Tanskassa 16-vuotias saa ostaa alle 17% viinaksia kaupasta

Anonyymi-ap

Tanskassa alkoholipolitiikka on varsin vähän rajoitettua. Kirkasta viinaa myydään lähikaupoissakin, ja alle 17% vahvuiosta alkoholia saa ostaa kuka tahansa 16 vuotta täyttänyt tanskalainen. Papereita ei kassalla kysellä, vaikka naama näyttäisi 13-vuotiaaltakin.
https://suomenash.fi/asiantuntijan-aani/pohjoismaisen-alkoholipolitiikan-ytimessa/

Petteri Orpon kokoomus haluaa ajaa Suomeen tanskalaistyyppisen, liberaalin alkoholipolitiikan. Tämä tarkoittaa väistämättä Alkon monopolin loppumista, ja Alkon lopettamista.

Naapurimaissamme Norjassa ja Ruotsissa alkoholin monopoli tulee säilymään.

Vahvin Ruotsin elintarvikeliikkeistä saatava olut on vahvuudeltaan 3,5% kun se Suomessa on 8.0% ja ollaan nostamassa 20% tasolle.

Ruotsin ja Norjan kansantalouksilla menee hyvin. Suomi keskittyy jatkossa entistä enemmän nuyorison juopotteluun. Ei pärjätä edes olympialaisissakaan enää.

23

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tanskassa saa viinaa kioskeistakin,ja höpöheinää Kristiastadista suoraan tiskiltä. Oluttahan Tanskit enimmäkseen kittaa,suoraan duunista pubiin muutamalle ja sitten vasta kotiin.

      • Anonyymi

        Kristianstadin höpöheinät ja vapaat huumekäytöt on kyllä lopetettu. Tavalliset ihmiset saivat tarpeekseen rikollisuudesta, eikä Kristianstadin vapaakaupunkia enää ole,


      • Anonyymi

        Pusher Street on tosin ollu suljettuna jonkin aikaa mutta markkina säätelee ehdot ja uudet Pusher Streetit (nk krissun II ja III linjat) on avattu Kristianiaan viime viikolla sieltä saa hassaa ja höpöjeinää niin paljon kun jaksaa poltella

        https://cphnews.mediajungle.dk/archives/10188


      • Anonyymi

        Vapaakaupungin pilvimyyjät ja Hashis heikit ovat siirtäneet markkinoitaan Istedgadille kojut aukeavat yleensä klo 22.00 jälkeen ja jointin hinta noin sata kornoa joten ei paha


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vapaakaupungin pilvimyyjät ja Hashis heikit ovat siirtäneet markkinoitaan Istedgadille kojut aukeavat yleensä klo 22.00 jälkeen ja jointin hinta noin sata kornoa joten ei paha

        Minä en maksaisi yhdestä jointtitupakista 10 euroa. Tuohan tekee päivän aikana sellaiset 50...100 euroa, jos normaaliin tahtiin sätkiänsä vetelee.


    • Anonyymi

      Ulkomailla osataan elää ilman holhousta. Suomessa ei osata mitään.

      • Anonyymi

        Juoppo harvemmin osaa elää ilman että tarvitsisi kontrollia. Eihän se muuten myrkystään olisi riippuvainen.
        Terveiset taas Koskenkorvalta


      • Anonyymi

        On järkevää mieltää kansalaiset alkoholin suhteen kahteen ryhmään. Ne joilla ei ole koko elämänsä aikana ongelmaa alkoholin kanssa, ja ne ihmiset joilla kyseinen ongelma on.

        Ruokakaupat voivat olla pullollaan tarjolla viinaksia niille, joilla ongelmaa ei ole. Ongelmaiset taas ostavat itsensä kipeäksi ja hengiltä viinalla.

        Suomessa yli 1.0 miljoonalla kansalaisella ON vaikeuksia alkoholinkäyttönsä kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On järkevää mieltää kansalaiset alkoholin suhteen kahteen ryhmään. Ne joilla ei ole koko elämänsä aikana ongelmaa alkoholin kanssa, ja ne ihmiset joilla kyseinen ongelma on.

        Ruokakaupat voivat olla pullollaan tarjolla viinaksia niille, joilla ongelmaa ei ole. Ongelmaiset taas ostavat itsensä kipeäksi ja hengiltä viinalla.

        Suomessa yli 1.0 miljoonalla kansalaisella ON vaikeuksia alkoholinkäyttönsä kanssa.

        Nuo ongelmaiset ostavat itsensä kipeiksi ja hengiltä viinalla vaikka niitä ei ruokakauppoissa olisikaan. Ei Alkokaan kieltäydy myymästä alkoholia juopoille. Joten perustelu Alkon monopolille on edelleen typerä.

        Ja miksi muiden kansalaisten pitäisi tuosta kärsiä?


    • Anonyymi

      Vieläkö joku ihmettelee miksi tanskalainen uus nuoriso on niin rappeutunutta ? Ne on niin huonossa kunnossa etteivät edes halua tapella niinkuin meillä tai Ruottissa.

      • Anonyymi

        Tanska on 500 km etelämpänä kuin Suomi. Noiden kaamosaika. lumi ja pakkanen kestää vain kolmasosan siitä mitä se on Suomen talvessa.

        Monivuotisen sodan perintö ja pula-aikakin ovat noille ihan tietämättömiä asioita. Sisäoloissa oleilu kannustaa suomalaisia juomaan viinaa.


    • Anonyymi

      Ette sitten muistanut maita joissa nuo lait ovat paljon tiukempia ja vasta 20 vuotias saa alkoholia ostaa ja autosta ei saa löytyä korkattua pulloa jne...

    • Anonyymi

      Miksi nuo jutut on Persuille niin tärkeitä, no siksi kun suurin osa Persuista on alkoholisoituneita.

      • Anonyymi

        Perussuomalaiset perheet patikoivat porukalla viikonloppuisin. Kesällä leireillään ja vietetään reipasta ulkoilmaelämää koko perheen voimin.

        Liikunnassa ja urheilussa kaikilla perussuomalaisilal lapsilla on peruszkoyulussa järjestään kytmppi todistuksessa.

        Koulussa liikunta, uskonto ja matemaattiset aineet sekä kielet kiinnostavat reippaita perussuomalaisia perheitä.


    • Anonyymi

      Kaikki alkoholipitoiset juomat poistettava kaupoista heti. Jos joku poliitikko välttämättä haluu että alkoholia saa yhä helpommin, herää kysymys miksi.

    • Anonyymi

      > Minä en maksaisi yhdestä jointtitupakista 10 euroa. Tuohan tekee
      > päivän aikana sellaiset 50...100 euroa, jos normaaliin tahtiin sätkiänsä vetelee.

      Tuota kannabista kovasti suositellaan, että on hyvää ja terveellistä. Pitäisi kokonaan kuulemma vapauttaa. Aika korkean hintaista ainetta tuo minusta on tavalliselle ihmiselle.

      Normaalin Marlboro Gold tupakkiaskin saa hintaan 9,70 €. Kun askissa on 20 tupakkaa, niin kappalehinnaksi tulee vain 48,5 snt/tupakki.

      Yksi aski riittää päivässä. Eli se on sellainen 10 €/vrk tämä rahanmeno, silti hinta on vain 1/10 osa kannabiksen hinnoista.

    • Anonyymi

      No jos viina, loisiminen ja persuilu on tärkeintä elämässä niin go for it!

    • Anonyymi

      Monissakin maissa on paljon löysempi alkoholipolitiikka eikä silti mitään alkoholiongelmaa. Olisi vain hyvä Alkon monopoliasema lopetetaan ja kaupat voivat myydä viinejä ja jopa viinaa. Jotkut typerykset vain haluavat jatkuvasti holhota aikuisia ihmisiä, mutta tuollainen holhoaminen pitää lopettaa. Jos joku haluaa koko ajan ryypätä niin sitten ryyppää, ei se muille kuulu.

      Eikä Alkon monopoli ole juopottelua vähentänyt promilleakaan. Jos joku haluaa ryypätä niin se on ollut koko ajan helppoa eikä Alko ole mitenkään valvonut alkoholin käyttöä. Juoppo voi hakea vaikka 2 litraa viinaa joka ainoa päivä samasta Alkosta ja Alko myös myy nuo pullot tekemättä ja sanomatta mitään. Ainoa "kontrolli" mitä Alkolla on julisteet seinillä ja siinä kaikki. Mitään syytä siis monopolille ei siis ole.

      • Anonyymi

        Lisään... Ja alkoholiahan on helppo tehdä jopa kotona. Vaikka alkoholi poistettaisiin kaupoista kokonaan niin alkoholia silti juotaisiin. Sen tekeminen vain siirtyisi piiloon.


    • Anonyymi

      Väittääkö joku, ettei Tanskassa ole juoppoja?

      • Anonyymi

        Tanskassa on ehkä juoppoja, mutta vähemmän kuin Suomessa. Aivan kuten muissakin Keski-Euroopan maissa on vähemmän juoppoja vaikka alkoholipolitiikka on löysää ja viinaa ja viinejä saa kaupasta.


    • Anonyymi

      Ajetaan levottomat murrosikäiset kadulle juomaan ja myymään persettä.
      Hoituu ne ongelmat niinkin.

    • Anonyymi

      > Väittääkö joku, ettei Tanskassa ole juoppoja?

      Tanskassa sen Grönlannin puoleisilla alueilla on aivan hel-vetisti alkoholismia ja juoppoja.

      Ne elävät siellä suunnilleen samoilla leveyspiireillä kuin suomalaisetkin, ja talvet ovat vähintäänkin kohtalaisen ankaria. Viina maittaa kaamoksen kansoille kaikkialla. Myös Skotit kippaavat enemmän alkoholia kuin saarivaltakunnan eteläisemmät osat.

      Pohjoismaisessa vertailussa Tanska ja Ruotsi ovat 100% alkoholin litramääriksi muutettuna kulutukseltaan suurempia kuin Suomi:

      Tanska ...... 9,4 L
      Ruotsi ...... 9,3 L
      Suomi ...... 9,2 L
      Islanti ...... 8,1 L
      Norja ....... 6,8 L
      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_alcohol_consumption_per_capita

      Norjalaisia ei viinan lumo kovinkkaan paljon pure. Ne vaan hiihtävät, ja vetävät MM-kisoista ja olympialaisista kaikenlaisissa lajeissa kultamitaleja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe