Ylen uutisissa tänään hehkutettiin miten maitoa aletaan valmistamaan ilman lehmää, bakteereista ja vedystä. Lihaa ilmeisesti jo saadaan aikaiseksi.
Ymmärtääkö kukaan miten paljon työpaikkoja katoaa jos maatalousyrittäjä lopettaa? Kuljetus, jatkojalostus, muu teollisuus, kaupat ym. Kaikki pyörii maatalouden ympärillä.
1500 mastalousyrittäjää on lopettanut tänä vuonna. Montako lyö navetat säppiin vuodenvaihteessa.
Herätkää hyvät ihmiset. Mitä te syötte hetken päästä?
Miksi maatalous tapetaan Suomesta?
25
182
Vastaukset
- Anonyymi
Juu...aletaan tekemään saasteusest ilmast maitoo.
- Anonyymi
Lehmän pieru tuhoaa maailman ha ilmakehän, mutta Ukrainan sota ei eikä Kiinan tuontitavarat.
- Anonyymi
Historia on osoittanut, ettei työ lopu koskaan.
- Anonyymi
Näkyy naapuri joutavan kyttäämään naapuria ja tekemään melua. E i ole maatalous kiireisen hommaa. Odotellaan vaan tukiaisia niin se menee.
- Anonyymi
Onneksi on jo sen verran ikää ettei tarvi pelätä että joutuu syömään keinotekoista lihaa ja maitoa.
- Anonyymi
Mitä raaka aineita keinolihassa on ? On ne vaan taitavia kemistejä Suomessa. Saa olla heistä ylpeä. Eniten tulen kaipaamaan kunnon grillimakkaraa.
- Anonyymi
Miksi maataloustuottajat, pienviljelijät ynnä muut ovat panneet peltonsa pakettiin? Miksi maaseutu autioituu ja vain suurimmat tilat ja "eläintehtaat" ovat jääneet kuntiin? Milloin ja miksi peltojen paketointi alkoi?
Nykyään jopa keskisuuret tilat ja perilliset lähtevät opiskelemaan tai etsimään helpompia töitä tiheään asutuista suurkaupungeista.
Maalaisliitto profiloitui keskustapuolueeksi, joka lähti hakemaan kannatusta kaupungeista. Pientilallisten puolueiden kannatus loppui.
Ehkäpä isojen kauppaketjujen maataloustuotteiden hinnoittelu on suosinut suurtilojen (nyky-kartanouden) syntyä ja myös halvan ulkomaisen ruuan lisääntyminen, minkä kanssa suomalaiset tuottajat kilpailevat. Ruuan terveellisyys ja kotimaisuus eivät ole tärkeimpiä ostokriteereitä.
Makkaran suosio on siitä esimerkki. Tuskinpa makkaraa ostettaisiin kovinkaan paljon, jos tiedettäisiin terveysvaikutukset ja mitä se sisältää.
Halvimmissa makkaroissa on lihaa vain hieman yli 10 % ja lihaan verrattavia (kamara, nahka, sisäelimet jne) tuotteita sitäkin enemmän. Nitraatti on vaarallinen lisäaine. Ja kovat rasvat vaarallisia. Lisäksi makkaroiden ravintoarvo on heikko.
Vanhoina hyvinä aikoina monessa kodissa oli makkarantekokone ja makkarat tehtiin kotona, jolloin tiedettiin myös mitä syötiin.
Suomessa teollisen suurtuotannon sijaan olisi pitänyt tukea pieniä ja keskisuuria tiloja. esim juustotiloja, marjaviinitiloja, lampaanhoitoa jne. Ehkä se on jo liian myöhäistä. Entiset menestyneet maaseudun kylät (kyläkeskukset) ovat autioituneet. Vaikka robotiikka ja muuttuneet olosuhteet, lämpenevä ilmasto jne. tarjoavat uusia mahdollisuuksia.
Kun ilmasto lämpenee, esim. pensasmustikka menestyy myös hyvin. Turha tuoda ulkomailta kallista pensasmustikkaa, kun Suomessakin siitä saa oikein viljeltynä erittäin hyvän sadon.
Matkailuelinkeinon kasvun ja maaseudun elpymisen kannalta tarvittaisiin isoa muutosta nykyiseen tilanteeseen, erityisesti tukipolitiikkaan.
Ulkomaiset pääomasijoittajat eivät tule olemaan maaseudun tuki ja turva, päinvastoin.- Anonyymi
Yksinkertainen vastaus, miksi pientilat ovat hävinneet on EU: n määräykset. Pienet tilat pienillä prltohehtaareilla eivät pysty investoimaan pihattonavettoihin eikä robottinavettoihin.
Pellot eivät nykyään ole paketissa. Ne on vuokrattu aktiiviviljelijöille, jotka saavat näistä tuet . Koska maataloustuet kuuluvat nykyään aktiiviviljelijöille.
Parikymmentä kestää ei kannata pitää kuten ennen. Maidon tuottaja hinta on niin huono, ettei sillä saa karjan syöntikuluja peittoon.
Pienet tilat ri vain kannata.
Jos suomalaiset ostaisivat kotimaista ruokaa ehkä Pienet tilat tulisi uudelleen muotiin ha nuoret jäisivät maaseudulle.
Suomi pitäisi saada omavaraiseksi.
- Anonyymi
On mainio asia, että pystytään kehittämään terveellisiä ruokia, joilla on pieni hiilijalanjälki.
Ihmisen makuasiti on sellainen kuin on ja grillimakkara maistuu hyvälle koska se on meidän geeneissämme. Kun ravinnosta oli pulaa, niin korkea energiapitoisuus oli tärkeää ja siksi sellainen maistuu hyvälle.
Olen varma, että myös inhimilliset tekijät otetaan keinotekoisen ruoan kanssa huomioon. Onhan se otettu jo vegaanisessakin ja monasti kasvisvaihtoehto on paljon lihottavampi kuin vaikka rasvattomaksi jalostettu possu. - Anonyymi
Makkarat eivät ole geeneissä. Makkaroiden ravintoarvo on heikko. Etenkin halvimmat makkarat ovat vaarallisia suolaisuuden, rasvan ja lisäaineiden takia.
Elimistömme kaipaa terveellistä ruokaa, josta tulee helposti riittävä määrä terveyttä edistäviä aineita.
Valitettavasti ravintoarvoltaan huonoon ruokaan myös tottuu: rasvaan tottuneet solumme kaipaavat yhä enemmän rasvaa jne. Ruuan mielikuva mainonta edistää heikkotasoisen ruuan syöntiä.
Ostan aina kotimaista ruokaa, mikäli mahdollista. Terveellistä ja tutkittua. Ilmaston lämmetessä Suomessa ehkä voitaisiin viljellä esim. bataattia, josta voi valmistaa monenlaista maukasta ruokaa.
Mielikuva mainonnan sijaan ruokamainoksissa pitäisi kertoa ruuan vaikutukset terveyteen ja ravinto-arvot. Onko esim. pizzassa, jossa on paljon rasvaista juustoa yhtä paljon kaloreita (joulea) kuin 30 perunassa?- Anonyymi
Et vain tiedä tarpeeksi.
Lue mitä tarkoittaa mailartin reaktio ja pohdi, miten grillimakkara vastaa siihen.
Makuaisti on geeneissä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Et vain tiedä tarpeeksi.
Lue mitä tarkoittaa mailartin reaktio ja pohdi, miten grillimakkara vastaa siihen.
Makuaisti on geeneissä.Maillard-reaktio tapahtuu, kun lihaa poistetaan korkeassa lämpötilassa, jolloin se ruskistuu. Vaarallisia yhdisteitä syntyy "liikakäristämisestä".
https://www.is.fi/ruokala/uutiset/art-2000000999505.html
Mitä siitä syntynee, kun kovan rasvan suolaisia grillimakkaroita, joissa lihapitoisuus on hiukan yli 20 % käristellään pitkään hiilloksella rai grillissä?
Tutkimusten mukaan pitkään käristettynä jopa elimistölle vaarallisia yhdisteitä.
Makuaistissa ei ole geeniperimää. Makuaisti muuttuu iän myötä ja tottumusten mukaan. Monet ruoka-allergiat kertonevat siitä, että vauvoille on annettu sopimatonta ruokaa liian varhain. Ruoka-allergioiden lisääntyessä 70-luvulla neuvoloissa neuvottiin siirtymään kiinteään ruokaan kuukausia myöhemmin ja jatkamaan imettämistä mahdollisimman pitkään.
- Anonyymi
Miten 1800 -luvulla on syöty? Silloin kuitenkin syntyi teräsvaarit ja muorit?
Silloin syötiin suolattua lihaa, kalaa , kananmunia, lehmänmaitoa, naurista perunaa porkkanaa, punajuurta. Metsässä oli sieniä puolukkaa mustikkaa, lakkoja, ym.
Miksi tästä syömisestä nykyään tehdään niin vaikeaa?- Anonyymi
Ne teräsmiehet kuoli 45 vuotiaina.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ne teräsmiehet kuoli 45 vuotiaina.
Ai...mummu kuoli kun oli 86 v. ja vaari 89 v. Kummatkin oli syntynyt 1890-luvulla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ai...mummu kuoli kun oli 86 v. ja vaari 89 v. Kummatkin oli syntynyt 1890-luvulla.
Tietysti kuoli, mun isovanhemmat kuoli 250 vuotiaina.
- Anonyymi
Kyllä yleensä vielä aika, että isot tilat jaetaan pienempiin yiluksiin. Tulee vuokraviljelijät kuten torppari aikakautena.
- Anonyymi
Sanottiinko siinä yle jutussa että ilmastotavoitteisiin pääsemiseksi pitää sulkea tehtaita suomessa.
- Anonyymi
Monta kymmentä tehdasta on suljettu miten on käynyt sähkönkulutuksen se vaan lisääntyy kun myydään ulkomaille sähköä kuluttajien kustannuksella
- Anonyymi
Toimiville , työllistäville perhe maatalous tiloille on maksettava tukea.
Se hyödyttää Suomea.
Mutta rikkaille maan omistajille ja tukea tarvitsemattomille suur tilalliselle ei tarvita lisää tukia. HUOM !!- Anonyymi
Totta!
Mutta suurimmat maataloustukien saajat eivät edes ole maanviljelijöitä. Esim. Valio, luke ym.
Tuki täytyy antaa niille, jotka oikeasti viljelee maata.
- Anonyymi
Jos liike on lääke, niin ei voi edes alkaa kuvailemaan, miten tärkeä asia puhdas ruoka on. Siinä on kansakunnan elinvoima.
Jos tässä jotain mikromössöjä aletaan vetämään, niin väkevänkin työmiehen voimantunnot vaihtuu päivittäiseen selviämiseen. - Anonyymi
Silloin kun liityimme EUhun päättivät että Suomesta ajetaan maatalous alas. Järvet oli puhtaita ja viljat hyviä kun sai lannoittaa lehmänlannalla.. Meillä oli luonnonmukainen ja puhdas luonto, vaikka lähes joka torpassa oli karjaa.. Lintujakin oli enemmän....
- Anonyymi
Keinotekoinen ruoka ei ole ruokaa nähnytkään ja sama keinotekoisen maidon kanssa saahan sitä leikkiä ja kuvitella olevansa joku Einstein eli älykäs tiedemies,lopputuloksena tässä tapauksessa on kuitenkin se että metsään menee että roikaa, epäonnistuu täydellisesti,grande katastrof eli pidettäköön RUOKA RUOKANA JA MAITO MAITONA siis aitona itsenään molemmat älköönkä ikinä ulottako tiedemiesleikkejä ihmisravintoon se vie täystuhoon jos tällä tavalla kajotaan kaikkein tärkeimpään,ihminen syö AITOA RUOKAA ei mitään muka tiedemiesten värkkäämää mukaravintoa eli ravinnoksi kelpaamatonta roskaa siksi ehdotankin että nämä einsteinit syövät ja juovat itse nämä äpöstyksensä ja tulevat sitten sanomaan että kelpaako ne ihmisten ravinnoksi ja lopuksi sanonkin UGH! Olen Puhunut.
- Anonyymi
Jostain syystä Suomalainen suosii ulkomaalaista ruokaa. 10-15 vuoden suurin osa tulee Kiinasta. Sen näkee jo kuinka paljon maitoa Eestistä tuodaan nykyään.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olet taitava
monessa asiassa. Myös siinä, miten veit sydämeni. Äkkiarvaamatta, pikkuhiljaa. Yhtäkkiä huomasin että minusta puuttuu jo768272Sinällään hauska miten jostakin
jaksetaan juoruta vaikka mitä. Jakorasia yms. Raukkamaista toimintaa. Annetaan jokaisen elää rauhassa eikä levitellä per583243- 372566
Miten voit manipuloida katsojalukuja?
Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj182175Osuuspankki Kuhmo!
Ei pysty pitämään yhtä Otto pankkiautomaattia toiminnassa Ksupermarketin kanssa,20 vuotta sitten Kuhmossa oli neljä auto362139- 262128
- 131907
Rakkaalleni!
Halusin tulla kertomaan, että sinua ajattelen ja ikävöin vaikka olen sukuloimassa. Meinasin herkistyä, kun tykkään sinus151703- 611657
- 181619