Variksenmarjaviini

Tuumasta toimeen

Mummolan metsässä kasvaa tuhottomasti variksenmarjoja, joita kukaan muu ei nouki kuin minä, sisko ja veljenvaimo joskus. Nyt loppui miettiminen ja ajattelin tehdä vihdoinviimein viiniä. Hillot, hyytelöt ja mehut on jo kokeiltu.
Tarvitsisin vinkkejä viinintekoon. Olen aikaisemmin tehnyt lähinnä valkoviiniä ja punaviiniä käymispakkauksista ja joskus vuosikymmen sitten karviaisviiniä. Nyt kysynkin, että minkäs verran marjoja voisi tarvita? En muista karviaisviiniin käyttämiäni määriä. Yksi tuttu on tehnyt marjaviininsä mehuista, mutta minä en ryhdy keittelyhommiin vaan laittaisin puhdistetut ja huuhdotut marjat käymisastiaan tykötarpeitten kanssa.
Vastatkaahan joutuin, mennään mummolaan (mummon mailla sijaitsevalle mökillemme) jo perjantaina!!!

10

3599

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lere

      Sama aikomus on minullakin näin hyvänä variksenmarjavuonna. Muuta ohjetta en ole löytänyt kuin ettei viini onnistu yksin kaarnikasta, lisänä voisi käyttää saamani tiedon mukaan viikunaa. Kerran olen saanut ihanaa kaarnikkaviiniä yksissä häissä, haluaisin itsekin kokeilla onnistuisinko edes lähelle vuosien takaista makunautintoa. Marjoja on jo kerättynä, survottuna ja pakastettuna. Enää odotan ohjetta, kuinka tätä "aarrettani" käsittelen. On mukava huomata, että meitä kaarnikoista innostuneita on muitakin.

      • Tytti

        Ja on todella hyvänmakuista kotiviiniä.Tein joitakin vuosia sitten. Silloin oli juttu SEURA- lehdessä variksenmarjoista ja siitä, että Japanilaiset ovat aivan ihastuksissaan tähän eksoottiseen pohjoisen marjaan ja variksenmarjaviiniin.Mutta pahinta on se,että olen kadottanut sen valmistusohjeen!Muistan sen,että niitä marjoja tuli siihen viiniin paljon.Ainakin 1 1/3-1 1/2 sangollista ja laitoin ne survottuna siiviläpussiin ja se mehuliemi oli karmean tummaa,kuin mustetta.Myöhemmin,kun tein uuden satsin ,eikä minulla ollut tarpeeksi variksenmarjaa, niin siitä viinistä ei tullut läheskään niin hyvää.Olemme mieheni kanssa etsineet joka vuosi noita mainioita marjoja,mutta ei ole löydetty moneen vuoteen.SAPETTAA OIKEIN!! Tällainen ohje löytyi osoitteesta WWW.MELKKO.FI: 5KG variksenmarjaa,750g rusinoita, 6.5kg panimosokeria ja tietenkin käymisaineet.Itse olen käyttänyt kidesokeria.Toivottavasti onnistut, ja laitathan sitten reseptisi tänne palstalle!Ja nautinnollisia viini-iltoja!


      • lere
        Tytti kirjoitti:

        Ja on todella hyvänmakuista kotiviiniä.Tein joitakin vuosia sitten. Silloin oli juttu SEURA- lehdessä variksenmarjoista ja siitä, että Japanilaiset ovat aivan ihastuksissaan tähän eksoottiseen pohjoisen marjaan ja variksenmarjaviiniin.Mutta pahinta on se,että olen kadottanut sen valmistusohjeen!Muistan sen,että niitä marjoja tuli siihen viiniin paljon.Ainakin 1 1/3-1 1/2 sangollista ja laitoin ne survottuna siiviläpussiin ja se mehuliemi oli karmean tummaa,kuin mustetta.Myöhemmin,kun tein uuden satsin ,eikä minulla ollut tarpeeksi variksenmarjaa, niin siitä viinistä ei tullut läheskään niin hyvää.Olemme mieheni kanssa etsineet joka vuosi noita mainioita marjoja,mutta ei ole löydetty moneen vuoteen.SAPETTAA OIKEIN!! Tällainen ohje löytyi osoitteesta WWW.MELKKO.FI: 5KG variksenmarjaa,750g rusinoita, 6.5kg panimosokeria ja tietenkin käymisaineet.Itse olen käyttänyt kidesokeria.Toivottavasti onnistut, ja laitathan sitten reseptisi tänne palstalle!Ja nautinnollisia viini-iltoja!

        Kiva, kun jostain sain ohjeen. Marjat odottavat pakasteessa, jos vaikka löytyisi vielä muita ohjeita. Vosin tehdä parikin satsia. Kaunista marjaisaa syksyn jatkoa!


      • Anonyymi

        Katsoppas Anjan resepti "kaarmikkaviinistä"!


    • Anonyymi

      Olen harrastanut marjaviinien valmistusta 50v. Onnistunut ja epäonnistunut!

      Tällä reseptillä onnistuu aina!
      Muustikkaa 3-5kg
      Mansikkaa 1-3 kg
      Mustaviinimarjaa 500-600g
      Vademaa 500g
      Rusinaa 500g (kannattaa laittaa joka viini satsiin.) se tuo marjaviiniin viininllisyyttä!
      Sokeria 4,5kg - 4,7kg(n.11-12%)

      Kaarnikkaa laitan seuraavaan satsiini 6l reseptini lisäksi,sillä senverran minulla sitä on.

      Mustaviinimarjan ja vadelman käytössä kannattaa olla varovainen niiden voimakkaan aromin takia! Viinissähän ei saa mikään marja ylikorostua!
      Mustikka on kaiken perusta! Viinini saavat vanhata yleensä yhden kevään ja kesän ennen nauttimista sillä vasta sitten aromit maistaa.
      Annan viinin käydä ihan loppuun silloin ei ole vaaraa pullojen räjähtelylle. Sokeroin viinini makuni mukaan vasta sitten kun on aika nauttia sitä. Maltti on valtti! Viinin valmistaja ei saa olla janoinen! Janoinen ei pääse koskaan nauttimaan hyvästä kypsyneestä viinistä! T: Anja

      • Anonyymi

        Eipä tullut hullumpaa tosin variksenmarjaa oli 6kg tuossa reseptissäni. Hyvää lupaa!!! Anja


      • Anonyymi

        Mikä marja on muusikka?


    • Anonyymi

      Näin ihanan korjoituksesi mummolan metsän variksenmarjoista. Sinä innoitit minut kirjoittamaan reseptini Variksenmarja viinistäni. Olen suuresti innostunut tuosta viinin raaka aineesta, variksenmarja. Tein viinin jonka respti löytyy tältä "kanavalta" tuoretta on vielä mutta ah miten hyvää lupaa! T: Anja

      • Anonyymi

        Mie lapinukko olen tehnyt variksenmarjaviiniä, jossa mukana pihlajanmarjoja noin 30%. On vähän ryhdikkäämpää.


    • Anonyymi

      Minä laitan viiniini 4,5 kg variksen marjaa noinkilo mustikkaa ja 250 g rusinoita.Sokeria laitan 4,5 kg ja tulee hyvä ruokaviini,sopii erityisesti riistan kanssa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maatalous- ja yritystuet pois, työeläkevaroilla valtion velka pois

      Suomi saadaan eheytettyä kädenkäänteessä, kun uskalletaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Maatalous- ja yritystuet ovat hait
      Maailman menoa
      22
      3007
    2. Tykkäsin rakas

      Tuottaa sulle nautintoa❤️🔥olet paras ja nautin itsekkin suunnattomasti
      Suhteet
      39
      2607
    3. Mies mä oon ihan helppo

      Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...
      Ikävä
      38
      1463
    4. Hyvää iltaa!

      Mikä on päivän viisaus?
      Ikävä
      84
      1340
    5. Olet onnellinen sinkku

      Näin se on nähtävä.
      Ikävä
      63
      1241
    6. Mies olen aika erakko nykyään

      Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä
      Tunteet
      40
      989
    7. Lavroville taitaa olla jo ikkuna raollaan?

      Lavrovin syytä välttää korkeita paikkoja ja ikkunoiden läheisyyttä.Ettei vain keikahda ikkunasta pihalle.
      Maailman menoa
      124
      893
    8. Haittaako jos

      kaivattusi käy tosi usein pissalla ja/tai kakalla?
      Ikävä
      32
      806
    9. Ylen johdon hulppeat bonukset alkavat taas

      Suora kopio Iltalehdestä: "Asiasta kertoo Iltalehdelle Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen. Mitä tulospalkkioi
      Yle
      27
      645
    10. Skenaario

      Elämä ja kuolema ovat merkillisin nyytti olevaisuutta. Mutta kun kumpaakaan ei ole, syntyy lapsuksia, joita korjaamaan
      Sinkut
      59
      621
    Aihe