Köyhällä kannattaisi olla oikea kuivamausteiden kavalkaadi kotona sillä sillä voi maustaa vähän kehnommankin aineksen hyväksi.
Omaan maustekavakaadiini kuuluu YLEENSÄ.. mustapippuri,valko sekä maustepippuri. Sekä timjami,. chili, curry, myös muita toisinaan.
Nestemäisiin kuuluu soija, balsamico, osterikastike ja chiliset öljyt. myös muita toisinaan.
Suolaa sokeria en en luokittele mausteeksi vaan maun syventäjäksi. perusetikka sama. näitäkin löytyy kavalkaadista eräästä toisesta.
myös kaikkea muuta elinkelpoista löytyy muttei liity aiheeseen.
ja loppuun kevennykseksi.. mikä ei kuulu joukkoon..
1. eedami 2 meirami. 3. umami. 4 imaami. 5, liperi.
köyhän mausteet
21
221
Vastaukset
- Anonyymi
Maustan makaronin joka päivä eri mausteella.
- Anonyymi
Päivän makaroni onkin kätevää dipata hammastikun avulla vaihtelevasti erilaisiin maustekastikkeisiin.
Anonyymi kirjoitti:
Päivän makaroni onkin kätevää dipata hammastikun avulla vaihtelevasti erilaisiin maustekastikkeisiin.
dippaamisiin siis..
- Anonyymi
Makuronit tulee maukkaiksi ja ruskean rapeiksi paistinpannulla voissa paistaen keittämisen jälkeen.
Jääkaappiin osa ja voi paistella seuraavanakin päivänä.
makkaraa, sipulia , kananmunaa,maustetta mukaan.- Anonyymi
Aivan ihmeellistä mitä kaikkea voi tehdä....oletko psykoosipotilas.
meinaatko että samalla metodilla kun tehdään paistettua riisiä... niin kuivattua makaroniakin voi käristää?.. en ole kokeillut mutta noissa makaronilaatikoissa joskus olen huomannut käristepinnan.. rapsakkaa on eikä pahaa kunhan ei oo palanut..
P.ervokki kirjoitti:
meinaatko että samalla metodilla kun tehdään paistettua riisiä... niin kuivattua makaroniakin voi käristää?.. en ole kokeillut mutta noissa makaronilaatikoissa joskus olen huomannut käristepinnan.. rapsakkaa on eikä pahaa kunhan ei oo palanut..
ja juu huomioin ton välivaiheen eli keittämisen tarpeen siinä välivaiheessa..
- Anonyymi
Löytyy ainankin wasabia, currya, valkopippuria, soijaa, chiliä muutamalla eri vahvuudella ja myös makeana, cayennepippuria.
maistoin joskus poppamies chilikastike joka oli yli asteikon eli 11 kymmenestä.. saatanan hyvöää mutta laatta lensi.. mutta mutta kyllä mä sen kesytän.. en merkkiä sen kummemmin muista..kaveri tarjos
- Anonyymi
P.ervokki kirjoitti:
maistoin joskus poppamies chilikastike joka oli yli asteikon eli 11 kymmenestä.. saatanan hyvöää mutta laatta lensi.. mutta mutta kyllä mä sen kesytän.. en merkkiä sen kummemmin muista..kaveri tarjos
Ärjyltä kuulostaa. Buldakin extra hot on niin vahvaa piti piimä ottaa ruokajuomaksi poltteluun veden sijaan kun ensimmäistä kertaa maistoin. Oli stydimpää mitä aliarvioin ja laitoin liikaa ruoan valmistuksessa
Anonyymi kirjoitti:
Ärjyltä kuulostaa. Buldakin extra hot on niin vahvaa piti piimä ottaa ruokajuomaksi poltteluun veden sijaan kun ensimmäistä kertaa maistoin. Oli stydimpää mitä aliarvioin ja laitoin liikaa ruoan valmistuksessa
tyhjään tai ärtyneeseen vatsaan ei kai kannata chilejä ottaa?.. piimä on sopivaa jos siinä on rasvaa..rasva kai se on se paras keino taltuttaa polttelut?.. kerran vetelin rypsiöljyä..
poppamiehen joku luokka 8 oli yhdessä vaiheessa kova.. naga jolokia? mulla mutta laittelin sitä silti miltei kaikkeen... KUN siltä tuntui.. ostaisin vieläkin.. on vaan kalliita
mutta kun luokka menee 10 tai yli poppamies kastikkeissa niin sitten ollaan syvien vesien äärellä..Anonyymi kirjoitti:
Ärjyltä kuulostaa. Buldakin extra hot on niin vahvaa piti piimä ottaa ruokajuomaksi poltteluun veden sijaan kun ensimmäistä kertaa maistoin. Oli stydimpää mitä aliarvioin ja laitoin liikaa ruoan valmistuksessa
hyvä että mainitsit tuon Buldakin..käyn orientaalikaupoissa ja muistelisin juuri tuon olleen MELKOISEN tulista.. katsoin äsken ja etiketti tuntuu tutulta..
mutta voin tietysti olla väärässä.. oon vahvojen makujen ystävä..mikä varmaan sopii melko vähävaraisellekin..- Anonyymi
P.ervokki kirjoitti:
tyhjään tai ärtyneeseen vatsaan ei kai kannata chilejä ottaa?.. piimä on sopivaa jos siinä on rasvaa..rasva kai se on se paras keino taltuttaa polttelut?.. kerran vetelin rypsiöljyä..
poppamiehen joku luokka 8 oli yhdessä vaiheessa kova.. naga jolokia? mulla mutta laittelin sitä silti miltei kaikkeen... KUN siltä tuntui.. ostaisin vieläkin.. on vaan kalliita
mutta kun luokka menee 10 tai yli poppamies kastikkeissa niin sitten ollaan syvien vesien äärellä..Se poppamiehen nagajolokia on riittoisaa.
xtran tomaattiketsuppipulloon pari kolme teelusikkaa ja hölskyn hölskyn, tulee pikkusen poltetta.
on hyvvee. - Anonyymi
P.ervokki kirjoitti:
hyvä että mainitsit tuon Buldakin..käyn orientaalikaupoissa ja muistelisin juuri tuon olleen MELKOISEN tulista.. katsoin äsken ja etiketti tuntuu tutulta..
mutta voin tietysti olla väärässä.. oon vahvojen makujen ystävä..mikä varmaan sopii melko vähävaraisellekin..Juu..Buldakin "normaali" hot on jo sekin varsin kiukkuisen tulista ja sitä ostettava vastaisuudessa rankemman sijaan.
Anonyymi kirjoitti:
Se poppamiehen nagajolokia on riittoisaa.
xtran tomaattiketsuppipulloon pari kolme teelusikkaa ja hölskyn hölskyn, tulee pikkusen poltetta.
on hyvvee.juu ilmeisesti mulle ei mikään riitä heh..
mulla ei kyllä kestä niin pitkään että olisi riittoisaa pienet pullot.. minä outo chhilipää??? ehkä.. näin täällä....
laitoin jopa leivän päällä aimo pläjäyksen ..ja maustekurkunkin päälle.. niihin tynnyrikurkkuihin.. tietysti ostamiini ja kotonaAnonyymi kirjoitti:
Juu..Buldakin "normaali" hot on jo sekin varsin kiukkuisen tulista ja sitä ostettava vastaisuudessa rankemman sijaan.
mä taas olen pelkkänä silmänä jos löytyisi taas sitä vahvempaa sorttia.. ainahan voi annostella kyllä.. mielensä mukaan
- Anonyymi
Perunaviipaleita leivinpaperiin käärittynä ja hyvin maustettuna.
oikein hyvä..folioaltistusta kannattaa välttää.. jos haluaa välttää parkinsonit alzheimeri sun muut aivotoimintaan vaikuttavat jutut..
- Anonyymi
Mausteiden hankkiminen on pitkäaikainen prosessi, joka edellyttää tavoitesäästämistä ja sitä, että on jäänyt vähän talteen, josta tavoitteita lähdettäisiin toteuttamaan. Mausteiden esiin nostaminen on sikäli hyvä, että asia, että nykyköyhyyden uusimmissa muodoissa ravinnon jatkeeksi ja sitä buustaamaan ei enää ole varaa ostaa mausteita. Ja sitä myötä köyhäin korvikeravintoon ei saada makuelämyksiä.
Toisaalta pitkän köyhyyden ajalta voi muistaa erilaisia aikoja, kun maut olivat vielä mahdollisia. Ja niistä on jäänyt köyhien mieleen monia hyviä muistoja. On jalopenot, valkosipulit, suolakurkut, chilipippuriseokset, curryt ja kaikki, joita oli ennen alelaareissa ja vuosikymmenien aikana niitä on sitten päässyt kokeilemaan.
Lisäksi vaikuttaa siltä, että jopa regulaarilaarien maustevalikoimakin on viimeaikoina heikentynyt. Premium laareilla luuraamista varmaankaan monet köyhät eivät ole enää pitkään aikaan harrastaneet, premiumin hintatason kadotessa lopullisesti köyhäin tavoittamattomiin.
Ennen myös luonnossa oli asioita mausteeksi, kuten ruohosipuli ja jotakin muutakin, jota ei oikein muista. Mutta katajanmarjoja taisi olla yhteen köyhäinravintoaikaan lisättynä hilloihin? Ja joskus oli myös ehkä pihlajanmarjoista tehtyä jotakin köyhyyden höystettä? Ja sitten oli mustaviinimarjoista tehtyä hyydykettä tai hilloketta. Ja sitä laitettiin sitten kananviillokkien kylkeen, mutta myös lihan kanssa sitä ehkä saattoi olla riippuen keittiön naisista.- Anonyymi
"Mausteiden hankkiminen on pitkäaikainen prosessi, joka edellyttää tavoitesäästämistä ja sitä, että on jäänyt vähän talteen, josta tavoitteita lähdettäisiin toteuttamaan. "
Kiitos jo ilmaisemalla ensimmäisessä lauseessa olisi ajanhaaskausta lukea loput. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Mausteiden hankkiminen on pitkäaikainen prosessi, joka edellyttää tavoitesäästämistä ja sitä, että on jäänyt vähän talteen, josta tavoitteita lähdettäisiin toteuttamaan. "
Kiitos jo ilmaisemalla ensimmäisessä lauseessa olisi ajanhaaskausta lukea loput.ja pysytään jatkossakin köyhänä vai?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Näin kun katsoit salaa ja
Hymyilit sieltä kaukaa 😍☺️ mutta hämmennyin ja tilanne oli niin nopeaa ohi etten oikeen kerennyt mukaan 😢 säteilit ku504154Katu täyttyy...
Hei, oli pakko laittaa vielä tää. Huomaan että olet suuttunut. Minähän sanoin että poistun, olit paikalla. Olin pettynyt351959Eduskunnasta tippuneet kokoomuslaiset nostavat eniten sopeutumisrahaa. Kyllä veroeurot kelpaavat.
Sopeutumisraha on eduskuntatyön päättymisen jälkeen maksettava etuus, jonka tarkoituksena on tukea entisiä kansanedustaj1531346- 1541232
Povipommi, ex-Playboy-malli Susanna Penttilä avoimena - Paljastaa suhteestaan miehiin: "Olen..."
No nyt! Susanna Penttilä on OnlyFans-vaikuttaja ja yrittäjä sekä yksi uuden Petolliset-kauden kisaajista. Onpa 53-vuoti421024- 192992
Sari Multala teki "riikkapurrat"
Sekoili humalassa Ruisrokissa kuten Purra Lohjan torilla. Kovia dokaamaan nuo nykyiset ministerit.229976- 80947
- 55820
Ympäristötuhoministeri Multala: "Olin humalassa"
Ruisrockin rokkimimmi myöntää: https://www.is.fi/politiikka/art-2000011407835.html Nämä ministerikuvatukset saavat ilm122815