Yksilö vai kaksinainen?

ONE

Mihin minä vertaan yksilön, joka kuvittelee olevansa erillinen muista? Hän on kuin hiekan jyvä, joka sanoo olevansa vuori tai vesipisara, joka sanoo olevansa meri. Hän on kuin puu ilman juurta tai juuri ilman kasvia. Hän on tullut erilliseksi ja niin hänellä on vertailutilanne "toiseen" nähden. Näin hän vertailee itse itseään ja ei saa rauhaa.

Ja juuri tällainen minä olen siinä minuudessani, joka on tuomittu kuolemaan ja katoamaan olemattomiin. Täyttymys on tulla Yhdeksi. Kadottaa sielunsa, jotta sen voi löytää. Ihminen on Jumalan Siemen, mutta tämä siemen ei koskaan ole Jumala.

Maailma ja ns. nykyhengellisyys haastaa meidät paisumaan erillisminuudessamme ja vertailemaan itseämme toisiimme. Tämä antaa meille tyydytystä, mutta jano ei siitään sammu. "Elämän halua" pursuava erillinen minuus on tuomittu kaikista suurimpaan häviöön, sillä se ei näe loppuaan. Tämä elämän halu on elämän janoa, joka ei sammu kuin siellä missä toivotetaan kuolema tervetulleeksi vieraaksi. Elämän kärsimyksessä. Olemmeko sovitetut Elämän kanssa, joka antaa meidän kuolla ruumiimme mukana pois erillisyydestä? Siitä joka jakaa ihmiskunnan kansoihin, heimoihin,puolueihin ja lahkoihin. Siitä joka näkee toisen erillisenä itsestään.

Mikä on hengellisyyden kaikkein vaikein opittava läksy? Ehkäpä se, että ymmärtää olevansa tavallinen ihminen. Jos katselemme Valossa itseämme, niin näemme olevamme samaa lihaa ja verta kaikkien kanssa. Meissä asuu laittomuus ja moraalittomuus. Jos emme tätä tunnusta olemme hengellisellä pakomatkalla omaa itseämme, mutta mitä sitten. Totuus ei muutu, vaikka emme sitä tunnustaisikaan. Totuus ottaa meidät lopulta valtaansa, olipa se mikä hyvänsä.

Terve yksilöllisyys tunnustaa häviönsä Ykseyden edessä ja näin löytää yksilöllisen paikkansa Yhdessä luomakunnan ruumiissa. Jos meissä kaikissa on sama Keskus, niin löytämällä Sen löydämme kaiken muunkin. Lopulta itsemmekin. Muutoin olemme vain onttoja kuoria, kirjailtu omilla mielikuvilla tyhjästä itsestämme. Ei hätää, tällä pärjää pitkälle tässä onttouden maailmassa. Mutta jos on kaipaus nähdä Totuuteen, teeskentelyn ja pinnan alle, niin se ei voi meitä lopultakaan tyydyttää!

5

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Govinda Madhava das

      Sinä ja minä olemme eri persoonia,ikuisesti:

      mamaivamso jiva-loke
      jiva-bhutah sanatanah
      manah-sasthanindriyani
      prakrti-sthani karsati

      "The living entities in this conditioned world are My eternal, fragmental parts. Due to conditioned life, they are struggling very hard with the six senses, which include the mind. "

      -Sri Krishna in Bhagavad-Gita

      Voit yrittää ja jopa sulautua Korkeimman Persoonan persoomattomaan sädehohtoon, mutta lopulta, vailla toimintaa, tulet alas aineelliseen maailmaan työskentelemään monin tavoin.Tietoisuus ei ole koskaan toimeton.Ei edes nykyisessä ehdollistuneessa tilassa sielu ole toimeton, mitä sitten voidaankaan sanoa vapautetusta tilasta? Sielu voi kyllä oivaltaa ikuisuutensa sulautumalla persoonattomaan Brahmaniin, mutta täyttä autuutta ja tietoa hän ei pysty saavuttamaan.Viisas sielu tavoittelee ikuista,autuasta ja täysin tietoista persoonallista olemassaoloa absoluuttisessa maailmassa Korkeimman Herran, Krishnan ja muiden vapautettujen henkilöiden seurassa.

      • MadMan

        ...tällainen viisas sielu!? Oi Gurumme, heh heh. Ajattele enemmän ja lue vähemmän potaskaa!


      • Korkeimman kanssa tarkoittaa siis mielestäsi sitä että Itsemme voi yhtyä siihen ja tuntee sen mutta elää silti erillisenä tuntevana aina? Eikö lopullinen päämäärä ole sulautua lopullisesti Brahmaniin? Itse olen sen tajunnut niin että matka on todella pitkä..mutta lopulta tuo yhdentyminen tapahtuu, kun sielu on täydellisesti valmis siihen.


      • Govinda dasa
        kulkija kirjoitti:

        Korkeimman kanssa tarkoittaa siis mielestäsi sitä että Itsemme voi yhtyä siihen ja tuntee sen mutta elää silti erillisenä tuntevana aina? Eikö lopullinen päämäärä ole sulautua lopullisesti Brahmaniin? Itse olen sen tajunnut niin että matka on todella pitkä..mutta lopulta tuo yhdentyminen tapahtuu, kun sielu on täydellisesti valmis siihen.

        yksilöllinen sielu pysyy aina persoonana, jopa saavutettuaan vapautuksen tason.Oikeastaan olemme nytkin jo sulautuneena Herran olemassaoloon,kuinkas muutenkaan,onhan tämä aineellinen energia (maa,vesi,tuli,ilma,eetteri,mieli,älykkyys,väärä-ego) myös Jumalan energiaa. Kun sielu on saavuttanut täydellistymän,rakkauden Jumalaan, hän palaa takaisin Herran henk. kohtaiseen seuraan henkiseen maailmaan ja elää siellä vapaana syntymästä ja kuolemasta, täydessä autuudessa ja tiedossa.


    • Crimson_Sorrow

      Yksin emme ole mitään, mutta yhdessä olemme kaikki ja vielä paljon enemmän :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1635
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1312
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      282
      1226
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      111
      1059
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      897
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      815
    7. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      218
      797
    8. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      729
    9. Mies, kysyisin vaan

      Että aiotko koskaan ottaa minuun yhteyttä? 🥺 Kerro suoraan sekin, jos et.
      Ikävä
      42
      711
    10. Olen etsinyt sinua

      Jokainen päivä olet sydämeni. En voinut käsittää silloin kun ensimmäisen kerran sinut näin, että hän, tuo kauniin ihana
      Ikävä
      20
      694
    Aihe