Turvaranneke, puhelin yms.

Juliska

Hyvä, että löysin tämän keskustelun. Meillä iäkäs äitini pyörtyi, kaatui ja loijui lattialla nelisen tuntia noin viikko sitten.
Otin selvää turvarannekkeesta, jostä hän välittömästi kieltäytyi kun kuuli hinnan eli asennus 50 euroa ja 24 euroa kuussa.

Tietysti kodinhoidontukeen voisi hakea korotusta, koska

Sisko antaa käyttöön sellaisen puhelimen, jossa ei ole johtoa. Pelkään vain, että jos puhelimen kanssa kaatuu, niin puhelinkin hajoaa kappaleiksi.

Yksi vaihtoehto on tietysti kännykkä, jota hän tietysti inhoaa yli kaiken, koska numerot on liian pieniä kaikissa niissä puhelimissa mitä hän on nähnyt.
Olisiko kellään sellaista puhelinta tiedossa, joka olisi helppokäyttöinen ja suurinumeroinen?

27

19118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juliska

      Jäipä lause kesken. Eli turvarannekkeen voisi yrittää saada KELA:n maksamaksi, niin ei joudu pienestä eläkkeestä sitä maksamaan. Tarjouduin kyllä maksamaan, mutta ei kelvannut sekään vaihtoehto.

      • Samper2

        Turvapuhelimenhan pitäisi saada kunnalta mikäli katsovat tarpeelliseksi. Monessa kunnassa vaan tavallisen veronmaksajan tarve ei katsota sellaiseksi, että ne kaksi laitetta mitä niillä jossain on voitaisiin lainata. Turvaranneke hoitokodissa on tietty ookoo, mutta kotona asuvalle se voisi olla hengenpalastaja. Kotona asuva vaan katsotaan niin reippaaksi, ettei tarvitse... Suomessa turvapuhelin lainataan yleensä vasta kun on jo liian myöhäistä ja veronmaksaja on sänkypotilaana terveyskeskuksen käytävällä.

        Kuntien järjestelmien kanssa yhteensopivaa turvapuhelinta saa omaksi esim. tuolta: http://www.puhelinkauppa.com/section.php?xSec=235
        Kunnallispäättäjän vanhemmat saavat tietenkin omansa ilmaiseksi kunnalta mutta meidän muiden kannattaa tuollainen ostaa, ennenkuin on myöhäistä.


    • Hoitaja

      Sattumalta osuin tämän viestin lukemaan, kun etusivulla näin. Näin messuilla tekstiviesteihin ja kännykän tekniikkaan perustuvan turvarannekkeen, hinnasta en tiedä. Valmistaa Pikosystems Oy, Tampere, 03-3397 9500 ja www.pikosystems.fi

      Samalla tavalla nappia painetaan, hälytys ohjautuu esim. sinun kännykkääsi tekstiviestinä. Internetissä on sivu, jolle laitteen numeron syöttämällä voit myös paikallistaa kartalla rannekkeen sijainnin hälytyksen tullessa.

      Tuotteen nimi on E-life GSM-turvaranneke.

      Juha

      • hoitaja

        Vielä tuli mieleen monipulisempi ja mahd. kalliimpi Vivago-ranneke. www.ist.fi.
        Sai Tasavallan Presidentin Innosuomi-palkinnon 1999.


      • Juliska
        hoitaja kirjoitti:

        Vielä tuli mieleen monipulisempi ja mahd. kalliimpi Vivago-ranneke. www.ist.fi.
        Sai Tasavallan Presidentin Innosuomi-palkinnon 1999.

        Hei, tosi paljon kiitoksia. :)
        Otan noista selvää.


    • KeLi

      Terve, Ymmärän tilanteen.
      www.smartcare.fi sivuilla myydään tälläinen turvaranneke joka toimii GSM tekniikalla. ja aika edulliset hinnatkin.
      Turvapalvelun numeroiten lisäksi siihen voidaan ohjelmoida muiden omaiseten numeroita mikä on iso plussa.
      itse katsoin laitetta ja aika näppärä. siihen saa myös automaattisesti puheyhteyden tarvittaessa.
      Käy katsomassa. :)
      http://www.smartcare.fi

      • MetsuriHei

        eksyin vahingossa näille sivulle.
        Mainio lahja metsuri siälleni tollane mobiiliturvaranneke :D :D


      • smartcare/käyttäjä

        Moro,

        tilasin äitillene smartcare rannekkeen ja olen ollut tosi tyytyväinen siihen. Äippä käyttää sitä ihan innoissaan ja sain tästä sielunrauhaa.. KIITOS VINKISTÄ KELI :)


    • Anettet

      kuin turvaranneke. Isäni pääsi juuri koeryhmään uuteen palveluun, Parin viikon kokemuksen mukaan ylivoimainen systeemi. Isäni oli yhden viikonlopun kaatuneena kylppärin lattialla kun ei ollut ranneke kädessä. Nyt muistin palvelu varmistaa että kaikki on kunnossa ja jos ei ole niin tieto tulee minulle. Löytyy tuolta www.muistin.fi

    • Turvapuhelinta

      Vanhusten turvajärjestelmistä saa hyvää infoa www.turvapuhelin.com sivulta

    • SapientiSat

      Onko kokemuksia Vega turvarannekkeesta? Verrattuna esim. Smartcareen. Vega näyttää yksinkertaisemmalta, kun ei ole kuin yksi näppäin, jos ei haluta tai tarvita muuta puhelinkäyttöä kuin hälytys.

      • Kannattaa maksaa

        Erittäin kätevä, oma vanhempani ei sitä käyttänyt, koska luuli, että se hälyttää itsestään. Kaatui sitten ja makasin. vuorokauden lattialla, koska oli viikonloppu, eikä kotihoito käynyt. Nyt käyttää ja on tyytyväinen, koska apu tulee melko nopeasti. Tämä tarvitsee kyllä modeemin ja siihen saa kytkettyä muitakin hälyttäjiä lisämaksusta:ovihälytin, hellavahti jne....


    • HaMk -85

      SmartCare rannepuhelin on oiva apuväline!

      - Ranteessa tai kaulassa pidettävä
      - Toimii kotona ja kodin ulkopuolella
      - helppokäyttöinen
      - Puhe ominaisuus (soittaa ja vastaanottaa puheluita)
      - GPS paikannus
      - mahdollisuus soittaa 1-3 numeroon (omaiset, kaverit)
      - Hätänäppäin soittaa 1-4 numeroon järjestyksessä kunnes vastataan
      - Akun kesto jopa 3 vuorokautta
      - mahdollisuus rajata kartalta turva-alue joka hälyttää kun käyttäjä poistunut "kotipiha" alueelta


      Käyttäjä tai hänen omaisensa voivat ohjelmoida rannepuhelinta helposti smartcare turvapalvelusta > puhelin ohjelmoituu etäisesti (ilman johtoja)

      toivottavasti näistä tiedoista oli apua! :)

    • Sirpa Puhakkainen

      Tuolta löytyi aika hyvä informaatio sivusto www.turvaranneke.com , selittää hyvin mihin turvaranneketta voi käyttää.

    • ApujaTurvaAT

      Ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten liikkuminen ja kotona asuminen on turvattava!
      Kunnille/yksityisille
      Tässä ratkaisu vanhusten liikuntarajoitteisten turvalliseen kotielämään avustetun asumisen tukena. Tiedän mistä puhun, sillä olen itse neliraajahalvaantunut mies ja suosittelen kyseisiä tuotteita, joita itsekin käytän:) : http://www.apujaturva.org/kauppa/9-gps-seuranta tai http://www.apujaturva.org/kauppa/12-turvapuhelimet tai http://www.apujaturva.org/kauppa/5-hyvinvoinnin-seuranta
      Apu ja Turva AT

      Paikantavaa turvapalvelua käyttävät jo useat kunnat ja SOTE-alueet. Palvelun avulla erityisesti muistisairaat voivat asua turvallisesti ja itsemääräämisoikeuden säilyttäen pidempään kodissaan omaishoidon tai kotihoidon turvin.
      Perinteisellä turvapuhelimella saa apua vain kodin seinien sisällä tai rajatulla ulkoalueella. Monet muistisairaat henkilöt pystyvät liikkumaan pitkään tutussa ympäristössään, mutta vaarana on kuitenkin eksyminen. GPS-paikannuslaitteiden avulla omainen tai muu sovittu taho voi seurata muistisairaan liikkumista tai tarvittaessa paikantaa sijainnin. Laitteisiin voi yleensä ohjelmoida erilaisia
      automaattisia hälytyksiä esimerkiksi määritetyn aluerajan ylittämisestä
      tai kaatumisesta. Niiden avulla kulkijan avuksi saatetaan ehtiä ajoissa, ennen kuin tapahtuu mitään vakavaa. Lisäksi lähes kaikissa laitteissa on hätäpainike, jolla laitteen käyttäjä pystyy itse pyytämään apua. Siten laitteet tuovat lisäturvaa myös niiden henkilöiden ulkoiluun, jotka sairautensa takia saattavat tarvita nopeasti apua.
      Miksi yksityisen, tai kunnan kotihoidon kannattaa ottaa GPS seuranta käyttöön, tai uudella teknikalla varustettu GSM-turvapuhelin?
      GPS paikantimen avulla muistisairaan kotihoidon riskiä pienennetään merkittävästi. Palvelun avulla fyysisesti vielä hyväkuntoinen muistisairas voi liikkua vapaammin ja turvallisemmin. Palvelu tukee tavoitetta että kodissa pystytään asumaan mahdollisimman pitkään. Samoin hyväkuntoinen muistisairas myös pysyy hyvässä kunnossa kun hänellä on mahdollisuus liikkua. Monesti turvattoman liikkumisen riski pakottaa asumismuodon muutokseen ja tiukan valvonnan alle. Rajoitettu liikkuminen palvelutalossa voi romahduttaa fyysisen kunnon sekä aiheuttaa myös käytöshäiriöitä. Tässä ratkaisu: http://www.apujaturva.org/kauppa/9-gps-seuranta tai http://www.apujaturva.org/kauppa/12-turvapuhelimet tai http://www.apujaturva.org/kauppa/5-hyvinvoinnin-seuranta
      Apu ja Turva AT

    • vastahakoinenvanhus

      Olemme hommanneet äidillemme vuosi sitten turvarannekkeen, mutta mutta. Äiti ei suostu sitä pitämään ranteessaan, vaan pitää kirjahyllyssä ylimmällä hyllyllä. On kuulemma hankala kädessä ja pelkää että rikkoo sen. Ei kelpaa taskussa pitäminen ei kaulaan roikkumaan laittaminen, ei mikään.

    • turhaan

      Meillä taas pitää,ja vahinkopainalluksia sattuu usein,kun esim.yrittää petata sänkyään,ja horjahtaa seinää vasten,jolloin painallus tapahtuu,koska ranneke on ranteessa painike ulospäin.Alun alkaen,kun äiti alkoi pyörtyillä,oli syy se että hemoglobini oli laskenut liian alas,kannattaa siis tarkista tuokin asia,kaupasta saa hyvää nestemäistä rautavalmistetta joka nostaa pian hemoglobiinia,eikä koveta vatsaa!

    • vegavailyra

      Onko kokemuksia Vega- turvarannekkeesta ?

      • turvanappi

        Vega-turvaranneketta myyvä Turvallinen koti oy ei ainakaan taida olla enää toiminnassa ? Sähköpostiin ja puhelimeen vastaa asiakaspalvelu , mutta uusia laitteita ei saa ainakaan enää. Laskutuspalvelu ei vastaa ollenkaan enää siinä firmassa ja laskuja tulee vaan vaikka palvelu on irtisanottukkin.
        Muutoin vega kyllä toimi hyvin , ainoa miinus on sen koko ja ruma ulkonäkö .
        Kai Vegaa myy joku muukin , kuin pelkästään toi firma ?


      • halootahaloo

        Vega toimii sekä Gps:n, että matkapuhelin liittymän kautta, jotenka katve alueita on vähän. Saa sekä lukittavalla hihnalle, että avattavalla .
        Siihen voi halutessaan ottaan käyttöön myös kaksisuuntaisen puhe yhteyden , eli siihen voi soittaa ja siitä voi soittaa.
        Nyt ainoa miinus on, että firma, joska sitä myy eli Turvallinen koti, ei vastaa lainkaan puheluihin, eikä meileihin ... Tietääkö joku onko kyseinen firma vielä olemassa ?


      • xxyy1

        www.everon.fi / ratkaisut / vega-gps-kello


    • vanhuustulee

      Ei ole rannekkeesta apua jos sitä ei enää ymmärrä painaa,niinkuin äitini.Nyt on pienryhmäkodissa,ja vasta nyt ajan kuluessa on oppinut painamaan ranneketta kun tarvii apua.Hoitopaikassa ei ole yöllä ketään,yököt käy pari kertaa,kerranikin oli pudonnut sängystä ja virunut lattialla ties kuinka kauan.Monesti vanhukset menee semmosiksi että puhelimen käyttö ei enää onnistu,ja tämä tapahtuu niin huomaamatta eivätkä myönnä etteivät osaa soittaa esim.kännykkänumeroihin.

    • turvaranneke on hyvä väline olemassa jos sattuu vaikka kaatumaan tai kotiin murtautuu joku ulkopuolinen. Mutta sitä pitää osata ja haluta myös käyttää. Monesti vanhukset pelkää turhaan teknisiä apuvälineitä kuten turvaranneketta. Myös sen käyttö maksaa ja se voi olla liikaa pienellä eläkkeellä kituuttavalle vanhukselle. Turvapuhelimesta peritään asennusmaksu (n.50e), kuukausimaksu (about 25e/kk) peritään vaikka ei olisi yhtään hälytystä ja jokainen käynti laskutetaan erikseen myös. Turvapuhelinpalveluyrityksiä ovat esim. Esperi, Stella ja monet muut. Valitettavasti käynnit arvioidaan puhelinhälytyksen perusteella kiireellisiksi (esim. akuutti sairaskohtaus) tai ei kiireellinen (esim. kaatuminen ei lasketa kiireelliseksi). Sen perusteella hälytykset hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä jolloin vanhus tosiaan voi olla tuntikausia lattialla kaatuneena ilman apua. Turvapuhelinyritykset haalivat runsaasti asiakkaita (volyymia pitää olla jolla katetaan kulut ja tuotetaan voittoa yrityksille), Puhelinhälytyksiin vastaa erillinen päivystäjä (24h), joka ohjaa hälytyskohteeseen auttavan henkilön, Samalla auttajalla siis voi olla kokonainen kaupunki vastuualueenaan ja lisäksi pikkupitäjiä vielä kaupungin ympärillä. Ei siis yksi ihminen todellakaan voi revetä moneen paikkaan. Lisäksi pitkät välimatkat kohteesta toiseen hidastavat palvelun (eli auttajan) saapumista.
      Tuntikausien odottelu lattialla ei ole tietenkään kenenkään etu, se tuo kipua ja pelkoa ja hätää vanhukselle, mutta kertoo myös palveluntuottajan laadusta eli kuinka nopeasti apua kohteeseen saapuu. Huonosta palvelusta kannattaa aina antaa palautetta kyseiselle yritykselle kirjallisesti, jos firma vastaa ettei yksi auttaja ehdi moneen paikkaan, silloin pitää vaatia lisää päivystäviä auttajia.
      Tiedän myös, että turvarannekehälytykset voidaan laittaa hälyttämään esim paikalliselle vartijalle, kylätalkkarille (tai vastaava), paikalliselle taksiyrittäjälle tai jollekin omaiselle /naapurille kenellä mahdollisuus lähteä auttamaan kellon ympäri.

      Aloittaja kertoi myös puhelinongelmasta, itse hankimme 86v äidillemme kännykän joka on selkeä ja isot numerot ja näppäimet sekä ääni on riittävän suurelle säädetty että kuulee hyvin. Malli in DORO seniorikännykkä, se perusmallinen (ei simpukka). Se toki on pelkkä yksinkertainen peruspuhelin, mutta riittää kun äiti itse saa sillä soitettua ja siihen vastattua. Lisäksi omaisten ja tärkeiden palveluiden numerot on valmiina pikavalinnoissa. Äiti oppi nopeasti käyttämään sitä ei enää jännitä sen käyttöä.

      • ongelmaa_josjonkunlaista

        juu, kyllä turvaranneke on hyvä, jos vaan vanhus suostuu sitä käyttämään. Meillä äiti pitää sitä kirjahyllyn kaapissa ylhäällä, pelkää että menee rikki ja on kuulemma hankala ranteessa. Osaa kuulemma soittaa puhelimella jos hätä tulee, mutta ei ymmärrä sitä että jos kaatuu vaikkapa wc-ssä käydessä eikä pääse ylös. Kännykkä ei myöskään voi pitää taskussa eikä kaulassa roikkumassa. Muistisairas ja huonokuuloinen on, joten ongelmia on hänen kanssaan, asuu yksin.


    • Aktiivisuusilmaisin

      Seniorillamme on omaisten numerot pikavalintoina kännykässä. Apua saa kunhan puhelin on tarvittaessa käsillä. Sitten ovat tapaukset, joissa ei kykenisi soittamaan. Onko olemassa laitteita, joilla seurataan aktiivisuutta? Asian voisi tietenkin tarkistaa soittamalla toistuvasti, mutta sitä ei halua kumpikaan osapuoli. Alkeellisimmillaan seniori soittaisi päivän aikana vaimennettuun varapuhelimeen, josta omainen näkisi, että seniori on toimintakunnossa. Helpompi olisi vaikka painonappi, omainen näkisi halutessaan milloin nappia on painettu ja pitkän viiveen jälkeen tulisi hälytys kännykkään. Jotain tällaista luulisi olevan olemassa, mutta toimivatko oikeasti?

    • saffe2444

      kellään kokemuksia noista everonin turvapuhelimista?

    • lisääpalveluita

      Ehkei kannata kertoa sitä hintaa sille äitille,mekin jos ois kerrottu mitä maksaa hoivakodissa makaaaminen,äiti ois kontannu kotiin...kun tulee vanhaksi,nuukuus menee sairaalloiseksi.Hoitotukeen saa korotusta,kun avun tarve lisääntyy.Niin se usein on että kun yrittää kotona sinnitellä,tarvii ruokapalvelun,siivous,peseytymisapua,ja turvarannekkeen,avain pitää olla sitten sovitussa paikassa että apu pääsee sisälle.Sellaisessa paikassa ettei vanhus ota sitä sisälle yöksi,eli parempi ettei tiedä paikkaa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1419
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe