paras pitkä sijoitus: HOPEA

silverman223

Valuuttojen hopeakannasta pois siirtymisen jälkeen suurin osa entisistä miljoonista hopeaharkoista on kulutettu teollisuuden raaka-aineena. Pelkästään yhdysvaltojen hallituksella oli 5 miljardia unssia hopeaa ja nykyään sillä ei enää ole yhtään. 95% kaikesta 5000 vuoden aikana louhitusta ja rikastetusta hopeasta on kulutettu teollisuuden toimesta viimeisen 60 vuoden aikana. Koko tuon 60 viime vuoden aikana hopean kysyntä on ollut suurempaa kuin hopean tuotanto. Tarkemmin ottaen kysyntä on viimeisen 60 vuoden aikana ollut noin 100 miljoonaa unssia per vuosi.

Hopea on ylivoimainen sähkön- ja lämmönjohdin. Juuri näiden ylivoimaisten ominaisuuksien vuoksi kysyntää ja sovelluksia on pilvin pimein.

Kaiken lisäksi hopea on harvinaisempaa kuin kulta.

http://www.investmentrarities.com/04-25-05.html

Suomessa tosin joutuu hopeasta maksamaan 22%:n alv:n ja noin 30% välityspalkkion. Varsinaista ryöstöä siis.

http://www.kultakeskus.com/hopea_miten_ostaa.htm

USA:sta hopeaa voi saada huomattavasti pienemmillä välityspalkkioilla (jopa 3%):

http://www.pliner.net/appmb/480b0d/200640

Ja kuten tuossakin keskustelussa todetaan, itse omistamansa hopean vaihto euroiksi suomessa on kallista. Idea onkin odotella muutama vuosikymmen ja tehdä iso voitto.

Hopealla ei käydä kauppaa kovinkaan paljoa. Alle 1% maailman sijoittajista on koskaan omistanut sijoitushopeaa. Siis nimenomaan 99.99% puhdasta sijoitushopeaa harkkoina, eikä mitään suvun tunnearvo-antiikki-perintökalleuksia 50% puhtaasta (likaisesta) materiaalista. Tästä vielä erikseen varoituksen sana, että hopean täytyy olla 99.99% puhdasta, sillä jo 99.9% hopean hinta tippuu 15%

Esimerkiksi kulta on paljon likvidimpi, eli helpommin ostettavissa ja myytävissä kuin hopea. Harva seuraa hopeaa sijoituskohteena ja vielä harvempi on viitsinyt ottaa historiasta selvää ja tarkistaa faktat. Tästä syystä harva on havahtunut tähän historialliseen mahdollisuuteen.

Hopea on nykypäivänä niin aliarvostettu metalli että pitkän ajan (30 vuotta) tuottopotentiaali on valtava.

Hopea on siis hyvin ison tuottopotentiaalin omaava sijoitus. Sen riski piilee siinä, että löydettäisiin uusia hopeaesiintymiä tai jokin korvaava materiaali. Uusien merkittävien esiintymien löytyminen on epätodennäköistä. Korvaavan materiaalin löytymisen todennäköisyyttä taas on ihan mahdoton arvioida.

Lopuksi vielä hieman graafeja hopean hinnasta aikavälillä muutama päivä - 10 vuotta:

http://www.kitco.com/charts/livesilver.html

8

4401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kinkku palvii

      investointimetalleista ei tarvi maksaa alvia eeuussa

      netin kautta tai metallien ammattikauppiailta saa siedettäviin hintoihin

      hopea ei muuten enää ole aliarvostettu, oli sitä kyllä kun hinta oli puolet viime perjantain noteerauksesta, ettet vaan kirjoittele omille sijoituksillesi viime hetken nousuputkea

      • Sijoituswelho

        Kyllähän sijoitushopeassa alvi on, katso vaikka www.hopea.fi sivulta. Vain kulta on alvitonta. Tuolla sanotaan että virosta voisi ostaa hopeaa alvitta, mutten ole kokeillut.


    • osta hopeaa...
    • sijoitahopeaan11

      SijoitusHopea - Luento Osa 2 - Hopea maksuvälineeksi? http://www.youtube.com/watch?v=HMiu_s0ti5U

      Kaikkien paperirahojen ostovoima on kautta historian aaltoillut voimakkaasti, nousukaudella alentunut kun kaikki kallistuu, lamaan laskeuduttaessa noussut, kun velat pannaan maksuun ja rahamäärä pienenee. Pidemmällä aikavälillä maailma ei tunne ainoatakaan poikkeusta sille, että paperirahan ostovoima laskee. Syynä pitkän aikavälin trendiin on se, että paperiraha syntyy olemaan siten, että se lainataan keskuspankista.

      Lainalle on maksettava korkoa samaisessa paperirahassa. Korkoa ei voitaisi maksaa, ellei joku muu ottaisi lisää velkaa, jolla korko maksetaan (inflaatio). Rahan ostovoiman laskua pidetään aisoissa maksamalla talletuksille korkoa. Tämä pitää ihmisiä tyytyväisinä tilanteessa, jossa talletuskanta ylittää moninkertaisesti sen rahamäärän, mitä on painettu.

      Jos kaikki haluaisivat nostaa rahansa pankista (mikä heidän annetaan ymmärtää olevan mahdollista, vaikka se tiliehtojen mukaan todellisuudessa ei edes ole), toimintoa ei voitaisi suorittaa.

      Tämänkaltaista järjestelmää kutsutaan nimellä Ponzi-huijaus, ja sitä käytetään mm. WinCapita -tyyppisissä vedätyksissä sekä kiertokirjeissä. Laillistettu se on vain maailman raha- ja pankkijärjestelmän perustana. Tämä laillistus ei kuitenkaan tee sitä yhtään hyväksyttävämmäksi tai vähemmän vaaralliseksi siihen osalliseksi pakotetuille tai ryhtyneille.

      Järjestelmän keskuksena olevat kansainväliset pankit tekevät uskomattomia voittoja, kun he luovat tyhjästä ilmasta esiin rahaa, ja perivät sen käytöstä korkoa. Tällä korolla on maailmassa oikeaa ostovoimaa, ja sillä maksetaan pankkien operatiiviset kustannukset, joiden jälkeiset voitot sijoitetaan monimutkaisten järjestelyjen kautta maa-alueisiin, tuotannolliseen toimintaan ja kultaan. Rahamäärän kasvua ei voida pysäyttää, koska tällöin korkoa ei voitaisi maksaa, ja talous romahtaisi (deflaatio).

      Paperirahajärjestelmien “loppuhuipennus” tapahtuu siten, että syvään talouskriisiin ajautunut valtio ottaa pankkien käsistä setelien emissio-oikeuden, ja alkaa rahoittaa menojaan suoraan, ilman lainanottoa keskuspankilta. Tätä kutsutaan setelirahoitukseksi, ja se alentaa rahan arvoa nopeasti. Kun kansa huomaa, mitä on tapahtumassa, se menettää nopeasti uskon rahan ostovoimaan, minkä johdosta se laskee yhä nopeammin.

      Valtio joutuu painamaan rahaa yhä suurempia määriä, mutta kierrossa olevan rahamäärän yhteenlaskettu ostovoima pienenee vääjäämättä (hyperinflaatio). Syntyy tilanne, jossa raha ei riitä enää talouselämän tarpeisiin, ja tämä pahentaa talouskriisiä. Ihmiset alkavat hengissä selvitäkseen käyttää vaihdon välineinä muita tuotteita. Tämä tilanne on tällä hetkellä käynnissä Zimbabwessa.

      [ Aiheeseen liittyvää ]:

      13.03.2012 SijoitusHopea - Luento Osa 1 http://sijoitushopea.blogspot.com/2012/03/sijoitushopea-luento-osa-1.html
      15.03.2012 SijoitusHopea - Luento Osa 2 http://sijoitushopea.blogspot.com/2012/03/sijoitushopea-luento-osa-2-hopea.html
      14.03.2012 SijoitusHopea - Kolikkokatsaus - Osa 1 http://sijoitushopea.blogspot.com/2012/03/sijoitushopea-kolikkokatsaus.html

    • Simpleton

      Nämä hopeahörhöt on hauskoja.

      Kun hopean hinta nousee niin uusia kaivoksia avautuu aina lisää ja joitain vanhoja otetaan uudelleen käyttöön.

      Hopeaa kyllä riittää vaikka kuinka paljon. Sen hinta on nyt huipusssaan. Ei kannata ostaa.

    • hoppeeukko

      saahan sitä rahatonna puhua hopeahörhöistä....mutta entäs kun kaveri jolla on sata kiloa hopeaa ja hinta pompsahtaa 10-20 kertaiseksi, niinkuin on todennäköistä, niin miten kateellisien vasujen suu taas laitetaan.

    • Jeppishemuli

      Tosiasiassa sillä ei ole 100kg hopeaa vaan se on pelannut Jones in fast lane - peliä ja ostanut hopeaa hieman pelissä ennen kuin äiti tulee patistamaan kouluun.

    • dfgdgfdggfdgd

      Siis hopeakannassako? En tiedä kaikista muista maista, mutta ainakin USA oli viimeksi 60-luvulla kultakannassa, EI hopeakannassa. Fort Knoxissa säilytettiin valuutan arvon säilyttämiseen kultaa, ei hopeaa. Ja näin on useimpien muidenkin valuuttojen kohdalla. Ellet sitten puhu 1800-luvusta, mutta 1900-luvulla oli valuuttojen tausta lähes aina kulta, kunnes kultakannasta luovuttiin. Hopeaa toki oli säilössä myös, mutta hopeakantaa ei ollut.

      Lisäksi kulta on paljon parempi lämmön- ja sähkönjohdin. Esimerkiksi vanhoissa tietokoneissa on siksi jonkin verran kultaa, mutta ei hopeaa. Samoin monissa hyvälaatuisissa liittimissä on kultaa. Ota vaikka parempilaatuiset kuulokkeet niin niissä kuulokeliitin on yleensä päällystetty kullalla (etenkin vanhoissa kuulokkeissa).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe