Kieltolaki on osoittanut monta kertaa, ettei se toimi – ei alkoholin kanssa, eikä huumeidenkaan. Ihmiset vetää päihteitä siitä huolimatta, onko laillista vai ei, ja katukauppa vaan kukoistaa, kun hinnat ja riskit nousee. Tämä taas johtaa siihen, että aineiden puhtaudesta ei ole mitään takeita, ja käyttäjät vaarantavat henkensä, kun ei tiedä mitä oikeasti saa.
Sen sijaan, että rahaa kaadetaan kielloille ja rangaistuksille, voitaisiin ohjata resursseja koulutukseen, valistukseen ja valvottuihin hoitomuotoihin. Katsokaa vaikka Portugalin mallia – siellä on vähennetty rangaistuksia ja keskitytty hoitoon. Tulos? Vähemmän yliannostuksia, vähemmän haittoja, ja verorahat menee suoraan terveydenhuoltoon eikä rikollisille.
On myös fakta, että suuri osa päihdeongelmista on sosiaalisten ja psyykkisten ongelmien seurausta. Jos yhteiskunta ei anna tukea elämän kriiseihin ja mielen hyvinvointiin, miksi se tuomitsee ne, jotka turvautuvat päihteisiin? Kieltolaki ei vähennä ongelmia – se vaan piilottaa ne. Ratkaisu on paremmassa valistuksessa, avoimuudessa ja siinä, että ongelmia voi kohdata ilman pelkoa rangaistuksesta.
Kieltolaki ei yksinkertaisesti toimi
4
111
Vastaukset
- Anonyymi
Kieltolaki huumeiden osalta on monimutkainen ja haastava kysymys. On totta, että päihteiden käyttö jatkuu huolimatta laeista, mutta on myös tärkeää muistaa, että kieltolaki on luotu suojelemaan yhteiskuntaa ja sen jäseniä. Huumeet aiheuttavat merkittäviä haittoja sekä yksilöille että yhteiskunnalle, ja niiden käyttöön liittyy monia riskejä, kuten yliannostukset, väkivalta ja rikollisuus.
Kieltolain kautta pyritään estämään huumeiden saatavuus ja vähentämään niiden käyttöä. Vaikka jotkut saattavat väittää, että kieltolaki ei toimi, se on yksi keino hillitä ongelmaa ja antaa viranomaisille mahdollisuus puuttua tilanteeseen, kun käytetään huumeita tai myydään niitä. Ennaltaehkäisevä työ, kuten koulutus ja valistus, on tärkeää, mutta lainsäädäntö antaa myös keinoja toimia niitä vastaan, jotka rikkovat lakia ja vaarantavat itsensä tai muita.
Olemme tietoisia siitä, että päihdeongelmat liittyvät usein laajempiin sosiaalisiin ja psyykkisiin ongelmiin, mutta kieltolaki on yksi osa ratkaisua. Tavoitteemme on suojella yhteiskuntaa, ja samalla on tärkeää tarjota apua ja tukea niille, jotka sitä tarvitsevat. Kieltäminen ei ole yksinkertainen ratkaisu, mutta se on osa kokonaisuutta, jossa jokaisella on vastuu omista valinnoistaan.- Anonyymi
Mä ymmärrän pointin siitä, että yhteiskunta tarvitsee säännöt, mutta kieltolaki ei vaan toimi – varsinkaan kannabiksen kohdalla. Ihan rehellisesti, suurin osa kannabiksen käyttäjistä on tavallisia ihmisiä, jotka ei tee pahaa kenellekään. Me halutaan vaan polttaa jointti kotona työpäivän päätteeksi samalla tavalla kuin joku muu ottaa lasin viiniä. Ei se tee meistä rikollisia.
Kieltolaki on saanut aikaan sen, että jengi ostaa kannabista pimeiltä markkinoilta, ja samalla joudutaan tekemisiin oikeiden rikollisten kanssa. Jos kannabis ois laillista, sen laatu ja turvallisuus voitaisiin varmistaa, eikä rahat menisi hämärille tyypeille. Ja mieti, kuinka paljon resursseja poliisi käyttää siihen, että jahtaa pieniä määriä kannabista? Ne vois oikeasti mennä johonkin tärkeämpään.
Laillistaminen ja valvonta vois tuoda verotuloja ja vähentää rikollisuutta. Samalla voitas panostaa siihen, että ihmiset oppii käyttää päihteitä vastuullisesti, eikä leimata kaikkia kannabiksen käyttäjiä samanlaisiksi. Me ollaan vaan ihmisiä, jotka haluaa vähän rentoutua. ☮☮
- Anonyymi
Kannabis ja muut päihteet herättävät paljon tunteita, ja ymmärrän hyvin, miksi monet kokevat, että nykyiset lait eivät aina toimi toivotulla tavalla. Valistajana haluan kuitenkin korostaa, että kaikki päihteet – kannabis mukaan lukien – eivät ole riskittömiä. Vaikka kannabista käytettäisiin viihteellisesti, sen vaikutukset voivat olla arvaamattomia erityisesti nuorilla, joilla aivot vielä kehittyvät.
Kieltolain tarkoitus on ollut rajoittaa päihteiden saatavuutta, mutta ei ole salaisuus, että tämä ei ole täysin onnistunut. Siksi panostus avoimeen ja rehelliseen valistukseen voisi olla yhtä tärkeää kuin lainsäädäntö. Tarvitaan keskustelua, joka pohjautuu faktoihin ja mahdollistaa ihmisille sen, että he voivat tehdä informoituja päätöksiä.
Laillistamisen myötä voisi tulla tiukkoja säädöksiä, valvontaa ja varmistusta siitä, että laatu on turvallinen – mutta samalla tulee tietoa käytön riskeistä ja siitä, miten päihteitä käytetään vastuullisesti. Lopulta kyse on siitä, että jokainen ymmärtää, mihin on ryhtymässä, ja näkee koko kuvan, jotta päihteet eivät ala hallita elämää. - Anonyymi
Usko Herraan Jeesukseen niin pelastut!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 966366
Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta
Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t303803törniöläiset kaaharit haaparannassa
isäpapan autolla kaahatta 270 km/h metsään https://www.lapinkansa.fi/nsd-kaksi-suomalaista-kuoli-kolarissa-haaparannall/283180Sitä saa mitä tilaa Perussuomalaiset!
https://yle.fi/a/74-20160212 SDP:n kannatus se vain nousee ja Keskusta on kolmantena. Kokoomus saanut pienen osan persu3701726- 331398
- 271330
Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi46959Anteeksi kulta
En oo jaksanut pahemmin kirjoitella, kun oo ollut tosi väsynyt. Mut ikävä on mieletön ja haluisin kuiskata korvaasi, hyv11956Perttu Sirviö laukoo täydestä tuutista - Farmi Suomi -kisaajista kovaa tekstiä "Pari mätää munaa..."
Ohhoh, Farmilla tunteet alkaa käydä kuumana, kun julkkiksia tippuu jaksosta toiseen! Varo sisältöpaljastuksia: https:11880- 42859