Työvoimapoliittisessa aikuiskoulutuksessa

matkavähennykset=muut vähen...

Tiedoksi seuraava:

Työvoimapoliittisessa aikuiskoulutuksessa oleva henkilö ei saa opiskeluajalta palkkaa vaan ”Muuta veronalaista tuloa”. Koulutustuki on opintososiaalinen etu ja se on siis muuta veronalaista tuloa. Koska opiskelijalla ei ole ansiotuloa, niin ei hän myöskään voi vähentää matkakustannuksia tulonhankkimiskustannuksina. Tämän osaavat kertoa sinulle aikuiskoulutus, työvoimatoimistot, ammattiliitto, työttömyyskassa ja jopa verottaja. He osaavat myös kertoa että koulutuksen ajalta maksetaan ylläpitokorvausta joka on tarkoitettu kattamaan matka- ja muita ylläpitokustannuksia, esim. ruokailukustannuksia. Korvauksen määrä on 8 euroa päivältä. Työssäkäyntialueen ulkopuolella opiskelevalle voidaan maksaa korotettua ylläpitokorvausta 16 euroa päivältä viideltä päivältä viikossa.

Jostakin kumman syystä työttömän ja opiskelijan tueksi tarkoitetut toimijat jättävät kertomatta sen tosiasian, että ylläpitokorvauksen ylittävät matkakustannukset voidaan myös vähentää halvimman kulkuneuvon käytöstä aiheutuvien kustannusten mukaan, jolloin se olisi juna, linja-auto, raitiovaunu tai laiva. Tähän oikeuttava laki on ollut TVL ja se on edelleen olemassa ja KHO:n päätökset ovat nekin jo 90-luvulta.

Matkakustannukset voidaan siis vähentää verotuksessa asunnon ja varsinaisen työpaikan välisiä matkoja koskevien säännösten mukaan. Työvoimapoliittisessa aikuiskoulutuksessa olevalta henkilöltä ne vähennetään niin sanottuina ”Muina vähennyksinä”. Verottajan tietojärjestelmään viedään ”muut veronalaiset tulot” ja ”muut vähennykset” tavanomaisesta poikkeavalla tunnuksella, josta kannattaa mainita haettaessa muutosta veroprosenttiin, ja varsinkin jos vähennysasia on virkailijalle uusi.

Asiakaslähtöinen palvelu ja työttömän elämänhallintaan liittyvä palvelu ei saisi perustua vain joidenkin asiansa osaavien henkilöiden ammattiosaamiseen. Tietojen päivittäminen olisi paikallaan niin työvoimahallinnossa kuin verohallinnossakin.

Vielä parempi olisi jos verohallinto ja työvoimahallinto yhdessä voisivat kehittää ja parantaa noin 400.000 työttömän vero-ohjeita, niin kuin myös ohjeita työvoimakoulutuksen taloudellisista etuuksista.

2

462

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piikkiq

      onko päätöksessä mainittu mihin normiin vähennys ylläpitokorvauksen vähentämisestä perustuu.

      Se että suomenlaki, perustuslaki ja euroopan ihmioikeussopimus koskevat myös tövoimaviranomaisia ei tarkoita, että He viitsisivät noudattaa niitä.

      Epäilen että vähennys ei perustu lakiin ja on siten perustuslain vastinen. Perustuslain mukaan viranomaistoiminnassa ei saa käyttää ns. alemman tason normia joka heikentäisi varsinaisessa laissa määriteltyä etuutta.

      Lisäksi euroopan ihmisoikeusopimuksen 6. artiklta takaa jokaiselle Eu-kansalaiselle oikeuden avoimeen, riippumattomaan ja julkiseen oikeudenkäyntiin koskien niin rikos asiaa, kuin tässä tapauksessa sosiaalietuuden myöntämistä.

      Käytännössä se tarkoittaa että saamastasi päätöksestä tulee kenentahansa kyetä ymmärtämään mihin normiin vähennys perystuu.

      valitettavasti voit valittaa asiasta euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen vasta kun kaikki suomen viranomaistasot ovat käsitelleet asiaa. ELi työvoimatoimikunta, työttömyysturvalautakunta ja vakuutusoikeus. Tähän menee keskimäärin noin vuosi ti pari. Siten voit valittaa ihmisoikeustuomioistuimeen jossa valituksesi hukuu noin 50.000 muun valituksen joukkoon.

      No suomi on sitoutunut euroopan ihmioikeusopimukseen, mutta Peruspalveluministeri Hyssälä, jonka pitäisi valvoa oikeuksiasi, on sitä mieltä, että nykyistä käytäntöä ei tarvitse muutaa.

      Mutta ole onnellinen, Hyssälällä on hyvää käytöä Sinulta ja noin puolelta miljoonalta työttömältä, toimeentulonsaajalta, eläkeläiseltä ja pitkäaikais sairaalta petkuttamilleen rahoille. (Ethän sinä sentään kuvitellut olevasi ainut hyvinvointivaltion kusetuksen uhri)

      Kuten varmaan olet jo kuullut, että eduskunta saa piakkoin uuden menoreijän kun lesbot saavat oikeuden hedelmöityshoitoihin. 20-40.000 euron hoitooperaatit vaativat aikamonen hyväuskoisen työttömän päivärahoista pienen siivun.

      Ehkä uksi mahdollisuus olisi että työttömät nostaisivat suoraan rikos syytteen, sillä lakinperustumaton päätös täyttää virkarikosten ja petosten tunnusmerkit. (joka aiheutaa toiselle henkilölle vahinkoa harhauttamalla toist tekemään jotain josta voi saada hyötyä tai aiheuttaa vahinkoa syyllistyy petokseen) Työvoimaviranomainen joka kehoittaa kassaa tai kelaa vähentämään ylittää toimivaltansa ja harhauttaa toista viranokaista.

      Moni kansalainen ei tiedä etä on mahdollista myös itse nosta rikos syyte käräjäoikeudessa. Tosin en ole aivan varma miten oikeudenkäyntikulujen silloin käy, ainakin jutn häviäminen voi tulla kalliiksi, mutta työttömällä ainakin pitäisi olla oikeus maksutomaan oikeudenkäyntiin.

      Ja virkarikos syyt ja petos syyte voi johtaa yli vuoden vankeustuömioon ja siten mahdollistaisi kyseisen virkamiehen virasta pidätämisen. Tämä pelote voisi saada aikaan muutoksen käytäntöön.

      Lisää tietoa muuten kannattaa katsoa Finlexiltä, eli netin oikeustiedon nettisivuilta.

      piikkiq

      ps. sosialimi on rikos ihmiskuntaa vastaan

    • Suomiko tuhoutuu?

      Valitusprosessi saattaa kestää pidempään

      KELA on osannut hukata papereita, peitelläkseen muiden virkarikollisten rikoksia ehkä. Työttömyysturva-asian valitusruljanssi kesti kuusi vuotta. Joka paikassa virkarikolliset valehtelemalla valehtelivat röyhkeästi lakia ja tosiasioita vastaan.

      Näitä virkarikollisia on ollut työvoimatoimistoissa, työvoimatoimikunnassa, Kelassa, työttömyysturvan muutoksenhakulautakunnassa ja Vakuutusoikeudessa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1837
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1534
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1223
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe