Juutalaiset & Hollywoodism

pjojala

9

660

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leipee ja maitua

      Hyviä leffantekijöitä olet listannut.

      • pjojala

      • leipee ja maitua

      • pjojala

      • mikä sulla on asiana?

        häh?


    • Provolutionisti illusionist...

      Ota koppi:
      http://www.imdb.com/title/tt0247199/

      • pjojala

        Sano Tonks.

        http://www.helsinki.fi/~pjojala/Lojaalisuudesta.htm

        Juutalaisia oli Toisen Maailmansodan sattuessa Yhdysvalloissa 3,3% väestöstä, aseissa heistä palveli 4,5%. Esimerkiksi lääkäreistä univormua kantoi 60%.

        "Kaukaa aroilta kohoaa Iivana Julman haamu. Turman henki se ennustaa: Verta on näkevä aamu." Venäjän arojen juutalainen kenraali Yonah Yakir (tai Jonah Zakir) oli Ukrainan armeijakunnan miehensä komentosuhteet hallinnut komentaja, joka teloitettiin vakoilusta epäiltynä ennen talvisotaa. Juuri näitä omia upseereitaan vailla olevia joukkoja siirrettiin Leningradin kaupunkilaisten ohella Suomen rajalle - meidän onneksemme. Yakirin kunnia palautettiin rehabilitaatiossa Stalinin(o) kuoleman jälkeen ja vuonna 1954 Venäjällä julkaistiin hänen kunniakseen postimerkki. Merkillä luulisi olevan arvoa suomalaisissa kokoelmissa.

        Uriah Levy (1792-1862) karkasi yläluokkaisesta Filadelfian perheestään merille 10-vuotiaana. Hänen kapinallinen luonteensa johti kaikkiaan kuuteen käsittelyyn sotaoikeudessa. Upseerina hänet pantiin viralta, mutta Levy sai natsansa takaisin kahden vuoden käräjöinnin tuloksena. Kommodori oli nuorilla päivillään S.S. Vandalialla ollut ensimmäinen kapteeni Yhdysvaltain laivaston historiassa, joka ylläpiti kuria ilman ruoskimista. Levy kannatti vuonna 1850 ruoskinnan kieltävää lakia myös ollessaan senaatissa.


    • Minäpä tässä

      Kotisivusi ovat hullun ihmisen sivut. Joko olet hullu, tai sitten ihan vaan tyhmä. Tyhmyys lienee tosin yleisempää.

      • pjojala

        Kiitos diagnoosista! Viimeinkin tämä juttu selvisi.

        Pauli af Ojala

        PS. Hesarissa on kirjoiteltu viime viikkoina tällaista:

        Julkaistu 17.8.

        Israel kohensi palestiinalaisten oloja selvästi

        Kimmo Karhu kirjoitti 26.7.: "sekä Pohjois-Irlanti että Palestiina, vuosikymmeniä terrorismin alla eläneet alueet, ovat molemmat rauhoittuneet heti, kun aseet ovat vaienneet ja on istuttu neuvottelupöytään." Israelin kohdalla asia on päinvastoin.

        Toista intifadaa kutsutaan Israelissa sarkastisesti "Oslon sodaksi". Israel on joutunut tuhoamaan myös itse rakentamaansa infrastruktuuria Oslon sopimuksessa kiellettyjä aseita jahdatessaan. Israelin hallinnon aikana (1967-1993) Länsirannalle ja Gazan alueelle perustettiin katuja, teitä, viemäröinti, sähkö- ja vesihuolto, kouluja, terveydenhuolto ja sosiaalihuolto. Ideaalina pidettiin, että arabit ovat saaneet samasta työstä samaa palkkaa kuin juutalaiset ja samat sosiaaliset edut.

        Arabiväestölle terveyspalvelut ovat olleet ilmaisia, vain lääkkeistä on täytynyt maksaa osa. Palestiinalaisilla ei tietääkseni ollut yliopistoja Britannian (1920-1947) ja Jordanian (1948-1967) hallintokausilla. The Association of Arab Universitiesin mukaan Israelin hallintokaudella Länsirannalle ja Gazaan ilmestyi 6 yliopistoa.

        Palestiinan arabien odotettavissa oleva elinikä kohosi 48 vuodesta 72 vuoteen vuosina 1967-95. Kuolleisuusnopeus laski yli kaksi kolmasosaa 1970-90 välillä ja Israelin lääketieteelliset ohjelmat laskivat lapsikuolleisuuden arvosta 60 per 1000 vuonna 1968 arvoon 15 per 1000 vuonna 2000 (Irakissa luku oli 64, Egyptissä 40, Jordaniassa 23, Syyriassa 22). Vuosina 1967-1988 perus- ja toisen asteen koulujen määrä kasvoi 35%. Vuosina 1970-1986 kouluja käymättömien naisten määrä laski 67 %:sta 32 %:iin. Länsirannalla ja Gazassa 1968-91 BKT per asukas kohosi 165 dollarista 1715 dollariin (vertaa Turkin 1630$, Tunisian 1440$, Jordanian 1050$, Syyrian 800$, Egyptin 600$ ja Jemenin 400$).

        Jerusalemissa on ilmestynyt 1969 lähtien riippumaton arabiankielinen sanomalehti, jota ei ole koskaan sensuroitu, koska Israelissa on naapurimaista poiketen vain sotilassensuuri. Sotilashallituksesta huolimatta miehitetyillä alueilla on saatu pitää vapaat vaalit, liikkua vapaasti ja ilmaista mielipiteensä - ennen intifadoja.

        Vaikka Jordanian radio Jom Kippur –sodassa 1973 toistuvasti kehotti Israelin arabeja jättämään työnsä ja osallistumaan sissisotaan, ei sellaista juurikaan tapahtunut. Monet arabit päinvastoin luovuttivat verta tai auttoivat kibbutsi-kolhooseissa tekemättömissä töissä.

        ---
        Julkaistu 5.9.2005

        Israelin toimet mahdollistivat yliopistot

        Seppo Rinne kritisoi (HS 29.8.) kuvaustani palestiinalaisten infrastruktuurin rakentamisesta. Fakta on, että yliopistojenkin perustaminen vaati Israelin hallintorakenteen ja lukutaitokampanjan. Ohjelmaa edes palestiinalaisen identiteetin – saati sitten valtion – rakentamiseen ei löytynyt 1948–67. Jos samapalkkaisuus oli vain "aiottu", miksi pääkohtainen palkka Länsirannalla ja Gazassa nousi yli kymmenkertaiseksi 1968–91?

        Rinne mainosti yliopistojen Israel-boikotteja, mutta tiedelehtien kolumneissa kuvataan alueen tieteellisiä yhteistyöprojekteja sillanrakentajina. Tiede palvelee ja yhdistää – malariasoiden kuivattamisesta meriveden tislaukseen.

        Pauli Ojala
        Helsinki
        ---
        TÄMÄ ON VIELÄ VETÄMÄSSÄ:

        Israel on YK.n silmätikku

        Seppo Rinne näyttää kirjoituksessaan (HS 9.9.) käyttäneen tietolähteenään PLO:n isännöimän YK-lähetystön Israel-raporttia.

        Omat numerotietoni palestiinalaisten elinoloista (HS 5.9. ja 17.8.) perustuvat internetissä luettavissa olevaan Lontoon yliopiston Välimeren maiden tutkimuksen johtajan, professori Karshin analyysiin Suomen ulkoministeristä historian uudelleenkirjoittajana.

        (Viimeinen lause saatetaan tiputtaa vielä pois, tällä YK:n 60-vee viikolla: 1/4 YK:n ihmisoikeuskomission tuomioista ja 1/3 Turvallisuusneuvoston aiheista käsittelee Israelia.

        Pauli Ojala
        Helsinki

        ---
        Pois näistä on jätetty tällaisia:
        - Jos terveyspalvelut rapistuivat "minimaalisiksi", miksi lapsikuolleisuus laski 75% ja kuolleisuusnopeus 70%, eliniän noustessa 48:sta 72 vuoteen? Siis Israelin suojellessa palestiinalaisia PLO:n artiklojen "etujoukkoroolilta" ja "fedayeenin" (hän-joka-uhraa-itsensä) kohtalolta.

        - Mikä valtio saa neljänneksen YK:n ihmisoikeuskomission tuomioista? Minkä valtion YK:n jäsenoikeuksia on vähennetty? Minkä valtion suurlähettiläiltä on kielletty osallistumisoikeuksia YK:ssa? Mikä oli ainoa Durbanin rasismikonferenssin julkilausumaluonnoksessa mainittu valtio? Minkä valtion nimeä huudetaan YK:n Yleiskokouksessa, kuin basaarissa? Mikä valtio pääsi vasta 53 vuodessa YK:n Turvallisuusneuvostoon, vaikka ko. päätöksistä kolmannes koskee sitä itseänsä?

        -1/4 YK:n ihmisoikeuskomission tuomioista osuu Israeliin. YK:n Turvallisuusneuvoston aiheista 1/3 riepottelee samaa valtiota. Tuomioja toimii YK:n hengessä, mutta YK onkin aiheessa puolueellinen.

        - Palestiinalaiset todellakin ovat – HS:n vuosituhannen vaihteessa julkaisemaa tietoa mukaellen - maailman suurin pakolaisryhmä. Siksi ymmärrän, jos esittämäni tilastotiedot yllättävät.


        Minä kysyn: Mistä muualta löytää kolmannen polven pakolaisia? Itsenäisyyssodan aikoihin lähi-idän maista häädettiin, ilman omaisuuttaan, myös 800 000 unohdettua juutalaispakolaista. Tämä oli suonenisku arabimaiden kulttuurille.


        Minne on unohtunut juutalaisten vuosituhantinen kulttuurin käymisaine muslimimaissa? Sefardijuutalaisten historia ulottui Espanjan-karkotukseen (samaan päivään kun Kolumbus nosti ankkurinsa vuonna 1492). Mizrahijuutalaisten historia alueella ulottui 2500 vuoden taakse. Menneisyys opettaisi, että nämä sillanrakentajat välittivät meille kulttuuria arabialaisista numeroista shakkipeliin Euroopan pimeinä vuosisatoina.

        - Kyse on traagisesta uhrista, mutta kenen uhraamasta? PLO perustettiin vuonna 1964, siis ennen 25 km kapean Israelin puolustussodan valloituksia.PLO:n artiklat ovat uhranneet vapauttamansa "etujoukon" - yliopistoineen - agitaattoreiksi aivan avoimesti:


        "Aseellinen taistelu on ainoa keino vapauttaa Palestiina ja on siksi strategia eikä taktiikka... Fedayeen ("hän-joka- uhraa-itsensä") -toiminta muodostaa Palestiinan kansan vapauttamissodan ytimen... Arabikansan kohtalo, todellakin juuri arabien olemassaolo riippuu Palestiinan kysymyksen kohtalosta… Palestiinan kansa omaksuu etujoukkoroolinsa toteuttaessaan tätä pyhää kansallista pyrkimystä..."

        - Yliopisto on näköalapaikka yhteiskuntaan ja kampuksella myös kiihotus on tarttuvinta. Puukkovarastojen inventaarioiden jälkeen Israel on antanut rehtoreille avaimensa takaisin rauhansitoomusta vastaan.


        - Emmekö ole pitäneet, hurskastelusta huolimatta, lähi-idän epävakautta omana etunamme? Juutalaisten ja arabien yhteistyö on ollut kauhistus, koska juutalaisten liikesuhteilla siirtomaavalta olisi loppunut oikeastikin ja alueesta olisi kasvanut kilpailijamme. Pommien levitessä niitämme sitä, mitä olemme itse kylväneet.

        - Nobeleista 150 (21%) on mennyt 17 miljoonalle juutalaiselle. Israelissa oli liki 200 USA:n teknologiapörssissä Nasdaqissa noteerattua Hi Tech –yhtiötä ennen toista intifadaa. Enää sata sen jälkeen.Tiedelehtien kolumneissa kuvataan alueen yhteistyöprojekteja sillanrakentajina. Tiede palvelee ja yhdistää – malariasoiden kuivattamisesta meriveden tislaukseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7658
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2842
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2422
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2155
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1819
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1563
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1426
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1424
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1349
    Aihe