lihapiirakka ja piimä. Tämän kolminaisuuden ympärille muodostuu keskustalaisen keittiön gourmee ruuat. Myös läskisoosi on puhtaasti kalevalalaista alkuperään. Jos läskisoosin tekee tofusta, niin se parempaa, mutta ei alkuperäistä.
Keskustan keittiö ja alkuperäinen suomalainen ruoka on riisipiirakka,
12
145
Vastaukset
Ja turisteille ne iänikuiset poronkäristys, leipäjuusto ja lakat.
Anna mun kaikki kestää!
Chef Hans Välimäki sanoi että suomalaisen ruokakulttuurin köyhyys on maalaisliiton syytä!
Tomaterna från Närpes är goda, ingen centralpartiets mat!- Anonyymi
Eipä siitä kauan ole, kun haukuit suomalaiset tomaatit. Itse en talvella syö tomaatteja laisinkaan.
Anonyymi kirjoitti:
Eipä siitä kauan ole, kun haukuit suomalaiset tomaatit. Itse en talvella syö tomaatteja laisinkaan.
Dem är inte finländska tomaterna. Dem är närpeska tomaterna.
Förlåt om deklinationanr är inte korrekti.
- Anonyymi
Väyrynen saa kerman ja maidon piimimään pelkällä läsnäolollaan. Väyrysellä olisi ollut suuri tulevaisuus Valiolla piimijänä.
- Anonyymi
Ja Venäjän läheisyys mustuttaa perunat.
- Anonyymi
Rieska, suolalohi ja kanankoivet, siinä meidän keskustalaisten ruoka suositus. Perunat joko muusina tai kokonaisina, metsäsienikastike. Kananmunaa, salaatteja. Joka tuota moittii ei tiedä hyvän ruuan päälle mitään. Tuo oli eilen. Tänään lihapulla -ruskeakastike, se ihan eri kun kotona valmistettu. Emännät tekee hyvää ruokaa, vaimo siskonsa kanssa, joka käymässä. Jälkiruokana vadelmakiisseli.
Valitettavasti usein saa paksua ja tönkkösuolattua graavilohta mikä on vastenmielistä jo ulkonäöltään.
Vaalean kalan voi kypsentää eteläamerikkalaiseen tapaan limellä.- Anonyymi
SAA ? itse lohi suolataan. Kai nyt sen verran osaamista löytyy. Ei kotiruuassa osteta valmista.
Eikä suolaa nyt tarvitse kuppikaupalla laittaa, yllättävän vähällä suolalla asia hoituu. Lohi on hyvä laittaa graavautumaan 2 päivää ennen tarjoilua. Jääkaapissa on hyvä laittaa lohen päälle pieni paino. Valmis graavilohi säilyy kylmässä 2–3 päivää. Karkeaa merisuolaa
2 rkl hienoa sokeria. Tuoretta tilliä. Sokerin ja tillin voi jättää pois.
- Anonyymi
Myös tilliliha ja kanaviillokki on alkuperäiskepulaisten keksintöjä, valitettavasti.
Tilliliha on hyvää kun se tehdään kunnolla naudan paistista. Koulussa oli aina niitä jänteisiä paloja. Sitruunaa ja sokeria niin saadaan hapanimelä maku.
Kanaviillokki samoin kun tehdään kanasta eikä broilerista. Mukaan currya mikä herätellään öljyssä pannulla. Chilit ym. ei kuulu tähän ruokalajiin.
Valitettavasti suomesta ei löydä enää pakastettua kanaa.
Keitetty peruna molempiin. Ja itse leivotut sämpylät voilla. Nam.
Kepuruuan ongelma on se että yritäppä ettiä maustamattomia broilerinkoipia tai tiskillä myytävää vanhan ajan palvikinkkua!- Anonyymi
Maalaisliiton.kurittaja kirjoitti:
Tilliliha on hyvää kun se tehdään kunnolla naudan paistista. Koulussa oli aina niitä jänteisiä paloja. Sitruunaa ja sokeria niin saadaan hapanimelä maku.
Kanaviillokki samoin kun tehdään kanasta eikä broilerista. Mukaan currya mikä herätellään öljyssä pannulla. Chilit ym. ei kuulu tähän ruokalajiin.
Valitettavasti suomesta ei löydä enää pakastettua kanaa.
Keitetty peruna molempiin. Ja itse leivotut sämpylät voilla. Nam.
Kepuruuan ongelma on se että yritäppä ettiä maustamattomia broilerinkoipia tai tiskillä myytävää vanhan ajan palvikinkkua!Minä tiedän mistä tunnistaa parhaat ruuat. Syömällä parhaita ruokia kasvaa parhaita ihmisiä, jotka pelastavat maailman. On siis vain tiedusteltava mitä Musk ja Trump ovat syöneet. Siitä sitten syömäään samoja ruokia.
- Anonyymi
Maalaisliiton.kurittaja kirjoitti:
Tilliliha on hyvää kun se tehdään kunnolla naudan paistista. Koulussa oli aina niitä jänteisiä paloja. Sitruunaa ja sokeria niin saadaan hapanimelä maku.
Kanaviillokki samoin kun tehdään kanasta eikä broilerista. Mukaan currya mikä herätellään öljyssä pannulla. Chilit ym. ei kuulu tähän ruokalajiin.
Valitettavasti suomesta ei löydä enää pakastettua kanaa.
Keitetty peruna molempiin. Ja itse leivotut sämpylät voilla. Nam.
Kepuruuan ongelma on se että yritäppä ettiä maustamattomia broilerinkoipia tai tiskillä myytävää vanhan ajan palvikinkkua!Siihen, että tillilihaa yleisesti inhotaan, ei ole syynä lihan laatu, vaan että mausteena käytetään tilliä pakkokätkettynä kastikkeeseen. Periaatteessa siis sama syy, mistä kirjoitat kanaviillokin osaltakin eli pakkomaustaminen pilaa usein ruoan.
Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata1263438Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!
Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois752236Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f2592175- 1411960
Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla
Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v671485- 991385
Juhannusterveiset kaivatulle
Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻931297- 611293
- 611250
- 711141