Kiuru pesii Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Afrikan vuorilla. Pääosassa esiintymisaluettaan se on muuttolintu. Suomeen se palaa varhain keväällä (”Kuu kiurusta kesään...” ). Länsiosissa se on paikallismuuttaja siirtyen alavammille maille tai rannikoille. Suomessa kiuru pesii koko maassa, runsain se on lounaisessa pelto-Suomessa, harvinainen pohjoisimmassa Lapissa. Kiuru on paikoin voimakkaasti vähentynyt. Syysmuutto tapahtuu melko huomaamattomasti syys-lokakuussa. Joitakin yksilöitä jää vuosittain talvehtimaan. Suomalaiset kiurut talvehtivat Länsi-Euroopassa.
Ihmettelen miksi tämä kiuru ei talvehtinut Länsi-Euroooassa?
Ihmettelen miksi tämä kiuru ei talvehtinut Länsi-Euroooassa?
Vastaukset 8
Vanhimmat
Ei olisi tätäkään tapahtunut jos tämä kiuru olisi mennyt talvehtimaan samaan paikkaan muiden kiurujen kanssa.
Ei yksi kiuru nyt ei vielä kesää tee.
Kukaan ei muista enää raakkuja
Jos tämä kiuru olisi talvehtinut etelässä niin kuin muutkin niin pakkanen ei olisi antanut turpaan.
Se on just näin.
Kuu kiurusta kesään ja västäräkistä vähäsen
Pääskysestä päivä. Raakusta reilu vuosi
Kiuru sai maistaa omaa lääkettä kun oma löi..