Vanhan raparperin siirto?

meehow

Onko mahdollista siirtää vuosikymmeniä paikallaan kasvanutta raparperia? Miten, kaivamalla tarpeeksi suuri paakku maata? Kuinka selviää tällaisesta siirrosta?

7

1510

  Vastaukset

  • Koko juuri paakkua ei tarvitse siirtää, eikä kannatakaan, jos se on laaja.

   Lyö vain rohkeasti lapiolla pala juuristosta, irroita niin että pieniäkin juuria tulee mukana, ja laita uuteen istutuskuoppaan, jonne olet laittanut hevosenlantaa, tai vahvaa kompostimultaa alle, siihen hyvää multaa ja juurakko, jonka tiivistät reunoilta hieman polkemalla, ja laitat multauksen niin että juuripaakun ympärille muodostuu pieni keko. Kastele kuoppaan, ja ensi kesänä juurakosta nousee upea kasvusto.

   Rapaarperi pitää kahvinporoista, lannoita niillä, ja puu tuhkalla kesän aikana.
   Koristekasvinakin, halutessasi, istuta juuria moneen paikkaan, vaikka riviin, aika pitkin välimatkoin, ja nauti syöden sekä katsellen.

   • kattavasta ohjeistuksesta. Ja raparperiä siirtämään :)


  • Milloin on paras aika siirtää raparperi?

   • Luulisin että vähän ennen talven tuloa.


  • Elokuun puolivälissä.

  • Raparperin voi siirtää oikeastaan milloin vaan. Ennen talvea siirron jälkeen se tosin on ruman näköinen, kun lehdet pakosta harittavat sinne ja tänne ja roikkuvat. Kannattaa muuten katkaista suurin osa lehdiistä, että haihdutuspinta-ala pienenee siirron jälkeen. Vasta seuraavana vuonna raparperi on hieno, kun talven jälkeen kasvavat uudet lehdet.

  • Elokuu on kelpo aika siirtää raparperi. Raperperi ei ole enää kasvussa ja ehtii ennen talven tuloa vielä asettua uuteen paikkaan.

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   329
   6494
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   183
   3194
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   93
   1415
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   16
   746