ontelosyylät

septidin-70

Onko kenelläkään muulla niin sitkasta ontelosyylää lapsellaan että on kestänyt jo 8kk?
Nyt pojan jalassa oleva syylä tulehtui ja keräsi hirveän mätäpaiseen. Antibiootti kuuri on päällä mutta paise vaan märkii. Todella inhottavia nää molluskat, niitä on jo kasvoissakin. Lääkäri sanoi ettei siihen ole mitään lääkettä koska se on viruksen aiheuttama. Nyppimäänkään lääkäri ei niitä suostunut koska niissä on "voikukka"-ilmiö eli ne voi tulla uudestaan vaikka kaikki olisi nypitty pois.

Onko kukaan kokillut jotain luontaistuotteen ainetta millä nämä saisi pois?

12

3685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti-75

      meillä pojalla kans molluskoita.kävin pari viikkoa sitten luontaistuote kaupasta ostamassa remasan-osterivinokas kapseleita ja nyt huomaan et molluskat on vähentyneet!! kannattaa kokeilla..

      • oli

        ontelosyyliä ympäri kehoa, osa pahoin tulehtunut, kun olin n. 8-9-vuotias. Homma hoidettiin lopuksi nukutuksessa ja kaikki nypittiin pois. Ei ole uusinut myöhemmin, nyt olen 26v.


      • lynni

        auttoivat meilläkin, 4 vuotiaan tytön molluskoihin. Niitä saa luontaistuotekaupoista.


      • mollus

        Huuh, mulle, vaikka aikuinen olenkin, on ilmaantunut flunssan yhteydessä ontelosyyliä rintakehän ja kaulan alueelle useita..(!)

        Eli osterivinokasta ja jotain rasvaista perusvoidetta vaan kehiin?


    • Mona-Henrika

      on ollut ontelosyyliä. Mutta ei noin pahana. Meillä lähti nyppimällä pois.

      Ihmettelen että lääkäri jätti nyppimättä, koska meille annetut hoito-ohjeet ontelosyylille nimenomaan oli (ja on vieläkin) että syylät nypitään pois ja sen jälkeen kohta puhdistetaan puhdistusaineella.

      Ontelosyyliä on melkein jokaisella lapsella jossain vaiheessa. Ota yhteyttä LASTENlääkäriin, koska tilanne ei rupea rauhoittumaan. Lääkärin on hyvä tarkistaa tilanne, koska paise vain märkii antibiootista huolimatta. Lastenlääkärin kanssa voisi keskustella muutenkin vielä tilanteesta.

      • rusina

        Mullakin oli niitä muutama kappale 7-8 vuotiaana.. Ei niille muistaakseni mitään tehty, hävisivät ittekseen kesän aikana ja ei oo näkyny uudestaan.


    • Liisa-Maria

      Ostat vain jotain oikein paksua rasvaista voidetta, esim ennen Natusan oli tällaista tai vaseliini, ja voitelet ne paikat oikein paksusti. Kysy apteekista neuvoa. Syylät tukehtuvat ja lähtevät muutaman käsittelyn jälkeen itsestään pois. Puolitoistavuotiaalla tyttärelläni oli ontelosyyliä käsivarressa ja kainalossa. Poistin ne tällä menetelmällä eikä tarvinnut turvautua nyppimiseen.

    • Äippä+2poikaa

      Meille neuvottiin myös että nyppimällä lähtee. On tosi inhottavaa, ja emlavoiteesta huolimatta lapsi itkee eikä halua että nypin. Kapseleitakin tarjottiin mutta poika on sihtikurkku eikä pysty nielemään, ja hänellä on ruokatorventulehdus, en uskalla antaa syödä ihan mitä tahansa lääkettä ilman lääkärin lupaa. Ne myös kuulemma katoavat ajan mittaan itsestään, mutta ihminen kantaa tätä virusta elimistössään jopa 2 vuotta. Jäljelle jäi siis tiitriöljy. (En muista miten kirjoitetaan!!) Mutta noin se sanotaan. Näppylöitä pitäisi pyyhkiä tällä öljyllä ja sen pitäisi kuivattaa ne pois. Minä ajattelin kokeilla tätä vaihtoehtoa...

      • Liisa-Maria

        Käytä mahdollisimman paksua rasvaa mahdollisimman paksuna kerroksena. Meillä tämä auttoi, eikä tarvinnut nyppiä ja itkettää lasta.


      • nuunuu
        Liisa-Maria kirjoitti:

        Käytä mahdollisimman paksua rasvaa mahdollisimman paksuna kerroksena. Meillä tämä auttoi, eikä tarvinnut nyppiä ja itkettää lasta.

        rasva auttanut kovasti, siis tosi paksu ja rasvainen


    • Anonyymi

      no vittu retulla oli rusinasyylä

      • Anonyymi

        Ai oliko se rusinasyylä 😩🤔


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe