berliini harkitsivat lähetystensä yhdistämistä Nordostdeutschen Rundfunkanstalt - Northeast German Broadcastingiin (NORA). Toinen vaihtoehto oli Brandenburgin ja Berliinin yhdistäminen ja Mecklenburg-Vorpommernilla oma lähetysyhtiö.

Kolmen osavaltion välillä ei päästy sopimukseen ; Siksi Mecklenburg liittyi olemassa olevaan Norddeutscher Rundfunkiin (NDR), kun taas nykyinen Sender Freies Berlin (SFB) laajeni koko kaupunkiin ja uusi lähetysyhtiö, Ostdeutscher Rundfunk Brandenburg (ORB) käynnistettiin Brandenburgiin.

DFF päättyi lopulta keskiyöllä 31. joulukuuta 1991. Uudet organisaatiot aloittivat lähetykset heti sen jälkeen, 1. tammikuuta 1992. SFB ja ORB yhdistyivät 1. toukokuuta 2003 Rundfunk Berlin-Brandenburgiksi (RBB)."

https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Deutscher_Fernsehfunk?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

        Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
        Maailman menoa
        583
        3868
      2. Muuttaisiko viesti mitään

        Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
        Ikävä
        48
        3318
      3. Jos sinulla kiinnostaisi

        Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
        Ikävä
        38
        2791
      4. Valpuri Nykänen elokapina

        Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
        Maailman menoa
        66
        2749
      5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

        Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
        Ikävä
        19
        2134
      6. Jospa me nähtäisiin

        Sinne suuntaan menossa🤣
        Ikävä
        32
        2081
      7. Se että tavattiin

        Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
        Ikävä
        12
        1967
      8. Elämä jatkuu

        Onneksi ilman sinua
        Ikävä
        29
        1855
      9. Oot pala mun sielua

        Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
        Ikävä
        17
        1800
      10. Hei T........

        Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
        Suhteet
        47
        1749
      Aihe