Pakastettu liha kannattaa kypsentää jäisenä

Anonyymi-ap

89

1034

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Sulattaessa lihasta irtoaa nestettä ja lopputulos on kuiva verrattuna jäisenä kypsytettyyn."

      Syödäänkö jäisenä paistettu pihvi jäisenä vai miten se on mehevämpää kuin sulanut pihvi? Vai onko paistinpannussa jotain taikuutta kun siinä paistaessa sulavasta pihvistä ei irtoa nestettä samalla tavalla kuin jääkaapissa sulavasta pihvistä?

      Oikeasti tuo artikkeli on taas jonkun harrastelijakokin epätieteellinen "musta tuntuu nyt vaan tältä" -testi. Artikkelin lukemalla vaikuttaa ihan selvästi siltä, että jäinen pihvi ei tuolla metodilla paistu niin ylikypsäksi kuin sulatettu pihvi. Siitä kertoo se, että jäinen pihvi jää enemmän punaiseksi ja siitä irtoaa vähemmän nestettä. Nesteen ulos puristuminen lihasta on suoraan verrannollinen lihan lämpötilaan.

      • Anonyymi

        Etukäteen sulatetun lihan nesteet on valuneet sulatusastiaan. Kypsennyksessä lihan pinta menee "kiinni", eikä sieltä nesteet pääse karkaamaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Etukäteen sulatetun lihan nesteet on valuneet sulatusastiaan. Kypsennyksessä lihan pinta menee "kiinni", eikä sieltä nesteet pääse karkaamaan.

        "Kypsennyksessä lihan pinta menee "kiinni", eikä sieltä nesteet pääse karkaamaan."

        Tämä "pinnat kiinni" urbaanilegenda on kumottu jo kauan aikaa sitten. Lihan pinnan ruskistamisella on merkitystä maulle ja tekstuurille, mutta ei se nesteitä pidä lihan sisällä.

        Ja tosiaan, tässä artikkelissahan asia sanotaan juuri niin kuin epäilin alun perin:

        >>Simply put, freezing protects the center of your steak from overcooking, eliminating the nasty “Gray Band.”

        Kyseessä on vain se, että jäätyneenä paistettu pihvi ei ylikypsy. Saman tuloksen saa sulaneellakin pihvillä kun ei ylikypsennä sitä.

        Kannattaako pihvi pakastaa, jotta saat pidettyä nuo 9% nestettä lihan sisällä? Ei tietenkään kannata.

        Kannattaako pakastealtaasta ostettu pihvi paistaa jäisenä? Ei kannata, jos on ennen paistanut vain sulaneita pihvejä. On lähes varmaa, ettei kotikokki onnistu ensimmäisellä kerralla jäisen pihvin paistamisessa.

        Kannattaako kokeneen kokin paistaa jäisiä pihvejä? Mikä ettei. Saman tuloksen kokenut kokki saa myös sulaneista pihveistä.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Kypsennyksessä lihan pinta menee "kiinni", eikä sieltä nesteet pääse karkaamaan."

        Tämä "pinnat kiinni" urbaanilegenda on kumottu jo kauan aikaa sitten. Lihan pinnan ruskistamisella on merkitystä maulle ja tekstuurille, mutta ei se nesteitä pidä lihan sisällä.

        Ja tosiaan, tässä artikkelissahan asia sanotaan juuri niin kuin epäilin alun perin:

        >>Simply put, freezing protects the center of your steak from overcooking, eliminating the nasty “Gray Band.”

        Kyseessä on vain se, että jäätyneenä paistettu pihvi ei ylikypsy. Saman tuloksen saa sulaneellakin pihvillä kun ei ylikypsennä sitä.

        Kannattaako pihvi pakastaa, jotta saat pidettyä nuo 9% nestettä lihan sisällä? Ei tietenkään kannata.

        Kannattaako pakastealtaasta ostettu pihvi paistaa jäisenä? Ei kannata, jos on ennen paistanut vain sulaneita pihvejä. On lähes varmaa, ettei kotikokki onnistu ensimmäisellä kerralla jäisen pihvin paistamisessa.

        Kannattaako kokeneen kokin paistaa jäisiä pihvejä? Mikä ettei. Saman tuloksen kokenut kokki saa myös sulaneista pihveistä.

        Kun 30 kilon luomulihalaatikko saapuu, niin valtaosa ptää pakastaa. Fileet toki vasta raakakypsytyksen jälkeen. Nekin kannattaa leikellä ennen pakastamista pihveiksi ja laittaa vaikka vakuumiin annospaloiksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kun 30 kilon luomulihalaatikko saapuu, niin valtaosa ptää pakastaa. Fileet toki vasta raakakypsytyksen jälkeen. Nekin kannattaa leikellä ennen pakastamista pihveiksi ja laittaa vaikka vakuumiin annospaloiksi.

        Paistatko jäisinä vai sulatatko ensin? Jos paistat jäisinä, tuleeko havaittavasti parempaa?


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Kypsennyksessä lihan pinta menee "kiinni", eikä sieltä nesteet pääse karkaamaan."

        Tämä "pinnat kiinni" urbaanilegenda on kumottu jo kauan aikaa sitten. Lihan pinnan ruskistamisella on merkitystä maulle ja tekstuurille, mutta ei se nesteitä pidä lihan sisällä.

        Ja tosiaan, tässä artikkelissahan asia sanotaan juuri niin kuin epäilin alun perin:

        >>Simply put, freezing protects the center of your steak from overcooking, eliminating the nasty “Gray Band.”

        Kyseessä on vain se, että jäätyneenä paistettu pihvi ei ylikypsy. Saman tuloksen saa sulaneellakin pihvillä kun ei ylikypsennä sitä.

        Kannattaako pihvi pakastaa, jotta saat pidettyä nuo 9% nestettä lihan sisällä? Ei tietenkään kannata.

        Kannattaako pakastealtaasta ostettu pihvi paistaa jäisenä? Ei kannata, jos on ennen paistanut vain sulaneita pihvejä. On lähes varmaa, ettei kotikokki onnistu ensimmäisellä kerralla jäisen pihvin paistamisessa.

        Kannattaako kokeneen kokin paistaa jäisiä pihvejä? Mikä ettei. Saman tuloksen kokenut kokki saa myös sulaneista pihveistä.

        Ikävä vaan että asiantuntijat ovat eri mieltä tenttumamman epätieteellisistä väitteistä pinnan ruskistamisen suhteen :)

        Taviksilla onnistuu todennäköisesti jäisenkin pihvin paistaminen, mutta tenttumamma kertoi ettei osaa keittää perunoitakaan sopiviksi, jää sisältä raa'aksi tai menee pinnalta muusiksi.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Kypsennyksessä lihan pinta menee "kiinni", eikä sieltä nesteet pääse karkaamaan."

        Tämä "pinnat kiinni" urbaanilegenda on kumottu jo kauan aikaa sitten. Lihan pinnan ruskistamisella on merkitystä maulle ja tekstuurille, mutta ei se nesteitä pidä lihan sisällä.

        Ja tosiaan, tässä artikkelissahan asia sanotaan juuri niin kuin epäilin alun perin:

        >>Simply put, freezing protects the center of your steak from overcooking, eliminating the nasty “Gray Band.”

        Kyseessä on vain se, että jäätyneenä paistettu pihvi ei ylikypsy. Saman tuloksen saa sulaneellakin pihvillä kun ei ylikypsennä sitä.

        Kannattaako pihvi pakastaa, jotta saat pidettyä nuo 9% nestettä lihan sisällä? Ei tietenkään kannata.

        Kannattaako pakastealtaasta ostettu pihvi paistaa jäisenä? Ei kannata, jos on ennen paistanut vain sulaneita pihvejä. On lähes varmaa, ettei kotikokki onnistu ensimmäisellä kerralla jäisen pihvin paistamisessa.

        Kannattaako kokeneen kokin paistaa jäisiä pihvejä? Mikä ettei. Saman tuloksen kokenut kokki saa myös sulaneista pihveistä.

        "Tämä "pinnat kiinni" urbaanilegenda on kumottu jo kauan aikaa sitten."

        Ei suinkaan. On kahta koulukuntaa, jotka molemmat ilmoittavat olevansa oikeassa.

        Voihan sen lehmän ulkofilepihvin suoraan jääkaapistakin pannulle heittää, mutta mehevämpi tulee, kun sousvideellä vetää 56 asteeseen ja konjakilla lopuksi liekittää väriä pintaan. Vakuumipussiin voi suolan ja pippurin lisäksi sujauttaa nokareen voita ja rosmariinin oksan.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Paistatko jäisinä vai sulatatko ensin? Jos paistat jäisinä, tuleeko havaittavasti parempaa?

        Jääkaapissa olen antanut sulaa yön yli. Pitää jollain lihalla kokeilla tuota pakastettuna paistamista. Onhan nuo lämpömittarit olemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tämä "pinnat kiinni" urbaanilegenda on kumottu jo kauan aikaa sitten."

        Ei suinkaan. On kahta koulukuntaa, jotka molemmat ilmoittavat olevansa oikeassa.

        Voihan sen lehmän ulkofilepihvin suoraan jääkaapistakin pannulle heittää, mutta mehevämpi tulee, kun sousvideellä vetää 56 asteeseen ja konjakilla lopuksi liekittää väriä pintaan. Vakuumipussiin voi suolan ja pippurin lisäksi sujauttaa nokareen voita ja rosmariinin oksan.

        "Ei suinkaan. On kahta koulukuntaa, jotka molemmat ilmoittavat olevansa oikeassa."

        Mutta vain toinen on oikeassa.

        >>HS: Näin paistat täydellisen pihvin – kemisti: ”pinnat kiinni” -tapa on tuulesta temmattu

        https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005268356.html

        "Lihan pintaa ei voi paistaa niin kiinni, että syntyisi veden poistumista estävä kuori, Hopia sanoo."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikävä vaan että asiantuntijat ovat eri mieltä tenttumamman epätieteellisistä väitteistä pinnan ruskistamisen suhteen :)

        Taviksilla onnistuu todennäköisesti jäisenkin pihvin paistaminen, mutta tenttumamma kertoi ettei osaa keittää perunoitakaan sopiviksi, jää sisältä raa'aksi tai menee pinnalta muusiksi.

        "Ikävä vaan että asiantuntijat ovat eri mieltä tenttumamman epätieteellisistä väitteistä pinnan ruskistamisen suhteen :)"

        Tässä ei puhuttu mitään pinnan ruskistamisesta. Mene sinä jo vittuun ABC:n höyryuunikokki, transkokki Hans 😂😂😂

        "Taviksilla onnistuu todennäköisesti jäisenkin pihvin paistaminen..."

        Just just. Sinähän vinguit pari kesää sitten, ettet osaa sähkögrillillä paistaa edes huoneenlämpöistä kananfileitä vaan tulee kuivan ylikypsää ja lihan nesteet roiskuu itsemurhakuution parvekkeen seinille 🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ei suinkaan. On kahta koulukuntaa, jotka molemmat ilmoittavat olevansa oikeassa."

        Mutta vain toinen on oikeassa.

        >>HS: Näin paistat täydellisen pihvin – kemisti: ”pinnat kiinni” -tapa on tuulesta temmattu

        https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005268356.html

        "Lihan pintaa ei voi paistaa niin kiinni, että syntyisi veden poistumista estävä kuori, Hopia sanoo."

        Tämä siis se väärässä oleva.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ei suinkaan. On kahta koulukuntaa, jotka molemmat ilmoittavat olevansa oikeassa."

        Mutta vain toinen on oikeassa.

        >>HS: Näin paistat täydellisen pihvin – kemisti: ”pinnat kiinni” -tapa on tuulesta temmattu

        https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005268356.html

        "Lihan pintaa ei voi paistaa niin kiinni, että syntyisi veden poistumista estävä kuori, Hopia sanoo."

        HS on usein väärässä ja taaskin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ikävä vaan että asiantuntijat ovat eri mieltä tenttumamman epätieteellisistä väitteistä pinnan ruskistamisen suhteen :)"

        Tässä ei puhuttu mitään pinnan ruskistamisesta. Mene sinä jo vittuun ABC:n höyryuunikokki, transkokki Hans 😂😂😂

        "Taviksilla onnistuu todennäköisesti jäisenkin pihvin paistaminen..."

        Just just. Sinähän vinguit pari kesää sitten, ettet osaa sähkögrillillä paistaa edes huoneenlämpöistä kananfileitä vaan tulee kuivan ylikypsää ja lihan nesteet roiskuu itsemurhakuution parvekkeen seinille 🤣🤣🤣

        No ilmankos sekään ei tenttumammalla onnistu koska pinnan kuuluu todellakin ruskistua eikä vaan harmaantua :D

        Just just, onhan se kokkailusi siellä nuotilla varmasti hankalaa :D


      • Anonyymi kirjoitti:

        No ilmankos sekään ei tenttumammalla onnistu koska pinnan kuuluu todellakin ruskistua eikä vaan harmaantua :D

        Just just, onhan se kokkailusi siellä nuotilla varmasti hankalaa :D

        "No ilmankos sekään ei tenttumammalla onnistu koska pinnan kuuluu todellakin ruskistua eikä vaan harmaantua :D"

        Herrajumala, en voi uskoa, että olet näin tietämätön, vaikka kymmeniä kertoja oletkin mokailuillasi tietämättömyytesi osoittanut. Pintojen kiinni paistaminen on yksiselitteisesti myytti. Et löydä yhtään ainoaa arvostettua ruokalähdettä, joka toisin väittää. Tässä muutama esimerkki (hakusanat sear steak seal juice):

        Myth: Searing Steaks Seals In The Juices

        https://amazingribs.com/more-technique-and-science/more-cooking-science/myth-searing-steaks-seals-juices/

        The fact is, searing your steaks creates no “seal” or waterproof barrier to prevent the juices from escaping from the inside.

        https://grillhunters.co/searing-meat-seal-juices/

        Why Searing Your Meat Doesn't Actually Seal in Juices

        https://www.rachaelrayshow.com/articles/why-searing-your-meat-doesnt-actually-seal-in-juices

        The Myth About Searing Steak We All Have To Unlearn

        https://www.chowhound.com/1560060/myth-searing-steak-juices/


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "No ilmankos sekään ei tenttumammalla onnistu koska pinnan kuuluu todellakin ruskistua eikä vaan harmaantua :D"

        Herrajumala, en voi uskoa, että olet näin tietämätön, vaikka kymmeniä kertoja oletkin mokailuillasi tietämättömyytesi osoittanut. Pintojen kiinni paistaminen on yksiselitteisesti myytti. Et löydä yhtään ainoaa arvostettua ruokalähdettä, joka toisin väittää. Tässä muutama esimerkki (hakusanat sear steak seal juice):

        Myth: Searing Steaks Seals In The Juices

        https://amazingribs.com/more-technique-and-science/more-cooking-science/myth-searing-steaks-seals-juices/

        The fact is, searing your steaks creates no “seal” or waterproof barrier to prevent the juices from escaping from the inside.

        https://grillhunters.co/searing-meat-seal-juices/

        Why Searing Your Meat Doesn't Actually Seal in Juices

        https://www.rachaelrayshow.com/articles/why-searing-your-meat-doesnt-actually-seal-in-juices

        The Myth About Searing Steak We All Have To Unlearn

        https://www.chowhound.com/1560060/myth-searing-steak-juices/

        Siinähän menet tenttumamma selittämään huippukokeille että ovat väärässä, saavat hyvät naurut :D

        Vähänkin fiksumpi osaa todeta itsekin mikä ero on kun ruskistaa pinnan nopeasti kyosentää hitaasti, siksi jauhelihaakaan ei pidä laittaa pannulle liikaa kerralla.

        Nykyään opetetaan jo lapsille koulussa miten erottaa faktatieto väärästä netissä, mutta tenttumamma on liian vanha ja tyhmä oppimaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Siinähän menet tenttumamma selittämään huippukokeille että ovat väärässä, saavat hyvät naurut :D

        Vähänkin fiksumpi osaa todeta itsekin mikä ero on kun ruskistaa pinnan nopeasti kyosentää hitaasti, siksi jauhelihaakaan ei pidä laittaa pannulle liikaa kerralla.

        Nykyään opetetaan jo lapsille koulussa miten erottaa faktatieto väärästä netissä, mutta tenttumamma on liian vanha ja tyhmä oppimaan.

        "Siinähän menet tenttumamma selittämään huippukokeille että ovat väärässä, saavat hyvät naurut :D"

        Laitapa linkki jonkun huippukokin ohjeeseen, jonka mukaan pinnat paistetaan kiinni. Et löydä yhtään ainutta.

        PS. Melkoista sekoilua Parmankinkku -ketjussa. Noinko koville ottaa se, kun oikaisen harhaluulojasi ja koulutan sinua?


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Siinähän menet tenttumamma selittämään huippukokeille että ovat väärässä, saavat hyvät naurut :D"

        Laitapa linkki jonkun huippukokin ohjeeseen, jonka mukaan pinnat paistetaan kiinni. Et löydä yhtään ainutta.

        PS. Melkoista sekoilua Parmankinkku -ketjussa. Noinko koville ottaa se, kun oikaisen harhaluulojasi ja koulutan sinua?

        Mehevän pihvin saa paistamalla pannulla pinnat kiinni ja tekemällä loppukypsennyksen uunissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mehevän pihvin saa paistamalla pannulla pinnat kiinni ja tekemällä loppukypsennyksen uunissa.

        ” Mehevän pihvin saa paistamalla pannulla pinnat kiinni…”

        Trolli sen kun jatkaa jankuttamista vaikka on selkeästi osoitettu taas olevan väärässä. Laita linkki lähteeseen, joka neuvoo ”paistamaan pinnat kiinni”.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Siinähän menet tenttumamma selittämään huippukokeille että ovat väärässä, saavat hyvät naurut :D"

        Laitapa linkki jonkun huippukokin ohjeeseen, jonka mukaan pinnat paistetaan kiinni. Et löydä yhtään ainutta.

        PS. Melkoista sekoilua Parmankinkku -ketjussa. Noinko koville ottaa se, kun oikaisen harhaluulojasi ja koulutan sinua?

        Et siis ole sen vertaa seurannut edes TV:n kokkausohjelmia, onhan siellä michelinkokkejakin ollut kertomassa lukuisat kerrat miten pihvit kuuluu paistaa. Ketään ei kiinnosta että olet tietämätön, saat tarjoilla ihan vapaasti nuotiovieraillesi harmaata bakteerilihaa, mistä kerroitkin sairastuvasi helposti.

        Heti 1. hakutulos:
        "Huippukokki paljastaa valmistuskikan täydelliseen pihviin: ”Tulee varmasti mehukas”
        – Kannattaa ottaa niihin pihveihin nopea hyvä väri pannulla, sitten uunin kautta pöytään. Sillä välttää sitä hirveää stressiä ja kiirettä siitä pihvin paistamisesta."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et siis ole sen vertaa seurannut edes TV:n kokkausohjelmia, onhan siellä michelinkokkejakin ollut kertomassa lukuisat kerrat miten pihvit kuuluu paistaa. Ketään ei kiinnosta että olet tietämätön, saat tarjoilla ihan vapaasti nuotiovieraillesi harmaata bakteerilihaa, mistä kerroitkin sairastuvasi helposti.

        Heti 1. hakutulos:
        "Huippukokki paljastaa valmistuskikan täydelliseen pihviin: ”Tulee varmasti mehukas”
        – Kannattaa ottaa niihin pihveihin nopea hyvä väri pannulla, sitten uunin kautta pöytään. Sillä välttää sitä hirveää stressiä ja kiirettä siitä pihvin paistamisesta."

        "...nopea hyvä väri pannulla..."

        Laita nyt se lähde. Meitä muitakin jännittää kun niin suurieleisesti asiasi esität ja toinen laittaa useampia lähteitä, joissa sinun väitteesi todetaan myytiksi.

        Tuossa lainauksessasi ei puhuta mitään "pintojen kiinni paistamisesta" vaan ihan normaalista ruskistamisesta, jonka hyödyllisyyttä kukaan ei ole kyseenalaistanut, ei edes Grillirouva.

        Nyt lähteitä kehiin, tai jää sinun tyhjän puhumiseksi taas.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ” Mehevän pihvin saa paistamalla pannulla pinnat kiinni…”

        Trolli sen kun jatkaa jankuttamista vaikka on selkeästi osoitettu taas olevan väärässä. Laita linkki lähteeseen, joka neuvoo ”paistamaan pinnat kiinni”.

        Tuo on oma vuosikymmenten aikana tehty havainto. Pelkästään uunissa tekemällä pihvi kuivuu. Tärkeä vaihe siis tuo pintojen kiinni paisto.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on oma vuosikymmenten aikana tehty havainto. Pelkästään uunissa tekemällä pihvi kuivuu. Tärkeä vaihe siis tuo pintojen kiinni paisto.

        "Pelkästään uunissa tekemällä pihvi kuivuu."

        Jos tämä olisi totta niin miten ihmeessä reverse searing on suosittu menetelmä pihvin paistoon? Siinähän pihvi kypsennetåän uunissa konvektiolla, savustamalla tai sous vidella lähelle lopullista lämpötilaa ja rapea pinta ruskistetaan vasta lopuksi. Jos sinun havaintosi olisi totta niin pihvi kuivuisi uunissa, savustimessa tai sous vide pussissa ennen kuin siihen on pinnat paistettu.

        "Tärkeä vaihe siis tuo pintojen kiinni paisto."

        Pintojen kiinni paistaminen on yksiselitteisesti myytti, joka ei toimi käytännössä.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Pelkästään uunissa tekemällä pihvi kuivuu."

        Jos tämä olisi totta niin miten ihmeessä reverse searing on suosittu menetelmä pihvin paistoon? Siinähän pihvi kypsennetåän uunissa konvektiolla, savustamalla tai sous vidella lähelle lopullista lämpötilaa ja rapea pinta ruskistetaan vasta lopuksi. Jos sinun havaintosi olisi totta niin pihvi kuivuisi uunissa, savustimessa tai sous vide pussissa ennen kuin siihen on pinnat paistettu.

        "Tärkeä vaihe siis tuo pintojen kiinni paisto."

        Pintojen kiinni paistaminen on yksiselitteisesti myytti, joka ei toimi käytännössä.

        Sous videessä pihvi on umpiossa ja melko kylmässä, kuin huonossa saunassa.

        Pihvi ilman suojakuorta kuivuu uunissa, jos sen pintoja ei ole kiinni paistettu.

        Tekemällä nämä oppii.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sous videessä pihvi on umpiossa ja melko kylmässä, kuin huonossa saunassa.

        Pihvi ilman suojakuorta kuivuu uunissa, jos sen pintoja ei ole kiinni paistettu.

        Tekemällä nämä oppii.

        "Sous videessä pihvi on umpiossa ja melko kylmässä, kuin huonossa saunassa."

        Mutta sitä pihviä ei syödä vakuumipussin kanssa. Kun otat pussin pois, nesteet jäävät pussiin.

        Kun otit saunaesimerkin niin jatketaan siitä. Logiikkasi on yhtä ontuvaa kuin väittää, ettei kuivapukupäällä saunassa hikoile kun ihminen on kuivapuvussa umpiossa.

        "Pihvi ilman suojakuorta kuivuu uunissa, jos sen pintoja ei ole kiinni paistettu"

        Et ymmärrä pihvinpaistosta mitään. Paistaminen ei tee pihviin vedenpitävää pintaa ja pihvi päästää kypsennettäessä vettä, vaikka se olisi vakuumipussissa.

        "Tekemällä nämä oppii."

        Niinpä ja sinä et ole paistanut pihvejä etkä kypsentänyt sous videllä.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Sous videessä pihvi on umpiossa ja melko kylmässä, kuin huonossa saunassa."

        Mutta sitä pihviä ei syödä vakuumipussin kanssa. Kun otat pussin pois, nesteet jäävät pussiin.

        Kun otit saunaesimerkin niin jatketaan siitä. Logiikkasi on yhtä ontuvaa kuin väittää, ettei kuivapukupäällä saunassa hikoile kun ihminen on kuivapuvussa umpiossa.

        "Pihvi ilman suojakuorta kuivuu uunissa, jos sen pintoja ei ole kiinni paistettu"

        Et ymmärrä pihvinpaistosta mitään. Paistaminen ei tee pihviin vedenpitävää pintaa ja pihvi päästää kypsennettäessä vettä, vaikka se olisi vakuumipussissa.

        "Tekemällä nämä oppii."

        Niinpä ja sinä et ole paistanut pihvejä etkä kypsentänyt sous videllä.

        "Mutta sitä pihviä ei syödä vakuumipussin kanssa. Kun otat pussin pois, nesteet jäävät pussiin.^

        Niinpä. Nesteet eivät ole pihvissä vaan pussissa. Noin käy kun lihan syyt ovat auki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mutta sitä pihviä ei syödä vakuumipussin kanssa. Kun otat pussin pois, nesteet jäävät pussiin.^

        Niinpä. Nesteet eivät ole pihvissä vaan pussissa. Noin käy kun lihan syyt ovat auki.

        "Noin käy kun lihan syyt ovat auki."

        Pintojen kiinni paistaminen on urbaanilegenda. Lopeta jo tuo jaarittelu ja laita joku lähde tai huippukokin lausunto, joka tukee tätä vammailuaisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "...nopea hyvä väri pannulla..."

        Laita nyt se lähde. Meitä muitakin jännittää kun niin suurieleisesti asiasi esität ja toinen laittaa useampia lähteitä, joissa sinun väitteesi todetaan myytiksi.

        Tuossa lainauksessasi ei puhuta mitään "pintojen kiinni paistamisesta" vaan ihan normaalista ruskistamisesta, jonka hyödyllisyyttä kukaan ei ole kyseenalaistanut, ei edes Grillirouva.

        Nyt lähteitä kehiin, tai jää sinun tyhjän puhumiseksi taas.

        Jäi linkki vahingossa pois, olepa hyvä!
        https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/huippukokki-paljastaa-valmistuskikan-taydelliseen-pihviin-tulee-varmasti-mehukas/5793588

        Jokainen tietää miksi se nopea ruskistaminen tehdään, ei sitä siksi erikseen mainitakaan ja vaikutushan on juuri se "pintojen kiinni paistaminen", kuten kymmenissä tai sadoissa linkeissä neuvotaan tekemään. Lisänä ohjeistetaan käyttämään paksupohjaista pannua ja jättämään 1/3 tai puolet pannusta tyhjäksi ettei jäähdy.

        Jäi sinulla tenttumammalla tyhjänpuhumiseksi taas kerran :D


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Pelkästään uunissa tekemällä pihvi kuivuu."

        Jos tämä olisi totta niin miten ihmeessä reverse searing on suosittu menetelmä pihvin paistoon? Siinähän pihvi kypsennetåän uunissa konvektiolla, savustamalla tai sous vidella lähelle lopullista lämpötilaa ja rapea pinta ruskistetaan vasta lopuksi. Jos sinun havaintosi olisi totta niin pihvi kuivuisi uunissa, savustimessa tai sous vide pussissa ennen kuin siihen on pinnat paistettu.

        "Tärkeä vaihe siis tuo pintojen kiinni paisto."

        Pintojen kiinni paistaminen on yksiselitteisesti myytti, joka ei toimi käytännössä.

        Kiva että tenttumamma myönnät ettei sinulla ole kokemusta sen enempää tavallisista tai huippuravintoloista kuin kotikokkauksestakaan kun väität normaalia hyväksi havaittua tapaa ja tieteellistä faktaa myytiksi :D


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Sous videessä pihvi on umpiossa ja melko kylmässä, kuin huonossa saunassa."

        Mutta sitä pihviä ei syödä vakuumipussin kanssa. Kun otat pussin pois, nesteet jäävät pussiin.

        Kun otit saunaesimerkin niin jatketaan siitä. Logiikkasi on yhtä ontuvaa kuin väittää, ettei kuivapukupäällä saunassa hikoile kun ihminen on kuivapuvussa umpiossa.

        "Pihvi ilman suojakuorta kuivuu uunissa, jos sen pintoja ei ole kiinni paistettu"

        Et ymmärrä pihvinpaistosta mitään. Paistaminen ei tee pihviin vedenpitävää pintaa ja pihvi päästää kypsennettäessä vettä, vaikka se olisi vakuumipussissa.

        "Tekemällä nämä oppii."

        Niinpä ja sinä et ole paistanut pihvejä etkä kypsentänyt sous videllä.

        Siinä vakuumipussissa siis irtoaa paljon nestettä ja liha keittyy siinä, mikä ei ole tarkoitus pannulla ja uunissa kypsennettäessä.

        Niinpä, tenttumammalla on ihan perusasiat hukassa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jäi linkki vahingossa pois, olepa hyvä!
        https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/huippukokki-paljastaa-valmistuskikan-taydelliseen-pihviin-tulee-varmasti-mehukas/5793588

        Jokainen tietää miksi se nopea ruskistaminen tehdään, ei sitä siksi erikseen mainitakaan ja vaikutushan on juuri se "pintojen kiinni paistaminen", kuten kymmenissä tai sadoissa linkeissä neuvotaan tekemään. Lisänä ohjeistetaan käyttämään paksupohjaista pannua ja jättämään 1/3 tai puolet pannusta tyhjäksi ettei jäähdy.

        Jäi sinulla tenttumammalla tyhjänpuhumiseksi taas kerran :D

        Nopea CTRL+F ja artikkelista ei löydy "pinnat kiinni". Yritä uudelleen, pelle.

        "ei sitä siksi erikseen mainitakaan ja vaikutushan on juuri se "pintojen kiinni paistaminen""

        Sitä ei mainita siksi, että se on urbaanilegenda, josta puhuminen paljastaa täydellisen tietämättömyyden. Pinnan ruskistamisella on kaksi merkitystä, maku ja rapea tekstuuri.

        Tässäpä vammailijalle faktoja:

        Ruskistaminen lisää nestehukkaa eikä sillä sillä pintoja kiinni.

        Although often said to "lock in the moisture" or "seal in the juices", in fact, searing results in a greater loss of moisture than cooking to the same internal temperature without searing.

        Hyödyt ovat parempi maku Maillardin reaktiosta, parempi väri (ruskea vs harmaa) ja parempi, rapeampi tekstuuri.

        "Nonetheless, it remains an essential technique in cooking meat for several reasons

        - The browning creates desirable flavors through the Maillard reaction.
        - The appearance of the food is usually improved with a well-browned crust.
        -The contrast in taste and texture between the crust and the interior makes the food more interesting."

        https://en.wikipedia.org/wiki/Searing

        Näin, vammailija on taas täydellisesti kyykytetty 😂😂😂


      • Anonyymi
        Extremist_atheist kirjoitti:

        Nopea CTRL F ja artikkelista ei löydy "pinnat kiinni". Yritä uudelleen, pelle.

        "ei sitä siksi erikseen mainitakaan ja vaikutushan on juuri se "pintojen kiinni paistaminen""

        Sitä ei mainita siksi, että se on urbaanilegenda, josta puhuminen paljastaa täydellisen tietämättömyyden. Pinnan ruskistamisella on kaksi merkitystä, maku ja rapea tekstuuri.

        Tässäpä vammailijalle faktoja:

        Ruskistaminen lisää nestehukkaa eikä sillä sillä pintoja kiinni.

        Although often said to "lock in the moisture" or "seal in the juices", in fact, searing results in a greater loss of moisture than cooking to the same internal temperature without searing.

        Hyödyt ovat parempi maku Maillardin reaktiosta, parempi väri (ruskea vs harmaa) ja parempi, rapeampi tekstuuri.

        "Nonetheless, it remains an essential technique in cooking meat for several reasons

        - The browning creates desirable flavors through the Maillard reaction.
        - The appearance of the food is usually improved with a well-browned crust.
        -The contrast in taste and texture between the crust and the interior makes the food more interesting."

        https://en.wikipedia.org/wiki/Searing

        Näin, vammailija on taas täydellisesti kyykytetty 😂😂😂

        Siinähän se linkki on, ei sitä tarvitse enää etsiä :D:D:D
        https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/huippukokki-paljastaa-valmistuskikan-taydelliseen-pihviin-tulee-varmasti-mehukas/5793588

        NOPEA pinnan ruskistaminen KUUMALLA pannulla ei hävitä nesteitä vaan pitää pihvin mehukkaana, se on uutta ja ihmeellistä vain täysin tietämättömille ja kokemattomille kuten t en t t u mamma, mutta jatka ihmeessä lihan keittämistä jos se on mielestäsi parempi tapa.

        P.S. Muista varoittaa nuotiovieraitasi myös myrkytysvaarallisista kasviksista kun olet saastuttanut ne raa'alla lämpimässä pidetyillä lihoilla! Saitkos hankittua sinolit uudenvuoden ruokajuomiksi?


      • Extremist_atheist kirjoitti:

        Nopea CTRL F ja artikkelista ei löydy "pinnat kiinni". Yritä uudelleen, pelle.

        "ei sitä siksi erikseen mainitakaan ja vaikutushan on juuri se "pintojen kiinni paistaminen""

        Sitä ei mainita siksi, että se on urbaanilegenda, josta puhuminen paljastaa täydellisen tietämättömyyden. Pinnan ruskistamisella on kaksi merkitystä, maku ja rapea tekstuuri.

        Tässäpä vammailijalle faktoja:

        Ruskistaminen lisää nestehukkaa eikä sillä sillä pintoja kiinni.

        Although often said to "lock in the moisture" or "seal in the juices", in fact, searing results in a greater loss of moisture than cooking to the same internal temperature without searing.

        Hyödyt ovat parempi maku Maillardin reaktiosta, parempi väri (ruskea vs harmaa) ja parempi, rapeampi tekstuuri.

        "Nonetheless, it remains an essential technique in cooking meat for several reasons

        - The browning creates desirable flavors through the Maillard reaction.
        - The appearance of the food is usually improved with a well-browned crust.
        -The contrast in taste and texture between the crust and the interior makes the food more interesting."

        https://en.wikipedia.org/wiki/Searing

        Näin, vammailija on taas täydellisesti kyykytetty 😂😂😂

        Kiitti linkkivinkistä, en hoksannut, että searingista on ihan oma artikkeli Wikipediassa. Siinä tuleekin hyvin esille se, mitä tässä ketjussa toin esille. Pinnat kiinni on myytti. Ruskistamisen tarkoitus on parantaa makua, väriä ja tekstuuria.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Siinähän se linkki on, ei sitä tarvitse enää etsiä :D:D:D
        https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/huippukokki-paljastaa-valmistuskikan-taydelliseen-pihviin-tulee-varmasti-mehukas/5793588

        NOPEA pinnan ruskistaminen KUUMALLA pannulla ei hävitä nesteitä vaan pitää pihvin mehukkaana, se on uutta ja ihmeellistä vain täysin tietämättömille ja kokemattomille kuten t en t t u mamma, mutta jatka ihmeessä lihan keittämistä jos se on mielestäsi parempi tapa.

        P.S. Muista varoittaa nuotiovieraitasi myös myrkytysvaarallisista kasviksista kun olet saastuttanut ne raa'alla lämpimässä pidetyillä lihoilla! Saitkos hankittua sinolit uudenvuoden ruokajuomiksi?

        "Siinähän se linkki on, ei sitä tarvitse enää etsiä :D:D:D"

        Edelleenkään artikkelista ei löydy "pinnat kiinni" ilmaisua. Tuskin Samu Koskinen on niin sekaisin kuin sinä.

        Käypäs kehityskeskustelu narsistisen egosi kanssa ja tunnusta, että joskus voit olla väärässä ja muut oikeassa. Ota tästä opiksesi ja heitä romukoppaan tuo myytti pintojen kiinni ruskistamisesta.


      • Anonyymi

        Kukahan tällä palstalla oikeasti on wikipedia- ja harrastelijakokki, hmm...


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Siinähän menet tenttumamma selittämään huippukokeille että ovat väärässä, saavat hyvät naurut :D"

        Laitapa linkki jonkun huippukokin ohjeeseen, jonka mukaan pinnat paistetaan kiinni. Et löydä yhtään ainutta.

        PS. Melkoista sekoilua Parmankinkku -ketjussa. Noinko koville ottaa se, kun oikaisen harhaluulojasi ja koulutan sinua?

        Huippukokit eivät tee linkkejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huippukokit eivät tee linkkejä.

        Niin tuohan on maikkarin linkki ja maikkarihan on sama kuin lasten höpöhöpö jutut eli mielikuvitusta.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Siinähän se linkki on, ei sitä tarvitse enää etsiä :D:D:D"

        Edelleenkään artikkelista ei löydy "pinnat kiinni" ilmaisua. Tuskin Samu Koskinen on niin sekaisin kuin sinä.

        Käypäs kehityskeskustelu narsistisen egosi kanssa ja tunnusta, että joskus voit olla väärässä ja muut oikeassa. Ota tästä opiksesi ja heitä romukoppaan tuo myytti pintojen kiinni ruskistamisesta.

        Pihvin pinnan paistaminen kiinni, eli niin sanottu "maillard-reaktio", on tärkeä osa pihvin valmistusta. Kun pihvi paistetaan, sen pinnalle muodostuu ruskea kuori, joka ei vain näytä hyvältä, vaan tuo myös mukanaan tärkeitä makuja.

        Maillard-reaktio tapahtuu, kun lämpötila nousee ja aminohapot reagoivat sokerien kanssa. Reaktio alkaa noin 140-165 °C:ssa. Pihvin pinnalla olevat sokerit voivat myös karamellisoitua korkeassa lämpötilassa, mikä lisää makua ja väriä.

        Kun pihvi paistetaan kiinni, sen pinta tiivistyy, mikä estää liiallista nesteen haihtumista. Tämä tarkoittaa, että pihvi pysyy mehukkaampana ja maukkaampana, kun se kypsyy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pihvin pinnan paistaminen kiinni, eli niin sanottu "maillard-reaktio", on tärkeä osa pihvin valmistusta. Kun pihvi paistetaan, sen pinnalle muodostuu ruskea kuori, joka ei vain näytä hyvältä, vaan tuo myös mukanaan tärkeitä makuja.

        Maillard-reaktio tapahtuu, kun lämpötila nousee ja aminohapot reagoivat sokerien kanssa. Reaktio alkaa noin 140-165 °C:ssa. Pihvin pinnalla olevat sokerit voivat myös karamellisoitua korkeassa lämpötilassa, mikä lisää makua ja väriä.

        Kun pihvi paistetaan kiinni, sen pinta tiivistyy, mikä estää liiallista nesteen haihtumista. Tämä tarkoittaa, että pihvi pysyy mehukkaampana ja maukkaampana, kun se kypsyy.

        "Pihvin pinnan paistaminen kiinni, eli niin sanottu "maillard-reaktio"..."

        Älä nyt enempää nolaa itseäsi. Maillard ei ole mikään pintojen kiinni paistaminen eikä se ole niin sanottu reaktio.

        Maillard-reaktio on pelkistävien sokerien ja aminohappojen tai proteiinien välinen kemiallinen reaktio. Reaktio vaatii tapahtuakseen lämpöä, mikä osaltaan vaikuttaa siihen, että se tapahtuu esimerkiksi ruokien kypsentämisen yhteydessä. Maillard-reaktio tapahtuu vaiheittain, ja sen tuotteina muodostuu ruskeita väriaineita ja aromia tuottavia yhdisteitä, jotka tuovat useisiin elintarvikkeisiin väriä ja makua.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Siinähän se linkki on, ei sitä tarvitse enää etsiä :D:D:D"

        Edelleenkään artikkelista ei löydy "pinnat kiinni" ilmaisua. Tuskin Samu Koskinen on niin sekaisin kuin sinä.

        Käypäs kehityskeskustelu narsistisen egosi kanssa ja tunnusta, että joskus voit olla väärässä ja muut oikeassa. Ota tästä opiksesi ja heitä romukoppaan tuo myytti pintojen kiinni ruskistamisesta.

        Miksi pitäisi löytyä, vain te tietämättömöt harrastelijat ette tiedä mitä taoahtuu kun lihan laittaa kuumalle pannulle :D:D:D

        Mikset vaan myöntäisi että olet aina väärässä, ei siinä omat peukutukset auta yhtään :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin tuohan on maikkarin linkki ja maikkarihan on sama kuin lasten höpöhöpö jutut eli mielikuvitusta.

        Huippukokkihan siinä kertoo ja samat ohjeet löytyy muiltakin huippukokeilta, suurimmilta lihavalmistajilta, lihatiedotukselta, kaupparyhmiltä ja jokaiselta tenttumammaa fiksummalta :)


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Pihvin pinnan paistaminen kiinni, eli niin sanottu "maillard-reaktio"..."

        Älä nyt enempää nolaa itseäsi. Maillard ei ole mikään pintojen kiinni paistaminen eikä se ole niin sanottu reaktio.

        Maillard-reaktio on pelkistävien sokerien ja aminohappojen tai proteiinien välinen kemiallinen reaktio. Reaktio vaatii tapahtuakseen lämpöä, mikä osaltaan vaikuttaa siihen, että se tapahtuu esimerkiksi ruokien kypsentämisen yhteydessä. Maillard-reaktio tapahtuu vaiheittain, ja sen tuotteina muodostuu ruskeita väriaineita ja aromia tuottavia yhdisteitä, jotka tuovat useisiin elintarvikkeisiin väriä ja makua.

        Kiva myönsit että juuri se ruskea väri kertoo oikean lämpötilan pinnan paiustamiselle, ei tenttumamman harmaa liha!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi pitäisi löytyä, vain te tietämättömöt harrastelijat ette tiedä mitä taoahtuu kun lihan laittaa kuumalle pannulle :D:D:D

        Mikset vaan myöntäisi että olet aina väärässä, ei siinä omat peukutukset auta yhtään :D

        >>Miksi pitäisi löytyä, vain te tietämättömöt harrastelijat ette tiedä mitä taoahtuu kun lihan laittaa kuumalle pannulle :D:D:D

        Olet säälittävä pelle. Kaikkihan sen tietää, että "pinnat kiinni" on tuulesta temmattu.

        HS: Näin paistat täydellisen pihvin – kemisti: ”pinnat kiinni” -tapa on tuulesta temmattu

        https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005268356.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiva myönsit että juuri se ruskea väri kertoo oikean lämpötilan pinnan paiustamiselle, ei tenttumamman harmaa liha!

        Niin, ei kai täällä muut ole edes yrittänyt paistaa pihviä harmaaksi kuin sinä, tässä myönsit sen tällä kommentilla: "Pelkästään uunissa tekemällä pihvi kuivuu."

        Meinasin tukehtua nauruun kun näin tämän aivopierusi. Kuka on niin typerä, että edes kokeilee kypsentää pihvin harmaaksi uunissa? Minä en ole edes kokeillut, mutta sinulla on vuosikymmenten kokemus kuivista pihveistä, kuten tuossa myönsit.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18759812/pakastettu-liha-kannattaa-kypsentaa-jaisena#comment-133075592


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi pitäisi löytyä, vain te tietämättömöt harrastelijat ette tiedä mitä taoahtuu kun lihan laittaa kuumalle pannulle :D:D:D

        Mikset vaan myöntäisi että olet aina väärässä, ei siinä omat peukutukset auta yhtään :D

        >>Miksi pitäisi löytyä, vain te tietämättömöt harrastelijat ette tiedä mitä taoahtuu kun lihan laittaa kuumalle pannulle :D:D:D

        Heh heh heeehhh. On kyllä megalomaaninen narsisti kun kuvittelee, että elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia on väärässä ja narsisti oikeassa.

        "Turun yliopiston elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia ottaa kantaa pihvin grillaukseen Helsingin Sanomissa...

        Lihan pintaa ei voi paistaa niin kiinni, että syntyisi veden poistumista estävä kuori, Hopia sanoo."

        https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005268356.html

        Noin, siitä kipattiin lisää hiekkaa kipeään peppuusi 😂😂😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>Miksi pitäisi löytyä, vain te tietämättömöt harrastelijat ette tiedä mitä taoahtuu kun lihan laittaa kuumalle pannulle :D:D:D

        Heh heh heeehhh. On kyllä megalomaaninen narsisti kun kuvittelee, että elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia on väärässä ja narsisti oikeassa.

        "Turun yliopiston elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia ottaa kantaa pihvin grillaukseen Helsingin Sanomissa...

        Lihan pintaa ei voi paistaa niin kiinni, että syntyisi veden poistumista estävä kuori, Hopia sanoo."

        https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005268356.html

        Noin, siitä kipattiin lisää hiekkaa kipeään peppuusi 😂😂😂

        Tusinarohvessoreita taitaa ollakin Suomessa enemmän kuin missään muualla, mutta että kuvittelee olevansa pätevämpi kuin huippukokit :D

        Vedestä en tiedä, mutta onko joku väittänyt ettei yhtään lihasnestettä poistuisi, idioottihan sinä olet, tarkoitus onkin vain vähentää kuivumista ja juuri niin se toimii.

        Hassua miten esität olevasi ammattilainen mutta postauksesi ovat palstan ainoita alatyylisiä, mutta sopii toki tenttum amman tyyliin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>Miksi pitäisi löytyä, vain te tietämättömöt harrastelijat ette tiedä mitä taoahtuu kun lihan laittaa kuumalle pannulle :D:D:D

        Heh heh heeehhh. On kyllä megalomaaninen narsisti kun kuvittelee, että elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia on väärässä ja narsisti oikeassa.

        "Turun yliopiston elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia ottaa kantaa pihvin grillaukseen Helsingin Sanomissa...

        Lihan pintaa ei voi paistaa niin kiinni, että syntyisi veden poistumista estävä kuori, Hopia sanoo."

        https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005268356.html

        Noin, siitä kipattiin lisää hiekkaa kipeään peppuusi 😂😂😂

        Ämmät nyt eivät osaa grillata muutenkaan 🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, ei kai täällä muut ole edes yrittänyt paistaa pihviä harmaaksi kuin sinä, tässä myönsit sen tällä kommentilla: "Pelkästään uunissa tekemällä pihvi kuivuu."

        Meinasin tukehtua nauruun kun näin tämän aivopierusi. Kuka on niin typerä, että edes kokeilee kypsentää pihvin harmaaksi uunissa? Minä en ole edes kokeillut, mutta sinulla on vuosikymmenten kokemus kuivista pihveistä, kuten tuossa myönsit.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/18759812/pakastettu-liha-kannattaa-kypsentaa-jaisena#comment-133075592

        Mutta hyvin jaksat päivystää, vain 8 minuuttia kesti tällä kertaa ja poistatus välittömästi, eikö sinulla ole oikeasti muuta elämää :D:D:D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tusinarohvessoreita taitaa ollakin Suomessa enemmän kuin missään muualla, mutta että kuvittelee olevansa pätevämpi kuin huippukokit :D

        Vedestä en tiedä, mutta onko joku väittänyt ettei yhtään lihasnestettä poistuisi, idioottihan sinä olet, tarkoitus onkin vain vähentää kuivumista ja juuri niin se toimii.

        Hassua miten esität olevasi ammattilainen mutta postauksesi ovat palstan ainoita alatyylisiä, mutta sopii toki tenttum amman tyyliin!

        >>Vedestä en tiedä, mutta onko joku väittänyt ettei yhtään lihasnestettä poistuisi...

        Heh heh heeeh. Ihan sama mitä kommentoi niin sinä löydät siitä köyden pään, johon hirttää itsensä. Lihasneste = vettä. Tätäkään sinä reppana et tiennyt. Mene lepäämään äläkä jatka enää väittelyä tässä ketjussa. Sinä häpäiset täysin itsesi omalla tietämättömyydelläsi.

        Meat and poultry are composed of naturally occurring water, muscle, connective tissue, fat, and bone. People eat meat for the muscle. The muscle is approximately 75% water (although different cuts may have more or less water) and 20% protein, with the remaining 5% representing a combination of fat, carbohydrate, and minerals.

        https://www.fsis.usda.gov/food-safety/safe-food-handling-and-preparation/food-safety-basics/water-meat-poultry


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>Miksi pitäisi löytyä, vain te tietämättömöt harrastelijat ette tiedä mitä taoahtuu kun lihan laittaa kuumalle pannulle :D:D:D

        Heh heh heeehhh. On kyllä megalomaaninen narsisti kun kuvittelee, että elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia on väärässä ja narsisti oikeassa.

        "Turun yliopiston elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia ottaa kantaa pihvin grillaukseen Helsingin Sanomissa...

        Lihan pintaa ei voi paistaa niin kiinni, että syntyisi veden poistumista estävä kuori, Hopia sanoo."

        https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005268356.html

        Noin, siitä kipattiin lisää hiekkaa kipeään peppuusi 😂😂😂

        Edelleenkin kuvittelet trollaavasi täällä vain yhden kanssa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>Vedestä en tiedä, mutta onko joku väittänyt ettei yhtään lihasnestettä poistuisi...

        Heh heh heeeh. Ihan sama mitä kommentoi niin sinä löydät siitä köyden pään, johon hirttää itsensä. Lihasneste = vettä. Tätäkään sinä reppana et tiennyt. Mene lepäämään äläkä jatka enää väittelyä tässä ketjussa. Sinä häpäiset täysin itsesi omalla tietämättömyydelläsi.

        Meat and poultry are composed of naturally occurring water, muscle, connective tissue, fat, and bone. People eat meat for the muscle. The muscle is approximately 75% water (although different cuts may have more or less water) and 20% protein, with the remaining 5% representing a combination of fat, carbohydrate, and minerals.

        https://www.fsis.usda.gov/food-safety/safe-food-handling-and-preparation/food-safety-basics/water-meat-poultry

        Kuvittelet siis lihasnesteen olevaan pelkkää vettä, ok :D

        Nyt olit hidas, kesti 12 minuuttia, mutta varmasti jäät päivystämään koko illaksi :)


      • Anonyymi

        tai anon yymina :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuvittelet siis lihasnesteen olevaan pelkkää vettä, ok :D

        Nyt olit hidas, kesti 12 minuuttia, mutta varmasti jäät päivystämään koko illaksi :)

        "Kuvittelet siis lihasnesteen olevaan pelkkää vettä, ok :D"

        No, vesi poistuu helpoimmin kun siinä ei ole muita, isompia molekyylejä. Mutta tosiaan, poistuuhan siinä samalla ainakin myoglobiinia, joka aiheuttaa punaisen värin nesteeseen. Eli siitä poistuu lihasnestettä, joka on pääasiassa vettä. Itse jo myönsit, että näin on: "Vedestä en tiedä, mutta onko joku väittänyt ettei yhtään lihasnestettä poistuisi..."

        Taitaa faktojen paine alkaa uppoamaan paksukalloisempaankin? Vai mitä? 😆


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kuvittelet siis lihasnesteen olevaan pelkkää vettä, ok :D"

        No, vesi poistuu helpoimmin kun siinä ei ole muita, isompia molekyylejä. Mutta tosiaan, poistuuhan siinä samalla ainakin myoglobiinia, joka aiheuttaa punaisen värin nesteeseen. Eli siitä poistuu lihasnestettä, joka on pääasiassa vettä. Itse jo myönsit, että näin on: "Vedestä en tiedä, mutta onko joku väittänyt ettei yhtään lihasnestettä poistuisi..."

        Taitaa faktojen paine alkaa uppoamaan paksukalloisempaankin? Vai mitä? 😆

        Onko joku väittänyt ettei lihasnestetä poistuisi, kysehän ollut koko ajan että poistuu vähemmän kun pinnat ruskistaa ensin kuumalla pannulla. Ja kääntääkin tarvitsee vasta kun nestettä alkaa tulla läpi raa'alta puolelta. Jos pannu liian kylmä, harmaata nestettä irtoaa paljon.

        Harvinasen paksu kallo sinulla on!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko joku väittänyt ettei lihasnestetä poistuisi, kysehän ollut koko ajan että poistuu vähemmän kun pinnat ruskistaa ensin kuumalla pannulla. Ja kääntääkin tarvitsee vasta kun nestettä alkaa tulla läpi raa'alta puolelta. Jos pannu liian kylmä, harmaata nestettä irtoaa paljon.

        Harvinasen paksu kallo sinulla on!

        "Onko joku väittänyt ettei lihasnestetä poistuisi..."

        No niin. Alat hiljalleen taipumaan faktojen edessä.

        "...kysehän ollut koko ajan että poistuu vähemmän kun pinnat ruskistaa ensin kuumalla pannulla."

        No ei tämäkään ole totta. Pintojen ruskistus lisää hieman nestehukkaa, mutta se kannattaa tehdä maun, värin ja tekstuurin vuoksi.

        "Although often said to "lock in the moisture" or "seal in the juices", in fact, searing results in a greater loss of moisture than cooking to the same internal temperature without searing."

        Lähde: McGee, Harold (2004). On Food and Cooking (Revised ed.). Scribner. ISBN 0-684-80001-2. Page 161, "The Searing Question".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Onko joku väittänyt ettei lihasnestetä poistuisi..."

        No niin. Alat hiljalleen taipumaan faktojen edessä.

        "...kysehän ollut koko ajan että poistuu vähemmän kun pinnat ruskistaa ensin kuumalla pannulla."

        No ei tämäkään ole totta. Pintojen ruskistus lisää hieman nestehukkaa, mutta se kannattaa tehdä maun, värin ja tekstuurin vuoksi.

        "Although often said to "lock in the moisture" or "seal in the juices", in fact, searing results in a greater loss of moisture than cooking to the same internal temperature without searing."

        Lähde: McGee, Harold (2004). On Food and Cooking (Revised ed.). Scribner. ISBN 0-684-80001-2. Page 161, "The Searing Question".

        Noniin, tenttumamman kovakalloisuus jatkuu :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Onko joku väittänyt ettei lihasnestetä poistuisi..."

        No niin. Alat hiljalleen taipumaan faktojen edessä.

        "...kysehän ollut koko ajan että poistuu vähemmän kun pinnat ruskistaa ensin kuumalla pannulla."

        No ei tämäkään ole totta. Pintojen ruskistus lisää hieman nestehukkaa, mutta se kannattaa tehdä maun, värin ja tekstuurin vuoksi.

        "Although often said to "lock in the moisture" or "seal in the juices", in fact, searing results in a greater loss of moisture than cooking to the same internal temperature without searing."

        Lähde: McGee, Harold (2004). On Food and Cooking (Revised ed.). Scribner. ISBN 0-684-80001-2. Page 161, "The Searing Question".

        Grillaaminen tai pannulla/uunissa paistaminen ei ole mahdollista ilman että nestettä haihtuisi, mutta jatka ihmeessä pussissa keittämistä ja juo liemet päälle :)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Grillaaminen tai pannulla/uunissa paistaminen ei ole mahdollista ilman että nestettä haihtuisi, mutta jatka ihmeessä pussissa keittämistä ja juo liemet päälle :)

        "Grillaaminen tai pannulla/uunissa paistaminen ei ole mahdollista ilman että nestettä haihtuisi..."

        Kiitos kun myönsit olleesi väärässä. Et valitettavasti tämän parempaan pysty, mutta tämäkin riittää.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Grillaaminen tai pannulla/uunissa paistaminen ei ole mahdollista ilman että nestettä haihtuisi..."

        Kiitos kun myönsit olleesi väärässä. Et valitettavasti tämän parempaan pysty, mutta tämäkin riittää.

        Kiitos kun myönsit ettet pysty parempaan trollaamiseen ja että olet aina väärässä!

        Mutta päivystätkö todellakin palstalla 24/7, eikö sinulla ole muuta tekemistä :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos kun myönsit ettet pysty parempaan trollaamiseen ja että olet aina väärässä!

        Mutta päivystätkö todellakin palstalla 24/7, eikö sinulla ole muuta tekemistä :D

        Miksi jatkat inttämistä, jos myönsit jo olleesi väärässä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Grillaaminen tai pannulla/uunissa paistaminen ei ole mahdollista ilman että nestettä haihtuisi, mutta jatka ihmeessä pussissa keittämistä ja juo liemet päälle :)

        Kuka niin on väittänytkään?

        Voi sen pihvin kypsentää meheväksikin; pannulla pinnat kiinni ja uunissa matalahkossa lämpötilassa haluttuun kypsyystasoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos kun myönsit ettet pysty parempaan trollaamiseen ja että olet aina väärässä!

        Mutta päivystätkö todellakin palstalla 24/7, eikö sinulla ole muuta tekemistä :D

        "Mutta päivystätkö todellakin palstalla 24/7, eikö sinulla ole muuta tekemistä :D"

        Mutta sinähän hyökkäsit heti jatkamaan inttämistä, vaikka grillimamma kiitti ja klousasi keskustelun. Aivan kuin päivystäisit täällä riitaa haastamassa 😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mutta päivystätkö todellakin palstalla 24/7, eikö sinulla ole muuta tekemistä :D"

        Mutta sinähän hyökkäsit heti jatkamaan inttämistä, vaikka grillimamma kiitti ja klousasi keskustelun. Aivan kuin päivystäisit täällä riitaa haastamassa 😁

        Vaan lihan kypsennyksessä tärkeintä on pintojen kiinni paistaminen. Se on tärkein anti tästä keskustelusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaan lihan kypsennyksessä tärkeintä on pintojen kiinni paistaminen. Se on tärkein anti tästä keskustelusta.

        Sinun ”pinnat kiinni” myytillä on jo pyyhitty lattiat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinun ”pinnat kiinni” myytillä on jo pyyhitty lattiat.

        Se yksi itsensä kanssa keskustelija on pyyhkinyt 🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se yksi itsensä kanssa keskustelija on pyyhkinyt 🤣

        Kiitokset Grillaavalle rouvalle. Nyt tuli tämä myytti kumottua, että pinna voisi muka paistaa kiinni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka niin on väittänytkään?

        Voi sen pihvin kypsentää meheväksikin; pannulla pinnat kiinni ja uunissa matalahkossa lämpötilassa haluttuun kypsyystasoon.

        Kypsentäessä haihtuu aina hiukan kosteutta, tenttumammalle ihan uusi asia :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mutta päivystätkö todellakin palstalla 24/7, eikö sinulla ole muuta tekemistä :D"

        Mutta sinähän hyökkäsit heti jatkamaan inttämistä, vaikka grillimamma kiitti ja klousasi keskustelun. Aivan kuin päivystäisit täällä riitaa haastamassa 😁

        Oho, puoleen yöhän olet tenttumamma päivystänyt :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinun ”pinnat kiinni” myytillä on jo pyyhitty lattiat.

        Aikansa kutakin, sanoi possu kun tenttumammalla lattiat pyyhki!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitokset Grillaavalle rouvalle. Nyt tuli tämä myytti kumottua, että pinna voisi muka paistaa kiinni.

