kuolevatko etanat, jos...

CRUSH

hmmm....

Kuolevatko etanat jos niiltä tallaa jalalla kuoren murskaksi? Vai jatkavatko eloaan ja kehittävät uuden kuoren tai jotain?

16

6825

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • M____

   Kuolevat toki, mutta etanatoverit tulevat syömään vainajien maalliset jäännökset ja saavat siitä lisäenergiaa lisääntymiseen, joten kuolleet etanat pitäisi hävittää esim. polttamalla.

  • etana

   Polkaise vaan niitä kumpparilla päälle, mutta kerää jätökset pois, etteivät muut etanat ja kotilot tule syömään lajitovereitaan.

  • Teija

   Laita niille etana-ansa, eli lauta yöksi kasvimaalle. Sinne ne menevät yön aikana laudan alle. Sitten vaan aamulla poljet ne kumppareilla littanaksi ja viet jäännökset pois.

   • Ansku

    Vein laudan yöksi kasvimaalle ja laudan alla oli parikymmentä etanaa. Naputtelin niiltä kumpparilla hengen pois ja tyhjeksin sitten roskikseen.


  • nikkari.poika

   Etanoidenkin herkkua taitaa olla olut. Aseta sellaiseen loivaan astiaan olutta, mieluiten venäläistä halpaa ja pahanmakuista ohrapirtelöä. Ei nääs harmita niin itseä. Se etana sitten tulee känniin ja hukkuu siihen vatiin. Ajattelin sellaista konstia itsekseni tuossa että, jos tekisi sellaisen todella vahvan vesi/pippuri/tabasco/chili/ yms. sekoituksen. Jota kaataisi sitten kastelukannulla kasveille joita etanat himoitsee. Pitäis olla silleen vahvaa se liemi, että etanalla kun on se lima kerros, niin se varmasti polttelisi niin ettei se pystyisi syömään ollenkaan pitkiin aikoihin. Kuolis sitten nälkään. Pakoon se elukka ei pääse väkevöitynyttä maastoa, jos ei opettele loikkimaan. Lientä tartteis tehdä kerralla varmaan 200 litraa. Haalisi vain kaikkea todella väkevää, mitä sattuu löytämään. Idea on siis, että kasvit ei ainakaan myrkyty tälleen. En ole kokeillu tätä, mutta jos huvittaa niin siitä vaan. Siinä on niksit: jos ei hyvällä, niin sitten pahalla. Keksikää lisää tähän ongelmaan ideoita.

  • kesä

   etanat saa hengiltä, kun keräät niitä (käsin) ja tiputat ne mäntysuopaliuokseen.eivät kiipeile enää sen jälkeen purkista ylös. viilipurkki on sopivan kokoinen. kun se on täyttynyt ,kansi päälle ja roskikseen.

   • Sisu

    Päteeköhän lauta-juttu kuorettomiinkin? S*****A, alkaa mennä hermot joka yö nyppiä niitä paskiaisia sormet limassa kun suhteellisen runaasti on istutuksia ja levinneet vain poistamisesta huolimatta. Kaljan perään eivät olleet etanat näillä main.


   • Iiran
    Sisu kirjoitti:

    Päteeköhän lauta-juttu kuorettomiinkin? S*****A, alkaa mennä hermot joka yö nyppiä niitä paskiaisia sormet limassa kun suhteellisen runaasti on istutuksia ja levinneet vain poistamisesta huolimatta. Kaljan perään eivät olleet etanat näillä main.

    Penkkeihin ja niiden ympärille ripoteltu tuhka pitää etanat poissa.Sade tietty huuhtoo tuhkan ja suolahan sitten tappaa kai? liiassa määrin muitakin kuin etanoita.


   • grrrrrrr
    Iiran kirjoitti:

    Penkkeihin ja niiden ympärille ripoteltu tuhka pitää etanat poissa.Sade tietty huuhtoo tuhkan ja suolahan sitten tappaa kai? liiassa määrin muitakin kuin etanoita.

    sirottele vaan suolaa etanoiden päälle niin eivät tule toveritkaan syömään ja ei sitä suolaa tarvii sit olla niin paljo et kasvit vahingoittuu.


   • asdasd45678

    etanan hukuttaminen mäntysuopaan on eläinkidutusta. mieluummin murskaa, tai hukuta edes olueen, niin ovat kännissä kun hukkuu. etanalle hukkuminen on tuskallisempaa kuin ihmiselle, sillä etanat kuolevat hitaammine hapenpuutteeseen.


  • Aa21

   Minä tallasin etanat Hai-saappaillani. Ne menivät ihan muusiksi saappaiteni alla , ja heitin ne sitten kompostiin.

  • Uusiomummo

   Voi niitä pirulaisia talloakkin,mutta kaupoissa on myynnissä etanasyöttiä. Ferramol? Nimellä. Ei vahingoita muita elukoita, koiria,kissoja,siilejä ym.ym.
   Etana herkuttelee ja menee sitten muualle kuolemaan. Ei tarvi aina sateen jälkeen "kylvää" rakeita uudestaan.

  • Olitok

   Etanamurska on aika ällöttävää ja luultavasti se on etanoille hidas ja ikävä kuolema. Olen kerännyt etanat ämpäriin ja kaatanut päälle kiehuvat vedet vedenkeittimestä.

   Täällä mun taloudessa ne sitten päätyvät kompostiin kaiken muun sekaan. Luultavasti niiden kuoret luovuttavat aikanaan jotain ravinteita kasvimaalle. Ferramolia olen käyttänyt naapuritontin rajamailla.

  • tinimar

   Ripottele tuhkaa kasvimaalle tai etanapaikoille. Toimii...

  • Anonyymi

   Mitä tapahtuu jos etanan tai kotilon suolaa

  • Anonyymi

   Onko etanat lemmikki eläimiä

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Paras olisi vain unohtaa

   Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
   Ikävä
   75
   1336
  2. Voisitko laittaa

   Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
   Ikävä
   68
   1195
  3. huono omatunto

   johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
   Ikävä
   55
   914
  4. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

   Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
   Ikävä
   138
   906
  5. Mietitikö nainen koskaan

   Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
   Ikävä
   77
   829
  6. Päätin juuri että

   En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
   Ikävä
   31
   784
  7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
   Lieksa
   162
   783
  8. Huomenna se

   Tulee kohta, odotatko?
   Ikävä
   61
   766
  9. Onnistuit sohaisemaan mua

   Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
   Ikävä
   59
   754
  10. Mitä kaipaat

   Usein elämässäsi
   Ikävä
   76
   675
  Aihe