TÄYDENNYSPOLIISIT

ILMIANTAJIA ?

Tietojen mukaan Suomessa on tällä hetkellä ns "täydennyspoliiseja" 2000 henkilöä. Valtaosa luultavasti miehiä. On syntynyt epäilyjä joiden mukaan näiden täydennyspoliisien eräs tehtävä on toimia aktiivisessa säännöllisessä yhteydenpidossa poliisiviranomaisten kanssa? Toisin sanoen he toimisivat urkkijoina ja ilmiantajina soluttautuneena tuntemattomina väestön joukkoon?

Salainen joukko on kysymyksessä koska kukaan ei tunne näitä poliisin silmiä ja korvia. Emme siis voi tietää onko naapurisi tai työkaverisi poliisille tiedoittava silmä ja korva? Selvästi näitä täydennyspoliiseja on ohjeistettu pysymään tuntemattomina koskien tehtäviään. Miksi? Suomenhan pitäisi olla avoin yhteiskunta?

Lohjan ja Vihdin alueella on lukuisasti näitä salaisia "täydennyspoliiseja". En tunne yhtään näistä eikä tuttavistanikaan kukaan tunne eikä tunnista heitä? On hyvin perusteltua epäillä tämän joukon olevan hieman samoja piirteitä omaavan kuin entisen Itä-Saksan Stasin ilmiantajien verkoston? Toivottavasti näin ei kuitenkaan olisi. Toimintaa leimaa salassa pysyminen, ja se on epäilyttävää.

16

4995

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Normaali älyinen

      No sinulla tunyuu olevan päiväunet pahasti kesken.Kyllä se niin on että noi sun tarkoittamat täydennys poliisit on tavan kansalaisia, joskin hieman sotahulluja sekä vallanhaluisia. Ei niissä edes ole yhteensä niin paljon älyä, jotta ne voisivat mitään vaikeaa tehdä. Antaa pipertäjien valvoa, saa kai aikuisilla olla aikuisten leikkejä ja lapsilla lasten leikkejä. Eihän suomi ole hyökännyt minnekkään, vaikka Suomessa ovat vapaaehtoiset maanpuolustajat leikkineet sota leikkejää monen monta vuotta. Ei noista leikeistä ole kenellekkään hyötyä eikä haittaa.Paitsi tietysti leikkiöille.

      • Suomalainen

        Totta mooses, Ei niistä hörhöistä haittaa ole. Onhan se nähty noissa reservi touhottajissakin, että harmitonta lapsellista puuhastelua, siellä ne metsissä kokoontuu leikkeihinsä. Antakaa tosiaan aikuistenkin leikkiä, ei siitä haiottaa ole


      • sivusta seurannut
        Suomalainen kirjoitti:

        Totta mooses, Ei niistä hörhöistä haittaa ole. Onhan se nähty noissa reservi touhottajissakin, että harmitonta lapsellista puuhastelua, siellä ne metsissä kokoontuu leikkeihinsä. Antakaa tosiaan aikuistenkin leikkiä, ei siitä haiottaa ole

        Kyllä se tosiaan on aikuisten leikkiä, olen huvittuneena seurannut noita reservin hörhöjä, kun ne puuhastelee niitten leikkiensä kanssa.Kyllä se kieltämättä lapsellista hommaa on, ja ei siihen normaali ihminen pysty, joten nostan hattua niille jotka jaksaa totisella naamalla niitä leikkejä leikkiä. Joten luulempa näiden leikki poliisi touhujen olevan aivan samassa katekoriassa


    • on paljon

      Ja tämä tarkoittaa teitä (sinua?, koska kirjoitusvirheineen näyttää saman lukihäiriöisen kirjoittamilta). Juus, stasiporukkaahan ne....voi hyvää päivää mikä idioottimainen viesti. Olisikohan aika opetella sitä internetin käyttöä sen verran, että hakee tietoa noista ennen avautumista. Normaalia ihmistä jo luulis hävettävän, vai miten kännissä tänne kirjoitit/kirjoititte? Ja ei, en kuulu täydennyspoliiseihin, mutta olen toki ottanut selvää mitä se tarkoittaa..suosittelen avuttomille samaa.

      • huomioida

        Asiaa voidaan vähätellä ja koettaa lyödä leikiksi. Tosiasiaksi kuitenkin jää tällaisen kansan joukkoon soluttautuneen salaisen joukon olemassaolo. Aivan selvästi täydennyspoliisien henkilöllisyys on salaista tietoa koska kukaan ei tunne eikä tunnista heitä.

        Heitä koulutetaan käytännössä salaisesti koska mitään julkista tietoa asiasta ei julkisuuteen ole annettu. Näiden täydennyspoliisien vahvuus ja olemassaolo perustuu eduskunnan päätökseen. Sen verran näistä joukoista on tihkunut tietoa, että niillä on jatkuvaa yhteydenpitoa ao poliisiviranomaisiin.

        Jokainen kansalainen voi itse tykönänsä miettiä kuinka näihin "täydennyspoliiseihin" pitäisi suhtautua? Asian vähättely ja leikiksi lyöminen lisää epäilyksiä entisestääkin. Pelkästään se, että nämä joukot toimivat salaisesti ihmisten joukkoon soluttautuneina ei voi olla synnyttämättä vakavia epäilyjä?


      • kyllä

        Taitaisin vetää lippaa syvemmälle silmille jos olisin täydennyspoliisi. Virkapukuisten todellisten poliisien ei tarvitse hävetä työtään mutta piilopoliisien asema on hieman kyseenalainen.


      • ???

        Täydennyspoliisit ovat reservissä. Heitä koulutetaan pikkuhiljaa tositoimia varten. Reservissäkin he ovat aktiivisia tiedoittajia. Heidän henkilöllisyytensä on salassa. Heitä voisi kutsua kansankielellä vaikkapa salapoliiseiksi. Kuitenkin hieman outoa vapaaksi ja avoimeksi sekä demokraattiseksi itseään luonnehtivassa valtiossa?


      • ilumas

        olet poliisin leivissä!!!!


      • koopee2
        ??? kirjoitti:

        Täydennyspoliisit ovat reservissä. Heitä koulutetaan pikkuhiljaa tositoimia varten. Reservissäkin he ovat aktiivisia tiedoittajia. Heidän henkilöllisyytensä on salassa. Heitä voisi kutsua kansankielellä vaikkapa salapoliiseiksi. Kuitenkin hieman outoa vapaaksi ja avoimeksi sekä demokraattiseksi itseään luonnehtivassa valtiossa?

        pari oikaisua.. täydennyspoliiseja koulutetaan siltä varalta,että mahdollisen uhan sattuessa olisi joku joukko täydentämässä poliisivoimia esim oman kunnan/kaupungin alueella. Täydennyspoliiseilla ei ole mitään vapauksia/oikeuksia normaalioloissa. Ei myöskään tiedottamisvelvollisuutta. Riittää kun pysyy kaidalla tiellä ja on esimerkillinen kansalainen. NImetkin ovat julkisia....


      • itse olen
        ilumas kirjoitti:

        olet poliisin leivissä!!!!

        Täydennyspoliisi on tosiasia,meitä koulutetaan ja pidetään ajantasalla kokoajan.
        Emme ole mikään piiloryhmä.
        Meitä on ollut kautta aikojen...


    • täydennyspoliisia.

      Minkä tiedon mukaan sellaisia olisi olemassa ja
      mihinkähän niitä oikein tarvitaan Lohjalla ym
      muualla hah,
      eihän se yhtään huono juttu olisi Suomessa on
      tietääkseni Poliiseista pulaa,
      liikenteen valvontaan tarvitaan nopeasti lisää Poliiseja ja muihinkin tehtäviin,
      kirjoittaja taitaa olla Poliisikoulun reputtanut
      entinen vartija joka on saannut potkut juopottelun takia,
      ja näin ollen provoaa nyt täällä, mene muualle
      kirjoittelemaan satujasi ja hae uusi lääkitys.

      • Tosiasia

        Täydennyspoliisit ovat tosiasia. Sen käsittämiseen ei pitäisi tarvita lääkkeitä. Ota asioista ensin selvää ennenkuin ilmaiset tietämättömyytesi asiasta. Sen jälkeen ota tarvittaessa lääkkeesi.


    • Sammatin Vende

      Kyllähän näitä omaan elämäänsä kyllästyneitä hiippareita tapaa tämän tästä. Lisäksi heidän "naamioituminen" on sitä luokkaa että OHHOIJAA. Nolaavat rassukat itsensä ja ilmeisesti pilkkahinnallakin vielä. Nää on varmaan jotain pitkäaikaistyöttömiä joille järjestetään parin päivän koulutus ja eikun baanalle. Eivätkä edes sitä ymmärrä että saattavat vielä satuttaa itsensä.

      • enemmän noita

        pikku-ukkoja, kannattaa vähentää juomista!


      • Jami
        enemmän noita kirjoitti:

        pikku-ukkoja, kannattaa vähentää juomista!

        Nythän poliisien pituusvaatimuksista on luovuttu. Joten täydennyspoliiseissa on vermasti myös pikku-ukkoja, isoja ja pieniä. Myös naisia. Nämä täydennyspoliisit ovat nyt joukossamme emmekä tunnista heitä.


    • Godmyra

      Täydennyspoliisit ovat kriisiajan poliisille varattua sitoumuksen tehneitä henkilöitä.Toiminta kriisioloissa perustuu eduskunnan antamaan poliisilain kohtaan 493/1995 42 pykälään asetukseen.He ovat normaalioloissa virkavapaalla.He toimivat aivan samoin kuin tavalliset siviilikansalaiset eli kansalaisvelvollisuuteen kuuluu muullakin siviilihenkilöstöllä havaittuaan selkeän rikoksen tai vastoin lakia toimimisen ilmoittaa siitä viranomaiselle, poliisille.
      Itse saa päättää kuka tietää sinun olevan täydennyspoliisi.Lähipiiri tuttavat koko kunnan alue voi tietää, että olet täydennyspoliisi.Tunnettavuus riippuu työpaikasta yhteisöistä jossa liikut ja olet mukana, niin monista asioista.En tunne yhtään virassa olevaa poliisia joka olisi mennyt torille huutelemaan että olen poliisi.on jokaisen täydennyspoliisin oma asia kuka tietää asiasta.Henkilösitoumukseen kuuluu että olet valmiina poliisin reserviksi tai vpk:si silloin kun valtiovalta näin määrää.Täydennyspoliisia voi käyttää tällä hetkellä valmiuslaissa 1080/1991 ja puolustustilalaissa 1083/1991 tarkoitetuissa poikkeusoloissa.Täydennyspoliisi voi poikkeusolojen aikana suorittaa yhdessä poliisimiehen kanssa tämän välittömässä ohjauksessa kaikkia poliisin toimialaan kuuluvia tehtäviä.Poliisimiehellä tässä tarkoitetaan vakituisessa virassa toimivaa poliisia.
      Ilmiantajista ja urkkijoista ei ole kyse, vaan vapaaehtoisesta täydennyshenkilöstöstä, joka saa toimivallan valtiovallalta poikkeusoloissa ja toimii virkapoliisin tukena tämän välittömässä ohjauksessa.
      Suurin osa täydennyspoliiseista pitää matalaa profiilia perhesuhteista työyhteisöstä tai muista henk.koht syistä johtuen eikä huutele asiasta, joka on mielestäni aivan luonnollista.Eihän kaikki naapuritkaan tunne toisiaan tai käy esittäytymässä toisilleen taajama tai kaupunkialueilla.Koskaan et voi tietää,että onko esim.onnettomuustilanteessa apuun tuleva siviili ehkä liikenteenohjaukseen ja ensiapuun koulutettu partiolainen, tiepalvelumies, vapaapalokuntalainen , vapaaehtoisen pelastuspalvelun jäsen vai täydennyspoliisi .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8791
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2623
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2371
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe