Tervehdys 6.10, iltasella 20.35 aloitus

Anonyymi-ap

Tässä vielä poikkesin rantasaunalle, tänään emme tätä saunaa lämmittäneet. Olkoot pyhäpäivän kiinni tulevaisuudessakin, ellei kesäaikaan paineita tule lämmittämiseen, lähinnä vierailijoilta.

Kun ihminen tarvitsee ruokaa nälkäänsä, kuuntelijaa murheisiinsa tai rukousta huoliinsa, on apua saatavilla joka puolella Helsinkiä. Sanoo Helsingin hiippakunnan piispa. Seurakunnissa tehdään diakoniatyötä, koska se on jokaisen kristityn tehtävä. Diakonia ei ole oheistoimintaa, viestintää tai brändinrakennusta, vaan kirkon olemus. Arvokasta työtä tekevät, jota mekin vaimon kanssa on tuettu. Vaikkemme ole niin minkäänsortin uskovaisia, vaan ihan tavallisia kristittyjä, kuten varmaan tekin kaikki keskustan palstalla. Annetaan heidän uskoa, jotka sitä haluavat, se vapaus kaikilla. Meillä pakkaa jäämään vähäiseksi kirkossa käynnit, joulukirkko on vakio, sekin oltu monesti Espanjan suomalaisessa seurakunnassa Fuengirolassa. Jouluaatto on vuoden suosituin kirkossakäyntipäivä. Jouluaattona kokoonnutaan jouluhartauksiin ja messuihin. Monille myös jouluaamun kirkko on perinne, josta halutaan pitää kiinni. Ennen vanhaan hevosilla ajoivat kaukaakin tiettömien taipaleiden takaa joulukirkkoon, kuin varmaan mulloinkin. Siitä olettaisin olevan perinen kun kirkossa muutaman kerran noustan ylös, ettei nukuta, varmaan muukin takana. Kuin aikanaan armeijassakin oli tilaisuuksia jotka seisaaltaan suoritettiin. Muutaman kerran ollut mukana "ojentamis tilaisuudessa, jossa väki useampaankin riviin, ja ao henkilö eturivistä pari askelta eteenpäin, ja saa nuhteensa.
Myös aikanani PE:ssäkin oli tälläinen tilaisuus, josta en sen enempää.
Armeija asioitakin siiretty siviili tuomioistuimiiin, mutta vielä oli vanhaakin mallia, juokko-osastojen komentajilla valtaa myös ojentamiseen. Myös esim. rererviläistä voidaan ojentaa, väki otetaan kentälle ja siinä tapahtuu.
Ennen vanhaan oli jalkapuitakin, joissa pahantekijöitä pidettiin kylillä esillä aikansa. Kyllähän sen kenen tahansa "minään iskee kun esillä jalkapuussa.
Vaikka naapurin rouvaa käynyt kiksauttamassa, nykyään se vain tuo mainetta ja kunniaa. Nooo, olkoon tämä kevennykseksi tarkoitettu.
Yleensä en irstaile, jota sitäkin tullut tehtyä.

Sellaista.
Pimeää on täällä vähän sivummalla,tietenkin jokapaikassa, mutta kaupungeissa runsaasti ulkovaloja, kuten meilläkin pihapiirissä useitakin valoja, eritavoin syttyviä.

Hyvää yötä tähän "lörpöttelyyn !

1

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvää yötä tähän "lörpöttelyyn !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe