Käännettävä vetokoukku

kummastuttaa

Kaverillani on autossa käännettävä vetokoukku, eli semmonen malli jonka saa käännettyä auton alle. On myös malleja joista vetokoukun voi kokonaan irrottaa. Mietin vaan että mitä ihmeen hyötyä tästä kellekään on? Kertokaa edes yksi hyvä syy. Miksi suotta liata kädet, irrottaa ja laittaa koukku aina takaisin. Ja yhden talven jälkeen mekanismi on varmaan sen verran jumissa ettei enää kunnolla irtoa. Vetokoukku on minusta kätevä parkkipaikoilla niin ei kukaan kolhi autoa takaapäin. Pienissä peräänajoissakin se suojaa autoa.Eikä se nyt ulkonäköäkään minusta pahenna. Jos jollain on jokin järkevä selitys miksi irrottaa peräkoukku niin kerropa ihmeessä.

14

4381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20cm on paljon

      Kaupungissa on ahdasta ja 20 cm on paljon ahtaassa ruudussa

    • se pieni

      perään ajo voi tuoda isomman remontin siihen koukulliseen autoon, kun vääntyy muutakin, kuin puskuri. Siksi ne on tehty semmoisiksi, että ei tarvi sen vuoksi koria venyttää

      • Anonyymi

        Päin vastoin, sanottiin perään ajon jälkeet että jos ei ollu koukkua olisi kosla nenny lunastukseen. Koukku suojasi, eikä tarvinnu uusia kun törmäyssuoja sekä puskurin pinta muovinen+ maalaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päin vastoin, sanottiin perään ajon jälkeet että jos ei ollu koukkua olisi kosla nenny lunastukseen. Koukku suojasi, eikä tarvinnu uusia kun törmäyssuoja sekä puskurin pinta muovinen maalaus.

        Kakkaperse


    • olen kääntänyt

      Oon iltasin parkkipaikoilta kääntänyt niitä irrotettavia jo yli viiskymmentä, tosin suurin osa niistä on samanlaisia....

    • irrotettavaan

      Minulla on ollut vuosia autoissani irroitettava koukku.Mielestäni henkilöautoon sopii irroitettava koukku ulkonäkö syistä paremmin. Työautoihin kiinteä.Irrottaminen ja kiinnitys käy muutamassa sekunnissa.Olen öljynnyt kiinnitys pinnat ja ne on säilynyt aivan kirkkaina.Lisäksi suola ei ruostuta itse pallo päätä talvella.Tietysti jos koukun tarve on jatkuvaa ei irrotettavalla koukulla ole merkitystä.

    • PErse

      ja miksi sitä pitäämään js sille ei ole tarvetta...
      kolarissa taas tulee enemmän vauriota varsinkin turvapalkilla olevalla puskurilla kun se vekkaa koukun verran keskeltä sisään ja sivuilta vastaavasti ulospäin...niin eihän tuotakaan tiedä jos ei niitä korjaile..olikohan ranskassa tai jossain itävallassa kielletty kiinteät koukut juuri tuon takia

      • Tarmo

        Itse kiertelin monia autovaraosaliikkeitä ja löysin ainoan hyväksyttävän näköisen mallin Passattiini (2004) Bosalin valikoimasta. Kaikki kovilit ja muut ovat liian ruosteherkkiä ja kahden vuoden päästä kamalan näköisiä.


    • Uusimmista autoista kokonaan?!

      Kun vetokoukullinen peruuttaa nokkaani, vakuutusyhtiö ei pääse halvalla.
      Kun minun automaattini liukui HITAASTI edessäolevan vetokoukkuun, meni rekisterikilpeni ruttuun.

      Taas kun liukui vetokoukuttoman takapäähän, taipui sen rekisterikilpi vähän. MUTTA: Edessä olevan naiskuski kehitti seuraavan tarinan: ½h kuluttua törmäyksestä sain niskakipuja, joihin lääkäri määräsi 'pääntuen'. Ja sairaslomaa. Eli yritti panna tämmöiset minun (vakuutukseni) piikkiin.

      Vakuutuspetoksia on näköjään monenlaisia. Vakuutustarkastaja sai naisen raiteilleen ja syyttely tekstareilla loppui siihen.

      Yhteenveto: Kunnon puskurit takaisin, jollaiset minulla oli ratakiskon järeysluokkaa eka autossani vm. 1937! Niitä tarvittiin!

      • Hyrysysyttäjä

        Puskurit eivät nykyään ole muuta kuin korjaamoiden rahasampo. Munankuoren vahvuinen kuttaperkkarämmäle hajoaa tuhannen p:n päreiksi kun sitä vähänkin kolhaisee. Ja se sitten maksaa! Ennen wanhaan puskurit suojasivat autoa pikkukolhuilta. Minäkin lipsahdin kerran v.1975 aamuliukkailla lepikkoon Datsun luupääfarkulla. Ranteenvahvuiset puut menivät poikki, mutta autoon ei tullut muuta vammaa kuin hieman sotkuinen etupuskuri. Korjattiin pyyhkimällä rätillä. Nykyautohan olisi ilmeisesti mennyt lunastukseen.

        Toinen merkillinen juttu on roiskeläppien puuttuminen. Ne estäisivät varsin tehokkaasti kumin uriin tarttuneiden kivien lentämisen niin ylös, että takanatulijan tuulilasi hajoaa. Ulkonäkökysymykset ovat siis painavampia syitä kuin tarkoituksenmukaisuus. Minä viis veisaan ulkonäkötekijöistä, minähän istun autoni sisällä enkä niitä näe.


    • merkeissä

      kiinteä koukku tulee rekisterikilven eteen. näinhän ei saa lain mukaan olla. mutta moniko siitä välittää on eri asia.

      • Rekkari piilossa

        Oletkos nähnyt fillaritelinettä, joka auton takana ja osittain vetokoukussa. Sehän peittää helposti koko rekisterikilven ja aivan laillisesti!


      • haastat.
        Rekkari piilossa kirjoitti:

        Oletkos nähnyt fillaritelinettä, joka auton takana ja osittain vetokoukussa. Sehän peittää helposti koko rekisterikilven ja aivan laillisesti!

        onkohan laki muuttunut?


      • Höh
        Rekkari piilossa kirjoitti:

        Oletkos nähnyt fillaritelinettä, joka auton takana ja osittain vetokoukussa. Sehän peittää helposti koko rekisterikilven ja aivan laillisesti!

        "Oletkos nähnyt fillaritelinettä, joka auton takana ja osittain vetokoukussa. Sehän peittää helposti koko rekisterikilven ja aivan laillisesti!"

        - vaan, kun tässä ei ole mitään laillista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4623
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe