entäs työttömät?

vain rikkaatko?

Paljonko työttömän täytyy maksaa kirkollisveroja? Paljonko täytyi tänä vuonna?
huuhaa ei ole mikään järkevä syy erota kirkosta, ihmisen pitäisi ajatella järkevästi. Suomeen on kuulunut jo perinteenäkin kirkkoon kuuluminen, en ymmärrä mitään järjellistä syytä erota siitä.
Sellaista ei ole.

26

2614

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maksaa

      Miksi pitäisi maksaa tyhjästä, kun sen voi jättää maksamattakin. Senkin rahan voi laittaa johonkin hyödylliseen.

      • PKS

        Kyllähän kirkon palveluksia voi käyttääkin. Voi käydä jumalanpalveluksissa, kerhoissa, laulaa kirkkokuorossa, lähettää lapsensa pyhäkouluun, päiväkerhoon ja lastenleireille. Jos puute iskee, niin kirkon diakonia auttaa, nopeammin ja varmemmin kuin sosiaalivirasto. Jos taas on henkisiä ongelmia, voi puhua niistä papin kanssa. Kun muutatte uuteen kotiin, pappi tulee pyynnöstänne toimittamaan kodinsiunauksen jne.

        Jos kuulutte, hyvät ihmiset, kirkkoon, niin käyttäkää sen palveluksia, älkää maksako tyhjästä.


      • Paljon saanut

        Kirkon läsläolo ja vaikutus elämänmenossamme on runsas ja monipuolinen. Tärkeintä on kuitenkin se, että kirkko ei ole vain sitä, mitä kirkon työntekjät tekevät, kirkko olemme me kirkon jäsenet. On tyhmää lähteä kirkosta, kun sen sijaan voi vaikuttaa sisältä päin monin tavoin. Ei muuta kuin toimintaan, kristityt


      • pakana_
        PKS kirjoitti:

        Kyllähän kirkon palveluksia voi käyttääkin. Voi käydä jumalanpalveluksissa, kerhoissa, laulaa kirkkokuorossa, lähettää lapsensa pyhäkouluun, päiväkerhoon ja lastenleireille. Jos puute iskee, niin kirkon diakonia auttaa, nopeammin ja varmemmin kuin sosiaalivirasto. Jos taas on henkisiä ongelmia, voi puhua niistä papin kanssa. Kun muutatte uuteen kotiin, pappi tulee pyynnöstänne toimittamaan kodinsiunauksen jne.

        Jos kuulutte, hyvät ihmiset, kirkkoon, niin käyttäkää sen palveluksia, älkää maksako tyhjästä.

        Eipä ole ollut koskaan hallua eikä tarvetta mainitsemillesi "palveluille". Ei, ei todellakaan. Enkä siksi uskontokuntiin kuulukaan.


    • KIITTI TYHJÄSTÄ!

      Kysyin että paljonko työttömiltä menee rahaa kirkollisveroon vuodessa? Ei vastausta, tyypillistä...!

      • Nitski

        Se vaihtelee hiukan asuinpaikkakunnan mukaan. Ei minun tietääkseni työttömien ja työläisten tulomuoto vaikuta kirkollisveroon mitenkään. Korjatkaa joku jos olen väärässä.


      • Eija_Moilanen
        Nitski kirjoitti:

        Se vaihtelee hiukan asuinpaikkakunnan mukaan. Ei minun tietääkseni työttömien ja työläisten tulomuoto vaikuta kirkollisveroon mitenkään. Korjatkaa joku jos olen väärässä.

        Mutta mietin, miten tämä tulisi nyt sitten ymmärtää.

        Lainaus
        ------------------------------------------------

        Kirkollisveron tuloveroprosentti vaihtelee seurakunnittain 1-2,25 prosentin välillä. Tuloveropro-sentin keskiarvo koko maassa vuonna 2005 on ennakkotietojen mukaan laskettuna 1,33 prosenttia verotulojen mukaan painotettuna. Seurakuntien verotulot jäsentä kohti vaihtelevat seurakunnittain tuloveroprosentin lisäksi mm. paikkakunnan ikärakenteen, elinkeinorakenteen, suhdanteiden ja työllisyystilanteen mukaan. Seurakunnat saivat keskimäärin kirkollisveroa vuonna 2004 noin 164 euroa jäsentä kohti.


        http://evl.fi/EVLfi.nsf/htdigindex/BD81B8A717E8C9D1C22570970045F75F?OpenDocument&lang=FI


      • eräs jehu

        Rovaniemen seurakunnan kirkollisvero on 1.4% sen mukaan 500 €/kk tuloista menee 7.5€/ kk veroja.


      • T.Ruotsalainen

        Oikeesti siis ei tullut vastausta kysymykseen. Olen toinen samasta asiasta kiinnostunut. Olen työtön. Otetaanko työttömyyskorvauksesta kirkol u sveroa jos kuuluu kirkkoon ja minkä verran??


      • 8765

        Kirkollisveroa otetaan saamastasi työttömyyskorvauksesta. Prosenttimäärä riippuu asuinkunnastasi.


    • Goofy

      Mikä tahansa syy on ihan järkevä syy kirkosta eroamiseen - itse asiassa siihen ei edes tarvita perusteluja. Miksi sitä pitäisi perustella? Miksi kuulua kirkkoon ellei ole uskovainen tai ei jostain muusta syystä halua kuulua tähän yhteisöön? "Maan tapa" on erittäin typerä perustelu kuulua kirkkoon ja maksaa siitä.

      Itse erosin koska en uskossani tarvitse minkäänlaista yhteisöä taakseni ikään kuin "kohottamaan" uskoani jotenkin. Uskoni on vain minun ja jumalani välinen asia, eipä se muille kuulu. En tarvitse kirkkoa mihinkään: en käy jumalanpalveluksissa, messuissa, missään kirkollisissa tilaisuuksissa ikinä. Lisäksi katson että kirkko on nykyään aivan liian tekopyhä (jopa täysin turha) organisaatio.

    • vbnghjtyu

      Työmies on palkkansa ansainnut -- pappi ei.

      • "Työmies on palkkansa ansainnut -- pappi ei. "

        Papin tulee edustamansa opin mukaan juosta miekkaan, sillä tekee työtä myös pyhänä :-)


    • "Suomeen on kuulunut jo perinteenäkin kirkkoon kuuluminen, en ymmärrä mitään järjellistä syytä erota siitä."

      Perinne onkin järjen suurin vihollinen.

      • ne-perinteet

        Suomessa on myös vahvat perinteet alkoholismissa, itsemurhissa ja perheväkivallassa. Ei huonoista perinteistä tarvitse pitää kiinni. Miksi siis kuulua kirkkoon.


      • ne-perinteet kirjoitti:

        Suomessa on myös vahvat perinteet alkoholismissa, itsemurhissa ja perheväkivallassa. Ei huonoista perinteistä tarvitse pitää kiinni. Miksi siis kuulua kirkkoon.

        " Miksi siis kuulua kirkkoon. "

        Miksi ylläpitää pakkoruotsitusjärjestelmää?


    • ghghjfhkh

      Erosin kirkosta säästääkseni rahaa. Työttömälle joka penni oli tarpeen. Sitten tulin uskoon. Nyt eroaisin luterilaisesta valtionkirkosta siksi, että se homottaa, ekumenioi, antaa naisten saarnata eikä opeta kristinuskoa Raamatun mukaan. Suomen luterilainen kirkko menee täysillä antikristuksen mukaan, kunhan kristityt on ylöstemmattu, ja väärä kristus ilmestyy maailmanuskonnon tukemana estradille.

    • Erotkaaaaaaaaa

      Siinähän tyhmät kirkkoon kuuluvat maksatte piispojen ökyasunnot ja niiden remontit,shampanjat,taksit,naiseuralaiset,hotelliyöpymiset jne. Itse erodin m. 15 vuotta sitten ja käytän sen n. 500euroa per vuosi esim etelän matkaan vuodesss kuin maksan tyhjästä kirkolle joka ei edes noudata Suomen lakeja mm. pillottamalla laittomasti maassa olevia karkoitus päätöksen saaneita rikollisia! Miksi kirkko saa verottaa suoraan palkasta ja vielä brutto palkasta,kirkon pitää lähettää lasku vuoden alusta edellis vuodesta paljonko on saanut ryöstettyä eikä vaivihkaa varastaa joka tilistä! Ajatelkaa vielä kirkkoon kuuluvat miten tyhmää on polttaa omia rahoja noin? Muistakaa EROA KIRKOSTA.FI menee muutama minuutti ja käteen jää vuodessa 300-1300 euroa enemmän rahaa itselle eikä millekkään lähes terroristijörjestölle!

      • Lokit

        Huom, eikä vain piispojen...


    • Joeronnut

      Työttömät nyt kun työttömien kyykytysmalli tulee tiputtsmaan väistämättä teidän työttömyysavustuksia 4,65%:tia niin kirkosta eroamalla voitte kompensoida sitä n.1,30%:tia,järkevää eikö, vai vieläkö pitäisi maksaa työttyömyydestäkin kirkolle,käsittämätöntä ryöstöä kirkolta heikoimpi osaisilta!

    • A.Postoli

      Niin... kyllähän työttömänkin pitää jotakin maksaa, päästäkseen taivasten valtakuntaan, eihän mikään ole ilmaista. Kyllä minun mielestäni voitaisiin ottaa työttömiltä pakollisessa kolehdinkeruussa kirkossa vähintään kymppi kolehtia kohti. Tietysti seurakunnan ruustinna laittaisi ensin kolehtiin satasen, seurakunnan aikaisemmasta kolehdin keruusta.

      • nnnnnnnnnnnnnn

        Raamatun mukaan joudut helvettiin, jos et maksa vähintään 20 prossaa tuloistasi ("kymmenykset", huom. monikossa). Eli kyllä sinne harmi kyllä melkein jokainen joutuu, työttömät nyt ainakin.

        PS: Ironiaa.


    • nainennmm

      Voiko olla totta, että kirkko ottaa maksun työttömiltä, joilla ei ole varaa edes lääkkeisiin? Kai siinä nyt joku alaraja on, joilta ei oteta mitään? Peruspäivärahasta ei voi ottaa. Miksi toimittajat ei tee juttuja näistä asioista, joissa on kysymys ihmisten hengestä.

      • JeesusPottonen

        Ei kirkollisverossa ole tulojen alarajaa, ja kyllä peruspäivärahastakin menee kirkollisvero. Jos kuuluu kirkkoon, niin oman seurakunnan päättämän prosentin verran menee kaikista ansiotuloista kirkollisveroa.


      • KöyhätMaksavatKirkolle

        Kirkko suosii pääomatuloilla eläviä, eikä peri heiltä lainkaan kirkollisveroa.


    • erotkaarosvokirkosta

      Työttömät kuuluu asuttaa kirkkoihin, mutta kirkko viekin viimeiset eurot.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe