Mielessä on alkanut kyteä ajatus Kanadaan muutosta, töihin lähtemisestä. Perhetilannekin sen sallii, ja miksei sallisi vaikka lapsia olisikin. Meitä kiinnostaisi kaikenlaiset kokemukset Kanadasta, ajatukset, tunteet, neuvot yms. Emme ole lähdössä huomenna emmekä ehkä koskaan, mutta mukavaa olisi tutustua virtuaalisesti etukäteen - nimenomaan oikeiden ihmisten ajatuksiin, sillä tokihan kaikki matkailu- ja turismisivustot antavat vain hyvän kuvan. Yksi oleellinen asia on rasisimi siellä - missä mennään sen suhteen (mieheni on iholtaan erivärinen)..Kiitän kaikkia ajasta ja huomiosta!
Kanadassa asuvat/asuneet/suunnittelevat
16
2091
Vastaukset
- asua
Asuin perheineni useita vuosia Kanadassa, takaisin Suomeen palasimme pari vuotta sitten. Viihdyimme erittäin hyvin. Kanada on sekoitus amerikkalaista (=positiivisessa mielessä) ja eurooppalaista kulttuuria. Ihmiset ovat aidosti ystävällisiä ja varsinkin suomalaisiin suhtaudutaan hyvin positiivisesti. Rasismi on aika vähäistä/näkymätöntä. Suomalainen aksentti sekoitettiin usein itä-eurooppalaiseen (Romania, ent. Jugoslavia, jne.) ja kohtelu saattoi tällöin olla aika viileää, kuitenkin aina asiallista. 'Erivärisyyden' en huomannut vaikuttavan ihmisten käyttäytymiseen. Alueella missä asuimme oli vähän mustaihoisia, mutta aika paljon aasialaista syntyperää olevia siirtolaisia. Kanadaa voi kyllä suositella asuinpaikaksi.
- mites
Mites kanadalaisilta onnistuu työnteko, matkustaminen, asuminen USAn puolella? Ja minkälaisia alueellisia eroja siellä on, eikös joillain alueilla puhuta lähes pelkkää ranskaa?
- hahhhaa
Itselläni ainakin pelkästään positiivisia kokemuksia, vietin Québecissä lähes vuoden. Se on noin 80% ranskankielinen, joten kyllä siellä selkeästi näkyy nämä erot kieliryhmien välillä. Ranska on siellä ehdottomasti ensisijainen kieli, ranskan kielisyys koetaan erittäin tärkeäksi ja on ollut paljon eristäytymispyrkimyksiä muusta Kanadasta. Ei mitään pelkkää jenkkimeininkiä siis välttämättä tarvitse kohdata, vaikka ulkopuolinen laittaa helposti heti yhtäläisyysmerkit kanadalaisuuden ja yhdysvaltalaisuuden välille. Tosin yhtäläisyyksiä on todella paljon.
Ihmiset on omalla kohdallani olleet ihan ystävällisiä vaikka ehkä aluksi viihtyvät enemmän omissa oloissaan, mutta ei yhtään samalla tavalla kuin suomalaiset. Helppoa siihen ilmastoonkin on suomalaisen sopeutua ja luonto on mahtava.
Ja oikein miellyttävä ranskan aksentti siellä :) Jossakin vaiheessa kai lähdettävä uudelleen pidemmäksi aikaa. - Tyhmä ja Dii Pii
Nimimerkki on vanha vitsi, sen käyttö taisi loppua parikymmentä vuotta sitten. Kuvasi hyvin yleistä rasismia. Jokainen englantia osaamaton tai sitä huonosti puhuva oli D P. Nykyään rasismi on aika vähäistä, paitsi intiaanien kohdalla. Koiriakin eräät arvostavat enemmän kuin intiaania.
Kanadaan luikerreltiin viime vuoteen asti paljon perhepolitiikan avulla. Kun yksi pääsi maahan, hän alkoi haalia tänne sukulaisiaan "perheen eheyttämiseksi". Tänne tuli sitten "koko suku mettäsikaa myöden"; luku- ja kirjoitustaidotonta ja konnuutta harjoittavaa väkeä. Siksi lakeja muutettiin. Nyt Kanadaan yrittävän on osattava puhua ja kirjoittaa englantia tai ranskaa ja oltava hyvin koulutettu, ts henkilö, jonkalaista Kanada tarvitsee.
Avuksi on, jos omistaa mukavan tukun rahaa ja lupaa perustaa oman bisneksen.
Kanadassa on mahdollisuus menestyä, jopa rikastua, kovalla työllä. Hallitukset ovat yrittäjämyönteisiä. Tukevat yrityksiä matalalla verotuksella ym. Verotus on muutenkin Suomen verotusta helpompaa. Toisaalta, täällä joutuu maksamaan itse monista asioista, jotka Suomessa maksaa valtio tai kunta.
Sosiaaliturva on Suomeen verrattuna mitätön, ja sitä vähennetään kaiken aikaa. Lakimääräinen vuosiloma on kaksi viikkoa ja lomakorvaus 8%.
Työttömyyskorvauksen saaminen on tehty melkein mahdottomaksi. Muutenkin se on lyhytaikainen.
Työttömyyskorvausta ei saa jos on itse katkaissut työsuhteen tai on erotettu työstä pätevästä syystä.
Unohtakaa Suomen pitkät irtisanomis- ajat ja korvaukset ja paljon muuta.
Jos olette työttömäksi jäädessänne halukkaita tekemään työtä mitä tahansa (ruohonleikkuussa, siivoustöissä ym urakoissa tienesti saattaa jäädä paljonkin vähimmäispalkan alle) te olette siirtolaisainesta. Muuten unohtakaa koko haave.
Rikkaat provinssit ovat Ontario, Alberta ja British Columbia, Cuebec hmmm... Sijassanne muuttaisin johonkin kolmesta ensin mainituista.
B.C:ssä on, Suur-Vancouverin alueella ja Vancouverin saarella, Kanadan lämpimin ilmasto. Ja Kanadan kalleimmat asunnot myös.
Välttäkää yhden tai kahden työnantajan pikkukaupunkeja. Kaivoksen tai sellutehtaan lopettaessa toimintansa kaupunki kuolee. Eläkeläiset ostavat 2-5 vuotta vanhoja taloja alle $25 000.
Olkaa erittäin varovaisia suomalaisten, ja miksei muidenkin, kiinteistövälittäjien kanssa asioidessanne. Tärkeä asia: Kyselkää vanhoilta siirtolaisilta mitä, mistä ja millä hinnalla kannattaa ostaa.
Perusruoka on hyvin samaa kuin Suomessakin. Etnisten vähemmistöjen kaupoista ja ravintoloista löytyy ruokaa joka makuun.
Kanadalaiset ovat ystävällisiä, kohteliaita ja auttavaisia ihmisiä.
Tässä on asiaa alkuun. Nyt, toiset finnit, fikeeratkaa mitä edelliseen pitää lisätä, mitä siitä poistaa ja mitä asioita oikaista. Antakaa tietoa vanhaan maahan.- Tyhmä...
Terveydenhoito on kriisissä kuten Suomessakin. Pitkät leikkausjonot, sairaaloita suljetaan, siivous, ruoanlaitto yms ulkoistetaan, hoitohenkilökuntaa vähennetään...
Albertassa ja B:C:ssä kuukausittain maksettava sairasvakuutusmaksu.
Euron/dollarin suhde: Googlaa currency converter.
Vähimmäispalkat: Googlaa minimum wage in canada.
- Hyvää juttua
Hesari kirjoittaa Kanadan maahanmuuttajista tänään. Luehan.
- Kake
Siskoni asuu Kanadassa Vancouverissa. Vancouver on 600 000 ihmisen kaupunki kanadan länsirannikolla. Vancouverissa on hyvät ulkoilu maastot ja hyviä kansallispuistoja. Ilmasto on vähän lämpimämpi kuin Helsingissä. Uskoisin että tulisitte viihtymään.
- Cook me a meal
Teidättekö muuten mistä nimi Vancouver tulee ?
- Löytäjän mukaan
Cook me a meal kirjoitti:
Teidättekö muuten mistä nimi Vancouver tulee ?
Rannikkoa kolunneen laivan kapteenin nimi oli Vancouver. En muista löysikö hän Fsaser joen suiston, Burrard inletin suun, vai molemmat. Googlelta löytyy.
- Oikea nimi Fraser
Löytäjän mukaan kirjoitti:
Rannikkoa kolunneen laivan kapteenin nimi oli Vancouver. En muista löysikö hän Fsaser joen suiston, Burrard inletin suun, vai molemmat. Googlelta löytyy.
Ei Fsaser
- Potlach
Cook me a meal kirjoitti:
Teidättekö muuten mistä nimi Vancouver tulee ?
Minkä intiaani heimon aluetta, ennen Vancouverin kaupungin sinne tulemista ?
Onko siten oikea nimi British Columbia ? - on ollut
Potlach kirjoitti:
Minkä intiaani heimon aluetta, ennen Vancouverin kaupungin sinne tulemista ?
Onko siten oikea nimi British Columbia ?ja on vieläkin.
Isot heimot ovat jakautuneet pienempiin yksiköihin, jotka nimetty asuinpaikan mukaan. Luultavasti Vancouverin aluetta on hallinnut joku seuraavista pääheimoista: Salish, Squamish tai Chinook.
Provinssin on nimennyt joku englantilainen explorer, ehkä Simon Fraser. - pinta-ala
on noin kolmen Suomen kokoinen. Siitä on puistoina tietääkseni 12%. Valtio omistaa melkein kaiken maan, (oikeastaan maa kuuluisi intiaaneille) joten on tilaa temmeltää vapaasti. BC onkin suosittu turistikohde. Rannikolla on mahtavat metsät, sisämaassa kaikkea erämaasta ikijäätiköihin asti. Cariboo kantrissa hyvät kalajärvet (trout) ja suuria karjatiloja, kuten myös Chilcotin kantrissa. On vuoria ja kanjoneita, riistaa ja kalaa ja maisemia joka makuun. Jos asuinpaikan joutuisin maailmasta valitsemaan, se olisi BC.
- keskustellaan Vancouverista
pinta-ala kirjoitti:
on noin kolmen Suomen kokoinen. Siitä on puistoina tietääkseni 12%. Valtio omistaa melkein kaiken maan, (oikeastaan maa kuuluisi intiaaneille) joten on tilaa temmeltää vapaasti. BC onkin suosittu turistikohde. Rannikolla on mahtavat metsät, sisämaassa kaikkea erämaasta ikijäätiköihin asti. Cariboo kantrissa hyvät kalajärvet (trout) ja suuria karjatiloja, kuten myös Chilcotin kantrissa. On vuoria ja kanjoneita, riistaa ja kalaa ja maisemia joka makuun. Jos asuinpaikan joutuisin maailmasta valitsemaan, se olisi BC.
Klikkaa: Ulkosuomalaiset.
- Matkailu palsta
keskustellaan Vancouverista kirjoitti:
Klikkaa: Ulkosuomalaiset.
Klikkaa: Pohjois-Amerikka.
- Epätoivoon jo Vaivunko?
Miten on tuon työnsaannin kanssa? Suunnittelen Kanadaan muuttamista mutta tarttisin ensin duunipaikan, sen jälkeen hakemus vireille, sitten vasta lentolippujen hankintaan.
Mistä/ miten saisin laillisen työ-tarjouksen, jonka HRDC hyväksyisi?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2053101Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391590Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus921442- 891349
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461304Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1521219Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121168Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze123999Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89912Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.44793