Joulu siivoo kaik pittä

PAM PAM PAM matot saa kyytinsä, patjat pahoinpidellään ja tuuletetaan, samoin täkit, tyynyt, kaikki mahdollinen. Ovet pestään, seinät pestään, katot tomutetaan vanhoilla vihtapökillä.
Kun nuo koirulit väistäisivät mutta ei mukana vain joka ikisessä jutussa. Nyt rupean olemaan jo pikkuhiljaa onnellinen siitä Hesan keikasta.
Löysin ikivanhoja pipari muotteja pakattujen laatikko aarteiden kätköistä. Kaikkea sitä äidilläni olikin. Jopa koira aiheinen pipari muotti. Tänä jouluna piparit tehdään vanhoilla muoteilla. Possu piparit , koira piparit, muori piparit, kuusi piparit jne.

12

1827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pomppukoira

      koirat yrittää kovasti olla siivouksessa mukana..varsinkin pomppukoira on hyvin avulias..:)

    • MantaMatilda

      Rekisteröin tässä nimimerkin kun niitä apuja joskus sinulta kyselin. Joten hei vaan kaikille:)

      Ja toivottavasti ette pidä kovin huonona ihmisenä vaikka meillä tämä toinen koira nyt sitten onkin sattuneesta syystä tuonti koira, ja niitä koiran todellisia taustoja on aivan mahdottumuus 100 varmasti tietää. Tässä sitä ollaan pikkuhiljaa alettu viisatumaan millaista kaikki voi todellisuudessa olla.

      Kyselin niistä hampaista, väristä ja koiran koosta, jospa muistaisit? Kyseessä sellainen käppänä.

      Meillä ne hampaat alkoivat heti silloin vaihtua, mutta ei läheskään kaikki vielä. Käytiin sillä rokotuksella ja el meinasi, että ikää olisi aiskaistettu, koira alkaa lähenteleen sitä 5kk ikää.

      Osaisikohan joku mahdollisesti kertoa joka omistaisi uros Cottonin minkä painoinen on suurinpiirtein ollu 5kk iässä? Meillä nyt painoa 2.7 kg, ja kun pentu tuli meille 10vkon ikäisenä niin painoa oli n. 1kg, onko painot ikään nähden niinkun o.k:t?

      Cottonista kyselen sen vuoksi kun kaikilta piirteiltään ja karvaltaan muistuttaa eniten juuri Cottonia. Tietenkin jos jollain on sattumoisin tällainen puuvilla Bolonka, tuuheine pikineen karvoineen, niin ne tiedot olisivat hyvin tervetulleita. Rodusta löytyy tietoa, mutta ovat monet niin hankalalla kielellä ettei mitään mahdollisuutta kaikkea ymmärtää mitä niissä kerrotaan, ja tällainen lahopää ei osaa vaikka yrittäisikin. Ja Suomessa rotuahan ei tunneta, joten kuuluu ns. sekaroituisiin vaikka paperitkin olisi.

      Mikäs sen hauskempaa siivousta kun kaverit haluavat olla mukana auttamassa, ei ole mopillakaan niin yksinäistä kun lattioita pitkin menee, kun kaveri kimpussa koko aika:)

      • seuraavalle pennulle? Upea


      • ainahan neuvon ottamaan rekatun, mutta jokainen tekee niinkuin itse haluaa. Ainoa vain että pysyisi niistä pentu tehtaista kaukana.
        Pääasia kuitenkin on että olet sen kivan ja mieleisesi koiran löytänyt. Voin muuten kysellä Hesassa kun olen noilta Cottonin ja Bolognesen kasvattajilta paino juttuja.


      • MantaMatilda
        umalehtinen kirjoitti:

        ainahan neuvon ottamaan rekatun, mutta jokainen tekee niinkuin itse haluaa. Ainoa vain että pysyisi niistä pentu tehtaista kaukana.
        Pääasia kuitenkin on että olet sen kivan ja mieleisesi koiran löytänyt. Voin muuten kysellä Hesassa kun olen noilta Cottonin ja Bolognesen kasvattajilta paino juttuja.

        Itselläni ei olekaan ystäviä joilla näitä käppänöitä olisi. Kultsulla meillä onkin aivan ihana kasvattaja jonka kanssa ollaan edelleenkin yhteyksissä, oikein sellainen koira äiskä:)

        Tosiaan kun aloin meille miettimään toiseksi koiraksi käppänää, ja kovasti tutkiskelin rotuja mikä se olisi mikä meille sopisi, niin Cottonin olisin ehkä valinnut. Sitten törmäsin tähän Bolonka rotuun, ja aloin kaivelemaan siitä tietoja. Ja ne joita kävin katsomassa eivät olleet sen näköisiä mitä hain ja koirien taustoista ei osattu mitään kertoa, joten koiran osto oli vain haaveena edelleen, ja mietin mistä löytäisin luotettavan ihmisen joka osaisi auttaa siinä Bolonkan ostossa.

        Sitten ykskaks oli edessä se sydämenvaltaaja, mutta kun siitä kyselin niin se oli jo keritty tietysti myymään. Sitten vain muuten keskusteltiin välittäjän kanssa koirien kasvatusoloista ja taustoista, millaisista paikoista hän koiria ottaa, ja pyysin pitämään yhteyttä että asiaa voidaan katsoa jos niitä koiria tulee, ja paperillinenkin koira ettei tarvitse olla ilman papereita, vaikka ei niillä papereilla Suomessa merkitystä ole. Kun sitten se sydämen valtaaja olikin uudelleen myynnissä näiden ostajien toimesta miltei välittömästi, niin en sitä asiaa enään yhtään miettinyt vaan oli selvää, että se koira oli juuri meille tarkoitettu. Olin juuri edellisenä iltana miehelle sanonnut, että nyt joudutaan odottamaan varmasti pari vuotta, että samanlainen koira tulisi tarjolle, mutta eipä tarvinnutkaan odotella kuin yön yli.

        Uskalsin sen koiran ottaa kun olin välittäjän kanssa aiemmin jutellut kovasti vaikka en häneltä voinnut koiraa ostaakkaan kun hän oli sen jo myynnyt. Kummallisia olivat mielestäni nämä uudet koiran myyjät kun eivät mitenkään ihmetelleet ja kyselleet miten ostan koiran tuosta vaan heti kyselemättä siitä sen enempää, ja sovittiin vain paikka mihin koiran tuovat. Sen verran vain kyselin, että sain selville kyseessä olevan juuri sen koiran minkä halusin ja se selvisi heti ensinmäisestä tekstiviestistä jonka heiltä sain, ja samantein varaa pätkäsin koiran.

        Heh, saat varastaa nimimerkin pennullesi, itsekkin vähän varastin siihen meidän kultsulta:)


      • umalehtinen kirjoitti:

        seuraavalle pennulle? Upea

        tulis mieleen että yhdellä toisella saman rodun kasvattajalla ois ollut pentu nimeltä MantaMagia. Okei.. se oli ennen nakkisotaa =))


    • Riva

      on tämä Joulu. Tulee tehtyä perusteellinen suursiivous kun muutetaan Jouluaatton aattona.
      Pitäs laittaa kysely miten koira ja parketti sopii yhteen,kun ei ole koskaan ollut parkettia.
      Koirakin on ihan innoissaan kun saa olla ulkona paljon,nyt on tilaa ja täysin aidattu piha.
      Hyvää Joulun odotusta kaikille.

      • mäykkyfani1

        sen verran kertoo, että riippuu koiran koosta. Irlanninsetterimme kyllä naarmutti nopeasti kauniin koivuparkettimme... Eteisestä täysi vauhti päälle ja mukava liukujarrutus olohuoneessa ja avot; taas oli kivat liukujäjet :).

        Mutta joulusiivous on musta kyllä ihan turha. Normaali siivous lattian pesuineen riittää meidän huushollissa. Eikä muita eläviä meidän lisäksi ole näkynyt kuin nuo mäykyt...


      • Riva.
        mäykkyfani1 kirjoitti:

        sen verran kertoo, että riippuu koiran koosta. Irlanninsetterimme kyllä naarmutti nopeasti kauniin koivuparkettimme... Eteisestä täysi vauhti päälle ja mukava liukujarrutus olohuoneessa ja avot; taas oli kivat liukujäjet :).

        Mutta joulusiivous on musta kyllä ihan turha. Normaali siivous lattian pesuineen riittää meidän huushollissa. Eikä muita eläviä meidän lisäksi ole näkynyt kuin nuo mäykyt...

        sitähän se toi meidänkin koira, 44 kg saksanpaimenkoira ,tekee,siis vauhti eteisestä olohuoneeseen...:)


    • masentaja.

      koirasi sisälle ja ne paskoo kaiken uudestaan Heh!

      • koko ajan noin negatiivinen. Onko sinulla ullakolla tehty suursiivousta pitkään aikaan? Pyydä äitiäsi tuulettamaan ja tomuttamaan nuppisi. Pesuun suosittelen vanhanaikaista suopaa ja suurempaa harjaa kuin pulloharja, mutta saman mallista. Äiti työntää sen toisesta korvastasi sisään, samalla kaikki kuona ja tukokset tulevat toisesta korvastasi ulos. Senjälkeen hyvä huuhtelu, kuivatus ja tuuletus ja tomutus vaikkapa sini matto piiskalla, sitä toista päätäsi varten. Vuorokauden-kahden tuuletus ulkona pakkasessa. Sen jälkeen olet entistä ehompi.


    • Mie en siivoa mittään, en teiskua,en tomuta,en putsaa en puunaile. Piparit,sun muut sultsinaat hajen kylältä kauppiaalta. Joulumieleen saa riittää ne lekentaariset kolmiokynttilät akkunalla. Miul ei vierahii saavu tänäjoulun, eik sitä ukkoloistkaa ennää oo joulumielt pillaamassa.Rauhallisen joulun vietän enskertaa iha elukoittein kanssa keskenäin,ehkä hiukka lökii maistellen....:)

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3792
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1480
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1184
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      59
      1051
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe