kotitekoinen likööri

papu

onkos kukaan valmistanut likööriä viinimarjapensaan lehdistä, lakritsijuuresta tai kahvin pavuista? perusjutut on jo tehty, mutta näihin en ole löytänyt reseptejä. kaikki muutkin hieman erikoisemmat reseptit kiinnostavat.

8

3085

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • papu

      Vastaan itse itselleni.

      Nyt kun on pihlajanmarja-aika: n. kilo pihlajanmarjoja ja puoli kiloa hunajaa survotaan yhteen ja annetaan muhia pari päivää astiassa joka on peitetty kankaalla. Sitten kaadetaan 1 litra kirkasta päälle ja lisätään muutama neilikka sekä kiehautettu kanelitanko. Kaveri laittoi vaniljatangon ja sekin oli ihan jees. Kansi kiinni. Anna hautua n. 1-2 kk välillä hölskytellen, siivilöi sakat pois ja jätä muhimaan. Paranee vanhetessaan, mutta en ole koskaan malttanut odotella yli 2kk.

      Edelleen saa muutkin laittaa reseptejään.

    • kokki3

      muistan olleen seuraavanlaisen ohjeen:

      lasitölkkiin laitettiin luumunpalasia (ei niitä kuivattuja), mansikoita, vadelmia tai mitä ikinä haluaakaan mauksi antaa

      sokeria 2-3dl päälle ja kirkasta vaiinaa niin että ne peittyvät. saavat olla kellarissa kolmekin kuukautta ja jos haluaa voi marjat siivilöidä pois ja käyttää ne vaikka jälkiruoissa (jäätelön kanssa, sellaisenaan kermavaahdolla, kääretortussa, rahkassa) vähän parempana jälkkärinä tietenkin, eikä lapsille ollenkaan!

    • tiukkaa kamaa
    • .....

      Joskus oon kokeillut appelsiini-kahvilikööriä, mutta se ei ollut kovin kummoista. Tarkkaa en muista ainesmääriä, mutta pestyyn (ei kuorittuun) appelsiiniin painettiin reikiä ja niihin laitettiin kahvinpapuja (olisko ollut reilu 30kpl) ja appelsiini laitettiin lasipurkkiin. Purkkiin pudoteltiin yhtä monta sokeripalaa kuin appelsiinissa oli kahvipapuja. Sitten vaan vodkaa päälle niin, että appelsiini peittyy. Enkä kyllä muista kauanko piti tekeytyä.

      Uusin mielenkiintoinen kokeilu oli kumkvattilikööri, joka valmistui erittäin nopeasti ja oli kyllä hyvää.

      http://kaapiolinna.blogspot.fi/2012/07/pohjanmaan-kautta-kumkvattilikooria-ja.html

    • Kööri

      Liköörien valmistuksessa tehdään yleensä yksi perusvirhe - moni ns. ammattilainenkin tekee tämän - sekoittaa kaikki ainekset kerralla.
      Ensin sekoitetaan etanoli 40-80%, eli kirkas viina ja liköörin marjat tai vastaavat mistä sitä sitten ollaankin tekemässä. Annetaan tekeytyäe sim 2-6kk ja sen jälkeen siivilöidään sekä lisätään sokeri. Annetaan olla jonkin aikaa ja nautitaan.

      Eli ei listätä sitä sokeria heti alkuunsa.
      Itse olen tehty esim mustaherukkalikööriä tällä tavalla. 60% kirkasta, mustaviinimarjan marjoja sekä lehtiä lasi tölkkiin. Saavat olla 3kk keskenään jonka jälkeen siivilöinti. Sokerit sulatan sopivaan määrään vettä - lisätään haaleana ja takaisin tölkkiin. Jouluna mitä mainioin likööri odottaa maistajaansa. Likööri saa olla noin 30% vahvaa. Sokeria valmiissa liköörissä on noin 250-300g/l riippuen siitä miten vahvoja marjat ovat.

    • A

      Ihan mielenkiinnosta kysyn... Miksi sokeria ei saisi lisätä heti alkuvaiheessa?

    • Kööri

      Sokeri häiritsee tiettyjen marjojen uuttamista - kokeile niin huomaat eron. Ero on sitä huomattavampi mitä makeampi marja on kyseessä.

      Uutamisessa on tarkoitus saada alkohollin mahdollisimman paljon marjojen tai hedelmien makua - tarvittavan sokerointi tehdään tämän jälkeen. Näin se vain on, uskoa ei tarvitse, riittää kun kokeilee ja huomaat eron.

      Kun asiaa harrastaa enemmän oppii mm sen, että kaikkia marjoja tai hedelmiä ei kannata käyttää sellaisenaan. Osa kannattaa ensin kylmäpuristaa ja jättää kuoret ym vastaavat ainesosat pois. mm. Puolukka ja karpalo ovat sellaisia jotka ensin puristan mehuksi ja vasta siiten sekoitan alkoholin ja mehun keskenään ja vasta 2-4kk kulttua lisään tarvittavan sokeriveden.

      Virosta saa hyvää raaka-ainetta kohtuu hintaa, Alkon valikoimat noin 60% vahvuisissa alkoholeissa on onneton ja pienen 2dl pullon hinnalla saa ison pullon naapurista.

    • ....

      Köörille kiitos vinkistä tuon sokerin suhteen :) Ollaan nyt testattu joitakin liköörejä niin, että sokeri on lisätty vasta myöhemmin. Joissakin tosiaan toimii paremmin! Esimerkiksi kriikunalikööristä tuli parempaa, kun sokeri laitettiin myöhemmin. Jotkut liköörit taas tehdään edelleen sillä vanhalla tavalla.

      Meillä likööri-innostus senkun kasvaa. Juuri sokeroitiin ja pullotettiin mm. pinjansiemen-, tähtianis- sekä litsilikööri. Jos kiinnostaa, niin osoitteesta http://kaapiolinna.blogspot.fi/search/label/liköörijutut löytyy tarinaa meidän liköörikokeiluista.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe