kotitekoinen likööri

papu

onkos kukaan valmistanut likööriä viinimarjapensaan lehdistä, lakritsijuuresta tai kahvin pavuista? perusjutut on jo tehty, mutta näihin en ole löytänyt reseptejä. kaikki muutkin hieman erikoisemmat reseptit kiinnostavat.

8

3589

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • papu

      Vastaan itse itselleni.

      Nyt kun on pihlajanmarja-aika: n. kilo pihlajanmarjoja ja puoli kiloa hunajaa survotaan yhteen ja annetaan muhia pari päivää astiassa joka on peitetty kankaalla. Sitten kaadetaan 1 litra kirkasta päälle ja lisätään muutama neilikka sekä kiehautettu kanelitanko. Kaveri laittoi vaniljatangon ja sekin oli ihan jees. Kansi kiinni. Anna hautua n. 1-2 kk välillä hölskytellen, siivilöi sakat pois ja jätä muhimaan. Paranee vanhetessaan, mutta en ole koskaan malttanut odotella yli 2kk.

      Edelleen saa muutkin laittaa reseptejään.

    • kokki3

      muistan olleen seuraavanlaisen ohjeen:

      lasitölkkiin laitettiin luumunpalasia (ei niitä kuivattuja), mansikoita, vadelmia tai mitä ikinä haluaakaan mauksi antaa

      sokeria 2-3dl päälle ja kirkasta vaiinaa niin että ne peittyvät. saavat olla kellarissa kolmekin kuukautta ja jos haluaa voi marjat siivilöidä pois ja käyttää ne vaikka jälkiruoissa (jäätelön kanssa, sellaisenaan kermavaahdolla, kääretortussa, rahkassa) vähän parempana jälkkärinä tietenkin, eikä lapsille ollenkaan!

    • tiukkaa kamaa
    • .....

      Joskus oon kokeillut appelsiini-kahvilikööriä, mutta se ei ollut kovin kummoista. Tarkkaa en muista ainesmääriä, mutta pestyyn (ei kuorittuun) appelsiiniin painettiin reikiä ja niihin laitettiin kahvinpapuja (olisko ollut reilu 30kpl) ja appelsiini laitettiin lasipurkkiin. Purkkiin pudoteltiin yhtä monta sokeripalaa kuin appelsiinissa oli kahvipapuja. Sitten vaan vodkaa päälle niin, että appelsiini peittyy. Enkä kyllä muista kauanko piti tekeytyä.

      Uusin mielenkiintoinen kokeilu oli kumkvattilikööri, joka valmistui erittäin nopeasti ja oli kyllä hyvää.

      http://kaapiolinna.blogspot.fi/2012/07/pohjanmaan-kautta-kumkvattilikooria-ja.html

    • Kööri

      Liköörien valmistuksessa tehdään yleensä yksi perusvirhe - moni ns. ammattilainenkin tekee tämän - sekoittaa kaikki ainekset kerralla.
      Ensin sekoitetaan etanoli 40-80%, eli kirkas viina ja liköörin marjat tai vastaavat mistä sitä sitten ollaankin tekemässä. Annetaan tekeytyäe sim 2-6kk ja sen jälkeen siivilöidään sekä lisätään sokeri. Annetaan olla jonkin aikaa ja nautitaan.

      Eli ei listätä sitä sokeria heti alkuunsa.
      Itse olen tehty esim mustaherukkalikööriä tällä tavalla. 60% kirkasta, mustaviinimarjan marjoja sekä lehtiä lasi tölkkiin. Saavat olla 3kk keskenään jonka jälkeen siivilöinti. Sokerit sulatan sopivaan määrään vettä - lisätään haaleana ja takaisin tölkkiin. Jouluna mitä mainioin likööri odottaa maistajaansa. Likööri saa olla noin 30% vahvaa. Sokeria valmiissa liköörissä on noin 250-300g/l riippuen siitä miten vahvoja marjat ovat.

    • A

      Ihan mielenkiinnosta kysyn... Miksi sokeria ei saisi lisätä heti alkuvaiheessa?

    • Kööri

      Sokeri häiritsee tiettyjen marjojen uuttamista - kokeile niin huomaat eron. Ero on sitä huomattavampi mitä makeampi marja on kyseessä.

      Uutamisessa on tarkoitus saada alkohollin mahdollisimman paljon marjojen tai hedelmien makua - tarvittavan sokerointi tehdään tämän jälkeen. Näin se vain on, uskoa ei tarvitse, riittää kun kokeilee ja huomaat eron.

      Kun asiaa harrastaa enemmän oppii mm sen, että kaikkia marjoja tai hedelmiä ei kannata käyttää sellaisenaan. Osa kannattaa ensin kylmäpuristaa ja jättää kuoret ym vastaavat ainesosat pois. mm. Puolukka ja karpalo ovat sellaisia jotka ensin puristan mehuksi ja vasta siiten sekoitan alkoholin ja mehun keskenään ja vasta 2-4kk kulttua lisään tarvittavan sokeriveden.

      Virosta saa hyvää raaka-ainetta kohtuu hintaa, Alkon valikoimat noin 60% vahvuisissa alkoholeissa on onneton ja pienen 2dl pullon hinnalla saa ison pullon naapurista.

    • ....

      Köörille kiitos vinkistä tuon sokerin suhteen :) Ollaan nyt testattu joitakin liköörejä niin, että sokeri on lisätty vasta myöhemmin. Joissakin tosiaan toimii paremmin! Esimerkiksi kriikunalikööristä tuli parempaa, kun sokeri laitettiin myöhemmin. Jotkut liköörit taas tehdään edelleen sillä vanhalla tavalla.

      Meillä likööri-innostus senkun kasvaa. Juuri sokeroitiin ja pullotettiin mm. pinjansiemen-, tähtianis- sekä litsilikööri. Jos kiinnostaa, niin osoitteesta http://kaapiolinna.blogspot.fi/search/label/liköörijutut löytyy tarinaa meidän liköörikokeiluista.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ruotsalaisuuden Päivän virallinen liputuspäivä poistettava VÄLITTÖMÄSTI!

      Suomen valtion ja suomalaisuuden kannalta ei ole minkäänlaisia perusteita liputtaa virallisesti ruotsalaisuuden päivää,
      Maailman menoa
      105
      5731
    2. Mikaela Nylander: Jos pakkoruotsi poistetaan, niin ruotsin kielen asema romahtaa

      (Nylander on vanha RKP:nen) Mutta niin heikossa vedossa muumiruotsi siis on Suomessa, että vain tekohengityksellä se pys
      Maailman menoa
      65
      2572
    3. Nainen aion pilata elämäsi täysin, opetus sulle, että pelasit väärän ihmisen sydämellä.

      Empatiani sua kohtaan katosi siinä kohtaan, kun teit tietoisen valinnan leikkiä mun sydämellä. Luulet olevas joku älykäs
      Ikävä
      241
      1585
    4. Kaivattusi nimi vol.3

      Kaipaajankin nimi olisi kiva. 🥰
      Ikävä
      94
      1380
    5. Alkanut tuntua siltä

      Että taisi olla kusetusta koko homma alusta saakka.
      Ikävä
      124
      1097
    6. 6 vkoa kulunut ilman sua

      …ihme että olen vielä hengissä. 😔 Kyynelillä pessyt lattioita. Rakastan ja odotan sua ikuisesti❤️Projekti jäi kesken jo
      Ikävä
      8
      901
    7. Viestisi kaipaamallesi ihmiselle

      Mitä ajattelet tilanteestanne tänään?
      Ikävä
      65
      882
    8. Nii, mites ne

      Hampaat??
      Ikävä
      66
      857
    9. Joululahja/Jouluntoivotus

      Millainen kaivatulle
      Ikävä
      75
      798
    10. Salailu jatkuu, poliisi tutkii

      Nykyään Pienimäki toimii Ylitornion kaupunginjohtajana. HS tavoitti hänet puhelimitse. Pienimäki korosti, ettei ole enää
      Ähtäri
      17
      741
    Aihe