onkos kukaan valmistanut likööriä viinimarjapensaan lehdistä, lakritsijuuresta tai kahvin pavuista? perusjutut on jo tehty, mutta näihin en ole löytänyt reseptejä. kaikki muutkin hieman erikoisemmat reseptit kiinnostavat.
kotitekoinen likööri
8
3413
Vastaukset
- papu
Vastaan itse itselleni.
Nyt kun on pihlajanmarja-aika: n. kilo pihlajanmarjoja ja puoli kiloa hunajaa survotaan yhteen ja annetaan muhia pari päivää astiassa joka on peitetty kankaalla. Sitten kaadetaan 1 litra kirkasta päälle ja lisätään muutama neilikka sekä kiehautettu kanelitanko. Kaveri laittoi vaniljatangon ja sekin oli ihan jees. Kansi kiinni. Anna hautua n. 1-2 kk välillä hölskytellen, siivilöi sakat pois ja jätä muhimaan. Paranee vanhetessaan, mutta en ole koskaan malttanut odotella yli 2kk.
Edelleen saa muutkin laittaa reseptejään. - kokki3
muistan olleen seuraavanlaisen ohjeen:
lasitölkkiin laitettiin luumunpalasia (ei niitä kuivattuja), mansikoita, vadelmia tai mitä ikinä haluaakaan mauksi antaa
sokeria 2-3dl päälle ja kirkasta vaiinaa niin että ne peittyvät. saavat olla kellarissa kolmekin kuukautta ja jos haluaa voi marjat siivilöidä pois ja käyttää ne vaikka jälkiruoissa (jäätelön kanssa, sellaisenaan kermavaahdolla, kääretortussa, rahkassa) vähän parempana jälkkärinä tietenkin, eikä lapsille ollenkaan! - tiukkaa kamaa
70 luvulla sokeri viinaveteen pantiin appelsiini roikkumaan purkin pinnan yläpuolelle-tiivisti. 3kk kuluttua piti oleman cointreau valmis -
http://keskustelu.suomi24.fi/node/1091221 - .....
Joskus oon kokeillut appelsiini-kahvilikööriä, mutta se ei ollut kovin kummoista. Tarkkaa en muista ainesmääriä, mutta pestyyn (ei kuorittuun) appelsiiniin painettiin reikiä ja niihin laitettiin kahvinpapuja (olisko ollut reilu 30kpl) ja appelsiini laitettiin lasipurkkiin. Purkkiin pudoteltiin yhtä monta sokeripalaa kuin appelsiinissa oli kahvipapuja. Sitten vaan vodkaa päälle niin, että appelsiini peittyy. Enkä kyllä muista kauanko piti tekeytyä.
Uusin mielenkiintoinen kokeilu oli kumkvattilikööri, joka valmistui erittäin nopeasti ja oli kyllä hyvää.
http://kaapiolinna.blogspot.fi/2012/07/pohjanmaan-kautta-kumkvattilikooria-ja.html - Kööri
Liköörien valmistuksessa tehdään yleensä yksi perusvirhe - moni ns. ammattilainenkin tekee tämän - sekoittaa kaikki ainekset kerralla.
Ensin sekoitetaan etanoli 40-80%, eli kirkas viina ja liköörin marjat tai vastaavat mistä sitä sitten ollaankin tekemässä. Annetaan tekeytyäe sim 2-6kk ja sen jälkeen siivilöidään sekä lisätään sokeri. Annetaan olla jonkin aikaa ja nautitaan.
Eli ei listätä sitä sokeria heti alkuunsa.
Itse olen tehty esim mustaherukkalikööriä tällä tavalla. 60% kirkasta, mustaviinimarjan marjoja sekä lehtiä lasi tölkkiin. Saavat olla 3kk keskenään jonka jälkeen siivilöinti. Sokerit sulatan sopivaan määrään vettä - lisätään haaleana ja takaisin tölkkiin. Jouluna mitä mainioin likööri odottaa maistajaansa. Likööri saa olla noin 30% vahvaa. Sokeria valmiissa liköörissä on noin 250-300g/l riippuen siitä miten vahvoja marjat ovat. - A
Ihan mielenkiinnosta kysyn... Miksi sokeria ei saisi lisätä heti alkuvaiheessa?
- Kööri
Sokeri häiritsee tiettyjen marjojen uuttamista - kokeile niin huomaat eron. Ero on sitä huomattavampi mitä makeampi marja on kyseessä.
Uutamisessa on tarkoitus saada alkohollin mahdollisimman paljon marjojen tai hedelmien makua - tarvittavan sokerointi tehdään tämän jälkeen. Näin se vain on, uskoa ei tarvitse, riittää kun kokeilee ja huomaat eron.
Kun asiaa harrastaa enemmän oppii mm sen, että kaikkia marjoja tai hedelmiä ei kannata käyttää sellaisenaan. Osa kannattaa ensin kylmäpuristaa ja jättää kuoret ym vastaavat ainesosat pois. mm. Puolukka ja karpalo ovat sellaisia jotka ensin puristan mehuksi ja vasta siiten sekoitan alkoholin ja mehun keskenään ja vasta 2-4kk kulttua lisään tarvittavan sokeriveden.
Virosta saa hyvää raaka-ainetta kohtuu hintaa, Alkon valikoimat noin 60% vahvuisissa alkoholeissa on onneton ja pienen 2dl pullon hinnalla saa ison pullon naapurista. - ....
Köörille kiitos vinkistä tuon sokerin suhteen :) Ollaan nyt testattu joitakin liköörejä niin, että sokeri on lisätty vasta myöhemmin. Joissakin tosiaan toimii paremmin! Esimerkiksi kriikunalikööristä tuli parempaa, kun sokeri laitettiin myöhemmin. Jotkut liköörit taas tehdään edelleen sillä vanhalla tavalla.
Meillä likööri-innostus senkun kasvaa. Juuri sokeroitiin ja pullotettiin mm. pinjansiemen-, tähtianis- sekä litsilikööri. Jos kiinnostaa, niin osoitteesta http://kaapiolinna.blogspot.fi/search/label/liköörijutut löytyy tarinaa meidän liköörikokeiluista.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sä et pääse yli, mä en pääse yli
Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V1281478- 371401
- 671215
Hei sinä nainen
Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa541139- 69994
Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?
Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi254944Kelan perkeleellinen käytäntö
Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei193934- 73911
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää15823Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta
Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps106818