Patti peräaukon vieressä

äiti -73

Tietäiskö joku mikä vois olla noin pikkurillin pään kokoinen patti peräaukon vieressä? Ollaan menossa huomenna lääkäriin mutta jäi mietityttämään.. patti pullottaa vain vähän, mutta tuntuu melko kovalle jos sitä painaa. Poika vauva on vain 4kk ja saa pelkätään rintamaitoa joten ulosteetkin on melko löysää tavaraa. Mietin että voisko olla tyrä? rauhanen? näppylä?
Kiitos jo etukäteen!

8

17859

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarja2

      kun siskoni pojalta löytyi juuri samanikäisenä.
      Eli hänellä oli syntymästään saakka(todettiin myöhemmin)ollut siellä sellainen onkalo(sillä on myös lääketieteellinen nimi,jota en muista)joka sitten puhkesi paiseena päällepäin.
      Se on vaaraton,joskin hankala vaiva.
      Siskoni tapauksessa he joutuivat koko kesän miltei käymään joka päivä sairaalalla puhdistuttamassa sitä ja samalla seurattiin ettei se pääse umpeutumaan päältäpäin vaan sen pitäisi umpeutua sieltä sisältä päin.Siihen on nyt tehty 3 pientä leikkaustoimenpidettä,joista viimeinen lähimmässä yliopistollisessa lastensairaalassa muutama viikko sitten,koska paikallisessa sairaalassa ei enää "osattu" tehdä sille mitään.
      Eli paise puhkesi kesäkuun alussa ja vielä nyt muutama viikko sitten se operoitiin.Koko tämän ajan sitä on hoidettu niin että poika on ollut sairaalan kirjoilla,mutta tietenkin kotihoidossa,joka tai ainakin muutaman päivän välein käynti paikan päällä.
      Heillä myös isoveljellä oli paise,mutta siihen riitti puhkaisu.....
      Kerrohan mitä lääkärissä sanottiin....

      • äiti -73

        Hui, kuullostaa inhottavalle... Saa nähdä mikä se on, onneksi tuli tuo aika varattua lääkärille niin tietää varmuudella jo huomenna. Laitan sitten viestiä kun tiedän mikä patti se on. Onneks meillä on se vakuutus jos tulee noin paljon lääkärissä käyntejä kuin siskosi lapsella, tulis muuten aika kalliiksi.


      • äiti -73

        Joo kaytiin lääkärissä ja sanoi että se on tulehtunut näppylä ja sen pitää antaa vaan puhjeta itsestään. Jotta näppy puhkeaisi nopeasti täytyy kylvettää joka päivä lämpimässä vedessä, ei saa kuitenkaan puristaa näppyä. Jos menee todella kipeäksi tai uusiutuu pitänee sitten kuulemma lasten kirurgin leikata se pois..

        Nyt näppy on kuitenkin jostain syystä pienentynyt ja nayttää että se ei puhkea laisinkaan, joten toivotaan että selvitään helpommalla kuin siskosi poika.

        Hauskaa joulunodotusta kaikille!


      • tarja2
        äiti -73 kirjoitti:

        Joo kaytiin lääkärissä ja sanoi että se on tulehtunut näppylä ja sen pitää antaa vaan puhjeta itsestään. Jotta näppy puhkeaisi nopeasti täytyy kylvettää joka päivä lämpimässä vedessä, ei saa kuitenkaan puristaa näppyä. Jos menee todella kipeäksi tai uusiutuu pitänee sitten kuulemma lasten kirurgin leikata se pois..

        Nyt näppy on kuitenkin jostain syystä pienentynyt ja nayttää että se ei puhkea laisinkaan, joten toivotaan että selvitään helpommalla kuin siskosi poika.

        Hauskaa joulunodotusta kaikille!

        noin.Elikkä vaiva on sitten sama kuin tämän e.m. pikku miehen veljellä....
        Hyvää joulua vaan sinnekin!


      • Oma kokemus vuodelta 2008
        tarja2 kirjoitti:

        noin.Elikkä vaiva on sitten sama kuin tämän e.m. pikku miehen veljellä....
        Hyvää joulua vaan sinnekin!

        Kirjoitan tähän ketjuun oman kokemukseni aiheesta, jospa tästä olisi hyötyä jollekin, joka etsii tietoa aiheesta.

        4kk ikäisen vauvani peräaukon vieressä oli noin oman pikkusormeni pään kokoinen paise, joka puhkaistiin. Lääkäri mainitsi mahdollisesta fistelin syntymisestä, jonka jälkeen tietenkin etsin googlella tietoa asiasta ja järkytyin melkoisesti.

        Vauvani sai 7 päivän antibioottikuurin ja haavaa piti suihkutella jokaisen vaipanvaihdon yhteydessä. Luulin, että siksi, että haava pysyy auki ja mätä pääsee kunnolla ulos. No, jossain vaiheessahan se kuitenkin umpeutuu ja ainakin meillä kävi niin että haava aina umpeutui ja sitten puhkesi itsestään uudelleen kun täyttyi märällä.

        Aloin hulestua kun tätä jatkui kuukauden ajan, ihon alla tuntuva paise kyllä pieneni alkuperäisestä mutta aina kun aloin elättelemään toivoa että nyt se lähtee pois niin johan se puhkesi uudelleen. Käytin ensin yhdellä lääkärillä joka vain ihmetteli asiaa ja sitten toisella, jolla vihdoin tuntui olevan kokemusta asiasta. Hän on yliopistollisen sairaalan lastenkirurgi. Ja tässä tärkein asia, jonka hän minulle sanoi: lapselle ei kehity peräaukon vieruspaiseesta fisteliä. Sen sijaan paise ei usein häviä nopeasti, vaan sillä on tapana just märkiä pidemmän aikaa. Jos tuntuu että paise ei lähde millään pois niin se voidaan leikata ja siitä ei synny lapselle mitään ulosteenpidätysongelmia tms., koska paise on lapsella aina anaalirauhasten ulkopuolella. Tässä ketjussa ylempänä joku olikin kirjoittanut tuollaisesta leikkaustapauksesta, siinä paise tavallaan koverretaan ihosta pois ja kestää pari viikkoa ennen kuin uusi iho kasvaa tilalle, mutta tämä ei lääkärin mukaan ole mikään dramaattinen juttu vaan heille rutiinileikkaus.

        Meidän tapauksessa paise hävisi tän viimeisen lääkärikäynnin jälkeen ja kuukautta myöhemmälle varattu leikkausaika saatiin peruuttaa. Kuulemma suurin osa paiseista häviää itsekseen ja siis jos ei häviä niin vaiva voidaan leikkauksella hoitaa pois päiväjärjestyksestä. Ja kuulemma itsestään parantunut paise voi jollain uusia mutta yleensä ei.

        Kirjoitin tämän tänne siksi kun etsiessäni itse paniikissa tietoa vauvan paiseesta luin tosi tarkkaan kaiken aiheesta kirjoitetun ja olisin halunnut kuulla lisää ihmisten omakohtaisia kokemuksia. Puhuin tuttavieni kanssa vauvani tilanteesta ja pari tuttavaani kertoi, että heidän nyt jo aikuisilla lapsillaan oli ollut samanlainen paise, toisella vauvana ja toisella taaperona, ja molemmat sanoivat että paiseen parantuminen kesti jonkun aikaa mutta hyvä tuli eikä ole kummallakaan uusinut eikä tullut aikuisiässäkään mitään ongelmia.

        Eli kaikille joiden lapsilla tämä vaiva todetaan (perianaaliabsessi, peräaukon vieruspaise) tsemppiä paranteluun ja älkää panikoituko vaikka haava märkisi kuukauden päivät tai pidempäänkin koska suurimmalla todennäköisyydellä se siitä kyllä itsestään paranee.


      • Siinätilanteessanyt

        Kiitos Tästä!


    • huolestunut

      puolisollani on perä

    • Meidänkokemus

      Meidän pojalla todettiin 2 kk ikäisenä finneiltä näyttävät peräaukon paiseet molemmilla puolilla. Yksityinen lastenlääkäri määräsi märkiviin paiseisiin kaksi antibioottikuuria. Kuurien aikana paiseet pienenivät, mutta eivät hävinneet. Yksityislääkäri kertoi, että paiseet vaativat lähes aina leikkauksen ja teki lähetteen erikoissairaanhoidon lastenkirurgialle leikkaushoidon tarpeen arvioimista varten. ESH:n lastenkirurgin mukaan paiseet paranevat lähes aina kuukausien kuluessa itsekseen. Oli myös sitä mieltä, että antibiootti on näihin turha ja leikkaushoidon jälkeen paiseet harmittavan usein uusiutuvat. Meidän tapauksessa paiseita päätettiin jäädä seuraamaan, ja ne paranivatkin itsekseen kiinteän ravinnon aloittamisen myötä. Nyt niistä ei ole ollut tietoakaan pian puoleen vuoteen.

      Huoli oli jossain vaiheessa kova ja tietoa en suomenkielisiltä sivuilta paljoa löytänyt, lääkäreillä tuntui myös olevan toisistaan poikkeavia tietoja aiheesta. Googlettamalla löysin englannin kielisiä hyödyllisiä tutkimuksia, niissäkin tosiaan tärkeimpänä pointtina se että suurin osa imeväisikäisen perianaalipaiseista paranee ajan saatossa itsekseen eikä niistä jää mitään ongelmia tulevaisuudessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe