Halonen nimitti tukijansa vaimon!

Juhanz

Tarja Halonen on nimittänyt tukijansa Göran af Schulténin vaimon Pauliina Koskelon korkeimman oikeuden puheenjohtajaksi. Tieto löytyy Halosen nettisivujen tukijalistalta.

http://www.tarjahalonen.fi/fi/tukijoukot/tukijalista.php?name=Af Schult%E9n&location=&Hae=Hae

6

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Takinkääntäjä

      A-Piste: Juristien pieni piiri kuiskutteli korkeimpaan oikeuteen uuden presidentin (otteita käsikirjoituksesta)

      Oikeustieteen emeritus professori Aulis Aarnio: "Tätä verhoaa suuri salaperäisyys. Sitä lisää se, ettei ole saatavilla minkäänlaisia kokouspöytäkirjoja, äänestyslausumia tai aineistoa, jonka perusteella voitaisiin päätellä korkeimman oikeuden mielipide."

      Oikeusneuvoksia varoiteltiin päätymästä muuhun nimeen kuin Koskelo. Heidän annettiin ymmärtää, että elleivät he halua Koskeloa presidentikseen, talon johtoon nostetaan joku talon ulkopuolelta.

      Valintamenettelyn erikoisuuksiin kuuluu myös se, että presidentiksi haluavia ei kuultu, ei haastateltu.

      Heistä ja heidän ominaisuuksistaan vain supateltiin näiden seinien sisäpuolella, ja vähän ulkopuolellakin - ja päädyttiin sitten Koskeloon.

      Aarnio: "Tätä on mahdoton sanoa juuri siksi, kun ei tiedetä perusteluja. Jos tiedettäisiin perustelut, voitaisiin arvioida, onko pätevin. Saattaa hyvin olla. Mutta jos kiinnitetään huomiota siihen ammatilliseen pätevyyteen, jonka puolesta minä olen puhunut eli akateemiset meriitit, kokemus tuomioistuintoiminnasta, asianajotoiminnasta, niin silloin ei valittu. Mutta voi olla muita perusteluja, jotka oikeuttavat tämän valinnan, mutta niitä ei tiedetä."

      Korkeimman oikeuden presidentin julkinen merkitys on siinä, että hän on lainopillinen mielipidevaikuttaja. Länsimaissa korkeimpien oikeuksien presidentit ovat yleensä aina tieteellisesti ansioituneita, pitkän tuomioistuin- tai asianajokokemuksen omaavia. Tällainen ehdokas oli nytkin tarjolla, oikeusneuvos Mikko Tulokas. Hän hävisi kamppailun Koskelolle - oikeusneuvosten salaisessa äänestyksessä.

      Koskelo on oikeustieteen kandidaatti, ei tohtori, niin kuin presidentit yleensä ovat. Eikä hänellä ollut tuomioistuinkokemusta ennen kuin hän pääsi KKO:n jäseneksi vuonna 2000.

      Koskelo on naimisissa entisen kuluttaja-asiamiehen, oikeustieteen lisensiaatin Gerhard af Schulténin kanssa. Af Schultén on tunnettu sosiaalidemokraatti ja Sévonin ystävä. Hän on aikanaan ollut demarien ehdokkaana useissa virkanimityksissä. Af Schultén kuuluu Tarja Halosen kansalaisvaltuuskuntaan.

      Koskelo esiintyi -90 -luvun alkuvuosina velkajärjestelyiden ja yrityssaneerauksen asiantuntijana. Hänen tuolloisiin pohdintoihinsa tutustuneet oikeustieteilijät määrittelisivät hänet "maltilliseksi vasemmistolaiseksi".

      Lähde: A-Piste: Juristien pieni piiri kuiskutteli korkeimpaan oikeuteen uuden presidentin

      lähde2, ne tavjasivut :)

    • tarina

      on tosi, miettikää hyvät, mitä hyvää tälläinen ämmä saa aikaan kansalle, vain omilleen järjestää. ONKO TÄLLÄINEN KOKO KANSAN PRESSA OLLUTKAAN KOSKAAN , SUURTA VALHETTA KOKO ÄMMÄ

    • niin kuin piti

      Tasavallan presidentti nimittää korkeimman oikeuden presidentin valtioneuvoston esityksen pohjalta. Valtioneuvoston esitys tehdään korkeimman oikeuden mielipidettä kuunnellen. Siitä nyt olis helvetillinen myrsky noussut, jos presidentti olisi poikennut korkeimman oikeuden ja oikeusministeriön kannasta nimittäessään korkeimman oikeuden presidentin. Siinä olisi oikeuslaitoksen riippumattomuus ollut vaakalaudalla.

      • KYLLÄ

        kUKAS OLI SITTEN HALOSELLE SEN ESITTELEMÄSSÄ, lEENA LUHTANEN, NIIN MIHIKÄHÄN PUOLUEESEEN MAHTAA KUULUA


      • JFK?
        KYLLÄ kirjoitti:

        kUKAS OLI SITTEN HALOSELLE SEN ESITTELEMÄSSÄ, lEENA LUHTANEN, NIIN MIHIKÄHÄN PUOLUEESEEN MAHTAA KUULUA

        Esittelyn teki Leena Luhtanen (sdp) ministeriön valmistelun ja korkeimman oikeuden jäsenten kuulemisen pohjalta. On aika hurja väite, että sekä tasavallan presidentti että oikeusministeri kuuluisivat johonkin salaliittoon, jonka tarkoitus olisi saada presidentin vaalikampanjaa tukeneen henkilön sukulainen korkeimman oikeuden presidentiksi. Salaliiton, joka toimisi vastoin Suomen etua ja perustuslakia.

        Kyllä väittäisin, että oikeusministeriö on esittänyt Pauliina Koskeloa KKO:n presidentiksi siksi, että hänen on katsottu kykenevän parhaiten tuomioistuinta johtamaan. Ja miettisin kyllä kahdesti, ennen kuin epäilisin Koskelon kykyä hoitaa tehtävää erinomaisesti. Sen lisäksi pohtisin, kuinka paljon oikeustieteen tohtoreita harmittaa, että tohtorin arvoa ei pidetty edellytyksenä virkaan.


    • Liehoittelija

      Siinä viimeviikon vaalipaneelissa, että onko se nyt muka väärin, kun valinta sattui osumaan sellaiseen henkilöön ja joka on naispuolinen! Kuvastaa hieman Tarjan arvomaailmaa, joka on pahasti ristiriidassa sen kanssa mitä se yrittää julistaa vaalikampanjoinnissaan! Näkyy todella selvästi, että näytetään kieltä ruskeaa Schulténin suuntaan ja mitä mieltä se on tasa-arvosta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe