Missä kaikki

adventistiteologit

Ei ole teitä viime aikoina täällä näkynyt. Vai oletteko kymmenysrahoja tuhlailemassa. Lentelette ympäri maailmaa kaikissa kissanristiäisissä. Tuleeko hyvät verottomat päivärat päälle ulkomailla, esim pääkonferenssissa? Kymmenyksistä maksetaan pappien palkat, mutta eivät he omin kustannuksin matkustele ympäri maailmaa.

Minä jätän adventistit rauhaan jos vastaatte rehellisesti yhteen kysymykseen.(Huom! REHELLISESTI!)
Uskotteko vuodatettuun vanhurskauteen vai hyväksi luettuun vanhurskauteen. Luetussa vanhurskaudessa ihminen on samaan aikaan syntinen ja vanhurskas. Vuodatetussa vanhurskaudessa taas ihminen muuttuu Jumalan armosta vahurskaaksi, hänestä tulee pikkuhiljaa täysin synnitön. Ja tähän ihmisen synnittömäksi tulemiseen perustuu Jumalan lapseksi pääseminen.

Tämä kysymys on hekilökohtainen kaikille adventisteille! Voitte vastata ilman pappien kommentteja, en tosin usko papienne tähän vaivautuvan vastaamaan.

9

450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rauhaa ja kiitos

      Kirkossa ei makseta päivärahoja kenellekään ja matkakustannuksissa säästetään minkä voidaan.
      Halvinta käytetään.

      Henkilöstö käyttää aralla mielellä Herran varoja.

      Vanhurskautta ei ole muuta kuin se mikä luetaan ihmiselle Kristuksen ansioiden mukaan Uhriluoleman perusteella.
      Mitään muuta vanhurskautta ei ole olemassakaan.

      Synnittömäksi meistä ei tule kukaan, mutta tahallinen syntielämä kyllä jää pois pyhityksen tielä kulkijalta.
      Mitä lähempä Jeesusta olet, sen vähemmän ihminen tekee syntiä.
      Rakkauden määrä on suorassa suhteeessa synnintekoon.

      Kaduttuja ja käännyttyjä syntejä ei muistella enää. Ne ovat poissa.

      Sen periaatteen mukaan että Jeesuksessa ihminen tulee vanhurskaksi, on ihminen "synnitön", mutta käytännön elämässä erehdymme tahattomastikin, emmekä voi täysin lakia täyttää.
      Laki kuitenkn osoittaa mikä on syntiä, ja kristitty kunnioittaa lakia ja Jeesuksessa voi olla tekemättä tahallista syntiä.
      1 Joh 2:1-5.

      Jumalan siunausta
      jari laurila
      maallikkoteologi

    • E.T.

      Tuntui surulliselta lukea viestiäsi. Olen kyllä adventisti. En ole koskaan ennen vastannut tai kirjoittanut Suomi 24 palstalle. Minua surettaa kun uskovaiset noin hyökkäilevät toisiansa vastaan. Taustalla on henkilökohtaisia tunteita ja ristiriitoja adventistien suhteen. On todella ikävää että adventisteina olemme antaneet aihetta tuollaisiin syytöksiin. Pyydän kaikkien advnetistien puolesta anteeksi. Emme ole aina ymmärtäneet mikä on tärkeää suhteessamme Jumalaan ja lähimmäisiimme. Meillä adventisteilla on paljon oppimista, ainakin minulla.
      En tiedä mitä kaikkea olette keskustelleet,eikä se ole tarpeelistakaan. Koen, että minun velvollisuuteni on vain ottaa oppia Jeesuksesta. Silloin, kun otan Hänestä esimerkkiä, vältyn sellaisilta mielipiteiltä, jotka voivat loukata toisia ihmisiä. Jumalan siunausta ja armoa kaikille rakkaat uskonystävät kuuluttepa mihin seurakuntaan tahansa. E.T.

      • Minä olen saanut sen käsityksen, ettei useinkaan ole kyse siitä, että olisi henkilökohtaisia tunteita ja ristiriitoja. Vaan kyse on enemmänkin siitä, että tulkitaan raamattua eri tavoin ja jos joku henkilö/seurakunta ei asioita tulkitse juuri samalla tavalla kuin itse on tietyt opinkohdat tottunut näkemään, niin sitten syytetään muita harhaoppisiksi.

        Avarakatseisuutta ja aitoa uteliaisuutta, sekä halua ymmärtää asioita toistenkin näkökulmista tarvitaan selvästi lisää. Omista näkemyksistään ei missään tapauksessa tarvitse luopua, mutta voi silti yrittää ymmärtää miten joku toinen näkee uskonasiat ja miksi juuri jollain tietyllä tavalla?


      • niilo
        nettihiiri kirjoitti:

        Minä olen saanut sen käsityksen, ettei useinkaan ole kyse siitä, että olisi henkilökohtaisia tunteita ja ristiriitoja. Vaan kyse on enemmänkin siitä, että tulkitaan raamattua eri tavoin ja jos joku henkilö/seurakunta ei asioita tulkitse juuri samalla tavalla kuin itse on tietyt opinkohdat tottunut näkemään, niin sitten syytetään muita harhaoppisiksi.

        Avarakatseisuutta ja aitoa uteliaisuutta, sekä halua ymmärtää asioita toistenkin näkökulmista tarvitaan selvästi lisää. Omista näkemyksistään ei missään tapauksessa tarvitse luopua, mutta voi silti yrittää ymmärtää miten joku toinen näkee uskonasiat ja miksi juuri jollain tietyllä tavalla?

        Uskoon tultua rehellinen ihminen ei ole oman oppinsa valitsija .
        Mikäli asioihin suhtaudutaan mielipiteiden kautta , ei ole vielä päässyt todellisesti sisälle uskonelämään.
        Johanneksen evankeliumi:
        16:13 Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa.

        1.Johanneksen kirje:
        2:27 Mutta te - teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa; vaan niinkuin hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä.

        2.Timoteuksen kirje:
        3:5 heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.

        Ne jotka mielipiteen mukaan keskustelevat eivät ole menneet ahtaasta portista sisälle.

        Tiituksen kirje:
        1:16 He väittävät tuntevansa Jumalan, mutta teoillaan he hänet kieltävät, sille he ovat inhottavia ja tottelemattomia ja kaikkiin hyviin tekoihin kelvottomia.

        Filippiläiskirje:
        3:18 Sillä monet, joista usein olen sen teille sanonut ja nyt aivan itkien sanon, vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina;

        2.Tessalonikalaiskirje:
        2:12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.


    • annu42

      Adventtikirkon papit ovat samassa asemassa rivijäsentensä kanssa, sillä ei ole yhden yhtakään synnitöntä, hurskasta tai virheetöntä vaeltajaa. Kaikki joudumme olemaan armon kerjäläisiä Jumalan edessä.

      Uskon hyväkseni luettuun vanhurskauttamiseen, jonka Jumala teki Kristuksen kautta ristillä. Vain hänessä olen vanhurskas käymään hänen kanssaan Jumalan tuomioistuimen eteen. Omassa itsessäni olen osa syntistä sukukuntaa, joka Aadamin rikkomuksen kautta on osamme. Meillä on syntinen luonto, joka kapinoi Jumalaa vastaan, kunnes me käännymme pois pahoilta teiltämme ja anomme armoa ja anteeksiantamusta. Jumala ei heitä yhtäkään anojaa pois edestään, joten kaikilla on mahdollisuus tulla Jumalan luokse pyyntöinensä. Vanhurskauttaminen on yksin Jumalan teko, johon meillä kenelläkään ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa. Otamme sen vastaan tai hylkäämme sen. Se on ihmisen valinta.

    • Advarisisar

      Uskon siihen, että olen pyhä ja paha ja minusta taistellaan kaiken aikaa. Pyhän Hengen ja Jumalan sanan avulla voin yksin kääntyä oikeaan suuntaan ja ottaa Kristuksen vanhurskauden vastaan omalla kohdallani. Itsessäni olen syntinen, mutta Hänessä armahdettu syntinen.

      Kaikki me olemme Jumalan pappeja ja yleinen pappeus velvoittaa myös meitä nuhteettomaan vaellukseen Jumalan ja lähimmäisten edessä.

    • EI OO

      Ei oo ästä lentänyt yli vaikka kotimme on lentoreitin varrella. En kylläkään katsonut kiikarilla. :) Huumori hoi,älä jätä!Olisko mitään jäniskevennys?

    • kirkkosi papit

      Jutellaanpa siitä

    • Kiitos vastauksestanne

      Hyvin vastasitte!
      Minulle ongelma adventismissa on se, että E.G.W opettaa toista evankeliumia. Hänen teksteissään helposti näkee vuodatetun vanhurskauden opin. Jos Ellen halutaan pitää opissa mukana ja hänet profeettana, olisi hyvä myöntää tosiasiat.
      Täällä listalla on hyökkääviäkin kirjoituksia teitä kohtaan ollut, sen myönnän. Hyökkääminen ei rakennna, mutta harhaopista pitää varoittaa. Minun mielestäni harhaoppia on kaikki sellainen, jossa Kristuksen sovitustyöhön täytyy lisäksi olla omia suorituksia. En halua olla ilkeä, mutta Ellen opettaa enemmän omia tekoja, kuin Kristuksen täytettyä työtä. Minä olen lukenut näitä E.G.W,n kirjoja paljon, tiedän mistä puhun!
      Omalta osaltani vastustan toista evankeliumia, mutta toivon kaikille adventisteille Jumalan runsasta siunausta ja lupaan jatkossa kirjoittaa rakkauden hengessä, jos se minulta syntiseltä onnistuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko nainen siis

      Ihastunut vai rakastunut?
      Ikävä
      75
      2343
    2. Mies rakkain

      Meidän rakkaus ei pala tulessakaan❤️‍🔥
      Ikävä
      49
      2063
    3. Sointu Borg keikistelee vartaloa nuolevassa mekossa -Kohukaunotar Marika Fingerroos kuittaa "Mikä.."

      Sointu Borg ei jätä kylmäksi edes aikansa kohukaunotarta, Marika Fingerroosia. Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihd
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      2057
    4. Sinulle kaunis ihana yh...

      Kerro jotain lisää elämäntilanteestasi ja itsestäsi. 😊
      Ikävä
      74
      1949
    5. Karpo kujalla

      PrimeTimessä joku demari pyörittää Karpoa 100-0.
      Ähtäri
      53
      1902
    6. Näytit minulle

      aivan uudenlaisen maailman. Sellaisen, jossa peilien pinta ei ole säröillä. Ihastuin sinuun mitä paremmin opin sinut tun
      Ikävä
      49
      1509
    7. Persut eivät lähde mukaan hallituksen rasisminvastaiseen kampanjaan

      Ja sekö on sille yhdelle hallitusta johtavalle töppöselle ihan ok? 🤪 https://www.is.fi/politiikka/art-2000010657169.htm
      Maailman menoa
      303
      1418
    8. Kuka huijasi Suomea hakemaan NATO jäsenyyttä?

      Huh huh huh… Nuoret sotaintoilijat eivät ymmärrä mitä kirjoittavat. Suomella on mennyt aina hyvin, kun suhteet itäiseen
      Maailman menoa
      469
      1350
    9. Lapinlahtelaisessa koulussa laulettiin virsiä ja ruokarukouksia, rehtorille vakava huomautus

      Suomen kulttuuriin kuuluu jo kristillisyys. Käsittämättömäksi on aika muuttunut. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/la
      Helluntailaisuus
      172
      1346
    10. Mä oon niin patti tilanteessa

      Vaikeassa sellaisessa!!
      Ikävä
      26
      1320
    Aihe