Fonduejuuston valinta

Anonyymi-ap

Fondue on tapa dipata. Dipata voi riisikakkua, paistinmakkaroita ja mm. ale paistinlihan paloja. Mutta ongelmaksi voi muodostua juusto. Juusto on kallista ja monille ihmisille hyvää tekevä ja tarpeellinen dippaaminen voi tämän tähden jäädä tekemättä, Mitä juustoja te olette käyttäneet dippaamiseen? Onko perinteinen edam parasta, jos sitä onnistuu löytämään tuoreena? Vai onko olemassa jotain dippaamistietoa, joka auttaisi asiaa? Juustohan on perinteisesti ollut köyhien ruokaa, mutta se, kuten muutkin periteiset terveelliset ruoat on nykyään jo niin kalliita, että monet ovat alistuneet teollisuusmoskalle, koska alelaareillakin on nykyään jo ei oota. Ja kenelläpä sitä aikaa alelaareilla enää nykyään on ollakaan? Perinteinen köyhyydenmeno lakkaa ja ihmiset kärsivät sen seuraukset.

4

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yleensä rasvaisia helposti sulavia juustoja. Siinä on vaan se että viimeksi olen fondueta maistellut joskus 90-luvulla. Hankala muistaa. Mustaleimaa kannatetaan. Olen hoitanut fondueongelman sillä että teen sulatejuustoista juustokeittoa joka periaatteessa on juustokastike., ja vähän fondujen kaltainen. Sinne voi kanssadipata vaikka kuivahtanutta vaaleeta leipää ja hyvä tulee.

      Sen muistelisin? että fondueversioon laitetaan valkoviiniä mutta mitenpä sellaseen vara olisi. Hyvä jos on varaa fondueen, nykyään riittää juustokeitto/kastike.

      • Anonyymi

        Rasvaiset juustot kuten kermajuustot eivät tuo fonduekastikkeen ominaisuuksia parhaiten esille. Kyllä olet oikeassa, menneiden aikojen fondueen laitettiin valkoviiniä.
        Nykyajan moderni fondue hoituu ehkä parhaiten edam tyyppisellä kokonaisuudella. Koska elintarvikkeiden valmistus ja säilytysmetodit kuitenkin vaihtelevat niin paljon, on selvää, että jos onnistuu saamaan isomman palan alelaarista voi olla, että voi kuulua voittajien joukkoon.
        Mikä edamista tekee fondueen ehkä soveliamman juuston?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rasvaiset juustot kuten kermajuustot eivät tuo fonduekastikkeen ominaisuuksia parhaiten esille. Kyllä olet oikeassa, menneiden aikojen fondueen laitettiin valkoviiniä.
        Nykyajan moderni fondue hoituu ehkä parhaiten edam tyyppisellä kokonaisuudella. Koska elintarvikkeiden valmistus ja säilytysmetodit kuitenkin vaihtelevat niin paljon, on selvää, että jos onnistuu saamaan isomman palan alelaarista voi olla, että voi kuulua voittajien joukkoon.
        Mikä edamista tekee fondueen ehkä soveliamman juuston?

        Edamia en laittaisi ollenkaan fondueen, maultaan liian pliisua. Valiolla on tosi hyvä fondueohje jota olen päässyt maistamaan eräässä tapaamisessa. Netistä löytyy kyllä muitakin hyviä ohjeita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edamia en laittaisi ollenkaan fondueen, maultaan liian pliisua. Valiolla on tosi hyvä fondueohje jota olen päässyt maistamaan eräässä tapaamisessa. Netistä löytyy kyllä muitakin hyviä ohjeita.

        Edam ei myöskään ole riittävän kova ja rasvainen juusto fondueeseen. Edam käy ainoastaan leivälle, ei mihinkään ruokiin. Tämä tosin on vain minun mielipide ja itse en käytä edes leivälle pliisun makunsa takia.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      107
      2685
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2375
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      20
      2255
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1826
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1600
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      166
      1318
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      277
      1138
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1014
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      994
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      178
      920
    Aihe