Liköörin valmistus marjoista

Louna

Kuinka voi valmistaa likööriä esim. mansikoista käyttämällä alkon kirkasta viinaa?

35

72895

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rantasipi

      Viina kaadetaan marjojen päälle ja sokerit sekaan.Täytyy myöntää että mansikoista en ole koskaan edes yrittänyt.Mustaherukka-pihlajanmarja sekoitus oli mielestäni tosi hyvä.(pihlajanmarjoja vain pieni osa).

      Mahtavimman liköörin olen kumminkin omasta mielestäni saanut oratuomen marjoista.Jotka taitavat olla aika harvinaisia Suomessa.Asun Ruotsissa ja täällä niitä on kaikki peltojen reunukset täynnä.

      Yleensäkin ensi ajatus on että viina menee vähän hukkaan,kun sitä jää vähän marjoihinkin mutta mielestäni ainoa varma keino korkealaatuisen liköörin valmistukseen kumminkin on tuo viinan kaato marjojen päälle.Ja odotus muutaman viikon,välillä sekoittaen.

    • karpalo

      Puoli kiloa marjoja, puoli kiloa sokeria ja puoli litraa kirkasta viinaa tiiviiseen lasipurkkiin. (itselläni on isohko umpiotölkki, jonka kannessa on kumitiiviste) Käännä purkki päivittäin ylösalaisin ja anna muhia useita viikkoja. Jossain oli kolme viikkoa, mutta mielestäni se on liian lyhyt muhimisaika eli ainakin viisi viikkoa.Mansikkaa en ole kokeillut, mutta uskoisin siitä tulevan herkullista. Karpaloista ainakin saa oikein aromikasta likööriä.

    • ..mustikka

      Mustikkalikööri.. nam =)

      Isotöistä, mutta hitsin hyvää. Kannattaa kokeilla joskus!

    • Tehty on

      1 pullo Koskenkorvaa
      0,5 litraa sokeria
      ja saman verran marjoja ( mitkä tahansa marjat käy, herukat, kirsikat, luumut ja muut)

      * laita kaikki sopivan kokoiseen esim lasipurkkiin jonka suljet tiiviisti.
      * jätä astia näkyville ja kääntele purkkia päivittäin kunnes näet sokerin sulaneen.
      * nosta purkki kaappiin ja anna " valmistua"
      vaikka Jouluun asti. Mitä kauemmin säilyy sen parempaa.
      * kaada pikareihin siivilöiden marjat pois
      * marjat ovat imeneet prosentteja joten nauti nekin.

      Hyviä hetkiä oman liköörisi nauttimiseen.
      Käytin kriikunat kivineen ja sain ihanaa mantelille maistuvaa = puolet mansikoita- puolet kriikunoita tai kirsikoita.

      Tee ja nauti!

      • heinis

        Kossukin jäätyy, kun sen laittaa pakkaseen, joten viinassa lilluneet marjat voi hyvin jäädyttää ja laittaa jääpaloiksi drinksuihin. Ovat näyttäviä, alkoholipitoisia ja maukkaita.


      • Pipsa

        Annetaanko liköörin valmistua huonelämmössä ?
        Kuinkahan kauan likööri on juomakelpoista pullotuksen jälkeen jos aatellaan esim. että valmistusaika ois 5 viikkoa ?
        Minulla on nyt mustaherukkalikööri valmisteilla täällä saaduilla ohjeilla, saas nähä kuin maistuu....


      • Louna
        Pipsa kirjoitti:

        Annetaanko liköörin valmistua huonelämmössä ?
        Kuinkahan kauan likööri on juomakelpoista pullotuksen jälkeen jos aatellaan esim. että valmistusaika ois 5 viikkoa ?
        Minulla on nyt mustaherukkalikööri valmisteilla täällä saaduilla ohjeilla, saas nähä kuin maistuu....

        Minulla on valmistumassa likööri mansikoista.Olen pitänyt sitä jääkaapissa koko ajan.Pulloja olen käännellyt välillä,kun olen muistanut.Jouluna ajattelin maistaa.Alkoholissahan kaikki säilyy vaikka kuinka kauan. Paitsi jos ehtii juoda kaiken. Jouluisin Terveisin Louna


      • Vaarix
        Louna kirjoitti:

        Minulla on valmistumassa likööri mansikoista.Olen pitänyt sitä jääkaapissa koko ajan.Pulloja olen käännellyt välillä,kun olen muistanut.Jouluna ajattelin maistaa.Alkoholissahan kaikki säilyy vaikka kuinka kauan. Paitsi jos ehtii juoda kaiken. Jouluisin Terveisin Louna

        Voiko (onnistuneesti)tehdä "kirkkaasta"myös kermalikööriä? Jos voi, lienee se nopeampi prosessi kuin marjoista valmistettuna.Vastatkaa joku joka tietää,myös ohjeen muodossa. Vaari taas myöhässä,ehtiikö jouluksi ?


      • chateu händelä

        Tein kirsikoista muutama vuosi sitten likööriä tällä reseptillä.Makeaa, mutta taivaallisen hyvää esim.jäätelön tai hiukan kohmeisten marjojen kanssa.Joulun jälkiruuan maustajana ihana muisto kesästä ja oman puutarhan sadosta.Ei juotavaksi, vaan huippuhienoksi aromiksi.Eli 0,5kg sokeria,0,5 kg kirsikoita ja 0,5 l koskenorvaa lasipurkkiin.Sekoitellaan pävittäin ja sokerin sulettua siivilöidään , pullotetaan ja odotellaan makujen tasoittumista.


      • villivadelma ...
        Vaarix kirjoitti:

        Voiko (onnistuneesti)tehdä "kirkkaasta"myös kermalikööriä? Jos voi, lienee se nopeampi prosessi kuin marjoista valmistettuna.Vastatkaa joku joka tietää,myös ohjeen muodossa. Vaari taas myöhässä,ehtiikö jouluksi ?

        en tiedä oikeaoppisesta kermalikööristä, mutta ihan Alkon likööreistä, mistä milloinkin, teen pikakermaliköörin tarjottaessa, ravistamalla joukkoon puolet, tai vähän vähemmän kermaa. Prosentit tietysti vähenee, mutta eihän moista makeaa lientä kukaan humaltuakseen juo muutenkaan, otetaan känni sitten tiukemmasta tavarasta :)

        Tähän päädyin juuri siksi, että kermalikööri ei avattuna kovin hyvin säily, ja useinmiten kuitenkin tarjoilisin sitä kahvin kera vieraalle. Parin lasillisen takia ei viitsisi likööripulloa avata... Muut liköörit taas säilyvät avattunakin kauemmin, joten varmistaa vain, että jääkaapissa on pieni tuore kermapurkki.

        Tämä meni nyt vähän aloituksen ohi, eli kiitos liköörinteko-ohjeistakin! Huikeana vadelmakesänä on villivattuja tullut keräiltyä niin paljon, että taidampa itsekin kokeilla omatekemää. Josko sinne vaikka vähän pihlajanmarjoja sekaan, antamaan kirpeyttä ja karvautta?


    • Pihla

      Hei.
      Onko kukaan tehnyt likööriä pakastetuista pihlajanmarjoista? Kannattaako kokeilla vai meneekö viina hukkaan?

    • lapin noita

      Olen valmistanut likööriä mansikoista ja vadelmista, miten saan sakan pois pullon pohjalta?

      • onkin eli suodatinpaperin

    • K. Arviainen

      Onko kukaan kokeillut tehdä likööriä karviaisista?
      Minä kokeilisin ielelläni, kunvaan tietäisin oikeat mittasuhteet koskenkorvankanssa.
      kerro ihmeessä.

      • Karviaisista...

        Karviaisia kannattaa laittaa hiukan enemmän, kuin muita marjoja laitetaan. Kokemuksesta kerron. Siis muuten sama ohje, kuten joku jo kirjoitti: "Puoli kiloa (jos karviaisista tekee, niin n.1-1½kg) marjoja, puoli kiloa sokeria (sokeriakin voi laittaa hitusen enemmän, ei paljoa kuitenkaan) ja puoli litraa kirkasta viinaa tiiviiseen lasipurkkiin."


      • mustaherukka likööri
        Karviaisista... kirjoitti:

        Karviaisia kannattaa laittaa hiukan enemmän, kuin muita marjoja laitetaan. Kokemuksesta kerron. Siis muuten sama ohje, kuten joku jo kirjoitti: "Puoli kiloa (jos karviaisista tekee, niin n.1-1½kg) marjoja, puoli kiloa sokeria (sokeriakin voi laittaa hitusen enemmän, ei paljoa kuitenkaan) ja puoli litraa kirkasta viinaa tiiviiseen lasipurkkiin."

        http://www.dansukker.com/default.aspx?ID=247&ProductPage=2&ProductID=16581&GroupID=509

        Tulee TOSI hyvää! =)
        Kannattaa antaa muhia kuitenkin astiassa se 5-6päivää ja mustaherukoita kannattaa laittaa sen 2½-3litraa. Mitä enemmän marjoja, sen parempaa tulee. Ja normaalilla siirapillakin onnistuu, olen yhteen satsiin lisännyt 3 ruokosokeripalaa. Toisessa ei ole kuin normaali siirappi. Molemmat yhtä hyviä.


    • sumukurki

      Kerran kokeeksi laitoin pulloon sokeroitua marjamehua ja sekaan pienen kipenen hiivaa ja pullon suulle samalainen vesilukko, kuin mitä käytetään viinin valmistuksessa käymisvaiheessa.
      Huoneen lämmössä annoin olla muistaakseni muutaman viikon ja kyllä se lähti käymään ja
      tuli siitä ihan viinin makuista.

    • liköörialoittelija

      En ole vielä saanut selville itse tehtyjen liköörien säilytystä ja säilyvyyttä.

      Kun likööri on tekeytynyt kaapissa useamman kuukauden ja pullotetaan, pitääkö ne säilyttää kylmässä vai riittääkö huoneenlämpö? Kuinka kauan ne ovat juotavia (kylmä/huoneenlämpösäilytys)?

      Tehtynä on liköörit punaisista marjoista, sitruunasta, ja sekoitus omenasitruunavaniljatanko. Tuli melko suuret määrät, joten ei heti saa kaikkea juotua...

    • Wattipää

      Jos noissa on prosentteja riittävästi, eikä seassa ole liikoja sakkoja, niin eiköhän ne säily ihan huoneenlämmössäkin jopa vuosia (jos ei tule juotua).

      • Päärynäpää

        Mitenkäs päärynä? Onko kukaan kokeillut oman päärynäpuun hedelmiä likööriin?


    • 22

      Vitusti sokeria kaikissa ohjeissa... Kai sitä voi laittaa vähemmän??

    • kyllä mummu osaa

      1 l pakastettuja vadelmia
      1 lperattuina pakastettuja mustaherukoita
      1 kg sokeria
      1 l kirkasta viinaa
      Valmistusohje 3 l
      •Valmistusaika 10 minuuttia
      •Maustumisaika 6 kk

      1. Lado jäiset marjat ja sokeri kerroksittain tiiviskantiseen lasitölkkiin. Anna sulaa jääkaapissa seuraavaan päivään. Kääntele tölkkiä muutaman kerran ja kaada päälle alkoholi. Anna liköörin valmistua jääkaapissa jouluun. Kääntele tölkkiä silloin tällöin.

      • ioululikööri

        Mitenkähän on - jos teen, tuon edellisen ohjeen mukaan - niin vieläkö se ehtii joululuksi?


      • ekakerran kokeilija
        ioululikööri kirjoitti:

        Mitenkähän on - jos teen, tuon edellisen ohjeen mukaan - niin vieläkö se ehtii joululuksi?

        Samaa pohdein, kuin edellinen kirjoittaja - vieläkö likööri ehtii jouluksi, vai onko aika jo auttamattomasti lyhyt? - Joululahjoiksi kun ajattelimme likööriä valmistaa - kokemuksia, otetaan mielellään vastaan. KIITOS! P.s. kun pääsemme ainetta pullottamaan, miten sen säilyvyys - onko huoneen lämpö säilytys vai jääkääppi parempi ja kuinka kauvan likööri valmistuttuaan ylipäätään säilyy.


    • talven varalle

      Onko kukaan kokeillut marjojen tuoresoseuttamista (siemenien poisto) ennen kuin tekee sekoituksen viinan ja sokerin kanssa? Soseutan kaikki viinimarjat tuoreena semmoisella käsiveivattavalla sosemyllyllä ja siivilöin vielä ennen pakastamista tai sokeriin säilöntää. Tuoremehulinkoakin olen kokeillut, mutta ei toimi marjoilla. Etenkin punaherukka soseutuu myllyllä helposti, vaikka on se vähän työlästä puuhaa, mutta kerran tehtyäni en ole enää muuta tapaa kelpuuttanut. Nyt on niin hyvä mustikkavuosi, että mustaherukat uhkaa jäädä käyttämättä, joten jos kokeilisi laittaa niistä likööriä.

    • Joululiköörit

      1 kg marja-aroniaa, 1 kg sokeria ja 1 l maustamatonta viinaa. Marjat ja sokerit kulhoon ja sekoittelet päivittäin viikon ajan (pidä kulho kylmässä) ja siten seos lasipurkkiin, viina päälle ja kansi kiinni. Kääntele lasipurkkia muutaman kerran viikossa noin 3 kk ajan (ei tarvi kylmäsäilytystä). Siivilöi marjat pois karekalla sihdillä ja sit vielä suodattimesta ja sit pikkupulloihin joululahjaks, jos jotain omien hörppyjen jälkeen jää :)

    • Pillipiipari
      • Pillipiipari

        Täälä herukkalikööri-ohjeita.


    • 91221

      Mitä käyttöä luumuliköörin teosta jääneille luumuille. Luumut lilluneet monta kuukautta 60% viinassa ilman sokeria.

    • Pekka

      Ei tule Kossusta kunnon likööriä.
      Alkoholin tulee olla vähintään 80 %.
      Täyty 1-3 litran umpiotölkki tuoreilla marjoilla (karpalo, mustikka, mesimarja, oratuomi tms.)
      Kaada alkoholia (pirtu, viruvalkea, hyvä pontikka tms.) marjojen päälle. Sulje kansi ja ravistele. Täytä tölkki uudelleen piripintaan. Laita kaappiin huonelämpöön. Ravistele tölkkiä parinviikon jälkeen ja täytä tölkkiä tarpeen mukaan alkoholilla. Anna seistä kaapissa noin 3-4 kk.
      Valuta marjat siivilässä johon laitat sideharson. "Neitsyt likööri" tulee siitä kun ei
      ole siivilässä olevia marjoja vielä ole puristettu. 2lk. on sitten sitä puristeltua.
      Kiehuta vesi ja lisää 260 gr sokeria litraakohti ( siis marjalientä ja vettä yhteensä). Jäähdytä vesi noin 40 asteeseen ja sekoita marjaliemeen. Tölkitä ja odota 3kk.
      Hyvää tulee!

    • Anonyymi

      entäs männyn taikka kuusen havut mausteena ynm.kukat etc.

    • Anonyymi

      Voiko hirven jauhelihasta tehdä likööriä ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe