Hei. Voisiko joku ystävällisesti kertoa, että minkä verran kortisoni voi nostaa verensokereita aikuisella, jolla ei ole muuta kuin jonkin verran kohonneita verensokereita entuudestaan? (periaatteessa kai ruokavaliohoitoinen dm, mutta ei ole tehnyt mitään ruokavaliomuutoksia)
Millaiset annokset voivat suurin piirtein aiheuttaa esim. sekundaarista diabetesta, esim. tarpeen pistää kortisonihoidon ajan insuliinia?
Sukulaiseni joutuu tulevaisuudessa käyttämään suuria annoksia (en tiedä kuinka suuria) kortisonia suun kautta harvinaisen lihassairauden hoitoon ja ihmettelen, koska hänen kohdallaan ei ole puhuttu lääkärissä mitään verensokeriseurannasta. Ymmärtääkseni kyse on kuitenkin annoksesta, joka on useamman kymmentä milligrammaa.
Tiedän, ettei ole yhtä ainoata oikeata vastausta tms, mutta jos jollakin olisi edes jotakin kokemusta kortisonista vs. verensokeritasapaino. Kiitos.
Kortisoni ja verensokeri
6
8966
Vastaukset
- mie1
Mieheni on 1-tyypin diabeetikko. Hän on ollut kortisonikuurilla jo usemman kuukauden, eikä ongelmia verensokerin kanssa ole ollut.
Tosin vähän ihmettelivät tuota jo sairaalassa. On kuulemma harvinaista, ettei vaikuta. Mieheni mittaa sokerit monta kertaa päivässä ja syö sen mukaan. Kuria ja tarkkaavaisuutta se kyllä vaatii. - DM2
RxList listaa kortisonin sivuvaikutuksista ensimmäisenä diabeteksen ja lista on pitkä ja aika karmeaa luettavaa mm. avaskulaarinen nekroosi jossa esim. reisiluiden yläpäät pehmenevät jolloin päädytään keinoniveliin! Tämä on parhaillaan SARS-potilaiden vitsaus Aasiassa kun tautia hoidettiin kortisonilla. Kortisonista viikon kahden kuureista voi olla myös enemmän hyötyä kuin haittaa esim. jos vältetään kuolema tai vammautuminen mutta pitkäaikainen käyttö on mielestäni täysin tuomittavaa ja perustuu vanhaan hoitokäytäntöön ja tiedonpuutteeseen - mitään tieteellisiä perusteluja ei ole - niitä kannattaa lääkäriltä vaatia kun niitä ei vaan ole!!!
Kerropa mistä harvinaisesta lihassairaudesta on kysymys niin voin kommentoida hoitoa.- Granit
on sairauden nimi
- DM2
Granit kirjoitti:
on sairauden nimi
Näitä tauteja on satoja ja useimpia hoidetaan juuri oireenmukaisesti ja väärin kortisonilla ja vartaavilla immunosupressanteilla. Lääkäriltä kannattaa vaatia tieteellinen näyttö mihin hoito perustuu ja kun sitä ei ole vaatia parempaa hoitoa kuten MarshallProtocol.com sivuilla neuvotaa sekä lääkäreitä että potilaita!
Kortisoni näyttää toimivan kun se sulkee puolustusjärjestelmän eli tulehduksen pois päältä mutta samalla tauti pahenee kun puolustus heikkenee.
- tytär
polyalgia reumatica ja hoidettiin aika suurilla kortisoniannoksilla.Verensokeri nousi aika paljon hoidon aikana, mutta laski normaaliksi hoidon loputtua.
- kin
Hei! Minunkin äidilläni on todettu noin 3 viikkoa sitten kyseinen polymyalgia. Hän on saanut kortisonia (prednisolon) ensin 40 mg viikon, 30 mg toisen viikon ja nyt 9 päivää 20 mg. Ilmeisesti annosta pyritään vielä pienentämään. Verensokeri on noussut jo nyt muistaakseni síinä 12:een (ei-paasto-verensokeri). Hänelle harkitaan kait tablettihoitoa.
Kuinka kauan äitisi joutui syömään kortisonia ja tiedätkö millaisen annoksen (montako milligrammaa)? Paljonko hänen sokeriarvonsa olivat?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista997780- 1075587
- 2754851
- 494773
- 753554
- 502818
- 602521
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222448Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘292392- 412274