myyrätuhot

Kissa naapurustosta on hävinnyt ja nyt myyrät valtaavat puutarhan. Mitä tehdä!?
Ilmianna
Jaa

7 VastaustaHanki (tilasin jostain puutarhasta) esim. keisarinpikarililjan sipuleita. Ne inhottavat myyria hajullaan. Siita muovautuu kaiken lisäksi tosi kaunis kukka alkukesällä. Toimi meidän mökillä. Yksi sipuli suojaa tosi ison alueen. Jos ripottelet niitä vaikka 3 eri paikkaan pihalla niin varmaan toimii (riippuu tietysti kuinka iso piha. Meidän mökin nurmialue on ehkä jotain 1000 neliötä ja kaikki sipulit olivat samassa paikassa... eikä nurmikkoalueella ollut enää myyrän koloja ja kasoja ollenkaan.
Ilmianna
Jaa
Näin mainoksessa sipuleita, jotka on kehitetty juuri myyrien torjuntaan. Onko kukaan kokeillut?
En haluaisi ripotella keisarinpikarililjoja pitkin pihaa, eli haluaisin "näkymättömän vihollisen".
Ilmianna
Jaa
Siinä hyvät myyrän hävittäjät: Meillä oli kääpiöpinseri hoidossa muutaman viikon ja se kantoi myyriä vähänväliä näkyville kun sai olla vapaana.
Ilmianna
Jaa
myös meidän puutarhassamme on myyrä (totuus on aina myyriä). se (ne) tuli sinne naapurista, jossa kissa päivystää ja tekee otuksen elämän liian jännittäväksi.
niin, mitä jos mekin vain peloittaisimme sitä. ja sitten sen pitäisi muuttaa muualle. emme tekisi sille mitään, siirtäisimme ongelman vain sivuun. entä kun ympäristöön alkaa pesiytyä rottia. sama metodi.
kyseessä on selvästi väärä suhtautuminen. loukut ja myrkyt ovat ainoa keino. petoeläimet on häädetty kaupungeista ja jyrsiöiden kannat kasvavat nopeasti. meillä on tästä näyttöä parin vuoden takaa. koko puutarha syötiin. mutta ei enää.
nyt lähtee otukselta henki. myrkky ja loukku ovat ainoat tepsivät keinot.
myyrien muassaan kuljettama myyräkuume on on toinen vitsaus. mutta sen ymmärtää vasta kun on siihen sairastunut. toimikaa älkääkä olko tolloja.
Ilmianna
Jaa
...juuri nyt haluaisin tehdä asialle jotain, jotkui istutukset ei kai auta tilanteeseen oitis!? pihapiirin laitamilla jopa orapihlaja-aita tuhottu, n.20 cm maasta ylöspäin varret kaluttu paljaiksi, eikä juurista juuri mitään jäljellä, päärynä- ja omenapuiden nuorista taimista puhumattakaan!!!
Ilmianna
Jaa
Myyrämuuria Maija, Myyrämuuria puutarhaan.
suomalainen tuote ja hajuvaikutukseen(savunhaju) perustuu....ja lähtee myyrät puutarhasta ja taimikoista.
Ilmianna
Jaa
On olemassa kaksi tehokasta keinoa, jotka oikeasti toimii. Ensimmäinen on nestekaasun ja hapen yhdistelmä. Tähän on olemassa ihan kaupallisia laitteita, kuten Rodenator. Maksaa vaan aika paljon ja taitaa joutua tilaamaan jenkeistä. Lisäksi naapurit ei saata tykätä, jos lähellä ja alkaa jysäyttelemään.

Toinen keino, mikä vaatii viitseliäisyyttä on kaasutus. Esitöinä poista ruohonleikkurista terät, ettei kukaan pääse telomaan itseään. Etsi teräsputki, joka sopii leikkurin pakoputkeen ja teräsputken päähän kumiletku, joka mahtuu myyrän koloon. Pelkkä letku sulaa jos suoraan pakoputkeen laittaa. Paikanna aktiivinen myyräreikien esiintymä. Laita letku reikäesiintymän keskimmäiseen reikään ja käynnistä moottori. Lähimmistä rei'istä pitäisi alkaa tuleen pakokaasua. Sitä mukaa, kun rei'istä alkaa tuleen pakokaasua, tuki ne. Näin varmistut, että joka onkalo täyttyy kaasusta. Jätä kauimmainen reikä tukkimatta, että kaasu pääsee virtaamaan vapaasti käytävissä. Anna moottorin käydä näin noin tunnin ajan. Tuki tämä viimeinenkin vapaa reikä. Anna moottorin käydä vielä 1-2 tuntia. Tuki sitten nämä kaksi viimeistä reikää ja ongelma on poistunut.

Huomaa, että käsittelyaika on 2-3 tuntia. Lyhyemmällä ajalla ne vain sisuuntuu ja sitten on kaivettu entistä enemmän reikiä.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

myyrätuhot

Kissa naapurustosta on hävinnyt ja nyt myyrät valtaavat puutarhan. Mitä tehdä!?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta