Keskustan keittiö ja alkuperäinen suomalainen ruoka on riisipiirakka,

Anonyymi-ap

lihapiirakka ja piimä. Tämän kolminaisuuden ympärille muodostuu keskustalaisen keittiön gourmee ruuat. Myös läskisoosi on puhtaasti kalevalalaista alkuperään. Jos läskisoosin tekee tofusta, niin se parempaa, mutta ei alkuperäistä.

12

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja turisteille ne iänikuiset poronkäristys, leipäjuusto ja lakat.
      Anna mun kaikki kestää!
      Chef Hans Välimäki sanoi että suomalaisen ruokakulttuurin köyhyys on maalaisliiton syytä!
      Tomaterna från Närpes är goda, ingen centralpartiets mat!

      • Anonyymi

        Eipä siitä kauan ole, kun haukuit suomalaiset tomaatit. Itse en talvella syö tomaatteja laisinkaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eipä siitä kauan ole, kun haukuit suomalaiset tomaatit. Itse en talvella syö tomaatteja laisinkaan.

        Dem är inte finländska tomaterna. Dem är närpeska tomaterna.
        Förlåt om deklinationanr är inte korrekti.


    • Anonyymi

      Väyrynen saa kerman ja maidon piimimään pelkällä läsnäolollaan. Väyrysellä olisi ollut suuri tulevaisuus Valiolla piimijänä.

      • Anonyymi

        Ja Venäjän läheisyys mustuttaa perunat.


    • Anonyymi

      Rieska, suolalohi ja kanankoivet, siinä meidän keskustalaisten ruoka suositus. Perunat joko muusina tai kokonaisina, metsäsienikastike. Kananmunaa, salaatteja. Joka tuota moittii ei tiedä hyvän ruuan päälle mitään. Tuo oli eilen. Tänään lihapulla -ruskeakastike, se ihan eri kun kotona valmistettu. Emännät tekee hyvää ruokaa, vaimo siskonsa kanssa, joka käymässä. Jälkiruokana vadelmakiisseli.

    • Valitettavasti usein saa paksua ja tönkkösuolattua graavilohta mikä on vastenmielistä jo ulkonäöltään.
      Vaalean kalan voi kypsentää eteläamerikkalaiseen tapaan limellä.

      • Anonyymi

        SAA ? itse lohi suolataan. Kai nyt sen verran osaamista löytyy. Ei kotiruuassa osteta valmista.
        Eikä suolaa nyt tarvitse kuppikaupalla laittaa, yllättävän vähällä suolalla asia hoituu. Lohi on hyvä laittaa graavautumaan 2 päivää ennen tarjoilua. Jääkaapissa on hyvä laittaa lohen päälle pieni paino. Valmis graavilohi säilyy kylmässä 2–3 päivää. Karkeaa merisuolaa
        2 rkl hienoa sokeria. Tuoretta tilliä. Sokerin ja tillin voi jättää pois.


    • Anonyymi

      Myös tilliliha ja kanaviillokki on alkuperäiskepulaisten keksintöjä, valitettavasti.

      • Tilliliha on hyvää kun se tehdään kunnolla naudan paistista. Koulussa oli aina niitä jänteisiä paloja. Sitruunaa ja sokeria niin saadaan hapanimelä maku.
        Kanaviillokki samoin kun tehdään kanasta eikä broilerista. Mukaan currya mikä herätellään öljyssä pannulla. Chilit ym. ei kuulu tähän ruokalajiin.
        Valitettavasti suomesta ei löydä enää pakastettua kanaa.
        Keitetty peruna molempiin. Ja itse leivotut sämpylät voilla. Nam.

        Kepuruuan ongelma on se että yritäppä ettiä maustamattomia broilerinkoipia tai tiskillä myytävää vanhan ajan palvikinkkua!


      • Anonyymi
        Maalaisliiton.kurittaja kirjoitti:

        Tilliliha on hyvää kun se tehdään kunnolla naudan paistista. Koulussa oli aina niitä jänteisiä paloja. Sitruunaa ja sokeria niin saadaan hapanimelä maku.
        Kanaviillokki samoin kun tehdään kanasta eikä broilerista. Mukaan currya mikä herätellään öljyssä pannulla. Chilit ym. ei kuulu tähän ruokalajiin.
        Valitettavasti suomesta ei löydä enää pakastettua kanaa.
        Keitetty peruna molempiin. Ja itse leivotut sämpylät voilla. Nam.

        Kepuruuan ongelma on se että yritäppä ettiä maustamattomia broilerinkoipia tai tiskillä myytävää vanhan ajan palvikinkkua!

        Minä tiedän mistä tunnistaa parhaat ruuat. Syömällä parhaita ruokia kasvaa parhaita ihmisiä, jotka pelastavat maailman. On siis vain tiedusteltava mitä Musk ja Trump ovat syöneet. Siitä sitten syömäään samoja ruokia.


      • Anonyymi
        Maalaisliiton.kurittaja kirjoitti:

        Tilliliha on hyvää kun se tehdään kunnolla naudan paistista. Koulussa oli aina niitä jänteisiä paloja. Sitruunaa ja sokeria niin saadaan hapanimelä maku.
        Kanaviillokki samoin kun tehdään kanasta eikä broilerista. Mukaan currya mikä herätellään öljyssä pannulla. Chilit ym. ei kuulu tähän ruokalajiin.
        Valitettavasti suomesta ei löydä enää pakastettua kanaa.
        Keitetty peruna molempiin. Ja itse leivotut sämpylät voilla. Nam.

        Kepuruuan ongelma on se että yritäppä ettiä maustamattomia broilerinkoipia tai tiskillä myytävää vanhan ajan palvikinkkua!

        Siihen, että tillilihaa yleisesti inhotaan, ei ole syynä lihan laatu, vaan että mausteena käytetään tilliä pakkokätkettynä kastikkeeseen. Periaatteessa siis sama syy, mistä kirjoitat kanaviillokin osaltakin eli pakkomaustaminen pilaa usein ruoan.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      126
      3438
    2. Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois
      Suomalaiset julkkikset
      75
      2236
    3. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      259
      2175
    4. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      141
      1960
    5. Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla

      Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v
      Ikävä
      67
      1485
    6. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      99
      1385
    7. Juhannusterveiset kaivatulle

      Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻
      Ikävä
      93
      1297
    8. Sä oot kyllä

      Aika erikoinen nainen
      Ikävä
      61
      1293
    9. Kaupunki osti Absin

      Nyt vaan yrittäjiä kaivataan
      Haapavesi
      61
      1250
    10. Millaistakohan

      Sun kanssa suhde olisi?
      Ikävä
      71
      1141
    Aihe