        Kyllä, tenttumamman pinna palaa kiinni aina kun joutuu myöntämään olleensa väärässä :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, tenttumamman pinna palaa kiinni aina kun joutuu myöntämään olleensa väärässä :D

        Oikein neljällä viestillä pitää jatkaa inttämistä. Taitaa olla aika lasti hiekkaa pepussa kun noin kirvelee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, tenttumamman pinna palaa kiinni aina kun joutuu myöntämään olleensa väärässä :D

        Kovin usein sitä tapahtuukin :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kovin usein sitä tapahtuukin :)

        Ei vieläkään yhtään huippukokin lausuntoa "pinnat kiinni". Jatka etsimistä, tollo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kovin usein sitä tapahtuukin :)

        Tenttumamma on tosiaan palstan ainoa kiukuttelija, pinna palaa jatkuvasti kun nolaa itsensä tietämättömyyttään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tenttumamma on tosiaan palstan ainoa kiukuttelija, pinna palaa jatkuvasti kun nolaa itsensä tietämättömyyttään!

        Jonkun huippukokin "pinnat kiinni" lausuntoa odotellessa...raivomamma ei pysty muuhun kuin trollaamiseen ja perskärpästelyyn 😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tenttumamma on tosiaan palstan ainoa kiukuttelija, pinna palaa jatkuvasti kun nolaa itsensä tietämättömyyttään!

        Eikä tenttumamma tajua vieläkään mennä kertomaan huippukokeille miten väärin paistavat pihvit, saisivat hyvät naurut :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä tenttumamma tajua vieläkään mennä kertomaan huippukokeille miten väärin paistavat pihvit, saisivat hyvät naurut :D

        Mikä tämä tenttumamma on? On näköjään päässyt ihon alle kun monissa ketjuissa hoet kymmeniä kertoja tenttumammaa ja kymmeniä viestejäsi on poistettu. Etkö pysty hillitsemään raivoamistasi kun sinun virheitä oikaistaan?


      • Anonyymi

        Ja nolaa itsensä jatkuvasti, tenttumamma ainoa joka raivoaa palstalla :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja nolaa itsensä jatkuvasti, tenttumamma ainoa joka raivoaa palstalla :)

        Olet päässyt pahasti ten ttuma mman ihon alle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet päässyt pahasti ten ttuma mman ihon alle.

        Tenttumamma joutuu jatkuvasti korjaaman sinun virheitäsi. Ilmeisesti vituttaa ja on päässyt ihon alle kun pitää jankuttaa...eikä vieläkään huippukokin lausuntoa, jonka mukaan "pihvistä paistetaan pinnat kiinni".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja nolaa itsensä jatkuvasti, tenttumamma ainoa joka raivoaa palstalla :)

        Kuvitteleekohan se tenttummma huippukokkien näitä täällä lukevan, menisi vaan michel-ravintolaan opettamaan miten pihvi paistetaan :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuvitteleekohan se tenttummma huippukokkien näitä täällä lukevan, menisi vaan michel-ravintolaan opettamaan miten pihvi paistetaan :D

        Mikä on michel-ravintola? Väität olevasi 40 vuotta alalla ollut kokki, etkä osaa kirjoittaa oikein edes alan tunnettua luokittelujärjestelmän nimeä. No, sinähän kompastut oikeastaan heti kun ajatus turahtaa ulos päästäsi näppäimistölle. Taidat tehdä tahallaan noita virheitä, että saisit trollata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on michel-ravintola? Väität olevasi 40 vuotta alalla ollut kokki, etkä osaa kirjoittaa oikein edes alan tunnettua luokittelujärjestelmän nimeä. No, sinähän kompastut oikeastaan heti kun ajatus turahtaa ulos päästäsi näppäimistölle. Taidat tehdä tahallaan noita virheitä, että saisit trollata.

        Taasko olet harhoissasi, minulla ei ole päivääkään ravintola-alan koulutusta, saati että olisin tehnyt työkseni ja mieluiten syön kotiruokaa. Tekisitpä sinäkin tenttumamma vain kirjoitus/näppäilyvirheitä :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taasko olet harhoissasi, minulla ei ole päivääkään ravintola-alan koulutusta, saati että olisin tehnyt työkseni ja mieluiten syön kotiruokaa. Tekisitpä sinäkin tenttumamma vain kirjoitus/näppäilyvirheitä :D

        ”…minulla ei ole päivääkään ravintola-alan koulutusta…”

        Tämä onkin ensimmäinen asia, jossa olet oikeassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”…minulla ei ole päivääkään ravintola-alan koulutusta…”

        Tämä onkin ensimmäinen asia, jossa olet oikeassa.

        Toisilla on tietoa ilman ravintola-alan koulutustakin, mutta tenttumammalla ei ole ja siksi aina väärässä :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toisilla on tietoa ilman ravintola-alan koulutustakin, mutta tenttumammalla ei ole ja siksi aina väärässä :D

        Olet väärä heti kun avaat suusi.


    • Anonyymi

      Minulla ei ole kokemusta jäisten pihvien paistamisesta, ostan yleensä kokolihan tuoreena, jauhelihan taas pakastan kypsennettynä, sellaisenaan tai pihveinä. Varmaan kokolihapihvitkin voisi pakastaa kypsinä.

    • Anonyymi

      Kinkun paistaminen jäisenä kyllä onnistuu eikä lopputulos juuri poikkea sulatetusta. Kyllähän se kinkku sulaa siellä uunissakin, mutta lämpö kannatta pitää korkeintaan 100 asteessa ja paistoaika tuplaantuu sulatettuun verrattuna. Paistomittari pitää laittaa vasta kun kinkku koosta riippuen on ollut vajaan puolet kokonaisajasta uunissa kun ei sitä jäiseen lihaan saa työnnettyä. Jäisestä lihasta irtoaa sama määrä nestettä kuin sulatetustakin sulatetusta osa vain on irronut jo sulatusvaiheessa.

      • Anonyymi

        Kuivuuteen vaikuttaa lihan rasvapitoisuus ja lihan sisälämpötila ei niinkään veden määrä, joka yleensä on aika vakio.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuivuuteen vaikuttaa lihan rasvapitoisuus ja lihan sisälämpötila ei niinkään veden määrä, joka yleensä on aika vakio.

        Pitkä keskustelu aloituksesta tuli. Paistettiin mm.pakastimesta otettu pihvi suoraan paistinpannussa kypsäksi. Monikaan ei varmaankaan lukenut mitä siellä keittiössä todella tehtiin.
        1. Otettiin kaksi tuuman paksuista pihviä.
        2. Ruskistettiin molempia pihvejä öljyssä kuumalla pannulla 90 sekuntia molemmin puolin.
        3. Laitettiin pihvit 135- asteiseen uuniin ja kypsennettiin kunnes lihalämpömittari näytti
        53 Celsiusastetta. Saatiin kypsennystapojen aikaero.
        4. Maisteltiin pihvejä.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Saako kaunis ihminen parempaa kohtelua?

      Onko kauniin ihmisen elämä "helpompaa" kuin tavallisen näköisen ihmisen? Olen kuullut väittämän, että kaunis ihminen saa
      Sinkut
      39
      1579
    2. En rehellisesti usko et oisit

      Sekuntiakaan oikeasti mua kaivannut. Tai edes miettinyt miten mulla menee. Jotenkin todennäköisesti hyödyt tästäkin jos
      Ikävä
      27
      1568
    3. Näin sinusta taas unta!

      Unessa olin pakahtuneesti rakastunut sinuun. Olimme vanhassa talossa jossa oli yläkerran huoneissa pyöreät ikkunat. Pöly
      Ikävä
      13
      1363
    4. Suomennettua: professori Jeffrey Sachs avaa Ukrainan sodan taustat luennollaan EU parlamentissa

      Jeffrey Sachs on yhdysvaltalainen ekonomisti. Sachs toimii Columbian yliopiston The Earth Instituten johtajana. Aiemmin
      NATO
      341
      1319
    5. Nainen, olet jotenkin lumoava

      Katselen kauneuttasi kuin kuuta, sen loistoa pimeässä. Sen kaunis valo on kaunista sekä herkkää ja lumoavaa. Olet naisel
      Ikävä
      68
      1255
    6. Se sinun kaipauksen kohde

      Ei todellakaan käy täällä höppänä mies.
      Ikävä
      12
      1018
    7. Ei ole kyllä mennyt

      Kovin hyvin kun alussa pieni sekoaminen hänestä 😏
      Ikävä
      7
      971
    8. Et katso sitä

      Niinkuin minua. Ehkä se luo toivetta
      Ikävä
      20
      929
    9. En muuttaisi sinusta mitään

      Ensin olit etäinen ja yritin pysyä tutkan alapuolella. Mutta ei silmiltäsi jää mitään huomaamatta, kuten minulla ei kuul
      Ikävä
      7
      911
    10. Olet muutenkin tyhmä

      Ja käyttäydyt epäasiallisesti siinä työssäsi.
      Ikävä
      71
      836
    Aihe