Mummolan metsässä kasvaa tuhottomasti variksenmarjoja, joita kukaan muu ei nouki kuin minä, sisko ja veljenvaimo joskus. Nyt loppui miettiminen ja ajattelin tehdä vihdoinviimein viiniä. Hillot, hyytelöt ja mehut on jo kokeiltu.
Tarvitsisin vinkkejä viinintekoon. Olen aikaisemmin tehnyt lähinnä valkoviiniä ja punaviiniä käymispakkauksista ja joskus vuosikymmen sitten karviaisviiniä. Nyt kysynkin, että minkäs verran marjoja voisi tarvita? En muista karviaisviiniin käyttämiäni määriä. Yksi tuttu on tehnyt marjaviininsä mehuista, mutta minä en ryhdy keittelyhommiin vaan laittaisin puhdistetut ja huuhdotut marjat käymisastiaan tykötarpeitten kanssa.
Vastatkaahan joutuin, mennään mummolaan (mummon mailla sijaitsevalle mökillemme) jo perjantaina!!!
Variksenmarjaviini
9
3312
Vastaukset
- lere
Sama aikomus on minullakin näin hyvänä variksenmarjavuonna. Muuta ohjetta en ole löytänyt kuin ettei viini onnistu yksin kaarnikasta, lisänä voisi käyttää saamani tiedon mukaan viikunaa. Kerran olen saanut ihanaa kaarnikkaviiniä yksissä häissä, haluaisin itsekin kokeilla onnistuisinko edes lähelle vuosien takaista makunautintoa. Marjoja on jo kerättynä, survottuna ja pakastettuna. Enää odotan ohjetta, kuinka tätä "aarrettani" käsittelen. On mukava huomata, että meitä kaarnikoista innostuneita on muitakin.
- Tytti
Ja on todella hyvänmakuista kotiviiniä.Tein joitakin vuosia sitten. Silloin oli juttu SEURA- lehdessä variksenmarjoista ja siitä, että Japanilaiset ovat aivan ihastuksissaan tähän eksoottiseen pohjoisen marjaan ja variksenmarjaviiniin.Mutta pahinta on se,että olen kadottanut sen valmistusohjeen!Muistan sen,että niitä marjoja tuli siihen viiniin paljon.Ainakin 1 1/3-1 1/2 sangollista ja laitoin ne survottuna siiviläpussiin ja se mehuliemi oli karmean tummaa,kuin mustetta.Myöhemmin,kun tein uuden satsin ,eikä minulla ollut tarpeeksi variksenmarjaa, niin siitä viinistä ei tullut läheskään niin hyvää.Olemme mieheni kanssa etsineet joka vuosi noita mainioita marjoja,mutta ei ole löydetty moneen vuoteen.SAPETTAA OIKEIN!! Tällainen ohje löytyi osoitteesta WWW.MELKKO.FI: 5KG variksenmarjaa,750g rusinoita, 6.5kg panimosokeria ja tietenkin käymisaineet.Itse olen käyttänyt kidesokeria.Toivottavasti onnistut, ja laitathan sitten reseptisi tänne palstalle!Ja nautinnollisia viini-iltoja!
- lere
Tytti kirjoitti:
Ja on todella hyvänmakuista kotiviiniä.Tein joitakin vuosia sitten. Silloin oli juttu SEURA- lehdessä variksenmarjoista ja siitä, että Japanilaiset ovat aivan ihastuksissaan tähän eksoottiseen pohjoisen marjaan ja variksenmarjaviiniin.Mutta pahinta on se,että olen kadottanut sen valmistusohjeen!Muistan sen,että niitä marjoja tuli siihen viiniin paljon.Ainakin 1 1/3-1 1/2 sangollista ja laitoin ne survottuna siiviläpussiin ja se mehuliemi oli karmean tummaa,kuin mustetta.Myöhemmin,kun tein uuden satsin ,eikä minulla ollut tarpeeksi variksenmarjaa, niin siitä viinistä ei tullut läheskään niin hyvää.Olemme mieheni kanssa etsineet joka vuosi noita mainioita marjoja,mutta ei ole löydetty moneen vuoteen.SAPETTAA OIKEIN!! Tällainen ohje löytyi osoitteesta WWW.MELKKO.FI: 5KG variksenmarjaa,750g rusinoita, 6.5kg panimosokeria ja tietenkin käymisaineet.Itse olen käyttänyt kidesokeria.Toivottavasti onnistut, ja laitathan sitten reseptisi tänne palstalle!Ja nautinnollisia viini-iltoja!
Kiva, kun jostain sain ohjeen. Marjat odottavat pakasteessa, jos vaikka löytyisi vielä muita ohjeita. Vosin tehdä parikin satsia. Kaunista marjaisaa syksyn jatkoa!
- Anonyymi
Katsoppas Anjan resepti "kaarmikkaviinistä"!
- Anonyymi
Olen harrastanut marjaviinien valmistusta 50v. Onnistunut ja epäonnistunut!
Tällä reseptillä onnistuu aina!
Muustikkaa 3-5kg
Mansikkaa 1-3 kg
Mustaviinimarjaa 500-600g
Vademaa 500g
Rusinaa 500g (kannattaa laittaa joka viini satsiin.) se tuo marjaviiniin viininllisyyttä!
Sokeria 4,5kg - 4,7kg(n.11-12%)
Kaarnikkaa laitan seuraavaan satsiini 6l reseptini lisäksi,sillä senverran minulla sitä on.
Mustaviinimarjan ja vadelman käytössä kannattaa olla varovainen niiden voimakkaan aromin takia! Viinissähän ei saa mikään marja ylikorostua!
Mustikka on kaiken perusta! Viinini saavat vanhata yleensä yhden kevään ja kesän ennen nauttimista sillä vasta sitten aromit maistaa.
Annan viinin käydä ihan loppuun silloin ei ole vaaraa pullojen räjähtelylle. Sokeroin viinini makuni mukaan vasta sitten kun on aika nauttia sitä. Maltti on valtti! Viinin valmistaja ei saa olla janoinen! Janoinen ei pääse koskaan nauttimaan hyvästä kypsyneestä viinistä! T: Anja- Anonyymi
Eipä tullut hullumpaa tosin variksenmarjaa oli 6kg tuossa reseptissäni. Hyvää lupaa!!! Anja
- Anonyymi
Mikä marja on muusikka?
- Anonyymi
Näin ihanan korjoituksesi mummolan metsän variksenmarjoista. Sinä innoitit minut kirjoittamaan reseptini Variksenmarja viinistäni. Olen suuresti innostunut tuosta viinin raaka aineesta, variksenmarja. Tein viinin jonka respti löytyy tältä "kanavalta" tuoretta on vielä mutta ah miten hyvää lupaa! T: Anja
- Anonyymi
Mie lapinukko olen tehnyt variksenmarjaviiniä, jossa mukana pihlajanmarjoja noin 30%. On vähän ryhdikkäämpää.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miksköhän mä oon tuolla
Joskus antanut ymmärtää että olisin sun rinnoista pelkästään kiinnostunut 😂😁🤭 ja sä säikähdit että koskisin ilman lup324631Aamu on aina iltaa viisaampi.
Hyvää huomenta rakas. Ajattelen sinua taas ja yritän keksiä keinoja luoksesi. Satuttaa, kun unohdan sinua joka päivä ene152618Juuri sinut kainaloon haluaisin nyt
Sydän sykkii vain sinulle Sinä olet se jota kaipaan Sinä olet se josta uneksin Jos sinun rinnallesi jäädä saan Tän koko252435Ihana on nähdä edes ohimennen
Mitenköhän mies sua voisi lähestyä❤️? Oon lääpälläni suhun mutta en uskalla lähestyä vaikka vilkuilet ja huomaan että su642433- 321817
Saattaisimme olla yhdessä
Vaarallinen yhdistelmä. Käsitin, että meillä molemmilla on samanlaista historiaa... Siitä huolimatta haluaisin kokeilla321631Se meidän sydänyhteys
Oli ihanaa. Oltiin samankaltaisia sieluja ja tunnettiin voimakasta vetovoimaa ja yhteenkuuluvuutta. Voisiko se löytyä vi731496Mies, mua jotenkin kiinnostaa
Että osaatko sä ollenkaan höllätä? Ootko aina kuin persiille ammuttu karhu. Pohtimassa muiden vikoja?501315- 661294
- 821241