Suomalaiset vs ulkomaalaiset

Anonyymi-ap

Tiedän /tieodostan ja ymmärrän, että jossain kohtaa Suomessa tullaan siihen tilanteeseen, että on työvoimapula, etenkin vanhusten hoidossa, sekä muissakin hoito-alan töissä! Mutta nyt kun olen tehnyt keikkaa vanhuspuolella, niin suurin osa työntekiöistä on ulkomaalaisia, joilla kielitaito on maximissaan välttävä. Osa asiakkaista on sodan kokeneita, kielitaidottomia. Osa asiakkaista käyttäytyvät jopa agressiivisesti vierasmaalaisia kohtaan (muistisairaus tms) Mutta miksi ei ensin oteta ihan Suomalaisia töihin? Niin kauan kun Suomalaista työvoimaa on saatavilla? Suomessa on niin paljon työttömiä. Läheskään kaikilla ei ole sitä tarvittavaa koulutusta, mutta kuinka moni sen haluaisikin opiskella oppisopimuksella, niinkuin nämä ulkomaalaiset! Itse olen etsinyt ja etsinyt töitä. Ei alan koulutusta, mutta kokemusta aika paljonkin. Aina sanotaan vain ei oota, kun meillä on näitä ulkomaalaisia jo oppisopimuksella niin paljon. No pääsin tekemään keikkaa yhteen vanhuksia hoitavaan laitokseen, niin asiathan siellä on mielestäni ihan retuperällä. Vuorossa saattaa olla jopa kaikki työntekijät sellaisia, joilla ei Suomnenkieli taivu kun perus juttuihin. Mikä on nimesi, ikäsi jne....Ei muuhun. Miten vanhukset voi tuntea olevansa turvassa, jos eivät voi kommunikoida omalla äidinkielellään, niin että heitä ymmärretään? Itse en ainakaan halua koskaan mihinkään laitokseen, jos taso on tuota luokkaa. Antteeksi, niiaus ja kummarrus purkautumiselleni!

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      UUSI

      Siis... haet töitä, mutta sinulla ei ole edes koulutusta alalle? Tuskinpa kyse on siitä, että ulkomaalaiset vievät työpaikat nenäsi edestä, vaan siitä, että he kouluttautuvat.

      Mutta vastauksena perimmäiseen kysymykseesi: hoitoala ei kiinnosta suomalaisia enää, etenkään vanhustenhoito. Ihan sama, vaikka niitä oppisopimuspaikkoja olisi pilvin pimein tarjolla, kun niitä ei haluta.
      Työttömiä hoitajia ei myöskään ole siinä määrin, että "siitä vaan työttömät suomalaiset töihin" -periaate olisi mitenkään realistinen ajatus.

      Ja ymmärrän kyllä huolesi etenkin kielitaidon suhteen; hoitoalalla ymmärtäminen ja ymmärretyksi tuleminen ovat äärimmäisen tärkeitä. Mutta kukaan ei missään voi hoitajaansa valita. Kunhan joskus saat kunnolla kokemusta ja ymmärrystä alalta, tajuat kuinka mahdotonta on jokaiselle osoittaa se mieluinen hoitaja.

    • Anonyymi
      UUSI

      Pääsit tekemään keikkaa vaikei sinulla ole edes alan koulutusta...... ? Ei oikein täsmää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe