kuolevatko etanat, jos...

CRUSH

hmmm....

Kuolevatko etanat jos niiltä tallaa jalalla kuoren murskaksi? Vai jatkavatko eloaan ja kehittävät uuden kuoren tai jotain?

16

6805

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M____

      Kuolevat toki, mutta etanatoverit tulevat syömään vainajien maalliset jäännökset ja saavat siitä lisäenergiaa lisääntymiseen, joten kuolleet etanat pitäisi hävittää esim. polttamalla.

    • etana

      Polkaise vaan niitä kumpparilla päälle, mutta kerää jätökset pois, etteivät muut etanat ja kotilot tule syömään lajitovereitaan.

    • Teija

      Laita niille etana-ansa, eli lauta yöksi kasvimaalle. Sinne ne menevät yön aikana laudan alle. Sitten vaan aamulla poljet ne kumppareilla littanaksi ja viet jäännökset pois.

      • Ansku

        Vein laudan yöksi kasvimaalle ja laudan alla oli parikymmentä etanaa. Naputtelin niiltä kumpparilla hengen pois ja tyhjeksin sitten roskikseen.


    • nikkari.poika

      Etanoidenkin herkkua taitaa olla olut. Aseta sellaiseen loivaan astiaan olutta, mieluiten venäläistä halpaa ja pahanmakuista ohrapirtelöä. Ei nääs harmita niin itseä. Se etana sitten tulee känniin ja hukkuu siihen vatiin. Ajattelin sellaista konstia itsekseni tuossa että, jos tekisi sellaisen todella vahvan vesi/pippuri/tabasco/chili/ yms. sekoituksen. Jota kaataisi sitten kastelukannulla kasveille joita etanat himoitsee. Pitäis olla silleen vahvaa se liemi, että etanalla kun on se lima kerros, niin se varmasti polttelisi niin ettei se pystyisi syömään ollenkaan pitkiin aikoihin. Kuolis sitten nälkään. Pakoon se elukka ei pääse väkevöitynyttä maastoa, jos ei opettele loikkimaan. Lientä tartteis tehdä kerralla varmaan 200 litraa. Haalisi vain kaikkea todella väkevää, mitä sattuu löytämään. Idea on siis, että kasvit ei ainakaan myrkyty tälleen. En ole kokeillu tätä, mutta jos huvittaa niin siitä vaan. Siinä on niksit: jos ei hyvällä, niin sitten pahalla. Keksikää lisää tähän ongelmaan ideoita.

    • kesä

      etanat saa hengiltä, kun keräät niitä (käsin) ja tiputat ne mäntysuopaliuokseen.eivät kiipeile enää sen jälkeen purkista ylös. viilipurkki on sopivan kokoinen. kun se on täyttynyt ,kansi päälle ja roskikseen.

      • Sisu

        Päteeköhän lauta-juttu kuorettomiinkin? S*****A, alkaa mennä hermot joka yö nyppiä niitä paskiaisia sormet limassa kun suhteellisen runaasti on istutuksia ja levinneet vain poistamisesta huolimatta. Kaljan perään eivät olleet etanat näillä main.


      • Iiran
        Sisu kirjoitti:

        Päteeköhän lauta-juttu kuorettomiinkin? S*****A, alkaa mennä hermot joka yö nyppiä niitä paskiaisia sormet limassa kun suhteellisen runaasti on istutuksia ja levinneet vain poistamisesta huolimatta. Kaljan perään eivät olleet etanat näillä main.

        Penkkeihin ja niiden ympärille ripoteltu tuhka pitää etanat poissa.Sade tietty huuhtoo tuhkan ja suolahan sitten tappaa kai? liiassa määrin muitakin kuin etanoita.


      • grrrrrrr
        Iiran kirjoitti:

        Penkkeihin ja niiden ympärille ripoteltu tuhka pitää etanat poissa.Sade tietty huuhtoo tuhkan ja suolahan sitten tappaa kai? liiassa määrin muitakin kuin etanoita.

        sirottele vaan suolaa etanoiden päälle niin eivät tule toveritkaan syömään ja ei sitä suolaa tarvii sit olla niin paljo et kasvit vahingoittuu.


      • asdasd45678

        etanan hukuttaminen mäntysuopaan on eläinkidutusta. mieluummin murskaa, tai hukuta edes olueen, niin ovat kännissä kun hukkuu. etanalle hukkuminen on tuskallisempaa kuin ihmiselle, sillä etanat kuolevat hitaammine hapenpuutteeseen.


    • Aa21

      Minä tallasin etanat Hai-saappaillani. Ne menivät ihan muusiksi saappaiteni alla , ja heitin ne sitten kompostiin.

    • Uusiomummo

      Voi niitä pirulaisia talloakkin,mutta kaupoissa on myynnissä etanasyöttiä. Ferramol? Nimellä. Ei vahingoita muita elukoita, koiria,kissoja,siilejä ym.ym.
      Etana herkuttelee ja menee sitten muualle kuolemaan. Ei tarvi aina sateen jälkeen "kylvää" rakeita uudestaan.

    • Olitok

      Etanamurska on aika ällöttävää ja luultavasti se on etanoille hidas ja ikävä kuolema. Olen kerännyt etanat ämpäriin ja kaatanut päälle kiehuvat vedet vedenkeittimestä.

      Täällä mun taloudessa ne sitten päätyvät kompostiin kaiken muun sekaan. Luultavasti niiden kuoret luovuttavat aikanaan jotain ravinteita kasvimaalle. Ferramolia olen käyttänyt naapuritontin rajamailla.

    • tinimar

      Ripottele tuhkaa kasvimaalle tai etanapaikoille. Toimii...

    • Anonyymi

      Mitä tapahtuu jos etanan tai kotilon suolaa

    • Anonyymi

      Onko etanat lemmikki eläimiä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1393
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1133
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe