Ei tarvita kuin toookmannin viinin käymispaketti, sieltä 25 litran astia, 7 kiloa sokeria ja keittoastia, sekä jäähdytin. Reilun viikon käyminen ja sitten tislaamaan ;-)
Alkupaketti maksaa reilun satasen (se kattila esim linkki), mutta sitten alkomahooli maksaa vain noin 7 senttiä per paukku.
Myös aktiivihiilipusseja myydään ko liikkeessä. Sitä pari ruokalusikkaa 1,5 litran pulloon ja sekoita. Viikon päästä lopputolos on erinomainen. Suppilosta kahvinsuodatinpaperin läpi, lopuksi lisää 7g sokeria, sekoita ja a vot!
ps älä ala myymään muille, siitä ei hyvä seuraa
https://eur.vevor.com/alcohol-distiller-c_10688/5-gal-moonshine-still-spirits-kit-water-distiller-3-pot-diy-home-brewing-p_010814316190?lang=fi¤cy=eur&adp=gmc&country=FI&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_id=19710807804&ad_group=143129184221&ad_id=648853748059&utm_term=&gad_source=1&gad_campaignid=19710807804&gbraid=0AAAAABnvVA4rJi6YbD0NQsqxuyBUTxfLj&gclid=Cj0KCQjw5JXFBhCrARIsAL1ckPvzEOA0zEnO4etHBBysEqb9_Ny_NNRNbFbbido3ksbOD087A44e93oaAgthEALw_wcB
Miksi maksaa viinasta itsensä kipeäksi?
26
141
Vastaukset
- AnonyymiUUSI
viina on kova huume.käytäm vain mietoja huumeita
- AnonyymiUUSI
Niin. Sama kait se mitä (pontikkaa) tässä kohta rupeaa juomaan kun sipilän kehvelikin meni myymään Altian lippulaivajuoma Finlandiavodkan kreikkalaiselle virvoitusjuomajätille joka pullottaa mm. Coca Colaa.
- AnonyymiUUSI
Alkupakettiin mukaan valkoinen keppi sen varalle, jos sattuu näkö häviämään.
- AnonyymiUUSI
Viikon päästä: "Miks mä en näe mitään?"
- AnonyymiUUSI
Metanolin vasta-aine on etanoli.
Eli turvallista viinakaupasta ostettua väkevää viinaa hyvä olla aina varalla kun haluaa korvikealkoholien kanssa juhlia.
- AnonyymiUUSI
Mikä Tokmannin art.nro on tislauslaitteisto?
- AnonyymiUUSI
Salasana: utsjoki, mainitse kassalla.
- AnonyymiUUSI
Taidettahan viinan valmistus on, siksi taidenumero.
- AnonyymiUUSI
Tuo vetorin vekotin on kooltaan pienin mitä kannattaa harkita. Kuvan perusteella vaikuttaa toimivalta kokonaisuudelta.
Rankin suhteen joillakin vaikuttaa olevan hyvin yksinkertaisia käsityksiaä jotka oikenevat kokeilujen myötä. Myös "pikatuotanto" on utopiaa.
Puhun 18 vuoden kokemuksella.
70-alun ALKOn lakon vuoksi aloitin hätäpäissäni muuttamalla 5 litran painekattilan keittimeksi päällä cm kolonni. Lauhdutin oli kunnollinen.
Seuraava oli 10 litran keittopänikkä ja 80 cm:n kolonni täytettynä keraamihelmillä.
Tuon kanssa opin rankin laadun merkityksen.
Seuraaba ja lopullinen ratkaisu oli 30 litran keittopänikkä alhaalla kyljessä 3 kW:n säätövastus.
80cm:n kolonni edelleen käytössä.
Rankin valmistin useimmiten 60 litran saavissa mutta ajoittain 200 litran pöntössä vesilukon alla. Laskin sokeritarpeen siten, että rankki tavoitti hieman alle 10%:n vahvuuden. Kuohumisen estämiseksi annin rankin kirkastua vesilukon alla.
Keitto. Ensimmäiset laskut 3kW:lla ottaen alusta pois metyylin ja lopettaen siihen kun sikunat alkoivat vallata makumaailmaa.
Toiseen laskuun laitoin puolet vettä ja puolet ykköslaskuista. Tislaus 2kW:n teholla vahtien alun metyylit.
Joko kolmeen. Ykkösen varasin omaan käyttöön nautittavaksi veden kanssa.
2 ryhmä yleiseen käyttöön juotavaksi sekamehun kanssa ja tarjottavaksi.
3 ryhmä tarjtaan mehun kanssa humalaisille vieraille tai jätetään seuraavan panoksen kakkoslaskuun jalostumaan.
Työpaikkani kemian labra mittasi kakkoslaskun 1 erän vahvuudeksi 71%. Heput sanoivat, ettei alle 0,5 litran näytteestä saa mitattua!!! Vaikka luulivat minua hölmöksi niin ymmärsin heidän halavan jotain vaivan palkaksi.
Harrastu loppuin muutettuamme kerrostaloon koska tuotantoproseesini vaati alakerran saunan pesuhuoneen.
Pannuhuone tasaisine lämpötiloineen oli hyvän rankin käymiselle ja hajun eristämiselle.
Myös laskujen, varsinkin 2 laskun aika noin 7 tuntia vaati sen ajan laudinveden juoksutuksen joka olisi kerrostalossa aiheuttaa epäilyjä häiriöstä.
Mutta aloittelijoille: Panostakaa rankin laatuun! Kirkas rankki on helppo keittää joen alkupään metyyli on poistettavissa eikä loppupään sikunoita tarvitse laskea pilaamaan makua.
Aktiivihiilellä lieneen oma merkityksensä. Laskin molemmat kerrat hiilen läpi. - AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Tuo vetorin vekotin on kooltaan pienin mitä kannattaa harkita. Kuvan perusteella vaikuttaa toimivalta kokonaisuudelta.
Rankin suhteen joillakin vaikuttaa olevan hyvin yksinkertaisia käsityksiaä jotka oikenevat kokeilujen myötä. Myös "pikatuotanto" on utopiaa.
Puhun 18 vuoden kokemuksella.
70-alun ALKOn lakon vuoksi aloitin hätäpäissäni muuttamalla 5 litran painekattilan keittimeksi päällä cm kolonni. Lauhdutin oli kunnollinen.
Seuraava oli 10 litran keittopänikkä ja 80 cm:n kolonni täytettynä keraamihelmillä.
Tuon kanssa opin rankin laadun merkityksen.
Seuraaba ja lopullinen ratkaisu oli 30 litran keittopänikkä alhaalla kyljessä 3 kW:n säätövastus.
80cm:n kolonni edelleen käytössä.
Rankin valmistin useimmiten 60 litran saavissa mutta ajoittain 200 litran pöntössä vesilukon alla. Laskin sokeritarpeen siten, että rankki tavoitti hieman alle 10%:n vahvuuden. Kuohumisen estämiseksi annin rankin kirkastua vesilukon alla.
Keitto. Ensimmäiset laskut 3kW:lla ottaen alusta pois metyylin ja lopettaen siihen kun sikunat alkoivat vallata makumaailmaa.
Toiseen laskuun laitoin puolet vettä ja puolet ykköslaskuista. Tislaus 2kW:n teholla vahtien alun metyylit.
Joko kolmeen. Ykkösen varasin omaan käyttöön nautittavaksi veden kanssa.
2 ryhmä yleiseen käyttöön juotavaksi sekamehun kanssa ja tarjottavaksi.
3 ryhmä tarjtaan mehun kanssa humalaisille vieraille tai jätetään seuraavan panoksen kakkoslaskuun jalostumaan.
Työpaikkani kemian labra mittasi kakkoslaskun 1 erän vahvuudeksi 71%. Heput sanoivat, ettei alle 0,5 litran näytteestä saa mitattua!!! Vaikka luulivat minua hölmöksi niin ymmärsin heidän halavan jotain vaivan palkaksi.
Harrastu loppuin muutettuamme kerrostaloon koska tuotantoproseesini vaati alakerran saunan pesuhuoneen.
Pannuhuone tasaisine lämpötiloineen oli hyvän rankin käymiselle ja hajun eristämiselle.
Myös laskujen, varsinkin 2 laskun aika noin 7 tuntia vaati sen ajan laudinveden juoksutuksen joka olisi kerrostalossa aiheuttaa epäilyjä häiriöstä.
Mutta aloittelijoille: Panostakaa rankin laatuun! Kirkas rankki on helppo keittää joen alkupään metyyli on poistettavissa eikä loppupään sikunoita tarvitse laskea pilaamaan makua.
Aktiivihiilellä lieneen oma merkityksensä. Laskin molemmat kerrat hiilen läpi.No nyt oli kyllä todellisen ammattilaisen neuvoja, hattu päästä tai kättä lippaan!
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Tuo vetorin vekotin on kooltaan pienin mitä kannattaa harkita. Kuvan perusteella vaikuttaa toimivalta kokonaisuudelta.
Rankin suhteen joillakin vaikuttaa olevan hyvin yksinkertaisia käsityksiaä jotka oikenevat kokeilujen myötä. Myös "pikatuotanto" on utopiaa.
Puhun 18 vuoden kokemuksella.
70-alun ALKOn lakon vuoksi aloitin hätäpäissäni muuttamalla 5 litran painekattilan keittimeksi päällä cm kolonni. Lauhdutin oli kunnollinen.
Seuraava oli 10 litran keittopänikkä ja 80 cm:n kolonni täytettynä keraamihelmillä.
Tuon kanssa opin rankin laadun merkityksen.
Seuraaba ja lopullinen ratkaisu oli 30 litran keittopänikkä alhaalla kyljessä 3 kW:n säätövastus.
80cm:n kolonni edelleen käytössä.
Rankin valmistin useimmiten 60 litran saavissa mutta ajoittain 200 litran pöntössä vesilukon alla. Laskin sokeritarpeen siten, että rankki tavoitti hieman alle 10%:n vahvuuden. Kuohumisen estämiseksi annin rankin kirkastua vesilukon alla.
Keitto. Ensimmäiset laskut 3kW:lla ottaen alusta pois metyylin ja lopettaen siihen kun sikunat alkoivat vallata makumaailmaa.
Toiseen laskuun laitoin puolet vettä ja puolet ykköslaskuista. Tislaus 2kW:n teholla vahtien alun metyylit.
Joko kolmeen. Ykkösen varasin omaan käyttöön nautittavaksi veden kanssa.
2 ryhmä yleiseen käyttöön juotavaksi sekamehun kanssa ja tarjottavaksi.
3 ryhmä tarjtaan mehun kanssa humalaisille vieraille tai jätetään seuraavan panoksen kakkoslaskuun jalostumaan.
Työpaikkani kemian labra mittasi kakkoslaskun 1 erän vahvuudeksi 71%. Heput sanoivat, ettei alle 0,5 litran näytteestä saa mitattua!!! Vaikka luulivat minua hölmöksi niin ymmärsin heidän halavan jotain vaivan palkaksi.
Harrastu loppuin muutettuamme kerrostaloon koska tuotantoproseesini vaati alakerran saunan pesuhuoneen.
Pannuhuone tasaisine lämpötiloineen oli hyvän rankin käymiselle ja hajun eristämiselle.
Myös laskujen, varsinkin 2 laskun aika noin 7 tuntia vaati sen ajan laudinveden juoksutuksen joka olisi kerrostalossa aiheuttaa epäilyjä häiriöstä.
Mutta aloittelijoille: Panostakaa rankin laatuun! Kirkas rankki on helppo keittää joen alkupään metyyli on poistettavissa eikä loppupään sikunoita tarvitse laskea pilaamaan makua.
Aktiivihiilellä lieneen oma merkityksensä. Laskin molemmat kerrat hiilen läpi.Voiko metyylin laittaa pissapojan tankkiin autossa? Eli onko haitaksi autolle.
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Tuo vetorin vekotin on kooltaan pienin mitä kannattaa harkita. Kuvan perusteella vaikuttaa toimivalta kokonaisuudelta.
Rankin suhteen joillakin vaikuttaa olevan hyvin yksinkertaisia käsityksiaä jotka oikenevat kokeilujen myötä. Myös "pikatuotanto" on utopiaa.
Puhun 18 vuoden kokemuksella.
70-alun ALKOn lakon vuoksi aloitin hätäpäissäni muuttamalla 5 litran painekattilan keittimeksi päällä cm kolonni. Lauhdutin oli kunnollinen.
Seuraava oli 10 litran keittopänikkä ja 80 cm:n kolonni täytettynä keraamihelmillä.
Tuon kanssa opin rankin laadun merkityksen.
Seuraaba ja lopullinen ratkaisu oli 30 litran keittopänikkä alhaalla kyljessä 3 kW:n säätövastus.
80cm:n kolonni edelleen käytössä.
Rankin valmistin useimmiten 60 litran saavissa mutta ajoittain 200 litran pöntössä vesilukon alla. Laskin sokeritarpeen siten, että rankki tavoitti hieman alle 10%:n vahvuuden. Kuohumisen estämiseksi annin rankin kirkastua vesilukon alla.
Keitto. Ensimmäiset laskut 3kW:lla ottaen alusta pois metyylin ja lopettaen siihen kun sikunat alkoivat vallata makumaailmaa.
Toiseen laskuun laitoin puolet vettä ja puolet ykköslaskuista. Tislaus 2kW:n teholla vahtien alun metyylit.
Joko kolmeen. Ykkösen varasin omaan käyttöön nautittavaksi veden kanssa.
2 ryhmä yleiseen käyttöön juotavaksi sekamehun kanssa ja tarjottavaksi.
3 ryhmä tarjtaan mehun kanssa humalaisille vieraille tai jätetään seuraavan panoksen kakkoslaskuun jalostumaan.
Työpaikkani kemian labra mittasi kakkoslaskun 1 erän vahvuudeksi 71%. Heput sanoivat, ettei alle 0,5 litran näytteestä saa mitattua!!! Vaikka luulivat minua hölmöksi niin ymmärsin heidän halavan jotain vaivan palkaksi.
Harrastu loppuin muutettuamme kerrostaloon koska tuotantoproseesini vaati alakerran saunan pesuhuoneen.
Pannuhuone tasaisine lämpötiloineen oli hyvän rankin käymiselle ja hajun eristämiselle.
Myös laskujen, varsinkin 2 laskun aika noin 7 tuntia vaati sen ajan laudinveden juoksutuksen joka olisi kerrostalossa aiheuttaa epäilyjä häiriöstä.
Mutta aloittelijoille: Panostakaa rankin laatuun! Kirkas rankki on helppo keittää joen alkupään metyyli on poistettavissa eikä loppupään sikunoita tarvitse laskea pilaamaan makua.
Aktiivihiilellä lieneen oma merkityksensä. Laskin molemmat kerrat hiilen läpi.Minä keitin joskus saunan kuumavesisäiliössä, sellainen 30 ltr jota pidetään kiukaan päällä. Kolonnin tein säilykepurkeista juottamalla ja laitoin pullon lasin sirpaleita, sellaisia isoja, jostain kuulin että se parantaa tislaustulosta. En tiedä mutta eipä siitä vaivaakaan ollut.
Ohrajauhosta tein tiivisteet.
Ihan käypästä tuli. Kovin montaa kertaa en ehtinyt tehdä oppiakseni uutta, kun sattui poliisipaikalle. Joku oli vastarannalla nähnyt jotain ja oli kyrväyttänyt. Mutta onneksi en silloin ollut mökillä vaan eräs toinen joka pelkästään saunoi. Eikä tiennyt keittelystäni mitään, oli vaan hämmästynyt.
- AnonyymiUUSI
Metsien kätköissä käy kuhina. Tosin vanhat suojaisat metsät ovat nyt hakusassa !!!
- AnonyymiUUSI
Helpoimmalla pääsee kun hakee perjantaipullon Alkosta.
- AnonyymiUUSI
VIISAINTA on, kun ihmisMYRKYT jättää sinne hyllyille! Eikä ryhdy kemistiksikään.
Terveiset taas täältä 61330-Koskenkorvalta - on sitä rankin hajua tarpeeksi tarjolla ajoittain S-Marketin parkkipaikallakin.
Juopot Rysssänmaalle r.y.
- AnonyymiUUSI
Kaikista helpointa on kun ei käytä mitään huumeita, alkoholi mukaan lukien. Elämä on ihan parasta ilman päänsä sekoittamista.
- AnonyymiUUSI
Ilman hauskaakin voi olla viinaa.
Kahvi, tupakka ja viina. Nuo kuuluvat päivään jokaiseen.
- AnonyymiUUSI
Vevor myy täyttä roskaa, mut toi viinin teko on helppoa. Blanc viiniin 5 kiloa sokeria, vaikka suositus on 4 kiloa. Käymisastia ja vesilukko ja mainittu viinipakkaus. Seuraa vain ohjeita niin hyvä tulee, muutaman vuoden tuota harrastaneena. Käymispöntön tulee olla puhdas, ja kiehuvaa vettä sinne kastelee pitkin sisäseinät auttaa asiassa, samalla kun hedelmärouhe sitruunahappo ja sokeri on jo pohjalla.
- AnonyymiUUSI
Totta. Itse teen 30-litran pönikän täyteen kaljaa ja litrahinta on joku 30-40 senttiä.
Paremmat juomat tuon ulkomailta. Nyt on jokunen 0,7 litran Red Label -viskipullo, alle 12 euroa pottu ja 1,75 Jäägeri on jotain 33 egeä. Vodkaa saa alle 6 egeä/litra.- AnonyymiUUSI
Paremmat....ei vielä kuulosta kuitenkaan hyvältä. Ota Laprhroaig 15 vuotiaasta.
- AnonyymiUUSI
Jos jättää tislaamatta niin koko homma on vielä laillistakin.
- AnonyymiUUSI
Huumeaddiktien elämä pyörii tunnetusti sen huumeen hankinnan ympärillä.
- AnonyymiUUSI
Kun tekee itse niin ei tarvitse ryöstellä muita.
- AnonyymiUUSI
Nyt alkoi tekemään mielli viinaa!
Tilataan tytöt taksi ja käydään Alkossa. - AnonyymiUUSI
Ei siihen tarvita kuin vettä, hiivaa ja sokeria.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
IL - Kansanedustaja tehnyt ITSEMURHAN eduskuntatalossa!!
"IL:n tiedot: Kansanedustaja tehnyt itsemurhan Eduskuntatalossa Iltalehden tietojen mukaan kansanedustaja on tehnyt its4028701Eemeli Peltonen teki itsemurhan eduskuntatalossa
Kevyet mullat sitten vaan. Ei mulla muuta.1683061- 161463
- 741056
- 761038
- 27995
Sylikkäin.
Sylikkäin, suudellen. Milloin haluaisit näin nainen tehdä ? Vain häntä ajatellen 😘. Tietenkin jos häntä asia kiinnosta62950- 55933
- 65890
Eemeli Peltosen viimeinen postaus Facebookissa!
"Olen ollut kevätistuntokauden viimeisillä viikoilla paljon poissa eduskuntatyöstä. Sain toukokuussa hyvää hoitoa HUSiss73874