Variksenmarjaviini

Tuumasta toimeen

Mummolan metsässä kasvaa tuhottomasti variksenmarjoja, joita kukaan muu ei nouki kuin minä, sisko ja veljenvaimo joskus. Nyt loppui miettiminen ja ajattelin tehdä vihdoinviimein viiniä. Hillot, hyytelöt ja mehut on jo kokeiltu.
Tarvitsisin vinkkejä viinintekoon. Olen aikaisemmin tehnyt lähinnä valkoviiniä ja punaviiniä käymispakkauksista ja joskus vuosikymmen sitten karviaisviiniä. Nyt kysynkin, että minkäs verran marjoja voisi tarvita? En muista karviaisviiniin käyttämiäni määriä. Yksi tuttu on tehnyt marjaviininsä mehuista, mutta minä en ryhdy keittelyhommiin vaan laittaisin puhdistetut ja huuhdotut marjat käymisastiaan tykötarpeitten kanssa.
Vastatkaahan joutuin, mennään mummolaan (mummon mailla sijaitsevalle mökillemme) jo perjantaina!!!

9

3302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lere

      Sama aikomus on minullakin näin hyvänä variksenmarjavuonna. Muuta ohjetta en ole löytänyt kuin ettei viini onnistu yksin kaarnikasta, lisänä voisi käyttää saamani tiedon mukaan viikunaa. Kerran olen saanut ihanaa kaarnikkaviiniä yksissä häissä, haluaisin itsekin kokeilla onnistuisinko edes lähelle vuosien takaista makunautintoa. Marjoja on jo kerättynä, survottuna ja pakastettuna. Enää odotan ohjetta, kuinka tätä "aarrettani" käsittelen. On mukava huomata, että meitä kaarnikoista innostuneita on muitakin.

      • Tytti

        Ja on todella hyvänmakuista kotiviiniä.Tein joitakin vuosia sitten. Silloin oli juttu SEURA- lehdessä variksenmarjoista ja siitä, että Japanilaiset ovat aivan ihastuksissaan tähän eksoottiseen pohjoisen marjaan ja variksenmarjaviiniin.Mutta pahinta on se,että olen kadottanut sen valmistusohjeen!Muistan sen,että niitä marjoja tuli siihen viiniin paljon.Ainakin 1 1/3-1 1/2 sangollista ja laitoin ne survottuna siiviläpussiin ja se mehuliemi oli karmean tummaa,kuin mustetta.Myöhemmin,kun tein uuden satsin ,eikä minulla ollut tarpeeksi variksenmarjaa, niin siitä viinistä ei tullut läheskään niin hyvää.Olemme mieheni kanssa etsineet joka vuosi noita mainioita marjoja,mutta ei ole löydetty moneen vuoteen.SAPETTAA OIKEIN!! Tällainen ohje löytyi osoitteesta WWW.MELKKO.FI: 5KG variksenmarjaa,750g rusinoita, 6.5kg panimosokeria ja tietenkin käymisaineet.Itse olen käyttänyt kidesokeria.Toivottavasti onnistut, ja laitathan sitten reseptisi tänne palstalle!Ja nautinnollisia viini-iltoja!


      • lere
        Tytti kirjoitti:

        Ja on todella hyvänmakuista kotiviiniä.Tein joitakin vuosia sitten. Silloin oli juttu SEURA- lehdessä variksenmarjoista ja siitä, että Japanilaiset ovat aivan ihastuksissaan tähän eksoottiseen pohjoisen marjaan ja variksenmarjaviiniin.Mutta pahinta on se,että olen kadottanut sen valmistusohjeen!Muistan sen,että niitä marjoja tuli siihen viiniin paljon.Ainakin 1 1/3-1 1/2 sangollista ja laitoin ne survottuna siiviläpussiin ja se mehuliemi oli karmean tummaa,kuin mustetta.Myöhemmin,kun tein uuden satsin ,eikä minulla ollut tarpeeksi variksenmarjaa, niin siitä viinistä ei tullut läheskään niin hyvää.Olemme mieheni kanssa etsineet joka vuosi noita mainioita marjoja,mutta ei ole löydetty moneen vuoteen.SAPETTAA OIKEIN!! Tällainen ohje löytyi osoitteesta WWW.MELKKO.FI: 5KG variksenmarjaa,750g rusinoita, 6.5kg panimosokeria ja tietenkin käymisaineet.Itse olen käyttänyt kidesokeria.Toivottavasti onnistut, ja laitathan sitten reseptisi tänne palstalle!Ja nautinnollisia viini-iltoja!

        Kiva, kun jostain sain ohjeen. Marjat odottavat pakasteessa, jos vaikka löytyisi vielä muita ohjeita. Vosin tehdä parikin satsia. Kaunista marjaisaa syksyn jatkoa!


      • Anonyymi

        Katsoppas Anjan resepti "kaarmikkaviinistä"!


    • Anonyymi

      Olen harrastanut marjaviinien valmistusta 50v. Onnistunut ja epäonnistunut!

      Tällä reseptillä onnistuu aina!
      Muustikkaa 3-5kg
      Mansikkaa 1-3 kg
      Mustaviinimarjaa 500-600g
      Vademaa 500g
      Rusinaa 500g (kannattaa laittaa joka viini satsiin.) se tuo marjaviiniin viininllisyyttä!
      Sokeria 4,5kg - 4,7kg(n.11-12%)

      Kaarnikkaa laitan seuraavaan satsiini 6l reseptini lisäksi,sillä senverran minulla sitä on.

      Mustaviinimarjan ja vadelman käytössä kannattaa olla varovainen niiden voimakkaan aromin takia! Viinissähän ei saa mikään marja ylikorostua!
      Mustikka on kaiken perusta! Viinini saavat vanhata yleensä yhden kevään ja kesän ennen nauttimista sillä vasta sitten aromit maistaa.
      Annan viinin käydä ihan loppuun silloin ei ole vaaraa pullojen räjähtelylle. Sokeroin viinini makuni mukaan vasta sitten kun on aika nauttia sitä. Maltti on valtti! Viinin valmistaja ei saa olla janoinen! Janoinen ei pääse koskaan nauttimaan hyvästä kypsyneestä viinistä! T: Anja

      • Anonyymi

        Eipä tullut hullumpaa tosin variksenmarjaa oli 6kg tuossa reseptissäni. Hyvää lupaa!!! Anja


      • Anonyymi

        Mikä marja on muusikka?


    • Anonyymi

      Näin ihanan korjoituksesi mummolan metsän variksenmarjoista. Sinä innoitit minut kirjoittamaan reseptini Variksenmarja viinistäni. Olen suuresti innostunut tuosta viinin raaka aineesta, variksenmarja. Tein viinin jonka respti löytyy tältä "kanavalta" tuoretta on vielä mutta ah miten hyvää lupaa! T: Anja

      • Anonyymi

        Mie lapinukko olen tehnyt variksenmarjaviiniä, jossa mukana pihlajanmarjoja noin 30%. On vähän ryhdikkäämpää.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      85
      5020
    2. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      47
      3332
    3. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      100
      3240
    4. Olisin ottanut sinusta akan itselleni

      Mutta olitkin aika itsepäinen ja hankala luonne.
      Ikävä
      199
      2473
    5. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      32
      2384
    6. Ei sua pysty unohtamaan

      Ei vaan yksinkertaisesti pysty
      Ikävä
      133
      2029
    7. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      17
      1773
    8. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      20
      1716
    9. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      5
      1649
    10. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      182
      1648
    Aihe