Kastamaton lapsi

Kastamaton lapsi?

Haluaisin yhä tivata sitä, tai oikeastaan nyt pistän koville, kun en ole saanut vastausta:

Luterilaiset opettavat, että kasteessa vauva saa uskon ja uudestisyntyy. (Minusta oppi on EX-operate).

Eli Luterilaiset opettavat, että kasteetta jääneet lapset menevät kadotukseen. (Näin käytännössä mm. Pieper ja Tunnustuskirjat ainakin yhdessä kohdassa).

"...Perisynti on todella synti, joka tuomitsee ja tuo jo nyt mukanaan iankaikkisen kuoleman niille, jotka eivät kasteen ja Pyhän Hengen voimasta synny uudestaan" (tunnustuskirjat Sley 1990 s.52-53).

Tuollainen opetus, ei nähdäkseni ole Raamatusta:

Lapset ovat toki lihasta syntyneitä ja syntisiä vihan lapsia, mutta yleisesti kun (peri)synti syntyi, niin yleisesti myös (peri)synti sovitettiin:
Room.5:18. Niinkuin siis yhden synnin kautta on kadotus tullut kaikkein ihmisten päälle, niin on myös yhden vanhurskauden kautta elämän vanhurskaus tullut kaikkein ihmisten päälle.
Toki aikuisenkin kaikki synnit on sovitettu, mutta paranusta tehdään omista tekosynneistä uskon ja ymmärryksen kautta.
Koska pienet lapset kuuluvat Jumalan valtakuntaan (perheväkeen) ja he uskovat, kuuluu heille myös kaste Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen: Sillä hetkellä opetuslapset tulivat Jeesuksen tykö ja sanoivat: "Kuka on suurin taivasten valtakunnassa?" Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen ja sanoi: "Totisesti minä sanon teille: "ellette käänny ja tule niinkuin lapset, niin ette suinkaan tule sisälle Taivaan valtakuntaan" (Matt.18:1-14).

Noilla 2 Sam 12:23 jakeen sanoilla "Minä menen hänen tykönsä, mutta ei hän palaja minun tyköni" Davidin ympärileikkaamaton lapsi pääsi taivaaseen. Samalla David itse tunsi olevansa armahdettu noinkin suuresta rikoksesta kuin huoruudesta ja Urian murhaamisesta. Kertoo sovituksesta Vanhan Testamentin ajalla, sekä samalla sen, että kastamaton lapsi on autuas.
Vanhantestamentin aikana ympärileikkauksen hylkääminen merkitsi liiton rikkomista. Sen seurauksena oli kansasta hävittäminen (1.Moos.7:14). Tämän perusteella kasteen hylkääminen kadottaa. Se merkitsee uskosta ja Jumalan valtakunnasta luopumusta. Tuomio ei kuitenkaan kohdistu pieneen lapseen, vaan vanhempiin, joille kuuluu lasten saattaminen kasteen sakramenttiin. Yleiseti voidaan yhtyä, sekä vanhan että uuden liiton sakramenteista Augustunuksen tulkintaan: "Ei ilman sakramenttia jääminen kadota, vaan sakramentin halveksiminen kadottaa". Kaste on Jumalan säätämys. Aivan ensimmäiseksi Jumala tunnustaa uskovan ihmisen, myös lapsen omakseen. Sakramentti on siis evankeliumiin perustuva näkyvä armon merkki. Se on Pyhän asian vertauskuva ja tuntomerkki. Kaste on siunattu armoliitto Jumalan kanssa. Lapset kastetaan, että he pysyvät autuaina. Se on hyvän omantunnonliitto Jumalan tykönä (1.Piet.3:21). Jumalan valtakunnan arkki kulkee perille liiton veden varassa. Kristityt kilvoittelevat kasteen armoliitossa uskon kautta. Uskon kautta ymmärrämme Jumalan sanasta, että myös lapset ovat autuaita uskon tähden, jonka Jumala on heille lahjoittanut Jeesuksessa Kristuksessa. Sen vuoksi lapsille kuuluu kaste, kun he uskovat.

55

1595

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lähetyskäskystä

      38-käännös sanoo, että : .”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen” (Matt.28:19).

      Minusta tuo on jonkin opinnollisen suuntauksen ja järkeilyn aikaansaannos. Tässä ei puhuta edes suomen olosuhteista, kuten usein jotkut väittää. Eihän ketään mennä tekemään lähetystyössä vain kastamalla opetuslapsiksi. Näkeehän tämän jo kansamme epäuskon tilasta.

      Biblia kääntääkin tämän johdonmukaisesti oikein: Matt.28:19. Menkäät siis ja opettakaat (a) kaikkea kansaa, ja kastakaat heitä nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen,
      20. Ja opettakaat heitä pitämään kaikki, mitä minä olen teille käskenyt. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä, maailman loppuun asti. Amen!

      Ei tässä pitäisi olla epäselvyyttä.
      Raamattu on tässä selvä, monine esimerkkeineen. Myös tunnustuskirjamme sanoo oikein: : "Myös ne jotka ovat uskossa ennen kastetta tai tulevat kasteessa uskoon, saavat uskon ulkonaisen, edeltävän sanan välityksellä" (s.276 kohta 7).

      • tietoa

        Lähetys käskyä EI OLE vaan on kehoitus. Siinä ei käsketä vaan kehoitetaan koska Jumala on antanut ihmisille valinnanvapauden ja Jeesuskin on sovittanyt niin kutsutun perisynnin jota ei ole:

        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "

        19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
        20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
        21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

        ===

        MIKSI LAPSIA EI SAISI KASTAA
        =========================
        Tähän tyyliin teistä moni on ihmetellyt ja monet ovat kysyneet mitä vahinkoa lapsikasteesta on lapselle!

        Kun Jumala antoi ihmiselle valinnavapauden niin silläkin on oma tarkoituksensa. Ja jokaisella aikuisella on oikeus itse valita tiensä, ei Jumala pakota ketään taivaaseen. Ja koska raamatun mukaan on näin:
        "Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste!"
        Niin näin en tehty ymmärrettäväksi AIKUISILLE raamatun sanoin että sen "yhden" kasteenkin valinnan oikeus on jokaisella aikuisella joka uskoon tulleena tuntee kutsumusta myöskin kasteelle. Kastamattomuus ei ole este taivaaseen pääsylle.
        Tuon "yksi kaste" on niin tärkeä monella tavalla. Jos yrittäisen valaista hiukan taustaa...
        Jos joku lapsena puolustuskyvyttömänä ja ymmärtämättömänä kastettu aikuistuttuaan huomaa ettei ole sellaisessa uskonsuuntauksessa/seurakunnassa mukana jossa tahtoisi ja haluaa vaihtaa; niin silloin väärinkäytetään yhden kasteen raamatun lausetta kertomalla että olet aina kiinni meidän joukossa menit minne menit. Tai että on vain yksi kaste jolla pääset taivaaseen ja sitä ei voi vaihtaa koskaan toiseen kasteeseen. Jne jne...
        Ja siksi onkin tärkeää, että kasteen merkityksen ymmärtänyt uskovainen aikuinen tekee päätöksensä kasteestaan joka on hänen oikeus ja sitä oikeutta ei vanhemmat, papit jne saa ottaa pois koska se oikeus on JUMALAN antama. Jokainen joka rikkoo tuota Jumalan ihmisille antamaa yksilön oikeutta vastaan tietää tehneensä pirulle palveluksen ja on rikoksestaan vastuussa Jumalalle.

        Usein kuulee lapsikasteen antamisen perusteluksi mainittavan sen, että lapsi syntyy syntisenä! Ja sillä tarkoitetaan ilmeisesti perisyntiä.
        Mutta tuo väite ei voi olla totta koska Jeesus on ne synnit sovittanut:
        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "
        19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
        20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi,
        siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
        21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

        Tiedän, että raamatussa on tämän tyylisiä ilmaisuja useita:
        "Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun." (Ps. 51:7)
        Mutta luotan enemmän Jeesuksen sanoihin kuin mahdollisesti raamattuun lisättyihin kirjoituksiin ja huomioikaa ettei tuossakaan puhuta perisynnistä mitään!
        Jeesus opetti... "LASTEN KALTAINEN ON TAIVASTEN VALTAKUNTA"
        Jeesus sanoi: "Antakaa lasten olla, älkää estäkö heitä tulemasta minun luokseni. Heidän kaltaistensa on taivasten valtakunta."
        Kysyn vaan: Voiko taivastenvaltakunta olla syntinen???
        Eikö teidänkin vastaus ole EI! Ja koska taivasten valtakunta ei ole syntinen niin kuinka se lastenkaltainen taivasten valtakunta vois olla syntinen?

        Jos voi taivastenvaltakunta olla syntinen niin raamatun mukaan se on sen yhteisön "valtakunta" jossa lapsia kastetaan vastoin Jumalan tahtoa.
        Miettiköön itsekukin sitä, että voisko "älkää estäkö" tarkoittaa sitäkin että esteenä on esimerkiksi lapsikasteen tuomat seuraukset koska lapsikastetta ei ole Jumala määrännyt; miettiä sopii sitäkin että kun Jumala ei ole lapsikastetta määrännyt niin kuka sitten määräs sen ja miksi?!
        Tiedän myös raamatusta tämänkin:
        "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan KAIKILLE IHMISILLE vanhurskauden ja elämän. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita." (Room. 5:18-19)

        Usein on lapsikasteita puolusteltu perhekuntien kasteilla mutta sielläkään ei ole lapsikasteista sanaakaan ja ennenkaikkea ei määrätä kastettavaksi vaan se on vapaa valintaista ja lapsi EI valitse vaan pakotetaan. Ja JOS olis lapsia silloin jo kastettu niin sekin olis Jumalan vastaista mikäli raamattuun on luottamista. Sillä eihän Jumala ihmisille antamaansa valinnanvapaus oikeutta ole ottanut pois. Eikä Jumala muutenkaan; raamatun mukaan; ole ketään pakottamassa taivaaseen vaan toivoo jokaisen pelastuvan.

        Harhaoppi nimeltä perisynti:
        ======================
        Jos lapsella voi olla syntiä niin sen lapsi saa lapsikasteessa jolloin hänet liitetään seurakuntaan niin tulee osalliseksi kirkon ja seurakunnan synnin taakasta.

        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "
        19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
        20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
        21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

        Ja se taakka ei kaikkine kirkon teettämien omien jäsenienkin; naisten, lapsien ja miehien murhauttamiset jotka eivät ole Jumalallisia vaan niin kaukana Jumalasta kuin saatanan teot voi Jumalasta olla.
        Ottakaa huomioon, että raamatussa ei ole edes sanaa perisynti sanaa vaan se on saatanan käyttämä ja on mielestäni Joh. Ilm. 22:18, 19 vastaista saatanan toimintaa.

        ===

        Tässä vielä muutamia sanoja joita kirkoissa käytetään ja jotka EI OLE RAAMATUSSA ja ovat siten instituutio saatanan keksimiä:
        Lapsikaste
        Hätälapsikaste
        Perisynti
        Kolminaisuusoppi
        Sakramentti
        ===


      • syntivelka
        tietoa kirjoitti:

        Lähetys käskyä EI OLE vaan on kehoitus. Siinä ei käsketä vaan kehoitetaan koska Jumala on antanut ihmisille valinnanvapauden ja Jeesuskin on sovittanyt niin kutsutun perisynnin jota ei ole:

        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "

        19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
        20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
        21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

        ===

        MIKSI LAPSIA EI SAISI KASTAA
        =========================
        Tähän tyyliin teistä moni on ihmetellyt ja monet ovat kysyneet mitä vahinkoa lapsikasteesta on lapselle!

        Kun Jumala antoi ihmiselle valinnavapauden niin silläkin on oma tarkoituksensa. Ja jokaisella aikuisella on oikeus itse valita tiensä, ei Jumala pakota ketään taivaaseen. Ja koska raamatun mukaan on näin:
        "Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste!"
        Niin näin en tehty ymmärrettäväksi AIKUISILLE raamatun sanoin että sen "yhden" kasteenkin valinnan oikeus on jokaisella aikuisella joka uskoon tulleena tuntee kutsumusta myöskin kasteelle. Kastamattomuus ei ole este taivaaseen pääsylle.
        Tuon "yksi kaste" on niin tärkeä monella tavalla. Jos yrittäisen valaista hiukan taustaa...
        Jos joku lapsena puolustuskyvyttömänä ja ymmärtämättömänä kastettu aikuistuttuaan huomaa ettei ole sellaisessa uskonsuuntauksessa/seurakunnassa mukana jossa tahtoisi ja haluaa vaihtaa; niin silloin väärinkäytetään yhden kasteen raamatun lausetta kertomalla että olet aina kiinni meidän joukossa menit minne menit. Tai että on vain yksi kaste jolla pääset taivaaseen ja sitä ei voi vaihtaa koskaan toiseen kasteeseen. Jne jne...
        Ja siksi onkin tärkeää, että kasteen merkityksen ymmärtänyt uskovainen aikuinen tekee päätöksensä kasteestaan joka on hänen oikeus ja sitä oikeutta ei vanhemmat, papit jne saa ottaa pois koska se oikeus on JUMALAN antama. Jokainen joka rikkoo tuota Jumalan ihmisille antamaa yksilön oikeutta vastaan tietää tehneensä pirulle palveluksen ja on rikoksestaan vastuussa Jumalalle.

        Usein kuulee lapsikasteen antamisen perusteluksi mainittavan sen, että lapsi syntyy syntisenä! Ja sillä tarkoitetaan ilmeisesti perisyntiä.
        Mutta tuo väite ei voi olla totta koska Jeesus on ne synnit sovittanut:
        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "
        19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
        20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi,
        siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
        21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

        Tiedän, että raamatussa on tämän tyylisiä ilmaisuja useita:
        "Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun." (Ps. 51:7)
        Mutta luotan enemmän Jeesuksen sanoihin kuin mahdollisesti raamattuun lisättyihin kirjoituksiin ja huomioikaa ettei tuossakaan puhuta perisynnistä mitään!
        Jeesus opetti... "LASTEN KALTAINEN ON TAIVASTEN VALTAKUNTA"
        Jeesus sanoi: "Antakaa lasten olla, älkää estäkö heitä tulemasta minun luokseni. Heidän kaltaistensa on taivasten valtakunta."
        Kysyn vaan: Voiko taivastenvaltakunta olla syntinen???
        Eikö teidänkin vastaus ole EI! Ja koska taivasten valtakunta ei ole syntinen niin kuinka se lastenkaltainen taivasten valtakunta vois olla syntinen?

        Jos voi taivastenvaltakunta olla syntinen niin raamatun mukaan se on sen yhteisön "valtakunta" jossa lapsia kastetaan vastoin Jumalan tahtoa.
        Miettiköön itsekukin sitä, että voisko "älkää estäkö" tarkoittaa sitäkin että esteenä on esimerkiksi lapsikasteen tuomat seuraukset koska lapsikastetta ei ole Jumala määrännyt; miettiä sopii sitäkin että kun Jumala ei ole lapsikastetta määrännyt niin kuka sitten määräs sen ja miksi?!
        Tiedän myös raamatusta tämänkin:
        "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan KAIKILLE IHMISILLE vanhurskauden ja elämän. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita." (Room. 5:18-19)

        Usein on lapsikasteita puolusteltu perhekuntien kasteilla mutta sielläkään ei ole lapsikasteista sanaakaan ja ennenkaikkea ei määrätä kastettavaksi vaan se on vapaa valintaista ja lapsi EI valitse vaan pakotetaan. Ja JOS olis lapsia silloin jo kastettu niin sekin olis Jumalan vastaista mikäli raamattuun on luottamista. Sillä eihän Jumala ihmisille antamaansa valinnanvapaus oikeutta ole ottanut pois. Eikä Jumala muutenkaan; raamatun mukaan; ole ketään pakottamassa taivaaseen vaan toivoo jokaisen pelastuvan.

        Harhaoppi nimeltä perisynti:
        ======================
        Jos lapsella voi olla syntiä niin sen lapsi saa lapsikasteessa jolloin hänet liitetään seurakuntaan niin tulee osalliseksi kirkon ja seurakunnan synnin taakasta.

        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "
        19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
        20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
        21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

        Ja se taakka ei kaikkine kirkon teettämien omien jäsenienkin; naisten, lapsien ja miehien murhauttamiset jotka eivät ole Jumalallisia vaan niin kaukana Jumalasta kuin saatanan teot voi Jumalasta olla.
        Ottakaa huomioon, että raamatussa ei ole edes sanaa perisynti sanaa vaan se on saatanan käyttämä ja on mielestäni Joh. Ilm. 22:18, 19 vastaista saatanan toimintaa.

        ===

        Tässä vielä muutamia sanoja joita kirkoissa käytetään ja jotka EI OLE RAAMATUSSA ja ovat siten instituutio saatanan keksimiä:
        Lapsikaste
        Hätälapsikaste
        Perisynti
        Kolminaisuusoppi
        Sakramentti
        ===

        Davidin 7 pv ikäinen poikalapsi kuoli tappavaan tautiin rangaistuksena isän synnin murhan ja aviorikoksen tähden. Lapsi olisi kuulunut luovuttaa seuraavana päivänä 8 pv iässä Jumalalle lapsen sakramentissa ympärileikkauksessa (lapsikasteen edeltäjä).

        2. Moos. 34:7

        joka pysyy armollisena tuhansille, joka antaa anteeksi pahat teot, rikokset ja synnit, mutta ei kuitenkaan jätä rankaisematta, vaan kostaa isien pahat teot lapsille ja lasten lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen".


      • sepulon
        tietoa kirjoitti:

        Lähetys käskyä EI OLE vaan on kehoitus. Siinä ei käsketä vaan kehoitetaan koska Jumala on antanut ihmisille valinnanvapauden ja Jeesuskin on sovittanyt niin kutsutun perisynnin jota ei ole:

        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "

        19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
        20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
        21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

        ===

        MIKSI LAPSIA EI SAISI KASTAA
        =========================
        Tähän tyyliin teistä moni on ihmetellyt ja monet ovat kysyneet mitä vahinkoa lapsikasteesta on lapselle!

        Kun Jumala antoi ihmiselle valinnavapauden niin silläkin on oma tarkoituksensa. Ja jokaisella aikuisella on oikeus itse valita tiensä, ei Jumala pakota ketään taivaaseen. Ja koska raamatun mukaan on näin:
        "Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste!"
        Niin näin en tehty ymmärrettäväksi AIKUISILLE raamatun sanoin että sen "yhden" kasteenkin valinnan oikeus on jokaisella aikuisella joka uskoon tulleena tuntee kutsumusta myöskin kasteelle. Kastamattomuus ei ole este taivaaseen pääsylle.
        Tuon "yksi kaste" on niin tärkeä monella tavalla. Jos yrittäisen valaista hiukan taustaa...
        Jos joku lapsena puolustuskyvyttömänä ja ymmärtämättömänä kastettu aikuistuttuaan huomaa ettei ole sellaisessa uskonsuuntauksessa/seurakunnassa mukana jossa tahtoisi ja haluaa vaihtaa; niin silloin väärinkäytetään yhden kasteen raamatun lausetta kertomalla että olet aina kiinni meidän joukossa menit minne menit. Tai että on vain yksi kaste jolla pääset taivaaseen ja sitä ei voi vaihtaa koskaan toiseen kasteeseen. Jne jne...
        Ja siksi onkin tärkeää, että kasteen merkityksen ymmärtänyt uskovainen aikuinen tekee päätöksensä kasteestaan joka on hänen oikeus ja sitä oikeutta ei vanhemmat, papit jne saa ottaa pois koska se oikeus on JUMALAN antama. Jokainen joka rikkoo tuota Jumalan ihmisille antamaa yksilön oikeutta vastaan tietää tehneensä pirulle palveluksen ja on rikoksestaan vastuussa Jumalalle.

        Usein kuulee lapsikasteen antamisen perusteluksi mainittavan sen, että lapsi syntyy syntisenä! Ja sillä tarkoitetaan ilmeisesti perisyntiä.
        Mutta tuo väite ei voi olla totta koska Jeesus on ne synnit sovittanut:
        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "
        19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
        20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi,
        siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
        21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

        Tiedän, että raamatussa on tämän tyylisiä ilmaisuja useita:
        "Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun." (Ps. 51:7)
        Mutta luotan enemmän Jeesuksen sanoihin kuin mahdollisesti raamattuun lisättyihin kirjoituksiin ja huomioikaa ettei tuossakaan puhuta perisynnistä mitään!
        Jeesus opetti... "LASTEN KALTAINEN ON TAIVASTEN VALTAKUNTA"
        Jeesus sanoi: "Antakaa lasten olla, älkää estäkö heitä tulemasta minun luokseni. Heidän kaltaistensa on taivasten valtakunta."
        Kysyn vaan: Voiko taivastenvaltakunta olla syntinen???
        Eikö teidänkin vastaus ole EI! Ja koska taivasten valtakunta ei ole syntinen niin kuinka se lastenkaltainen taivasten valtakunta vois olla syntinen?

        Jos voi taivastenvaltakunta olla syntinen niin raamatun mukaan se on sen yhteisön "valtakunta" jossa lapsia kastetaan vastoin Jumalan tahtoa.
        Miettiköön itsekukin sitä, että voisko "älkää estäkö" tarkoittaa sitäkin että esteenä on esimerkiksi lapsikasteen tuomat seuraukset koska lapsikastetta ei ole Jumala määrännyt; miettiä sopii sitäkin että kun Jumala ei ole lapsikastetta määrännyt niin kuka sitten määräs sen ja miksi?!
        Tiedän myös raamatusta tämänkin:
        "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan KAIKILLE IHMISILLE vanhurskauden ja elämän. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita." (Room. 5:18-19)

        Usein on lapsikasteita puolusteltu perhekuntien kasteilla mutta sielläkään ei ole lapsikasteista sanaakaan ja ennenkaikkea ei määrätä kastettavaksi vaan se on vapaa valintaista ja lapsi EI valitse vaan pakotetaan. Ja JOS olis lapsia silloin jo kastettu niin sekin olis Jumalan vastaista mikäli raamattuun on luottamista. Sillä eihän Jumala ihmisille antamaansa valinnanvapaus oikeutta ole ottanut pois. Eikä Jumala muutenkaan; raamatun mukaan; ole ketään pakottamassa taivaaseen vaan toivoo jokaisen pelastuvan.

        Harhaoppi nimeltä perisynti:
        ======================
        Jos lapsella voi olla syntiä niin sen lapsi saa lapsikasteessa jolloin hänet liitetään seurakuntaan niin tulee osalliseksi kirkon ja seurakunnan synnin taakasta.

        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "
        19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
        20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
        21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

        Ja se taakka ei kaikkine kirkon teettämien omien jäsenienkin; naisten, lapsien ja miehien murhauttamiset jotka eivät ole Jumalallisia vaan niin kaukana Jumalasta kuin saatanan teot voi Jumalasta olla.
        Ottakaa huomioon, että raamatussa ei ole edes sanaa perisynti sanaa vaan se on saatanan käyttämä ja on mielestäni Joh. Ilm. 22:18, 19 vastaista saatanan toimintaa.

        ===

        Tässä vielä muutamia sanoja joita kirkoissa käytetään ja jotka EI OLE RAAMATUSSA ja ovat siten instituutio saatanan keksimiä:
        Lapsikaste
        Hätälapsikaste
        Perisynti
        Kolminaisuusoppi
        Sakramentti
        ===

        jehova


      • perisynti?
        tietoa kirjoitti:

        Lähetys käskyä EI OLE vaan on kehoitus. Siinä ei käsketä vaan kehoitetaan koska Jumala on antanut ihmisille valinnanvapauden ja Jeesuskin on sovittanyt niin kutsutun perisynnin jota ei ole:

        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "

        19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
        20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
        21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

        ===

        MIKSI LAPSIA EI SAISI KASTAA
        =========================
        Tähän tyyliin teistä moni on ihmetellyt ja monet ovat kysyneet mitä vahinkoa lapsikasteesta on lapselle!

        Kun Jumala antoi ihmiselle valinnavapauden niin silläkin on oma tarkoituksensa. Ja jokaisella aikuisella on oikeus itse valita tiensä, ei Jumala pakota ketään taivaaseen. Ja koska raamatun mukaan on näin:
        "Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste!"
        Niin näin en tehty ymmärrettäväksi AIKUISILLE raamatun sanoin että sen "yhden" kasteenkin valinnan oikeus on jokaisella aikuisella joka uskoon tulleena tuntee kutsumusta myöskin kasteelle. Kastamattomuus ei ole este taivaaseen pääsylle.
        Tuon "yksi kaste" on niin tärkeä monella tavalla. Jos yrittäisen valaista hiukan taustaa...
        Jos joku lapsena puolustuskyvyttömänä ja ymmärtämättömänä kastettu aikuistuttuaan huomaa ettei ole sellaisessa uskonsuuntauksessa/seurakunnassa mukana jossa tahtoisi ja haluaa vaihtaa; niin silloin väärinkäytetään yhden kasteen raamatun lausetta kertomalla että olet aina kiinni meidän joukossa menit minne menit. Tai että on vain yksi kaste jolla pääset taivaaseen ja sitä ei voi vaihtaa koskaan toiseen kasteeseen. Jne jne...
        Ja siksi onkin tärkeää, että kasteen merkityksen ymmärtänyt uskovainen aikuinen tekee päätöksensä kasteestaan joka on hänen oikeus ja sitä oikeutta ei vanhemmat, papit jne saa ottaa pois koska se oikeus on JUMALAN antama. Jokainen joka rikkoo tuota Jumalan ihmisille antamaa yksilön oikeutta vastaan tietää tehneensä pirulle palveluksen ja on rikoksestaan vastuussa Jumalalle.

        Usein kuulee lapsikasteen antamisen perusteluksi mainittavan sen, että lapsi syntyy syntisenä! Ja sillä tarkoitetaan ilmeisesti perisyntiä.
        Mutta tuo väite ei voi olla totta koska Jeesus on ne synnit sovittanut:
        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "
        19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
        20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi,
        siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
        21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

        Tiedän, että raamatussa on tämän tyylisiä ilmaisuja useita:
        "Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun." (Ps. 51:7)
        Mutta luotan enemmän Jeesuksen sanoihin kuin mahdollisesti raamattuun lisättyihin kirjoituksiin ja huomioikaa ettei tuossakaan puhuta perisynnistä mitään!
        Jeesus opetti... "LASTEN KALTAINEN ON TAIVASTEN VALTAKUNTA"
        Jeesus sanoi: "Antakaa lasten olla, älkää estäkö heitä tulemasta minun luokseni. Heidän kaltaistensa on taivasten valtakunta."
        Kysyn vaan: Voiko taivastenvaltakunta olla syntinen???
        Eikö teidänkin vastaus ole EI! Ja koska taivasten valtakunta ei ole syntinen niin kuinka se lastenkaltainen taivasten valtakunta vois olla syntinen?

        Jos voi taivastenvaltakunta olla syntinen niin raamatun mukaan se on sen yhteisön "valtakunta" jossa lapsia kastetaan vastoin Jumalan tahtoa.
        Miettiköön itsekukin sitä, että voisko "älkää estäkö" tarkoittaa sitäkin että esteenä on esimerkiksi lapsikasteen tuomat seuraukset koska lapsikastetta ei ole Jumala määrännyt; miettiä sopii sitäkin että kun Jumala ei ole lapsikastetta määrännyt niin kuka sitten määräs sen ja miksi?!
        Tiedän myös raamatusta tämänkin:
        "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan KAIKILLE IHMISILLE vanhurskauden ja elämän. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita." (Room. 5:18-19)

        Usein on lapsikasteita puolusteltu perhekuntien kasteilla mutta sielläkään ei ole lapsikasteista sanaakaan ja ennenkaikkea ei määrätä kastettavaksi vaan se on vapaa valintaista ja lapsi EI valitse vaan pakotetaan. Ja JOS olis lapsia silloin jo kastettu niin sekin olis Jumalan vastaista mikäli raamattuun on luottamista. Sillä eihän Jumala ihmisille antamaansa valinnanvapaus oikeutta ole ottanut pois. Eikä Jumala muutenkaan; raamatun mukaan; ole ketään pakottamassa taivaaseen vaan toivoo jokaisen pelastuvan.

        Harhaoppi nimeltä perisynti:
        ======================
        Jos lapsella voi olla syntiä niin sen lapsi saa lapsikasteessa jolloin hänet liitetään seurakuntaan niin tulee osalliseksi kirkon ja seurakunnan synnin taakasta.

        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "
        19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
        20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
        21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

        Ja se taakka ei kaikkine kirkon teettämien omien jäsenienkin; naisten, lapsien ja miehien murhauttamiset jotka eivät ole Jumalallisia vaan niin kaukana Jumalasta kuin saatanan teot voi Jumalasta olla.
        Ottakaa huomioon, että raamatussa ei ole edes sanaa perisynti sanaa vaan se on saatanan käyttämä ja on mielestäni Joh. Ilm. 22:18, 19 vastaista saatanan toimintaa.

        ===

        Tässä vielä muutamia sanoja joita kirkoissa käytetään ja jotka EI OLE RAAMATUSSA ja ovat siten instituutio saatanan keksimiä:
        Lapsikaste
        Hätälapsikaste
        Perisynti
        Kolminaisuusoppi
        Sakramentti
        ===

        Syntiinlankeemus tuhosi ihmisen valinnan vapauden. Olemme syntymästämme asti saatanan valtakunnan alamaisia ja vapaudumme vasta Jeesuksen lunastustyön kautta, mukäli suostumme pyytämään häntä omaksi Vapahtajaksemme.

        Room.5:15
        "Mutta armolahjan laita ei ole sama kuin lankeemuksen; sillä joskin yhden lankeemuksesta monet (lue:kaikki) ovat kuolleet, niin paljoa enemmän on Jumalan armo ja lahja yhden ihmisen, Jeesuksen Kristuksen, armon kautta ylenpalttisesti tullut monien osaksi."

        Room.5:18
        "Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille ihmisille kadotukseksi..."

        Room.5:12
        "Sentähden, niinkuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet."

        Etkö ole syntinen sinäkin, perisynnin alainen?
        Jopa jokainen lapsi osaa tehdä syntiä opettamatta!


      • mene jakeluun?
        perisynti? kirjoitti:

        Syntiinlankeemus tuhosi ihmisen valinnan vapauden. Olemme syntymästämme asti saatanan valtakunnan alamaisia ja vapaudumme vasta Jeesuksen lunastustyön kautta, mukäli suostumme pyytämään häntä omaksi Vapahtajaksemme.

        Room.5:15
        "Mutta armolahjan laita ei ole sama kuin lankeemuksen; sillä joskin yhden lankeemuksesta monet (lue:kaikki) ovat kuolleet, niin paljoa enemmän on Jumalan armo ja lahja yhden ihmisen, Jeesuksen Kristuksen, armon kautta ylenpalttisesti tullut monien osaksi."

        Room.5:18
        "Niinpä siis, samoin kuin yhden ihmisen lankeemus on koitunut kaikille ihmisille kadotukseksi..."

        Room.5:12
        "Sentähden, niinkuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet."

        Etkö ole syntinen sinäkin, perisynnin alainen?
        Jopa jokainen lapsi osaa tehdä syntiä opettamatta!

        Lapsio syntyy kaksiosaisena maailmaan. Syntisenä ja Jeesuksessa Kristuksessa sovitettuna (Room.5:18). Sovitetulla on myös usko (Mark.18:6).

        Ei ole mitään muuta tapaa päästä sovintoveren osallisuuteen kun uskomalla Kristuksen evankeliumin syntein anteeksisaamiseksi. On myös totta että ei voi pysyä uskossa mitenkään muuten kuin yhä uudelleen turvata syntein päästöön.(Käärmeen pää on rikkipoljettu mutta Aadamin myrkky pysyy meissä ja on viemässä syntiin ja epäuskoon)

        Kaikille luoduille tulee saarnata evankeliumia. Ei vaan kerran, mutta se on matkasauvana halki koko ajallisen elämän. Uudestisyntyminen tarkoittaa että ihminen saa epäuskon (ja kaikki sen hedelmät) anteeksi. Perisynnin suhteen siinä ei kuitenkaan tapahdu yhtään mitään muutosta, vaan se asuu edelleen lihassa (mika lihasta syntynyt on...) ja ihminen luonnostaan pysyy yhtä turmeltuneena ja kyvyttömänä todelliseen Jumalan pelkoon jne,

        MUTTA, kun oot saanut epäuskon ja tekosyntisi anteeksi oot saanut armon palata pienen lapsen puhtaan omantunnon omistajaksi. Ne synnit joita lihassasi tehnyt olet (joista sinä myös tuomitaan) pyyhitään pois ja niitä ei enää ole olemassa.

        Kansanomaisesti voisi sanoa että emme tarvitse murehtia Aadamin lankeamuksesta, mutta valvoa siinä että omat syntimme vaihdamme Jumalan armoon. Tähän on yksi armoväline tarjolla: elävä, korvin kuultava ja sydämellä uskottava evankeliumi.

        Ei tässä ole raamatun opetuksen ja sanoman suhteen mitään ristiriitaa, mutta ongelma on väistymätön jos ruvetaan rakentamaan epäraamatullisten "armovälineitten" varaan.


      • tietoa kirjoitti:

        Lähetys käskyä EI OLE vaan on kehoitus. Siinä ei käsketä vaan kehoitetaan koska Jumala on antanut ihmisille valinnanvapauden ja Jeesuskin on sovittanyt niin kutsutun perisynnin jota ei ole:

        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "

        19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
        20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
        21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

        ===

        MIKSI LAPSIA EI SAISI KASTAA
        =========================
        Tähän tyyliin teistä moni on ihmetellyt ja monet ovat kysyneet mitä vahinkoa lapsikasteesta on lapselle!

        Kun Jumala antoi ihmiselle valinnavapauden niin silläkin on oma tarkoituksensa. Ja jokaisella aikuisella on oikeus itse valita tiensä, ei Jumala pakota ketään taivaaseen. Ja koska raamatun mukaan on näin:
        "Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste!"
        Niin näin en tehty ymmärrettäväksi AIKUISILLE raamatun sanoin että sen "yhden" kasteenkin valinnan oikeus on jokaisella aikuisella joka uskoon tulleena tuntee kutsumusta myöskin kasteelle. Kastamattomuus ei ole este taivaaseen pääsylle.
        Tuon "yksi kaste" on niin tärkeä monella tavalla. Jos yrittäisen valaista hiukan taustaa...
        Jos joku lapsena puolustuskyvyttömänä ja ymmärtämättömänä kastettu aikuistuttuaan huomaa ettei ole sellaisessa uskonsuuntauksessa/seurakunnassa mukana jossa tahtoisi ja haluaa vaihtaa; niin silloin väärinkäytetään yhden kasteen raamatun lausetta kertomalla että olet aina kiinni meidän joukossa menit minne menit. Tai että on vain yksi kaste jolla pääset taivaaseen ja sitä ei voi vaihtaa koskaan toiseen kasteeseen. Jne jne...
        Ja siksi onkin tärkeää, että kasteen merkityksen ymmärtänyt uskovainen aikuinen tekee päätöksensä kasteestaan joka on hänen oikeus ja sitä oikeutta ei vanhemmat, papit jne saa ottaa pois koska se oikeus on JUMALAN antama. Jokainen joka rikkoo tuota Jumalan ihmisille antamaa yksilön oikeutta vastaan tietää tehneensä pirulle palveluksen ja on rikoksestaan vastuussa Jumalalle.

        Usein kuulee lapsikasteen antamisen perusteluksi mainittavan sen, että lapsi syntyy syntisenä! Ja sillä tarkoitetaan ilmeisesti perisyntiä.
        Mutta tuo väite ei voi olla totta koska Jeesus on ne synnit sovittanut:
        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "
        19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
        20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi,
        siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
        21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

        Tiedän, että raamatussa on tämän tyylisiä ilmaisuja useita:
        "Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun." (Ps. 51:7)
        Mutta luotan enemmän Jeesuksen sanoihin kuin mahdollisesti raamattuun lisättyihin kirjoituksiin ja huomioikaa ettei tuossakaan puhuta perisynnistä mitään!
        Jeesus opetti... "LASTEN KALTAINEN ON TAIVASTEN VALTAKUNTA"
        Jeesus sanoi: "Antakaa lasten olla, älkää estäkö heitä tulemasta minun luokseni. Heidän kaltaistensa on taivasten valtakunta."
        Kysyn vaan: Voiko taivastenvaltakunta olla syntinen???
        Eikö teidänkin vastaus ole EI! Ja koska taivasten valtakunta ei ole syntinen niin kuinka se lastenkaltainen taivasten valtakunta vois olla syntinen?

        Jos voi taivastenvaltakunta olla syntinen niin raamatun mukaan se on sen yhteisön "valtakunta" jossa lapsia kastetaan vastoin Jumalan tahtoa.
        Miettiköön itsekukin sitä, että voisko "älkää estäkö" tarkoittaa sitäkin että esteenä on esimerkiksi lapsikasteen tuomat seuraukset koska lapsikastetta ei ole Jumala määrännyt; miettiä sopii sitäkin että kun Jumala ei ole lapsikastetta määrännyt niin kuka sitten määräs sen ja miksi?!
        Tiedän myös raamatusta tämänkin:
        "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan KAIKILLE IHMISILLE vanhurskauden ja elämän. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita." (Room. 5:18-19)

        Usein on lapsikasteita puolusteltu perhekuntien kasteilla mutta sielläkään ei ole lapsikasteista sanaakaan ja ennenkaikkea ei määrätä kastettavaksi vaan se on vapaa valintaista ja lapsi EI valitse vaan pakotetaan. Ja JOS olis lapsia silloin jo kastettu niin sekin olis Jumalan vastaista mikäli raamattuun on luottamista. Sillä eihän Jumala ihmisille antamaansa valinnanvapaus oikeutta ole ottanut pois. Eikä Jumala muutenkaan; raamatun mukaan; ole ketään pakottamassa taivaaseen vaan toivoo jokaisen pelastuvan.

        Harhaoppi nimeltä perisynti:
        ======================
        Jos lapsella voi olla syntiä niin sen lapsi saa lapsikasteessa jolloin hänet liitetään seurakuntaan niin tulee osalliseksi kirkon ja seurakunnan synnin taakasta.

        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "
        19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
        20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
        21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

        Ja se taakka ei kaikkine kirkon teettämien omien jäsenienkin; naisten, lapsien ja miehien murhauttamiset jotka eivät ole Jumalallisia vaan niin kaukana Jumalasta kuin saatanan teot voi Jumalasta olla.
        Ottakaa huomioon, että raamatussa ei ole edes sanaa perisynti sanaa vaan se on saatanan käyttämä ja on mielestäni Joh. Ilm. 22:18, 19 vastaista saatanan toimintaa.

        ===

        Tässä vielä muutamia sanoja joita kirkoissa käytetään ja jotka EI OLE RAAMATUSSA ja ovat siten instituutio saatanan keksimiä:
        Lapsikaste
        Hätälapsikaste
        Perisynti
        Kolminaisuusoppi
        Sakramentti
        ===

        Sananpalvelija: "Mielestäni kastekäsky on analoginen vanhimpana pidetyn evankeliumin l.
        Markuksen kastekäskyn kanssa.” Menkää kaikkeen maailmaan ja julistakaa
        evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja saa kasteen, on pelastuva.
        Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen” (Mark.16:15)

        Kasteen saamisen edellytys on usko; kastamalla ei tehdä opetuslapsiksi. Näin
        sekä Vanhassa kirkkoraamatussa v. 1776 että nykyisessä 1992 käännöksessä
        alkutekstin mukaisesti. Vuoden 38 käännöskään ei suoranaisesti liene väärä,
        mutta juuri Markusta pohjana käyttäen harhaanjohtava."
        Kirkolliskokouksessa uudesta raamatun käännöksestä ensin oli sovittu lähetyskäsky oiken, mutta sitten eräät piirit halusivat muuttaa pisteen kaksoispisteeksi. Näiden oppi nojaa tuohon Matteuksen kaste kohtaan.


      • tpkr
        weha kirjoitti:

        Sananpalvelija: "Mielestäni kastekäsky on analoginen vanhimpana pidetyn evankeliumin l.
        Markuksen kastekäskyn kanssa.” Menkää kaikkeen maailmaan ja julistakaa
        evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja saa kasteen, on pelastuva.
        Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen” (Mark.16:15)

        Kasteen saamisen edellytys on usko; kastamalla ei tehdä opetuslapsiksi. Näin
        sekä Vanhassa kirkkoraamatussa v. 1776 että nykyisessä 1992 käännöksessä
        alkutekstin mukaisesti. Vuoden 38 käännöskään ei suoranaisesti liene väärä,
        mutta juuri Markusta pohjana käyttäen harhaanjohtava."
        Kirkolliskokouksessa uudesta raamatun käännöksestä ensin oli sovittu lähetyskäsky oiken, mutta sitten eräät piirit halusivat muuttaa pisteen kaksoispisteeksi. Näiden oppi nojaa tuohon Matteuksen kaste kohtaan.

        Markuksen lähetyskäsky pitää kaikessa yhtä Matteuksen evankeliumin lähetyskäskyn kanssa. Senkin antoi ylösnoussut Jeesus, jolla on kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Siinäkin työkenttä esitetään rajoittamattomaksi: kaikkeen maailmaan, kaikille luoduille. Lähetystilanteesta selittyy myös paljon kiistaa aiheuttanut sana USKOSTA JA KASTEESTA. Kirjaimellisen tarkka käännös: "Se, joka on uskonut (Kristukseen) ja kastettu (Kristukseen), tulee pelastumaan (tuomiolla), mutta se joka ei uskonut, tulee tuomittavaksi kadotukseen" osoittaa, ettei kysymys ole kasteen ja uskon keskinäisestä suhteesta ja järjestyksestä, vaan PELASTUMISESTA TUOMIOLLA. Lähetystyön edellytyksenä on, että vain Kristukseen uskovaksi kääntynyt, Kristukseen kastettu, tulee pelastumaan. Mikään muu uskonto ei vie perille. Vain Kristuksessa on pelastus. Evankeliumin saarnassa, uskossa ja kääntymisessä ja kasteessa Kristus itse toimii. Tämä YKSIN KRISTUS on Uuden testamentin pelastusjärjestys.


      • mennään
        tpkr kirjoitti:

        Markuksen lähetyskäsky pitää kaikessa yhtä Matteuksen evankeliumin lähetyskäskyn kanssa. Senkin antoi ylösnoussut Jeesus, jolla on kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Siinäkin työkenttä esitetään rajoittamattomaksi: kaikkeen maailmaan, kaikille luoduille. Lähetystilanteesta selittyy myös paljon kiistaa aiheuttanut sana USKOSTA JA KASTEESTA. Kirjaimellisen tarkka käännös: "Se, joka on uskonut (Kristukseen) ja kastettu (Kristukseen), tulee pelastumaan (tuomiolla), mutta se joka ei uskonut, tulee tuomittavaksi kadotukseen" osoittaa, ettei kysymys ole kasteen ja uskon keskinäisestä suhteesta ja järjestyksestä, vaan PELASTUMISESTA TUOMIOLLA. Lähetystyön edellytyksenä on, että vain Kristukseen uskovaksi kääntynyt, Kristukseen kastettu, tulee pelastumaan. Mikään muu uskonto ei vie perille. Vain Kristuksessa on pelastus. Evankeliumin saarnassa, uskossa ja kääntymisessä ja kasteessa Kristus itse toimii. Tämä YKSIN KRISTUS on Uuden testamentin pelastusjärjestys.

        ensin julistamaan evankeliumia ja kastamaan. Näin myös Matteuksen mukaan.

        Lähetyskäsky on kolmiosainen ja sisältää myös lapsikasteen:

        ... ja kastakaat heitä nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen,
        20. Ja opettakaat heitä pitämään kaikki, mitä minä olen teille käskenyt. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä, maailman loppuun asti. Amen!
        P. Matteuksen Evankeliumin lopp


      • AlpoAhola

        Kastamalla ja opettamalla. Niinhän nyt ainakin Raamattu sanoo. Ei mennä taaskaan järjestykseen, vaan että molemmat. Uskovan perheen lapset voidaan kastaa ilman muuta (Raamatun perhekunnat, usko Herraan Jeesukseen, niin siitä on myös koko perhekunnalle siunauksensa), mutta miten epäuskoisten perheissä tapahtuu opetus? Perheen pään on yksinkertaisesti perheväelleen opetettava ja siten nuoren kansan se myös opittava. Perheen pää on tuomioistuimen edessä erityisessä vastruussa opetuksesta. Sanasta usko Kristukseen syntyy ja Sanan todistus vaikuttaa uskossa pysymisen.


      • AlpoAhola
        mene jakeluun? kirjoitti:

        Lapsio syntyy kaksiosaisena maailmaan. Syntisenä ja Jeesuksessa Kristuksessa sovitettuna (Room.5:18). Sovitetulla on myös usko (Mark.18:6).

        Ei ole mitään muuta tapaa päästä sovintoveren osallisuuteen kun uskomalla Kristuksen evankeliumin syntein anteeksisaamiseksi. On myös totta että ei voi pysyä uskossa mitenkään muuten kuin yhä uudelleen turvata syntein päästöön.(Käärmeen pää on rikkipoljettu mutta Aadamin myrkky pysyy meissä ja on viemässä syntiin ja epäuskoon)

        Kaikille luoduille tulee saarnata evankeliumia. Ei vaan kerran, mutta se on matkasauvana halki koko ajallisen elämän. Uudestisyntyminen tarkoittaa että ihminen saa epäuskon (ja kaikki sen hedelmät) anteeksi. Perisynnin suhteen siinä ei kuitenkaan tapahdu yhtään mitään muutosta, vaan se asuu edelleen lihassa (mika lihasta syntynyt on...) ja ihminen luonnostaan pysyy yhtä turmeltuneena ja kyvyttömänä todelliseen Jumalan pelkoon jne,

        MUTTA, kun oot saanut epäuskon ja tekosyntisi anteeksi oot saanut armon palata pienen lapsen puhtaan omantunnon omistajaksi. Ne synnit joita lihassasi tehnyt olet (joista sinä myös tuomitaan) pyyhitään pois ja niitä ei enää ole olemassa.

        Kansanomaisesti voisi sanoa että emme tarvitse murehtia Aadamin lankeamuksesta, mutta valvoa siinä että omat syntimme vaihdamme Jumalan armoon. Tähän on yksi armoväline tarjolla: elävä, korvin kuultava ja sydämellä uskottava evankeliumi.

        Ei tässä ole raamatun opetuksen ja sanoman suhteen mitään ristiriitaa, mutta ongelma on väistymätön jos ruvetaan rakentamaan epäraamatullisten "armovälineitten" varaan.

        Käskikö Jeesus Nikodeemusen syntyä uudelleen vedestä ja Hengestä juuri lihasta, siis turmeluksesta syntymisen tähden. Ei siis auta mitään vaikka sata kertaa syntyisi luonnollisella tavalla, sillä turmeluksesta tulee vain turmelusta. Jeesus asettaa lihasta syntymistä vastaan vedestä ja Hengestä syntymisen (siis kasteen). Sitten Raamattu todistaa, että kasteessa on suuret aarteet ja usko tulee Jumalan Sanan kuulosta. Kasteessa on myös Sana yhdessä veden kanssa. Ei kristillinen kaste ole ilman Sanaa. Missä ovat ne toimelliset huoneenhaltijat, jotka kykenevät talonsa toimittamiseen ja ruokkimaan elämän leivällä ja vedellä nälkäiset suut. Tämä maailma on valitettavasti miehitetty luopioilla, jotka ovat kääntäneet Jumalalle selkänsä ja näyttävät Hänelle kantapäitään.


      • AlpoAhola kirjoitti:

        Kastamalla ja opettamalla. Niinhän nyt ainakin Raamattu sanoo. Ei mennä taaskaan järjestykseen, vaan että molemmat. Uskovan perheen lapset voidaan kastaa ilman muuta (Raamatun perhekunnat, usko Herraan Jeesukseen, niin siitä on myös koko perhekunnalle siunauksensa), mutta miten epäuskoisten perheissä tapahtuu opetus? Perheen pään on yksinkertaisesti perheväelleen opetettava ja siten nuoren kansan se myös opittava. Perheen pää on tuomioistuimen edessä erityisessä vastruussa opetuksesta. Sanasta usko Kristukseen syntyy ja Sanan todistus vaikuttaa uskossa pysymisen.

        kohta ei ole tarkoitettu varsinaisesti, esim. suomen olosuhteisiin, vaan pakanamaahan minne tulee evankeliumia viedä´. Biblia on siten oikeassa, opettakaat ja kastakaat heitä ja opetetaan pitämään kaikki, mitä Jeesus on käskenyt pitää. Sitten tietysti myös lapset kastetaan, kun on opetuksestakin tae.

        Sana juuri sanoo, että Kaikki kansat syntyvät Herralle Siionissa (Ps 87; Room.5:18). Valkopukuisten joukossa (IlmK) on joka kielestä ja kansasta ihmisiä, sillä Jumala korjaa omansa jo lapsuudenuskossa monista kansoista joille ei edes saarnata valtakunnan evankeliumia, heidän epäuskonsa tähden.


      • AlpoAhola kirjoitti:

        Käskikö Jeesus Nikodeemusen syntyä uudelleen vedestä ja Hengestä juuri lihasta, siis turmeluksesta syntymisen tähden. Ei siis auta mitään vaikka sata kertaa syntyisi luonnollisella tavalla, sillä turmeluksesta tulee vain turmelusta. Jeesus asettaa lihasta syntymistä vastaan vedestä ja Hengestä syntymisen (siis kasteen). Sitten Raamattu todistaa, että kasteessa on suuret aarteet ja usko tulee Jumalan Sanan kuulosta. Kasteessa on myös Sana yhdessä veden kanssa. Ei kristillinen kaste ole ilman Sanaa. Missä ovat ne toimelliset huoneenhaltijat, jotka kykenevät talonsa toimittamiseen ja ruokkimaan elämän leivällä ja vedellä nälkäiset suut. Tämä maailma on valitettavasti miehitetty luopioilla, jotka ovat kääntäneet Jumalalle selkänsä ja näyttävät Hänelle kantapäitään.

        eihän liha lähde tässä elämässä uskovaisestakaan pois. Eihän sellaisen tarvitse uudestaan syntyä, joka on lapsuuden uskossa pysynyt.

        Kirkon piirissä pidetään keskeisenä kastetekstinä yleiseti Nikodeemos kertomusta(Joh,3;1-21) ja erityiseti Jeesusken vastausta Nikodemukselle: "...Ellei joku synny vedestä ja Hengestä, ei hän taida Jumaaln valtakuntaan sisälle tulla" (Joh.3:5). Jeesus ei sanonut kasteesta ja hengestä. Sanasta "vesi" on tehty yksipuolinen tulkinta. On perusteltua todeta, ettei veden yhdistäminen kasteeseen ole Raamatullinen selitys tässä yhteydessä. Sensijaan on täysi syy uskoa vastoin tradiotanaalista käsitystä, että kysymyksessä on sana, joka puhdistaa. Paavali kirjoitti efosalaislille, kuinka Jeesus on pyhittänyt seurakunnan veden pesussa sanan kautta (Ef.5:26). Alkukielen mukaan: "Veden pesulla sanassa". Jäähyväispuheessaan Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Te olette puhtaat sen sanan tähden, jonka minä teille puhuin" (Joh.15:3).

        Johanneksen 3-luku kertookin uskon kautta syntymisestä: "Ja niinkuin Moses ylensi kärmeen korvessa, niin myös Ihmisen Poika pitää ylennettämän.
        Että jokainen, joka uskoo hänen päällensä, ei pidä hukkuman, mutta ijankaikkisen elämän saaman(Joh.3:14-15). Tämän jälkeen seuraakin evankeliumin tiivistelmä: "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainoan Poikansa, että jokainen, joka uskoo hänen päällensä, ei pidä hukkuman, mutta ijankaikkisen elämän saaman." (Joh.3:16).

        Sitä, että Nikodeemuksen ja Jeesuksen keskustelussa ei voinut olla kysymys kasteesta, tukee myös se tosiasia, ettei Jeesus ollut edes vielä asettanut kastetta. Ei tunnu loogiselle, että hän olisi ryhtynyt puhumaan tuntemattomasta asiasta. Nokodemus tosin tunsi juutalaisen proselyyttikasteen ja näin ollen myös Johannes kastajan suorittaman kasteen.

        Seuraavassa luvussa JOH.4. Jeesus puhuu jälleen vedestä, "elävästä vedestä".
        13. Jesus vastasi ja sanoi hänelle: jokainen, joka juo tästä vedestä, hän janoo jälleen;
        Jeesus sanoo: 14. Mutta joka siitä vedestä juo, jonka minä hänelle annan, ei hän janoo ijankaikkisesti; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kuohuu ijankaikkiseen elämään.

        Kysymys on sanasta, evankeliumista, "sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen" (Hebr.4:12). Evankeliumi on Jumalan voima (Room.1:16). Johanneksen 4-Luku vahvistaa sitä, ettei kolmannessa luvussa puhuta kasteesta.

        Ei ole monia teitä vanhurskauttamiseen, vaan on Pyhän Hengen virka:

        5. Ei niin, että me olemme itse meistämme soveliaat jotakin ajattelemaan, niinkuin itse meistämme, vaan jos me olemme johonkuhun soveliaat, niin on se Jumalalta,

        6. Joka meitä soveliaiksi tehnyt on Uuden Testamentin virkaa pitämään, ei puustavin, vaan Hengen; sillä puustavi kuolettaa, vaan Henki tekee eläväksi.
        7. Mutta jos sillä viralla, joka puustavin kautta kuolettaa ja kiviin kuvattu oli, oli senkaltainen kirkkaus, niin ettei Israelin lapset taitaneet katsoa Moseksen kasvoihin, hänen kasvoinsa kirkkauden tähden, joka kuitenkin katoo:

        8. Miksi ei siis paljoa enemmin sillä viralla, joka hengen antaa, pitäisi kirkkaus oleman?


      • syntivelka kirjoitti:

        Davidin 7 pv ikäinen poikalapsi kuoli tappavaan tautiin rangaistuksena isän synnin murhan ja aviorikoksen tähden. Lapsi olisi kuulunut luovuttaa seuraavana päivänä 8 pv iässä Jumalalle lapsen sakramentissa ympärileikkauksessa (lapsikasteen edeltäjä).

        2. Moos. 34:7

        joka pysyy armollisena tuhansille, joka antaa anteeksi pahat teot, rikokset ja synnit, mutta ei kuitenkaan jätä rankaisematta, vaan kostaa isien pahat teot lapsille ja lasten lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen".

        Noilla 2 Sam 12:23 jakeen sanoilla "Minä menen hänen tykönsä, mutta ei hän palaja minun tyköni" Noilla Davidin ympärileikkaamaton lapsi pääsi taivaaseen. Samalla David itse tunsi olevansa armahdettu noinkin suuresta rikoksesta kuin huoruudesta ja Urian murhaamisesta. Kertoo sovituksesta Vanhan Testamentin ajalla, sekä samalla sen, että kastamaton lapsi on autuas.

        Kertomus Mooseksesta ja hänen vaimostaan Sipporasta, sekä heidän pojastaan (2.Moos.4:24-26) antaa puhuttelevan kuvan sakramentin hylkäämisestä. Jumala oli kutsunut Mooseksen Midianin maasta johdattamaan kansaansa Israelia Egyptin orjuudesta. Matkalla yöpaikassa tapahtui, että Herra hyökkäsi Mooseksen kimppuun ja tahtoi tappaa hänet. Silloin Sippora suoritti pojalleen ympärileikkauksen ja kosketti esinahalla Moosesta alhaalta sanoen: "Veriylkä ympärileikkauksen tähden". Tuomio ei kohdistunut lapseen, vaan sakramentin laiminlyöneeseen isään.


        Hes.18:19. Niin te sanotte: miksi ei pojan pidä kantaman isänsä pahaa tekoa? että hän on tehnyt oikein ja hyvin, pitänyt ja tehnyt kaikki minun säätyni, niin hän saa totisesti elää.
        20. Sillä se sielu, joka syntiä tekee, sen pitää kuoleman; ei pojan pidä kantaman isänsä syntiä, eikä isän pojan syntiä; mutta vanhurskaan vanhurskaus pitää hänen itse päällänsä oleman, ja väärän pahuus pitää hänen päällänsä oleman.
        21. Mutta jos jumalatoin kääntyy kaikista synneistänsä, joita hän tehnyt on, ja pitää kaikki minun säätyni, ja tekee oikeuden ja vanhurskauden, niin hän saa totisesti elää, ja ei pidä kuoleman.


      • Liina
        tietoa kirjoitti:

        Lähetys käskyä EI OLE vaan on kehoitus. Siinä ei käsketä vaan kehoitetaan koska Jumala on antanut ihmisille valinnanvapauden ja Jeesuskin on sovittanyt niin kutsutun perisynnin jota ei ole:

        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "

        19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
        20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
        21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

        ===

        MIKSI LAPSIA EI SAISI KASTAA
        =========================
        Tähän tyyliin teistä moni on ihmetellyt ja monet ovat kysyneet mitä vahinkoa lapsikasteesta on lapselle!

        Kun Jumala antoi ihmiselle valinnavapauden niin silläkin on oma tarkoituksensa. Ja jokaisella aikuisella on oikeus itse valita tiensä, ei Jumala pakota ketään taivaaseen. Ja koska raamatun mukaan on näin:
        "Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste!"
        Niin näin en tehty ymmärrettäväksi AIKUISILLE raamatun sanoin että sen "yhden" kasteenkin valinnan oikeus on jokaisella aikuisella joka uskoon tulleena tuntee kutsumusta myöskin kasteelle. Kastamattomuus ei ole este taivaaseen pääsylle.
        Tuon "yksi kaste" on niin tärkeä monella tavalla. Jos yrittäisen valaista hiukan taustaa...
        Jos joku lapsena puolustuskyvyttömänä ja ymmärtämättömänä kastettu aikuistuttuaan huomaa ettei ole sellaisessa uskonsuuntauksessa/seurakunnassa mukana jossa tahtoisi ja haluaa vaihtaa; niin silloin väärinkäytetään yhden kasteen raamatun lausetta kertomalla että olet aina kiinni meidän joukossa menit minne menit. Tai että on vain yksi kaste jolla pääset taivaaseen ja sitä ei voi vaihtaa koskaan toiseen kasteeseen. Jne jne...
        Ja siksi onkin tärkeää, että kasteen merkityksen ymmärtänyt uskovainen aikuinen tekee päätöksensä kasteestaan joka on hänen oikeus ja sitä oikeutta ei vanhemmat, papit jne saa ottaa pois koska se oikeus on JUMALAN antama. Jokainen joka rikkoo tuota Jumalan ihmisille antamaa yksilön oikeutta vastaan tietää tehneensä pirulle palveluksen ja on rikoksestaan vastuussa Jumalalle.

        Usein kuulee lapsikasteen antamisen perusteluksi mainittavan sen, että lapsi syntyy syntisenä! Ja sillä tarkoitetaan ilmeisesti perisyntiä.
        Mutta tuo väite ei voi olla totta koska Jeesus on ne synnit sovittanut:
        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "
        19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
        20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi,
        siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
        21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

        Tiedän, että raamatussa on tämän tyylisiä ilmaisuja useita:
        "Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun." (Ps. 51:7)
        Mutta luotan enemmän Jeesuksen sanoihin kuin mahdollisesti raamattuun lisättyihin kirjoituksiin ja huomioikaa ettei tuossakaan puhuta perisynnistä mitään!
        Jeesus opetti... "LASTEN KALTAINEN ON TAIVASTEN VALTAKUNTA"
        Jeesus sanoi: "Antakaa lasten olla, älkää estäkö heitä tulemasta minun luokseni. Heidän kaltaistensa on taivasten valtakunta."
        Kysyn vaan: Voiko taivastenvaltakunta olla syntinen???
        Eikö teidänkin vastaus ole EI! Ja koska taivasten valtakunta ei ole syntinen niin kuinka se lastenkaltainen taivasten valtakunta vois olla syntinen?

        Jos voi taivastenvaltakunta olla syntinen niin raamatun mukaan se on sen yhteisön "valtakunta" jossa lapsia kastetaan vastoin Jumalan tahtoa.
        Miettiköön itsekukin sitä, että voisko "älkää estäkö" tarkoittaa sitäkin että esteenä on esimerkiksi lapsikasteen tuomat seuraukset koska lapsikastetta ei ole Jumala määrännyt; miettiä sopii sitäkin että kun Jumala ei ole lapsikastetta määrännyt niin kuka sitten määräs sen ja miksi?!
        Tiedän myös raamatusta tämänkin:
        "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan KAIKILLE IHMISILLE vanhurskauden ja elämän. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita." (Room. 5:18-19)

        Usein on lapsikasteita puolusteltu perhekuntien kasteilla mutta sielläkään ei ole lapsikasteista sanaakaan ja ennenkaikkea ei määrätä kastettavaksi vaan se on vapaa valintaista ja lapsi EI valitse vaan pakotetaan. Ja JOS olis lapsia silloin jo kastettu niin sekin olis Jumalan vastaista mikäli raamattuun on luottamista. Sillä eihän Jumala ihmisille antamaansa valinnanvapaus oikeutta ole ottanut pois. Eikä Jumala muutenkaan; raamatun mukaan; ole ketään pakottamassa taivaaseen vaan toivoo jokaisen pelastuvan.

        Harhaoppi nimeltä perisynti:
        ======================
        Jos lapsella voi olla syntiä niin sen lapsi saa lapsikasteessa jolloin hänet liitetään seurakuntaan niin tulee osalliseksi kirkon ja seurakunnan synnin taakasta.

        Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "
        19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
        20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
        21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

        Ja se taakka ei kaikkine kirkon teettämien omien jäsenienkin; naisten, lapsien ja miehien murhauttamiset jotka eivät ole Jumalallisia vaan niin kaukana Jumalasta kuin saatanan teot voi Jumalasta olla.
        Ottakaa huomioon, että raamatussa ei ole edes sanaa perisynti sanaa vaan se on saatanan käyttämä ja on mielestäni Joh. Ilm. 22:18, 19 vastaista saatanan toimintaa.

        ===

        Tässä vielä muutamia sanoja joita kirkoissa käytetään ja jotka EI OLE RAAMATUSSA ja ovat siten instituutio saatanan keksimiä:
        Lapsikaste
        Hätälapsikaste
        Perisynti
        Kolminaisuusoppi
        Sakramentti
        ===

        "höpöhöpö Lähetyskäskyä ei ole vaan on kehoitus. Siinä ei käsketä vaan kehoitetaan..."

        Olet väärässä. Kun sanotaan "menkää siis ja tehkää...", niin silloin on käytetty verbin imperatiivimuotoa. Imperatiivi on suomeksi käskytapa, joka lähinnä ilmaisee käskemistä: esim. mene, tee, lue, menkää, tehkää lukekaa. Jos sana jo muodoltaan ilmaisee käskemistä, niin turha silloin on höpöhöpötellä.


    • an.ka

      Kaste on Jumalan teko.

      Uskoon tuleminen (tietoisesti) on tämän Jumalan teon hyväksymistä omalle kohdalle.

      Ilman uudestisyntymistä kaste ei pelasta.
      Vanhan vertauksen mukaan:
      Kasteessa saamme pelastuksen "lahjapakettina", mutta se ei hyödytä meitä, jos emme koskaan halua avata pakettia eli emme halua tulla Jumalan uudestisynnyttämäksi.

      Uudestaan kasteelle uskoon tulon jälkeen? - se on ihmisen teko = halu tehdä oma osuus pelastumisessa.

      • vaan ekaa

        kertaa omasta tahdosta, ei vanhempien, kun on tultu Jumalan armosta ja vaikutuksesta Jeesukseen uskovaksi.Näin.


      • tämä,
        vaan ekaa kirjoitti:

        kertaa omasta tahdosta, ei vanhempien, kun on tultu Jumalan armosta ja vaikutuksesta Jeesukseen uskovaksi.Näin.

        ef.4:5 "yksi kaste" hen baptisma on oikein. toinen kaste tuo toisen vieraan hengen

        uudestikasteissa saadaan toinen vieras henki, joka ei originaali Pyhä Henki, te saatte toisen hengen uudestikasteessa

        2. Kor. 11:4

        Sillä jos joku tulee ja saarnaa jotakin toista Jeesusta kuin sitä, jota me olemme saarnanneet, tai jos te saatte toisen hengen, kuin minkä olette saaneet, tai toisen evankeliumin, kuin minkä olette vastaanottaneet, niin sen te hyvin kärsitte.


      • vettä pääsi-
        tämä, kirjoitti:

        ef.4:5 "yksi kaste" hen baptisma on oikein. toinen kaste tuo toisen vieraan hengen

        uudestikasteissa saadaan toinen vieras henki, joka ei originaali Pyhä Henki, te saatte toisen hengen uudestikasteessa

        2. Kor. 11:4

        Sillä jos joku tulee ja saarnaa jotakin toista Jeesusta kuin sitä, jota me olemme saarnanneet, tai jos te saatte toisen hengen, kuin minkä olette saaneet, tai toisen evankeliumin, kuin minkä olette vastaanottaneet, niin sen te hyvin kärsitte.

        sisään vai mikä siellä lotisee kuukaudesta toiseen, kun ei mene jakeluun Raamatunoppi:ensin USKO jonka Jeesus vaikuttaa kun on saarnattu sanaa ja sen jälkeen uskoon tulleena Raamatun opettamalle upotuskasteelle.Jeesuskin nousi vedestä, upoksista ylös Jordanilla kun Johannes Kastaja oli hänet kastanut-!


      • Jumalan teko
        vettä pääsi- kirjoitti:

        sisään vai mikä siellä lotisee kuukaudesta toiseen, kun ei mene jakeluun Raamatunoppi:ensin USKO jonka Jeesus vaikuttaa kun on saarnattu sanaa ja sen jälkeen uskoon tulleena Raamatun opettamalle upotuskasteelle.Jeesuskin nousi vedestä, upoksista ylös Jordanilla kun Johannes Kastaja oli hänet kastanut-!

        "Jolla ei ole Kristuksen henkeä, se ei ole hänen omansa." Lihasta syntyy liha (lapsi) on synnyttävä vedestä ja Hengestä kasteessa (Joh.3:5)

        Milloin ne lahkolaisten kastamattomat lapset olisi Pyhän Hengen saaneet, kun kaste on laiminlyöty?
        Nehän on sellaiset niitä tyhmiä neitykäisiä, joilta puuttuu öljy lampuista yljän tullessa äkkiarvaamatta hakemaan seurakuntaansa. Silloin ateistien, satanistien ja lahkonistien lapsia ei enää ehditä kastaa Kristukselle, jotta saisivat Pyhän Hengen lahjan. (Apt.2:38-39)

        "Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?" (Room.6:3)


      • valelukaste
        vettä pääsi- kirjoitti:

        sisään vai mikä siellä lotisee kuukaudesta toiseen, kun ei mene jakeluun Raamatunoppi:ensin USKO jonka Jeesus vaikuttaa kun on saarnattu sanaa ja sen jälkeen uskoon tulleena Raamatun opettamalle upotuskasteelle.Jeesuskin nousi vedestä, upoksista ylös Jordanilla kun Johannes Kastaja oli hänet kastanut-!

        Vanhimmat katakombeissa säilyneet mosaiikkuvat esittävät Jeesuksen valelukastetta Jordanilla.

        Kasteen esikuva on peseminen. Yleensä peseminen aloitetaan yläpäästä?


      • ei kastettu
        vettä pääsi- kirjoitti:

        sisään vai mikä siellä lotisee kuukaudesta toiseen, kun ei mene jakeluun Raamatunoppi:ensin USKO jonka Jeesus vaikuttaa kun on saarnattu sanaa ja sen jälkeen uskoon tulleena Raamatun opettamalle upotuskasteelle.Jeesuskin nousi vedestä, upoksista ylös Jordanilla kun Johannes Kastaja oli hänet kastanut-!

        kristillisellä kasteella.


      • Ms.lain mukaan
        ei kastettu kirjoitti:

        kristillisellä kasteella.

        Jeesus vihittiin Jordanilla Ms.lain mukaan 30 v.iässä ylimmäisen papin julkiseen tehtävään.

        Hepr. 5:5
           
        Niinpä Kristuskaan ei itse korottanut itseänsä ylimmäisen papin kunniaan, vaan hän, joka sanoi hänelle: "Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin";


      • parannuksen kaste
        Ms.lain mukaan kirjoitti:

        Jeesus vihittiin Jordanilla Ms.lain mukaan 30 v.iässä ylimmäisen papin julkiseen tehtävään.

        Hepr. 5:5
           
        Niinpä Kristuskaan ei itse korottanut itseänsä ylimmäisen papin kunniaan, vaan hän, joka sanoi hänelle: "Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin";

        Jeesus samaisti itsensä syntiseen ihmiskuntaan (Room.8:3) ja otti Johanneksen saarnaaman parannuksen kasteen meidän puolestamme.


    • alkupisteeseen

      Raamatun mukaan uudestisyntymätön kastamaton ihminen ei ole vielä ikuisuusolento. Kastamattoman kuollessa henki palaa Jumalan luokse, joka sen on antanutkin ja ruumiis tomu menee takaisin maahan.
      1. Moos. 3:22    
      Ja Herra Jumala sanoi: "Katso, ihminen on tullut sellaiseksi kuin joku meistä, niin että hän tietää hyvän ja pahan. Kun ei hän nyt vain ojentaisi kättänsä ja ottaisi myös elämän puusta ja söisi ja eläisi iankaikkisesti!"

      Ihminen ei ehtinyt syödä elämän puusta, vaan jäi perisynnin vuoksi hengellisesti kuolleeseen tilaan.

      1. Moos. 2:17
         
      mutta hyvän-ja pahantiedon puusta älä syö, sillä sinä päivänä, jona sinä siitä syöt, pitää sinun kuolemalla kuoleman"

      (51:7) Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun. [1. Moos. 8:21; Job 14:4, 25:4]

      kuollessa käy näin
      Saarn. 12:7
      Ja tomu palajaa maahan, niinkuin on ollutkin, ja henki palajaa Jumalan tykö, joka sen on antanutkin.

      kastamatonta ei tietenkään voi kohdata mikään iankaikkisesti kestävä rangaistus, koska hän ei ole ikuisuuolento


      Vasta kasteessa liitytään iankaikkisesti elävään Kristusruumiiseen seurakuntaan ja juodaan Kristuksen henkeä. Lapset saivat saman kasteen jo ylittäessään punaista merta ja joivat Kristuksen henkeä, aivan samoin kristillisessä kasteessa tänä päivänä "niin te saatte Pyhän Hengen lahjan" te ja teidän lapset. (apt.2:38-39=
      1.Kor.12
      12 Sillä niinkuin ruumis on yksi ja siinä on monta jäsentä, mutta kaikki ruumiin jäsenet, vaikka niitä on monta, ovat yksi ruumis, niin on Kristuskin;
      13 sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

      • sieltä vanhantestamentin

        lakiliitosta, tänne uudentestamenti armoliittoon!


      • ei katoa
        sieltä vanhantestamentin kirjoitti:

        lakiliitosta, tänne uudentestamenti armoliittoon!

        Jumalan sana pysyy. Lahkolaisten kastamatomilta pakanalapsilta puuttuu Pyhän Hengen lahja.

        Room. 8:9
           
        Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.


      • kun olin
        ei katoa kirjoitti:

        Jumalan sana pysyy. Lahkolaisten kastamatomilta pakanalapsilta puuttuu Pyhän Hengen lahja.

        Room. 8:9
           
        Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.

        saanut ottaa pelastavan USKON vastaan Jumalalta, menin uskovaisena kasteelle ja sen jälkeen jumala armollisesti täytti inut Pyhällä Hengellä.Nyt on ihanaa ylistää, palvoa, kiittää Pyhässä Hengessä joka tunnustaa vain jeesuksen kristuksen herrauden tässä maailmankaikkeudessa! Joten väitteesi on väärä, olet ilm. vääräprofeetta, vääräopettaja, rienaaja, räksyttäjä, joka olet kerran tekevä tiliä Jumalan edessä, panettelusta uskovaisia, Jeesuksen verellä lunastamia armahdettuja syntisiä vastaa!


      • kerro
        kun olin kirjoitti:

        saanut ottaa pelastavan USKON vastaan Jumalalta, menin uskovaisena kasteelle ja sen jälkeen jumala armollisesti täytti inut Pyhällä Hengellä.Nyt on ihanaa ylistää, palvoa, kiittää Pyhässä Hengessä joka tunnustaa vain jeesuksen kristuksen herrauden tässä maailmankaikkeudessa! Joten väitteesi on väärä, olet ilm. vääräprofeetta, vääräopettaja, rienaaja, räksyttäjä, joka olet kerran tekevä tiliä Jumalan edessä, panettelusta uskovaisia, Jeesuksen verellä lunastamia armahdettuja syntisiä vastaa!

        Milloin kastamaton lapsi olisi saanut Pyhän Hengen lahjan?

        Kasteessahan se luvataan antaa teille ja teidän lapsille. Kastamaton lapsi ei ole Kristusruumiin jäsen Raamatun mukaan.
        1.Kor.12.
        12 Sillä niinkuin ruumis on yksi ja siinä on monta jäsentä, mutta kaikki ruumiin jäsenet, vaikka niitä on monta, ovat yksi ruumis, niin on Kristuskin;
        13 sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

        Verensuoja tulee kasteessa nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen.
        1.Joh.5
        6 Hän on se, joka on tullut veden ja veren kautta, Jeesus Kristus, ei ainoastaan vedessä, vaan vedessä ja veressä; ja Henki on se, joka todistaa, sillä Henki on totuus.
        7 Sillä kolme on, jotka todistavat:
        8 Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme pitävät yhtä.
        9 Jos me otamme vastaan ihmisten todistuksen, niin onhan Jumalan todistus suurempi. Ja tämä on Jumalan todistus, sillä hän on todistanut Pojastansa.


      • kerro kirjoitti:

        Milloin kastamaton lapsi olisi saanut Pyhän Hengen lahjan?

        Kasteessahan se luvataan antaa teille ja teidän lapsille. Kastamaton lapsi ei ole Kristusruumiin jäsen Raamatun mukaan.
        1.Kor.12.
        12 Sillä niinkuin ruumis on yksi ja siinä on monta jäsentä, mutta kaikki ruumiin jäsenet, vaikka niitä on monta, ovat yksi ruumis, niin on Kristuskin;
        13 sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

        Verensuoja tulee kasteessa nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen.
        1.Joh.5
        6 Hän on se, joka on tullut veden ja veren kautta, Jeesus Kristus, ei ainoastaan vedessä, vaan vedessä ja veressä; ja Henki on se, joka todistaa, sillä Henki on totuus.
        7 Sillä kolme on, jotka todistavat:
        8 Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme pitävät yhtä.
        9 Jos me otamme vastaan ihmisten todistuksen, niin onhan Jumalan todistus suurempi. Ja tämä on Jumalan todistus, sillä hän on todistanut Pojastansa.

        Kastamattomana kuolleet

        ”Mitä meidän on sanottava kastamattomana kuolleista lapsistamme, jotka jo äidin kohdussa tai synnyttyään, eivät ehdi saamaan kastetta?”

        Tähän on helppo antaa vastaus sekä ennen kahdeksan päivän ikää kuolleista juutalaisten lapsista, että meidän ennen kastetta kuolleista lapsistamme. He eivät näet tee syntiä ympärileikkauksen tai kasteen liittoa vastaan. Sillä lain mukaan heidät tuli ympärileikata vasta kahdeksantena päivänä, kuinka Jumala voisi silloin tuomita ne, jotka kuolivat ennen sitä. Sen tähden meidän tulee uskoa heidän pikku sielunsa heidän taivaallisen Isänsä käteen ja tahtoon, joka on armollinen, kuten tiedämme. Tähän kuuluu myös se mitä Paavali sanoo hienolla, lempeällä tavalla niistä, ”jotka eivät ole tehneet syntiä samalla tavalla kuin Aadam” (Room.5:14), ja Jaakobista ja Eesausta hän sanoo: ”ennen kuin he olivat tehneet hyvää tai pahaa” (Room.9:11).

        Tosin pikkulapset tuovat mukanaan maailman synnynnäistä perua olevan synnin, jota me sanomme perisynniksi. Mutta on kuitenkin suuri asia, etteivät he vielä ole tehneet syntiä (ympärileikkausta tai kastetta koskevaa) lakia vastaan. Sillä koska Jumala luonnoltaan on laupias ja armollinen, hän ei tuomitse heitä kadotukseen sen vuoksi, että he ovat jääneet joko vanhassaliitossa vaille ympärileikkausta tai Uudessa liitossa vaille kastetta.

        Lähde: Luther St. Luisin laitos I, 1040 – Kun Lutherilta kysyttiin, pitäisikö lapsi kastaa, ennen kuin se on ehtinyt kokonaan syntyä, hän vastasi kieltävästi.


      • kohdat
        weha kirjoitti:

        Kastamattomana kuolleet

        ”Mitä meidän on sanottava kastamattomana kuolleista lapsistamme, jotka jo äidin kohdussa tai synnyttyään, eivät ehdi saamaan kastetta?”

        Tähän on helppo antaa vastaus sekä ennen kahdeksan päivän ikää kuolleista juutalaisten lapsista, että meidän ennen kastetta kuolleista lapsistamme. He eivät näet tee syntiä ympärileikkauksen tai kasteen liittoa vastaan. Sillä lain mukaan heidät tuli ympärileikata vasta kahdeksantena päivänä, kuinka Jumala voisi silloin tuomita ne, jotka kuolivat ennen sitä. Sen tähden meidän tulee uskoa heidän pikku sielunsa heidän taivaallisen Isänsä käteen ja tahtoon, joka on armollinen, kuten tiedämme. Tähän kuuluu myös se mitä Paavali sanoo hienolla, lempeällä tavalla niistä, ”jotka eivät ole tehneet syntiä samalla tavalla kuin Aadam” (Room.5:14), ja Jaakobista ja Eesausta hän sanoo: ”ennen kuin he olivat tehneet hyvää tai pahaa” (Room.9:11).

        Tosin pikkulapset tuovat mukanaan maailman synnynnäistä perua olevan synnin, jota me sanomme perisynniksi. Mutta on kuitenkin suuri asia, etteivät he vielä ole tehneet syntiä (ympärileikkausta tai kastetta koskevaa) lakia vastaan. Sillä koska Jumala luonnoltaan on laupias ja armollinen, hän ei tuomitse heitä kadotukseen sen vuoksi, että he ovat jääneet joko vanhassaliitossa vaille ympärileikkausta tai Uudessa liitossa vaille kastetta.

        Lähde: Luther St. Luisin laitos I, 1040 – Kun Lutherilta kysyttiin, pitäisikö lapsi kastaa, ennen kuin se on ehtinyt kokonaan syntyä, hän vastasi kieltävästi.

        4. Moos. 12:12
           
        Älä anna hänen jäädä kuolleen sikiön kaltaiseksi, jonka ruumis on puoleksi mädännyt, kun se äitinsä kohdusta tulee."

        4. Moos. 32:14
           
        Mutta katso, te olette nyt astuneet isienne sijaan, te syntisten sikiöt, lisätäksenne vielä Herran vihan kiivautta Israelia kohtaan.

        Job 3:16
           
        tahi olisin olematon niinkuin maahan kätketty keskoinen, niinkuin sikiöt, jotka eivät ole päivänvaloa nähneet.

        Job 30:8
           
        nuo houkkioiden ja kunniattomain sikiöt, jotka on hosuttu maasta pois.

        Job 30:12
           
        Oikealta puoleltani nousee tuo sikiöparvi; he lyövät jalat altani ja luovat turmateitänsä minua vastaan.

        Job 39:3
           
        (39:6) Ne painautuvat maahan, saavat ilmoille sikiönsä ja vapautuvat synnytystuskistaan.

        Jes. 57:3
           
        Mutta te tulkaa tänne, te velhottaren lapset, te avionrikkojamiehen ja porttovaimon sikiöt.

        Jes. 57:4
           
        Kenellä te iloanne pidätte? Kenelle avaatte suunne ammolleen ja kieltä pitkälle pistätte? Ettekö te ole rikoksen lapsia, valheen sikiöitä?

        Matt. 3:7
           
        Mutta nähdessään paljon fariseuksia ja saddukeuksia tulevan kasteelle hän sanoi heille: "Te kyykäärmeitten sikiöt, kuka on neuvonut teitä pakenemaan tulevaista vihaa?

        Matt. 12:34
           
        Te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te saattaisitte hyvää puhua, kun itse olette pahoja? Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.

        Matt. 23:33
           
        Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te pääsisitte helvetin tuomiota pakoon?

        Luuk. 3:7
           
        Niin hän sanoi kansalle, joka vaelsi hänen kastettavakseen: "Te kyykäärmeitten sikiöt, kuka on teitä neuvonut pakenemaan tulevaista vihaa?

        Ap. t. 13:10
           
        ja sanoi: "Voi sinua, joka olet kaikkea vilppiä ja kavaluutta täynnä, sinä perkeleen sikiö, kaiken vanhurskauden vihollinen, etkö lakkaa vääristelemästä Herran suoria teitä?


      • Osa:
        kohdat kirjoitti:

        4. Moos. 12:12
           
        Älä anna hänen jäädä kuolleen sikiön kaltaiseksi, jonka ruumis on puoleksi mädännyt, kun se äitinsä kohdusta tulee."

        4. Moos. 32:14
           
        Mutta katso, te olette nyt astuneet isienne sijaan, te syntisten sikiöt, lisätäksenne vielä Herran vihan kiivautta Israelia kohtaan.

        Job 3:16
           
        tahi olisin olematon niinkuin maahan kätketty keskoinen, niinkuin sikiöt, jotka eivät ole päivänvaloa nähneet.

        Job 30:8
           
        nuo houkkioiden ja kunniattomain sikiöt, jotka on hosuttu maasta pois.

        Job 30:12
           
        Oikealta puoleltani nousee tuo sikiöparvi; he lyövät jalat altani ja luovat turmateitänsä minua vastaan.

        Job 39:3
           
        (39:6) Ne painautuvat maahan, saavat ilmoille sikiönsä ja vapautuvat synnytystuskistaan.

        Jes. 57:3
           
        Mutta te tulkaa tänne, te velhottaren lapset, te avionrikkojamiehen ja porttovaimon sikiöt.

        Jes. 57:4
           
        Kenellä te iloanne pidätte? Kenelle avaatte suunne ammolleen ja kieltä pitkälle pistätte? Ettekö te ole rikoksen lapsia, valheen sikiöitä?

        Matt. 3:7
           
        Mutta nähdessään paljon fariseuksia ja saddukeuksia tulevan kasteelle hän sanoi heille: "Te kyykäärmeitten sikiöt, kuka on neuvonut teitä pakenemaan tulevaista vihaa?

        Matt. 12:34
           
        Te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te saattaisitte hyvää puhua, kun itse olette pahoja? Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.

        Matt. 23:33
           
        Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te pääsisitte helvetin tuomiota pakoon?

        Luuk. 3:7
           
        Niin hän sanoi kansalle, joka vaelsi hänen kastettavakseen: "Te kyykäärmeitten sikiöt, kuka on teitä neuvonut pakenemaan tulevaista vihaa?

        Ap. t. 13:10
           
        ja sanoi: "Voi sinua, joka olet kaikkea vilppiä ja kavaluutta täynnä, sinä perkeleen sikiö, kaiken vanhurskauden vihollinen, etkö lakkaa vääristelemästä Herran suoria teitä?

        Kaikki kansat syntyvät Herralle Siionissa (Ps 87). Valkopukuisten joukossa (IlmK) on joka kielestä ja kansasta ihmisiä, sillä Jumala korjaa omansa jo lapsuudenuskossa monista kansoista joille ei edes saarnata valtakunnan evankeliumia, heidän epäuskonsa tähden.

        Raamattu puhuu hyvin kauniisti lapsen autuaallisesta tilasta: ” Sinä olet vetänyt minut ulos äitini kohdusta. Sinä olit minun turvani, ollessani vielä äitini rinnalla. Sinun päälles (huomaasi) minä olen heitetty äitini kohdusta. Sinä olet minun Jumalani hamasta äitini kohdusta” (ps.22:10-11).

        ”Minä tunsin sinun jo ennen kuin minä sinun valmistin äitis kohdussa, ja pyhitin sinun, ennen kuin sinä äidistäs synnytkään” (Jer.1:5).
        -Jos joku on Jumalan oma ja pyhittämä, on hänelläkin Henki ja usko.

        Noilla 2 Sam 12:23 jakeen sanoilla "Minä menen hänen tykönsä, mutta ei hän palaja minun tyköni" Noilla Davidin ympärileikkaamaton lapsi pääsi taivaaseen. Samalla David itse tunsi olevansa armahdettu noinkin suuresta rikoksesta kuin huoruudesta ja Urian murhaamisesta. Kertoo sovituksesta Vanhan Testamentin ajalla, sekä samalla sen, että kastamaton lapsi on autuas.

        Kertomus Mooseksesta ja hänen vaimostaan Sipporasta, sekä heidän pojastaan (2.Moos.4:24-26) antaa puhuttelevan kuvan sakramentin hylkäämisestä. Jumala oli kutsunut Mooseksen Midianin maasta johdattamaan kansaansa Israelia Egyptin orjuudesta. Matkalla yöpaikassa tapahtui, että Herra hyökkäsi Mooseksen kimppuun ja tahtoi tappaa hänet. Silloin Sippora suoritti pojalleen ympärileikkauksen ja kosketti esinahalla Moosesta alhaalta sanoen: "Veriylkä ympärileikkauksen tähden". Tuomio ei kohdistunut lapseen, vaan sakramentin laiminlyöneeseen isään.

        5.Mooseksen kirja:
        1:39 Ja teidän lapsenne, joiden sanoitte joutuvan
        vihollisen saaliiksi, ja teidän poikanne, jotka
        eivät vielä tiedä, mikä on hyvä, mikä paha, ne
        pääsevät sinne; heille minä annan maan, ja he
        ottavat sen omaksensa.


      • mieti vielä
        Osa: kirjoitti:

        Kaikki kansat syntyvät Herralle Siionissa (Ps 87). Valkopukuisten joukossa (IlmK) on joka kielestä ja kansasta ihmisiä, sillä Jumala korjaa omansa jo lapsuudenuskossa monista kansoista joille ei edes saarnata valtakunnan evankeliumia, heidän epäuskonsa tähden.

        Raamattu puhuu hyvin kauniisti lapsen autuaallisesta tilasta: ” Sinä olet vetänyt minut ulos äitini kohdusta. Sinä olit minun turvani, ollessani vielä äitini rinnalla. Sinun päälles (huomaasi) minä olen heitetty äitini kohdusta. Sinä olet minun Jumalani hamasta äitini kohdusta” (ps.22:10-11).

        ”Minä tunsin sinun jo ennen kuin minä sinun valmistin äitis kohdussa, ja pyhitin sinun, ennen kuin sinä äidistäs synnytkään” (Jer.1:5).
        -Jos joku on Jumalan oma ja pyhittämä, on hänelläkin Henki ja usko.

        Noilla 2 Sam 12:23 jakeen sanoilla "Minä menen hänen tykönsä, mutta ei hän palaja minun tyköni" Noilla Davidin ympärileikkaamaton lapsi pääsi taivaaseen. Samalla David itse tunsi olevansa armahdettu noinkin suuresta rikoksesta kuin huoruudesta ja Urian murhaamisesta. Kertoo sovituksesta Vanhan Testamentin ajalla, sekä samalla sen, että kastamaton lapsi on autuas.

        Kertomus Mooseksesta ja hänen vaimostaan Sipporasta, sekä heidän pojastaan (2.Moos.4:24-26) antaa puhuttelevan kuvan sakramentin hylkäämisestä. Jumala oli kutsunut Mooseksen Midianin maasta johdattamaan kansaansa Israelia Egyptin orjuudesta. Matkalla yöpaikassa tapahtui, että Herra hyökkäsi Mooseksen kimppuun ja tahtoi tappaa hänet. Silloin Sippora suoritti pojalleen ympärileikkauksen ja kosketti esinahalla Moosesta alhaalta sanoen: "Veriylkä ympärileikkauksen tähden". Tuomio ei kohdistunut lapseen, vaan sakramentin laiminlyöneeseen isään.

        5.Mooseksen kirja:
        1:39 Ja teidän lapsenne, joiden sanoitte joutuvan
        vihollisen saaliiksi, ja teidän poikanne, jotka
        eivät vielä tiedä, mikä on hyvä, mikä paha, ne
        pääsevät sinne; heille minä annan maan, ja he
        ottavat sen omaksensa.

        Mieti aina VT lukiessasi kenelle noin sanottiin?

        Mikä koski Jeremiaa, koskeeko kaikkia. Mikä koski Daavidia, koski häntä.

        Johannes kastaja oli täytetty Pyhällä Hengellä jo äitinsä kohdussa. Tuskin kaikki ihmiset?

        Davidin 7 pv ikäinen poika ei mennyt taivaaseen kuten väität; ei ainakaan Jeesuksen sanojen mukaan.
        Joh. 3:13
        "Ei kukaan ole noussut ylös taivaaseen, paitsi hän, joka taivaasta tuli alas, Ihmisen Poika, joka on taivaassa."


      • mieti vielä kirjoitti:

        Mieti aina VT lukiessasi kenelle noin sanottiin?

        Mikä koski Jeremiaa, koskeeko kaikkia. Mikä koski Daavidia, koski häntä.

        Johannes kastaja oli täytetty Pyhällä Hengellä jo äitinsä kohdussa. Tuskin kaikki ihmiset?

        Davidin 7 pv ikäinen poika ei mennyt taivaaseen kuten väität; ei ainakaan Jeesuksen sanojen mukaan.
        Joh. 3:13
        "Ei kukaan ole noussut ylös taivaaseen, paitsi hän, joka taivaasta tuli alas, Ihmisen Poika, joka on taivaassa."

        on osoitettu kohtia kuinka yhden kautta (peri) synti tuli ja yhden Ihmisen (Jeesuksen kautta) (peri) synti sovitettiin (Room.5:18).
        18. Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän.
        --siis, jolla on vanhurskaus ja elämä, on myös usko ja pyhä Henki.

        Näin sanoo Myös Luther:

        Martti Lutherin kirje kahdelle papille (Kirjassa Huovinen "Kaste ja "usko": Mutta meillä on Raamattu , joka sanoo, että lapset kyllä saattavat ja voivat uskoa, vaikka he eivät puhukkaan, eikä heillä olekkaan järkeä. niimpä Raamattu kertoo psalmissa 72 (ps.106:37), kuinka juutalaiset uhrasivat poikiaan ja tyttäriään epäjumalille ja vuodattivat näin viattoman veren. Jos se on ollut viaton veri (kuten teksti sanoo), niin lapset ovat varmasti olleet puhtaita ja pyhiä, ja sellaisia he eivät ole voineet olla ilman Henkeä ja uskoa. -Jos joku on Jumalan oma ja pyhittämä, on hänelläkin Henki ja usko.


        Kaikki kansat syntyvät Herralle Siionissa (Ps 87). Valkopukuisten joukossa (IlmK) on joka kielestä ja kansasta ihmisiä, sillä Jumala korjaa omansa jo lapsuudenuskossa monista kansoista joille ei edes saarnata valtakunnan evankeliumia, heidän epäuskonsa tähden.

        Esim. Jeesus sanoo, että "kaikkein" pienimmät uskovat minuun, ja heidän enkelinsä näkevät taivaallisen Isäni kasvot ja ovat suurimpia Jumalan valtakunnassa. Epäilemättä pieni on pienen pieni, siis kaikista pienin (Matt.18).


      • huomaa
        weha kirjoitti:

        on osoitettu kohtia kuinka yhden kautta (peri) synti tuli ja yhden Ihmisen (Jeesuksen kautta) (peri) synti sovitettiin (Room.5:18).
        18. Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän.
        --siis, jolla on vanhurskaus ja elämä, on myös usko ja pyhä Henki.

        Näin sanoo Myös Luther:

        Martti Lutherin kirje kahdelle papille (Kirjassa Huovinen "Kaste ja "usko": Mutta meillä on Raamattu , joka sanoo, että lapset kyllä saattavat ja voivat uskoa, vaikka he eivät puhukkaan, eikä heillä olekkaan järkeä. niimpä Raamattu kertoo psalmissa 72 (ps.106:37), kuinka juutalaiset uhrasivat poikiaan ja tyttäriään epäjumalille ja vuodattivat näin viattoman veren. Jos se on ollut viaton veri (kuten teksti sanoo), niin lapset ovat varmasti olleet puhtaita ja pyhiä, ja sellaisia he eivät ole voineet olla ilman Henkeä ja uskoa. -Jos joku on Jumalan oma ja pyhittämä, on hänelläkin Henki ja usko.


        Kaikki kansat syntyvät Herralle Siionissa (Ps 87). Valkopukuisten joukossa (IlmK) on joka kielestä ja kansasta ihmisiä, sillä Jumala korjaa omansa jo lapsuudenuskossa monista kansoista joille ei edes saarnata valtakunnan evankeliumia, heidän epäuskonsa tähden.

        Esim. Jeesus sanoo, että "kaikkein" pienimmät uskovat minuun, ja heidän enkelinsä näkevät taivaallisen Isäni kasvot ja ovat suurimpia Jumalan valtakunnassa. Epäilemättä pieni on pienen pieni, siis kaikista pienin (Matt.18).

        Jeesus sanoo niiden pienten uskovan, jotka vietiin hänen tykönsä, ja joita hän "koski". Kaikki, joita Jeesus "koski",niin Raamatun mukaan "voima" siirtyi siihen, jota Jeesus "koski". Ei suinkaan kaikkiin maailman pakanalapsiin tullut Pyhää Henkeä Jeesuksen kuollessa.

        Jeesuksen parantava, pelastava, ja siunaava kosketus tarvittiin lapsille. Siksi vanhemmat väkisin veivät lapsiaan Jeesuksen luokse saamaan Jeesuksen kosketusta, koska he tiesivät lapsensa aseman Jumalan edessä.
        5 (51:7) Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun. [1. Moos. 8:21; Job 14:4, 25:4]

        Jeesuksella oli jo maan päällä eläissään valta antaa synnit anteeksi. Kaikenlaiset synnin, perisynti, tekosynti, julkisynti, salaiset synnit jne. Sen vuoksi vanhemmat veivät lapsiaan Jeesuksen kosketusta saamaan.

        Luuk. 5:24

        Mutta tietääksenne, että Ihmisen Pojalla on valta maan päällä antaa syntejä anteeksi,"

        Noin vanhan liiton aikana.

        Uuden liiton aikana Jeesuksen kosketus lapselle tapahtuulapsen kasteessa nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen.

        "Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?" (Room.6:3)


      • huomaa kirjoitti:

        Jeesus sanoo niiden pienten uskovan, jotka vietiin hänen tykönsä, ja joita hän "koski". Kaikki, joita Jeesus "koski",niin Raamatun mukaan "voima" siirtyi siihen, jota Jeesus "koski". Ei suinkaan kaikkiin maailman pakanalapsiin tullut Pyhää Henkeä Jeesuksen kuollessa.

        Jeesuksen parantava, pelastava, ja siunaava kosketus tarvittiin lapsille. Siksi vanhemmat väkisin veivät lapsiaan Jeesuksen luokse saamaan Jeesuksen kosketusta, koska he tiesivät lapsensa aseman Jumalan edessä.
        5 (51:7) Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun. [1. Moos. 8:21; Job 14:4, 25:4]

        Jeesuksella oli jo maan päällä eläissään valta antaa synnit anteeksi. Kaikenlaiset synnin, perisynti, tekosynti, julkisynti, salaiset synnit jne. Sen vuoksi vanhemmat veivät lapsiaan Jeesuksen kosketusta saamaan.

        Luuk. 5:24

        Mutta tietääksenne, että Ihmisen Pojalla on valta maan päällä antaa syntejä anteeksi,"

        Noin vanhan liiton aikana.

        Uuden liiton aikana Jeesuksen kosketus lapselle tapahtuulapsen kasteessa nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen.

        "Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?" (Room.6:3)

        jo ristintyöllään koskettanut pientä lasta, sanansa lupauksen kautta (Room.5:18). Pienokaiset syntyvät jo siten Jeesuksessa Kristuksessa.

        pyrimme selittään raamatun niin että kohdat toisiaan vahvistavat. Tässä eräs esitetyistä kohdista (Matt 18):

        1. Sillä hetkellä tulivat opetuslapset Jesuksen tykö, sanoen: kuka siis on suurin taivaan valtakunnassa?
        2. Ja Jesus kutsui tykönsä lapsen, ja asetti sen heidän keskellensä,
        3. Ja sanoi: totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule niinkuin lapset, niin ette suinkaan tule sisälle taivaan valtakuntaan.
        4. Sentähden joka itsensä alentaa niinkuin tämä lapsi, se on suurin taivaan valtakunnassa.
        5. Ja joka holhoo senkaltaisen lapsen minun nimeeni, hän holhoo minun.
        6. Mutta joka pahentaa yhden näistä pienimmistä, jotka uskovat minun päälleni, parempi hänen olis, että myllyn kivi ripustettaisiin hänen kaulaansa, ja hän upotettaisiin meren syvyyteen.

        Jeesus asettaa siis yhden lapsen opetuslasten eteen. Sitten jakeessa 6 puhuu monikossa lapsista jotka uskovat Hänen päälle.

        Tuleeko jae 6 ymmärtää niin että jotkut (= kastetut ? ) pienemmistä uskovat ja on erityisen paha asia jos juuri tällaisen lapsen pahentaa ?

        Ei!

        Tietenkin on yhtä paha jos pahentaa kaksi tai kolme lasta, eli "yhden näistä", tarkoittaa "kenen tahansa näistä".

        Ja koska jae 3 puhuu kaikista lapsista, niin emme voi sanoa että jae 6 yllättäen supistaa tuon jakeessa 3 mainitun joukon kriteerillä "jotka uskovat minun päälleni", vaan jae 6 sanoo että aina kun joku pieni lapsi vietellään tapahtuu äärettömän suuri vahinko, juuri siksi että se vietellään pois lapsen uskosta.

        Jeesus siis ottaa (meidän tulkinnan mukaan) kantaa lapsen uskoon. He uskovat ja heidät tulee kastaa ja opettaa pitämään kaikki mitä Jeesus on sanonut. Tämä on yhtäpitävä apostolien (ja Jeesuksen) saarnan kanssa: usko ja sitten kaste. Tosin, perin runsaasti on esitetty kohtia jotka myös antavat ymmärtää että Jeesus ei tällaista asiaa jättänyt auki.

        -----

        On totta että ei ole mitään muuta tapaa päästä sovintoveren osallisuuteen kun uskomalla Kristuksen evankeliumin syntein anteeksisaamiseksi. On myös totta että ei voi pysyä uskossa mitenkään muuten kuin yhä uudelleen turvata syntein päästöön.(Käärmeen pää on rikkipoljettu mutta Aadamin myrkky pysyy meissä ja on viemässä syntiin ja epäuskoon)

        Kaikille luoduille tulee saarnata evankeliumia. Ei vaan kerran, mutta se on matkasauvana halki koko ajallisen elämän. Uudestisyntyminen tarkoittaa että ihminen saa epäuskon (ja kaikki sen hedelmät) anteeksi. Perisynnin suhteen siinä ei kuitenkaan tapahdu yhtään mitään muutosta, vaan se asuu edelleen lihassa (mika lihasta syntynyt on...) ja ihminen luonnostaan pysyy yhtä turmeltuneena ja kyvyttömänä todelliseen Jumalan pelkoon jne,

        MUTTA, kun oot saanut epäuskon ja tekosyntisi anteeksi oot saanut armon palata pienen lapsen puhtaan omantunnon omistajaksi. Ne synnit joita lihassasi tehnyt olet (joista sinä myös tuomitaan) pyyhitään pois ja niitä ei enää ole olemassa.

        Kansanomaisesti voisi sanoa että emme tarvitse murehtia Aadamin lankeamuksesta, mutta valvoa siinä että omat syntimme vaihdamme Jumalan armoon. Tähän on yksi armoväline tarjolla: elävä, korvin kuultava ja sydämellä uskottava evankeliumi.

        Ei tässä ole raamatun opetuksen ja sanoman suhteen mitään ristiriitaa, mutta ongelma on väistymätön jos ruvetaan rakentamaan epäraamatullisten "armovälineitten" varaan.


      • jotka saivat
        weha kirjoitti:

        jo ristintyöllään koskettanut pientä lasta, sanansa lupauksen kautta (Room.5:18). Pienokaiset syntyvät jo siten Jeesuksessa Kristuksessa.

        pyrimme selittään raamatun niin että kohdat toisiaan vahvistavat. Tässä eräs esitetyistä kohdista (Matt 18):

        1. Sillä hetkellä tulivat opetuslapset Jesuksen tykö, sanoen: kuka siis on suurin taivaan valtakunnassa?
        2. Ja Jesus kutsui tykönsä lapsen, ja asetti sen heidän keskellensä,
        3. Ja sanoi: totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule niinkuin lapset, niin ette suinkaan tule sisälle taivaan valtakuntaan.
        4. Sentähden joka itsensä alentaa niinkuin tämä lapsi, se on suurin taivaan valtakunnassa.
        5. Ja joka holhoo senkaltaisen lapsen minun nimeeni, hän holhoo minun.
        6. Mutta joka pahentaa yhden näistä pienimmistä, jotka uskovat minun päälleni, parempi hänen olis, että myllyn kivi ripustettaisiin hänen kaulaansa, ja hän upotettaisiin meren syvyyteen.

        Jeesus asettaa siis yhden lapsen opetuslasten eteen. Sitten jakeessa 6 puhuu monikossa lapsista jotka uskovat Hänen päälle.

        Tuleeko jae 6 ymmärtää niin että jotkut (= kastetut ? ) pienemmistä uskovat ja on erityisen paha asia jos juuri tällaisen lapsen pahentaa ?

        Ei!

        Tietenkin on yhtä paha jos pahentaa kaksi tai kolme lasta, eli "yhden näistä", tarkoittaa "kenen tahansa näistä".

        Ja koska jae 3 puhuu kaikista lapsista, niin emme voi sanoa että jae 6 yllättäen supistaa tuon jakeessa 3 mainitun joukon kriteerillä "jotka uskovat minun päälleni", vaan jae 6 sanoo että aina kun joku pieni lapsi vietellään tapahtuu äärettömän suuri vahinko, juuri siksi että se vietellään pois lapsen uskosta.

        Jeesus siis ottaa (meidän tulkinnan mukaan) kantaa lapsen uskoon. He uskovat ja heidät tulee kastaa ja opettaa pitämään kaikki mitä Jeesus on sanonut. Tämä on yhtäpitävä apostolien (ja Jeesuksen) saarnan kanssa: usko ja sitten kaste. Tosin, perin runsaasti on esitetty kohtia jotka myös antavat ymmärtää että Jeesus ei tällaista asiaa jättänyt auki.

        -----

        On totta että ei ole mitään muuta tapaa päästä sovintoveren osallisuuteen kun uskomalla Kristuksen evankeliumin syntein anteeksisaamiseksi. On myös totta että ei voi pysyä uskossa mitenkään muuten kuin yhä uudelleen turvata syntein päästöön.(Käärmeen pää on rikkipoljettu mutta Aadamin myrkky pysyy meissä ja on viemässä syntiin ja epäuskoon)

        Kaikille luoduille tulee saarnata evankeliumia. Ei vaan kerran, mutta se on matkasauvana halki koko ajallisen elämän. Uudestisyntyminen tarkoittaa että ihminen saa epäuskon (ja kaikki sen hedelmät) anteeksi. Perisynnin suhteen siinä ei kuitenkaan tapahdu yhtään mitään muutosta, vaan se asuu edelleen lihassa (mika lihasta syntynyt on...) ja ihminen luonnostaan pysyy yhtä turmeltuneena ja kyvyttömänä todelliseen Jumalan pelkoon jne,

        MUTTA, kun oot saanut epäuskon ja tekosyntisi anteeksi oot saanut armon palata pienen lapsen puhtaan omantunnon omistajaksi. Ne synnit joita lihassasi tehnyt olet (joista sinä myös tuomitaan) pyyhitään pois ja niitä ei enää ole olemassa.

        Kansanomaisesti voisi sanoa että emme tarvitse murehtia Aadamin lankeamuksesta, mutta valvoa siinä että omat syntimme vaihdamme Jumalan armoon. Tähän on yksi armoväline tarjolla: elävä, korvin kuultava ja sydämellä uskottava evankeliumi.

        Ei tässä ole raamatun opetuksen ja sanoman suhteen mitään ristiriitaa, mutta ongelma on väistymätön jos ruvetaan rakentamaan epäraamatullisten "armovälineitten" varaan.

        Jeesus ei puhu yleensä lapsista, vaan niistä lapsista, jotka tuotiin hänen luoksensa, ja joille Jeesus antoi henkeään "koski"heihin.(VAnha liitto)

        Jeesuksen nimeen otetut lapset, eli kastetut lapset, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen lahjan, he uskovat Jeesukseen. Jolla Kristuksen Henkeä ei ole se ei ole hänen omansa. (Uusi liitto)

        Raamattu ei puhu mistään Jeesuken kuolinhetken uskoontulosta koko maailmassa ja että kaikki maailman lapset ja pakanlapset olisivat tulleet verestä osalliseksi Jeesuksen kuollessa. Ei suinkaan, vaan kasteessa lapsi liitetään Kristuksen kuoleman ja ylösnousemuksen osallisuuteen ja lapsi saa kasteessa luvatun Pyhän Hengen lahjan.

        Paavali sanoi huomattavasti Jeesuksen kuoleman jälkeen näin. Kaikki ovat edelleen tässä tilassa,
        Room. 3:10
        niinkuin kirjoitettu on: "Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan,

        Kasteessa lapsi ottaa vastaan Kristuksen veren osallisuuden.
        1. Piet. 3:21
        Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus, [Ef. 5:26; Hepr. 10:22]


      • jotka saivat kirjoitti:

        Jeesus ei puhu yleensä lapsista, vaan niistä lapsista, jotka tuotiin hänen luoksensa, ja joille Jeesus antoi henkeään "koski"heihin.(VAnha liitto)

        Jeesuksen nimeen otetut lapset, eli kastetut lapset, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen lahjan, he uskovat Jeesukseen. Jolla Kristuksen Henkeä ei ole se ei ole hänen omansa. (Uusi liitto)

        Raamattu ei puhu mistään Jeesuken kuolinhetken uskoontulosta koko maailmassa ja että kaikki maailman lapset ja pakanlapset olisivat tulleet verestä osalliseksi Jeesuksen kuollessa. Ei suinkaan, vaan kasteessa lapsi liitetään Kristuksen kuoleman ja ylösnousemuksen osallisuuteen ja lapsi saa kasteessa luvatun Pyhän Hengen lahjan.

        Paavali sanoi huomattavasti Jeesuksen kuoleman jälkeen näin. Kaikki ovat edelleen tässä tilassa,
        Room. 3:10
        niinkuin kirjoitettu on: "Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan,

        Kasteessa lapsi ottaa vastaan Kristuksen veren osallisuuden.
        1. Piet. 3:21
        Tuon esikuvan mukaisesti teidät pelastaa nyt kaste, ei siksi että te siinä luovuitte saastaisesta elämästä, vaan koska Jumala teki kanssanne hyvän omantunnon liiton. Sen perustuksena on Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus, [Ef. 5:26; Hepr. 10:22]

        monin Raamatun kohdin todistanut sitä, että kuinka yhden kautta yleinen synti tuli ja kuinka yhden kautta tämä yleinen synti sovitettiin. Tästä tuli elämä ja vanhurskaus (Room.5:18).

        Perisynti ei siten kadota, vaan Raamattu opettaa, että meidät tuomitaan "tekojemme mukaan"
        Ilm.20:13. Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan.

        Väärin väittääkkään muuta.

        Kun Jeesuksen luo vietiin pieniä lapsia (prefos)vauvoja. opetuslapset estivät tuojia, mutta Jeesus sanoi, älkää estäkö, heidän on Jumalan valtakunta.


      • tekojen mukaan
        weha kirjoitti:

        monin Raamatun kohdin todistanut sitä, että kuinka yhden kautta yleinen synti tuli ja kuinka yhden kautta tämä yleinen synti sovitettiin. Tästä tuli elämä ja vanhurskaus (Room.5:18).

        Perisynti ei siten kadota, vaan Raamattu opettaa, että meidät tuomitaan "tekojemme mukaan"
        Ilm.20:13. Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan.

        Väärin väittääkkään muuta.

        Kun Jeesuksen luo vietiin pieniä lapsia (prefos)vauvoja. opetuslapset estivät tuojia, mutta Jeesus sanoi, älkää estäkö, heidän on Jumalan valtakunta.

        Nehän on kaikki jo pelastuneita, jotka tuomitaan tekojen mukaan.

        Kastamattomien nimi puuttuu elämänkirjasta kokonaan, koska ei ole liitetty kasteessa iankaikkisesti elävään Kristusruumiiseen.


      • kunhan
        weha kirjoitti:

        monin Raamatun kohdin todistanut sitä, että kuinka yhden kautta yleinen synti tuli ja kuinka yhden kautta tämä yleinen synti sovitettiin. Tästä tuli elämä ja vanhurskaus (Room.5:18).

        Perisynti ei siten kadota, vaan Raamattu opettaa, että meidät tuomitaan "tekojemme mukaan"
        Ilm.20:13. Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan.

        Väärin väittääkkään muuta.

        Kun Jeesuksen luo vietiin pieniä lapsia (prefos)vauvoja. opetuslapset estivät tuojia, mutta Jeesus sanoi, älkää estäkö, heidän on Jumalan valtakunta.

        Jeesus sanoi, että senkaltaisten on Jumalan valtakunta kun he sen ensin ottavat vastaan. Jeesus ei sanonut, että senkaltaisilla JO OLISI Jumalan valtakunta. Lapsenkin on ensin otettava vastaan Jumalan valtakunta eli Pyhän Hengen lahja kasteessa on otettava vastaan, vasta sitten heillä se on, kun he ensin ovat sen ottaneet vastaan. Lapsi ottaa kasteessa vastaan koko Jumalan valtakunnan: Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen!


        14 Mutta kun Jeesus sen näki, närkästyi hän ja sanoi heille: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta.
        15 Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niinkuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle."


      • Komissario Palmu
        weha kirjoitti:

        monin Raamatun kohdin todistanut sitä, että kuinka yhden kautta yleinen synti tuli ja kuinka yhden kautta tämä yleinen synti sovitettiin. Tästä tuli elämä ja vanhurskaus (Room.5:18).

        Perisynti ei siten kadota, vaan Raamattu opettaa, että meidät tuomitaan "tekojemme mukaan"
        Ilm.20:13. Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan.

        Väärin väittääkkään muuta.

        Kun Jeesuksen luo vietiin pieniä lapsia (prefos)vauvoja. opetuslapset estivät tuojia, mutta Jeesus sanoi, älkää estäkö, heidän on Jumalan valtakunta.

        Mitä ihmeen oppia tämä Wehan opetus on?

        Perisynti ei kadota, mutta teot vasta kadottavat!!
        Mutta, mutta, teot ovat vasta seuraus perisynnistä.
        Näin ajatellen tuli Jeesuskin tehtyä valehtelijaksi. Voi pojat!!!

        Kun kasteopissa lähtee järjen tielle, joutuu aikamoisiin piruetteihin, jotta homma pysyis koossa.


      • Komissario Palmu kirjoitti:

        Mitä ihmeen oppia tämä Wehan opetus on?

        Perisynti ei kadota, mutta teot vasta kadottavat!!
        Mutta, mutta, teot ovat vasta seuraus perisynnistä.
        Näin ajatellen tuli Jeesuskin tehtyä valehtelijaksi. Voi pojat!!!

        Kun kasteopissa lähtee järjen tielle, joutuu aikamoisiin piruetteihin, jotta homma pysyis koossa.

        Emme opeta, että "kun lapsi kastetaan, sielu taivaaseen vilahtaa". Tämä oppion, room.kat "ex operate, operatio" oppia. Useat kirkolliset väittävät, että kaste antaa lapselle armon ja uskon, siis tehtynä tekona. VL:ssä opetetaan, sitä vastoin, että pienet lapset uskovat, jo äitinsä kohdussa. Kaikki kansat syntyvät Herralle Siionissa (Ps 87 ). Valkopukuisten joukossa (IlmK) on joka kielestä ja kansasta ihmisiä, sillä Jumala korjaa omansa jo lapsuudenuskossa monista kansoista joille ei edes saarnata valtakunnan evankeliumia, heidän epäuskonsa tähden.

        Niinkuin Nooa perheineen oli jo vanhurskas, kun arkkiin menivät, ja pelastuivat veden kantamana. Samoin kastekkin on hyvän omantunnonliitto Jumalan luona. Näin siis kaste kuuluu sille, joka on sovitettu ja, jolla on hyvä omatunto, kuten on pienen lapsen tila syntyessään. Raamattu käyttää tästä kasteen kohdasta 1.Piet.3:21, sanaa "eperooteema" , LIITTO. Tätä sanaa käytettiin jo ennen uudeentestamentin kirjojen syntyä vanhoissa papyruksissa. Luther käänsi tämän myös liitoksi. Näin myös tätä liittoa korostaa, yksi kaste opetus.

        Jos ihmisen synnit ovat anteeksi hän pelastuu ja jos eivät ole hänet tuomitaan. Nyt jos raamattu todistaa että Kristuksen evankeliumin saarnavirka on Pyhän Hengen virka niin se tarkoittaa tietenkin että ei ole pelastusta muualla kuin siellä missä Pyhä Henki tätä Kristuksen evankeliumia tarjoaa. Me uskomme ja luemme raamatusta että juuri näin on asian laita. Ei ole yhtään tapausta raamatussa jossa Jumala uudestisynnyttäisi ihmisen muuten kuin Jumalan lapsen saarnan uskomisen kautta. Mutta Apt. on sellainen esimerkki jossa epäuskoinen saarnaa evankeliumin, mutta ei se mitään auta vaikka sen kuinka uskoo.

        Voisi ehkä ilmaista näin asian: Jeesus on edelleen Henkensä kautta läsnä maan päällä ja parantaa ja pelastaa syntisiä ja sairaita samalla lailla nyt surakunta-ruumiissaan kuin silloin lihansa päivinä. Kristuksen evankeliumi lupaa synnit anteeksi mutta ei Jeesus silloinkaan sakramenttejä uudesisynnyttämiseen käyttänyt vaan asetti ne vain omilleen uskolla omistettaviksi, eli niille jotka Hänen sanansa jo olivat vastaan ottaneet ja uskoneet (ja näkivät ylösnousseen Herran jota eivät epäuskoiset nähneet). Eikä apostoleita lähetetty kastamaan tai ehtoolliselle kutsumaan ihmisiä vaan saarnamaan parannusta ja syntein anteeksisaamista.


        Niin se vain on Raamatussa, että tekojemme mukaan tuomitaan. Yhden ihmisen kautta peristnti tuli ja yhden IHmisen kautta se sovitettiin (Room.5:12).
        Ei tässä nyt vaan mikään auta.


      • anteeksiannosta
        weha kirjoitti:

        Emme opeta, että "kun lapsi kastetaan, sielu taivaaseen vilahtaa". Tämä oppion, room.kat "ex operate, operatio" oppia. Useat kirkolliset väittävät, että kaste antaa lapselle armon ja uskon, siis tehtynä tekona. VL:ssä opetetaan, sitä vastoin, että pienet lapset uskovat, jo äitinsä kohdussa. Kaikki kansat syntyvät Herralle Siionissa (Ps 87 ). Valkopukuisten joukossa (IlmK) on joka kielestä ja kansasta ihmisiä, sillä Jumala korjaa omansa jo lapsuudenuskossa monista kansoista joille ei edes saarnata valtakunnan evankeliumia, heidän epäuskonsa tähden.

        Niinkuin Nooa perheineen oli jo vanhurskas, kun arkkiin menivät, ja pelastuivat veden kantamana. Samoin kastekkin on hyvän omantunnonliitto Jumalan luona. Näin siis kaste kuuluu sille, joka on sovitettu ja, jolla on hyvä omatunto, kuten on pienen lapsen tila syntyessään. Raamattu käyttää tästä kasteen kohdasta 1.Piet.3:21, sanaa "eperooteema" , LIITTO. Tätä sanaa käytettiin jo ennen uudeentestamentin kirjojen syntyä vanhoissa papyruksissa. Luther käänsi tämän myös liitoksi. Näin myös tätä liittoa korostaa, yksi kaste opetus.

        Jos ihmisen synnit ovat anteeksi hän pelastuu ja jos eivät ole hänet tuomitaan. Nyt jos raamattu todistaa että Kristuksen evankeliumin saarnavirka on Pyhän Hengen virka niin se tarkoittaa tietenkin että ei ole pelastusta muualla kuin siellä missä Pyhä Henki tätä Kristuksen evankeliumia tarjoaa. Me uskomme ja luemme raamatusta että juuri näin on asian laita. Ei ole yhtään tapausta raamatussa jossa Jumala uudestisynnyttäisi ihmisen muuten kuin Jumalan lapsen saarnan uskomisen kautta. Mutta Apt. on sellainen esimerkki jossa epäuskoinen saarnaa evankeliumin, mutta ei se mitään auta vaikka sen kuinka uskoo.

        Voisi ehkä ilmaista näin asian: Jeesus on edelleen Henkensä kautta läsnä maan päällä ja parantaa ja pelastaa syntisiä ja sairaita samalla lailla nyt surakunta-ruumiissaan kuin silloin lihansa päivinä. Kristuksen evankeliumi lupaa synnit anteeksi mutta ei Jeesus silloinkaan sakramenttejä uudesisynnyttämiseen käyttänyt vaan asetti ne vain omilleen uskolla omistettaviksi, eli niille jotka Hänen sanansa jo olivat vastaan ottaneet ja uskoneet (ja näkivät ylösnousseen Herran jota eivät epäuskoiset nähneet). Eikä apostoleita lähetetty kastamaan tai ehtoolliselle kutsumaan ihmisiä vaan saarnamaan parannusta ja syntein anteeksisaamista.


        Niin se vain on Raamatussa, että tekojemme mukaan tuomitaan. Yhden ihmisen kautta peristnti tuli ja yhden IHmisen kautta se sovitettiin (Room.5:12).
        Ei tässä nyt vaan mikään auta.

        Milloin Paavali sai hyvän omantunnon?

        Tietenkin vasta sen jälkeen kun kasteessa pestiin Kristuksen verellä ja vedellä synnit pois.

        Tarvittiin pelastusvälineitä eli armovälineitä. Pelkkä huuto ei ketään pelasta. Tarvitaan Jumalan pelastusteko kaste.

        Jos jäihin hukkuvakin huutaa apua, mutta kellään ei ole mitään pelastusvälinettä, niin ei voi auttaa.

        Ap. t. 22:16
           
        Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.'


      • anteeksiannosta kirjoitti:

        Milloin Paavali sai hyvän omantunnon?

        Tietenkin vasta sen jälkeen kun kasteessa pestiin Kristuksen verellä ja vedellä synnit pois.

        Tarvittiin pelastusvälineitä eli armovälineitä. Pelkkä huuto ei ketään pelasta. Tarvitaan Jumalan pelastusteko kaste.

        Jos jäihin hukkuvakin huutaa apua, mutta kellään ei ole mitään pelastusvälinettä, niin ei voi auttaa.

        Ap. t. 22:16
           
        Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi.'

        on hyvän omantunnonliitto Jumalan luona (1.Piet.3:21), kuuluu se sellaiselle, joka on sovitettu ja jolla on sikäli hyvä omatunto. Näin on pienten lastenkin laita (Room.5:18).

        Niin mites se Paavali tuli uskoon?

        Mikä oli kasteen merkitys tässä? Tämän mukaan näyttäisi sille, että Paavali sai Pyhän Hengen, eli uudestisyntyi ennen kastetta. Kaste on Pyhän Hengen merkki ja sinetti, uskon vahvistus. Näin täytynee tämän mukaan olla…
        Uudestisynnyttääkö kaste?



        apt.22:16. Ja mitäs nyt viivyttelet? Nouse ja anna sinus kastettaa ja pestä pois sinun syntis, ja huuda avuksi Herran nimeä.

        Tapahtumahan oli seuraava: apt.9:17. Niin Ananias meni sinne ja tuli huoneeseen sisälle ja pani kätensä hänen päällensä, ja sanoi: rakas veljeni Saul! se Herra lähetti minun, (Jesus, joka sinulle ilmestyi tiellä, jotas vaelsit,) että sinä saisit näkös jälleen, ja Pyhällä Hengellä täytettäisiin.
        18. Ja hänen silmistänsä putosivat kohta niinkuin suomukset, ja hän sai sillä hetkellä näkönsä jällensä, nousi ja kastettiin.


        Aivan samoin:

        1.Kor.4:15. Sillä vaikka teillä olisi kymmenen tuhatta kasvattajaa Kristuksessa, ei kuitenkaan monta isää, sillä minä teidät synnyttänyt evankeliumia julistamalla Kristuksessa Jeesuksessa.

        Paavali oli siis synnyttänyt korintialaiset, evankeliumin sanalla...sillä, hän oli kastanut vain muutaman.

        1.Kor.1:14. Minä kiitän Jumalaa, etten minä ole yhtään teistä kastanut, vaan Krispuksen ja Gajuksen:
        15. Ettei kenkään saa sanoa, että minä minun nimeeni ketään kastin.
        16. Minä kastin myös Stephanaan perheen; sitte en minä tiedä, jos minä jonkun muun kastanut olen.
        17. Sillä ei Kristus minua lähettänyt kastamaan, vaan evankeliumia saarnaamaan, ei sanan viisaudella, ettei Kristuksen risti turhaan menisi.
        18. Sillä se puhe rististä on niille hulluus, jotka kadotetaan; mutta meille, jotka autuaaksi tulemme, on se Jumalan voima.


      • huomaa kirjoitti:

        Jeesus sanoo niiden pienten uskovan, jotka vietiin hänen tykönsä, ja joita hän "koski". Kaikki, joita Jeesus "koski",niin Raamatun mukaan "voima" siirtyi siihen, jota Jeesus "koski". Ei suinkaan kaikkiin maailman pakanalapsiin tullut Pyhää Henkeä Jeesuksen kuollessa.

        Jeesuksen parantava, pelastava, ja siunaava kosketus tarvittiin lapsille. Siksi vanhemmat väkisin veivät lapsiaan Jeesuksen luokse saamaan Jeesuksen kosketusta, koska he tiesivät lapsensa aseman Jumalan edessä.
        5 (51:7) Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun. [1. Moos. 8:21; Job 14:4, 25:4]

        Jeesuksella oli jo maan päällä eläissään valta antaa synnit anteeksi. Kaikenlaiset synnin, perisynti, tekosynti, julkisynti, salaiset synnit jne. Sen vuoksi vanhemmat veivät lapsiaan Jeesuksen kosketusta saamaan.

        Luuk. 5:24

        Mutta tietääksenne, että Ihmisen Pojalla on valta maan päällä antaa syntejä anteeksi,"

        Noin vanhan liiton aikana.

        Uuden liiton aikana Jeesuksen kosketus lapselle tapahtuulapsen kasteessa nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen.

        "Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?" (Room.6:3)

        antoikin synnit anteeksi yleiseti jo ristillä. Näin myös perisynti on sovitettu (Room.5:18).
        Meidät tuomitaankin omien tekojemme mukaan: (Ilm.20:12. Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan.


      • ei mainita
        weha kirjoitti:

        antoikin synnit anteeksi yleiseti jo ristillä. Näin myös perisynti on sovitettu (Room.5:18).
        Meidät tuomitaankin omien tekojemme mukaan: (Ilm.20:12. Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan.

        Jokaisen on synnyttävä uudesti ylhäältä. Eihän ne voineet syntyä uudesti ja saada syntejään etukäteen anteeksi, jotka eivät ole tähän maailmann edes vielä syntyneet 2000 vuotta sitten.

        Vasta kasteessa saadaan Kristuksen kuoleman ja ylösnousemuksen osallisuus henkilökohtaisesti osaksemme.

        3 Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?
        4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.
        5 Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa,


      • ei mainita kirjoitti:

        Jokaisen on synnyttävä uudesti ylhäältä. Eihän ne voineet syntyä uudesti ja saada syntejään etukäteen anteeksi, jotka eivät ole tähän maailmann edes vielä syntyneet 2000 vuotta sitten.

        Vasta kasteessa saadaan Kristuksen kuoleman ja ylösnousemuksen osallisuus henkilökohtaisesti osaksemme.

        3 Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?
        4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.
        5 Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa,

        On kysymys yleisestä synnistä ja yleisestä sovituksesta Jeesuskessa Kristuksessa. Pienokaiset syntyvät tämä "sovituksen päälle". Minusta asia on varsin selvä.

        Jeesus varoittaa halveksimasta lapsia heidän autuutensa tähden: "Katsokaat, ettette katso ylön yhtäkään näistä pienimmistä, sillä minä sanon teille: Heidän enkelinsä taivaissa näkevät aina minun Isäni kasvot, joka on taivaissa. Sillä Ihmisen Poika tuli autuaaksi tekemään sitä, mikä kadonnut oli. (Matt.18:10-11).

        Jeesus on siis tehnyt autuaaksi, vanhurskaaksi, perisynnin kautta kadotetun lapsen (pienimmän).

        Jumalan edessä ovat vain Jumalan lasten suojelusenkelit. Jumalan sana osoittaa, että taivaan enkelit ovat "palvelukseen lähetetyt niille, jotka autuudenperimän pitää" (Heb.1:14).

        Matt.21:14. Ja hänen tykönsä tulivat sokiat ja ontuvat templissä, ja hän paransi heidät.
        15. Mutta kuin pappein päämiehet ja kirjanoppineet näkivät ne ihmeet, jotka hän teki, ja lapset templissä huutavan ja sanovan: hosianna Davidin Pojalle! närkästyivät he,
        16. Ja sanoivat hänelle: kuuletkos, mitä nämät sanovat? Niin Jesus sanoi heille: kuulen kyllä. Ettekö te koskaan ole lukeneet: lasten ja imeväisten suusta olet sinä kiitoksen valmistanut?

        Tähän yhtyy myös psalmin kirjoittaja sanoessaan: "Nuorten lasten ja imeväisten suusta perustit sinä voiman" (Ps.8:3).

        Kirjoittaessaan pakanuudesta uskoon tulleille efesolaisille Paavali totesi, että Jumala oli herättänyt heidät, kun he olivat kuolleet "ylitsekäymisten ja syntein tähden" (Ef.2:1). Nämä pakanat olivat siis olleet hengellisesti eläviä jossakin elämänsä vaiheissa. Ainoa mahdollinen vaihe oli kun he olivat pienokaisia.

        Room.5:15. Mutta ei niin lahjan kanssa ole kuin synnin; sillä jos monta ovat sen yhden synnin tähden kuolleet, niin on paljoa enemmin Jumalan armo ja lahja sen yhden ihmisen Jesuksen Kristuksen armossa monen päälle runsaasti tullut.
        16. Ja ei niinkuin (se tuli) yhden kautta, joka syntiä teki, niin myös lahja; sillä tuomio on tosin yhdestä kadotukseen, mutta lahja monesta synnistä vanhurskauteen.
        17. Sillä jos kuolema on yhden synnin tähden vallinnut sen yhden kautta, paljoa enemmin ne, jotka saavat armon ja vanhurskauden lahjan yltäkylläisyyden, pitää vallitsemassa elämässä yhden Jesuksen Kristuksen kautta.
        18. Niinkuin siis yhden synnin kautta on kadotus tullut kaikkein ihmisten päälle, niin on myös yhden vanhurskauden kautta elämän vanhurskaus tullut kaikkein ihmisten päälle.

        Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen ja sanoi: "Totisesti minä sanon teille: "ellette käänny ja tule niinkuin lapset, niin ette suinkaan tule sisälle Taivaan valtakuntaan" (Matt.18:1-14). Epäuskoisen aikuisen tulee syntyä uudesti ylhäältä, mutta ei sellaisen tarvitse syntyä uudesti ylhäältä, joka on lapsen uskossa pysynyt.

        Kaste on siunattu armoliitto Jumalan kanssa. Lapset kastetaan, että he säilyisivät autuaina. Se on hyvän omantunnonliitto Jumalan tykönä (1.Piet.3:21). Jumalan valtakunnan arkki kulkee perille liiton veden varassa. Hyvää omaatuntoa säilytetään Jumalan valtakunnan hoidossa. Sieltä ihminen löytää elämän veden, josta ulkonainen kasteen vesi todistaa. Sen avulla säilyy sydän puhtaana, ja sen voimalla painetaan alas turmeltuneesta ihmisestä eli vanhasta ihmisestä nousevat synnin voimat.


    • tai kastamaton

      lapsi,jos hän kuolee väkivaltaisen kuoleman alle
      8-vuoden iässä,siis joku tappaa hänet,saa heti kuoltuaan herätyksen taivaaseen/henkimaailmaan jossa hän jatkaa kasvamistaan ja jossa hän oppii
      lisää asioita joita hän ei voinut kuolemansa takia oppia maan päällä.Siis kasteella ei ole mer-
      kitystä Jumalan suunnitelmissa alle 8-vuotiaille lapsille.

      • Raamatun sanalla

        eli mistä luulet löytyvän perustelun väittämällesi?


      • erikoisasiantuntija
        Raamatun sanalla kirjoitti:

        eli mistä luulet löytyvän perustelun väittämällesi?

        nimisestä tarukirjasta löytyy perustelu jokaikiselle väitteelle mitä kukaan ikinä keksii. Jos ei kirjaimellisena tulkintana, niin sitten allegorisesti, historialliskriittisesti tai eksistentiaalisesti tulkittuna.


      • Raamatun sanalla kirjoitti:

        eli mistä luulet löytyvän perustelun väittämällesi?

        Raamattu puhuu hyvin kauniisti lapsen autuaallisesta tilasta: ” Sinä olet vetänyt minut ulos äitini kohdusta. Sinä olit minun turvani, ollessani vielä äitini rinnalla. Sinun päälles (huomaasi) minä olen heitetty äitini kohdusta. Sinä olet minun Jumalani hamasta äitini kohdusta” (ps.22:10-11).

        ”Minä tunsin sinun jo ennen kuin minä sinun valmistin äitis kohdussa, ja pyhitin sinun, ennen kuin sinä äidistäs synnytkään” (Jer.1:5).

        Noilla 2 Sam 12:23 jakeen sanoilla "Minä menen hänen tykönsä, mutta ei hän palaja minun tyköni" Davidin ympärileikkaamaton lapsi pääsi taivaaseen. Samalla David itse tunsi olevansa armahdettu noinkin suuresta rikoksesta kuin huoruudesta ja Urian murhaamisesta. Kertoo sovituksesta Vanhan Testamentin ajalla, sekä samalla sen, että kastamaton lapsi on autuas.

        Kertomus Mooseksesta ja hänen vaimostaan Sipporasta (2.Moos.2:24-26) antaa puhuttelevan kuvauksen sakramentin hylkäämisestä. Jumala oli kutsunut Mooseksen Midianin maasta johdattamaan kansaansa Israelia Egyptin orjuudesta. Matkalla yöpaikassa tapahtui, että Herra kävi Mooseksen kimppuun ja tahtoi tappaa hänet. Silloin Sippora suoritti pojalleen ympärileikkauksen ja kosketti esinahalla Moosesta alhaalta sanoen: "Veriylkä ympärileikkauksen tähden". ´Tuomio ei kohdistunut lapseen, vaan sakramentin laiminlyöneeseen isään.

        Martti Lutherin kirje kahdelle papille (Kirjassa Huovinen "Kaste ja "usko": Mutta meillä on Raamattu , joka sanoo, että lapset kyllä saattavat ja voivat uskoa, vaikka he eivät puhukkaan, eikä heillä olekkaan järkeä. niimpä Raamattu kertoo psalmissa 72 (ps.106:37), kuinka juutalaiset uhrasivat poikiaan ja tyttäriään epäjumalille ja vuodattivat näin viattoman veren. Jos se on ollut viaton veri (kuten teksti sanoo), niin lapset ovat varmasti olleet puhtaita ja pyhiä, ja sellaisia he eivät ole voineet olla ilman Henkeä ja uskoa. -Jos joku on Jumalan oma ja pyhittämä, on hänelläkin Henki ja usko.


      • Missäs

        se Raamattu noin sanoo? Eikä uskovaista hertätetä kuoltuaan, vaan sielu jatkaa elämistä ruumiin mentyä maahan.


    • Yksilö

      Mitä vaan profeettaa mikä kertoo sinulle Jumalan tahtoa hänelle sopivalla tavalla.Totuushan on,että Helvettiin he joutuvat,sillä veden siveleminen päähän tekee Pyhäksi, ja ellei sitä tehdä tarpeeksi ajoissa,Helvetin suuressa tuli sammiossa sitä piinataan ikuisesti ja ikuisesti Mutta Ooooh Herran armo,se on suuri,Halleluja,Jeesus,ikuinen Helvetin tuli.

      • ei myöskään saa halveksia, eikä hyljätä. Kolmiyhteisen Jumalan nimi kasteen yhdeydessä, ei ole mikä tahansa teko, vaan Jumalan käsky ja asetus.

        Seurakuntani opetuksia:

        Vanhoillislestadiolaisia on toisinaan syytetty helluntailaisten kastekäsityksen omaksumista. Käsityksemme mukaan, usko Kristukseen vanhurskauttaa ja sakramentti tulee ottaa uskolla vastaan. Edellä on osoitettu, että vanhoillislestadiolaisuudessa on aina opetettu kasteesta vastoin helluntailaisten käsitystä. Helluntailais-karismaattiset liikkeet kieltävät lapsikasteen epäraamatullisena, koska lapset eivät heidän mielestään voi uskoa, eivätkä näin vastaanottaa kastetta. Näin he perustavat kasteensa omaan vanhurskauteensa ja ratkaisuunsa. On harhaoppia, että kaste vaikuttaa pelkkänä tekona, ilman kastettavan uskoa. Lapsikasteen hylkäämistä ja uudelleen kastamista, on niinikään pidettävä harhana, jota vastaan tulee taistella Jumalan sanalla. Vanhoillislestadiolainen kaste on Raamatun mukainen.

        Kristityt kilvoittelevat kasteen armoliitossa uskon kautta. Jumalan valtakunnan arkki kulkee perille liiton veden varassa. Uskolla olemme omistaneet vanhurskauden, joka kelpaa Jumalan edessä. Sen tähden olemme myös voineet saada kasteen siunauksen päästäksemme liiton osallisuudessa uskomme päämäärään, kirkkauden taivaaseen. Uskon kautta ymmärrämme Jumalan sanasta, että myös lapset ovat autuaita sen uskon tähden, jonka Jumala on heille lahjoittanut Jeesuksessa Kristuksessa. Sen vuoksi lapsille kuuluu kaste, jonka he ottavat vastaan uskolla. On harhaoppia, että kaste vaikuttaa tehtynä tekona, ilman kastettavan uskoa.. Lapsikasteen hylkäämistä ja uudelleen kastamista, on niinikään pidettävä harhana, jota vastaan tulee taistella Jumalan sanalla. Vanhoillislestadiolainen kaste on Raamatun mukainen.


    • ..............................

      Älä lue tätä jos et jaksa syventyä!!

      Lapsikaste asiaa on jauhettu niin kauan ja monesta näkökulmassa joten tunnen syytä valaista kantaani hiukan syvemmältä. Tämäkään kirjoitukseni ei välttämättä tarvii aiheuttaa keskustelua mutta jos niin toivottavasti siistimpää eli raamatullisesti asiallisempaa kuin aikaisemmin. Itse en välttämättä ala tämän enempää perusteluja antamaan koska jo antamani tiedot ovat raamatussa.

      Lapsikasteen tarkoitus
      ==================
      Lapsi- hätälapsikaste ei ole raamatussa määrrätty.
      Siksi luonnollisesti tulee mieleen kysymys että miksi se on ja miksi sen oleminen on tärkeää ja kenelle se on tärkeää.

      Varmaa on, että raamatussa ei ole lapsia määrätty kastettavaksi. Siksi ilmeistä on, että kasteen "pakolliseksi" määräävät tahot pyrkivät sillä johonkin mitä Jumala ei ole tarkoittanut.
      Onko lapsia kastaneiden tavoitteena:

      -saada kirkolle mahdollisimman paljon veronmaksajia?
      (tuskin kun saavat valtionkin tukea kirkollisveron lisäksi; eli kirkolle maksavat nekin jotka eivät ole edes sen jäseniä.)

      -tai ehkä saada harhautettua lisää ihmisiä saatanan leiriin?
      (mielestäni todennäköisin vaihtoehto. Tunnettua on historiaa tutkineille, että pirulla on helpointa saada Jumalan "lapsia" puolulleen esiintymällä Jumalan nimessä ja teettämällä heillä jumalattomuuksia.)

      -tai joku muu väärin Jumalan tahdon ymmärtäminen kuten esimerkiksi lutherin muut opit?
      (mahdollista mutta helposti paljastuvaa! Jo kauanhan on tunnettu harhaopit koska ne eivät ole raamatussa olevan Jumalan tahdon mukaisia.)

      Varmaa mielestäni kumminkin on, että kun lapsekasteet suoritetaan Jumalan nimessä niin se ei ole oikein muuta kuin saatanan mieleistä koska Jumala ei ole lapsikastetta asettanut ja koska Jeesuskaan ei sitä määrännyt vaan osoitti sanoin ja esimerkein kuinka lapsia tulee kohdella niin asian pitäisi olla Jumalaa kunnioittaville hyvin selvä! Ja siksi onkin mielestäni selvää, että LASTEN kastajat toimii tietoisesti saatanan asialla ja periaatteessa pilkkaa Jumalaa toiminnallaan asettamalla itsensä Jumalan sanan ja tahdon yläpuolelle.

      Raamatussa on todistettavasti esillä Jumalan ihmisille antama valinnanvapaus oikeus jota kirkon tulee kans kunnioittaa. Se saivat jo Aatami ja Eevakin.
      Raamatussa on todistettavasti esillä Jumalan kastetta koskevia vapaaehtoisuuksia korostavia kohtia mutta ei yhtää käskyä tai määräystä mutta kehoitus on ja se on aikuisille mutta ei lapsia koskevana (korkeintaa aikuisia opetuslapsia koskevana):
      "... joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi" (Ilm. 22.17).
      "... Valitkaa tänä päivänä, ketä te tahdotte palvella" (Joosua 24:15).
      "Kehoitamme teitä vastaan ottamaan Jumalan armon, niin ettei se turhaksi" (2 Kor. 6:1-2).
      "Kaikille, jotka ottivat Hänet vastaan, Hän antoi voiman tulla Jumalan lapseksi" (Joh. 1:12).
      Siis noissa raamatun teksteissä on ihan selvästi Jumalan tahto (vapaa-ehtoisuudesta) josta tulee esille valinnanvapauden oikeus; eli se oikeus joka lapsikasteessa riistetään / varastetaan / ryöstetään lapselta.
      Ja Jeesus ei antanut käskyä kastaa lapsia vaan siunasi heidät esimerkkinä meille kaikille miten lapsia tulee kohdella.

      "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.” (Mark.16:15, 16)
      Tämä kohta raamatusta osoittaa ettei kaste edes välttämätön taivaaseen pääsemiselle. Vain he jotka eivät usko joutuvat kadotukseen.
      Ja tätä kohtaa monet pitävät KÄSKYNÄ mutta se on vain ja ainoastaa KEHOITUS.
      (Raamatussa ei ymmärtääkseni tule olla samasta asiasta käsky ja selvä valinnan oikeus joten kysymys ei voi olla kaskystä kun kerran monessa kohtaan on valinnanvapaus oikeus.)
      Siinä ei ole sanaa "Minä käsken..." tai "Käsken" joten älkää lisätkö raamatun tekstiin sinne kuulumattomuuksia:
      "Joh. 14:15 Jos te rakastatte minua, niin pitäkäät minun käskyni. "
      Tuo tarkoittaa sitäkin että tämäkin otetaan huomioon:
      "Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan; ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu." Joh. Ilm. 22:18, 19."
      Raamatussa ei ymmärtääkseni tule olla samasta asiasta käsky ja selvä valinnan oikeus joten kysymys ei voi olla kaskystä kun kerran monessa kohtaan on valinnanvapaus oikeus.

      MIKSI LAPSIA EI SAISI KASTAA
      =========================
      Tähän tyyliin teistä moni on ihmetellyt ja monet ovat kysyneet mitä vahinkoa lapsikasteesta on lapselle!

      Kun Jumala antoi ihmiselle valinnavapauden niin silläkin on oma tarkoituksensa. Ja jokaisella aikuisella on oikeus itse valita tiensä, ei Jumala pakota ketään taivaaseen. Ja koska raamatun mukaan on näin:
      "Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste!"
      Niin näin en tehty ymmärrettäväksi AIKUISILLE raamatun sanoin että sen "yhden" kasteenkin valinnan oikeus on jokaisella aikuisella ITSELLEEN joka uskoon tulleena tuntee kutsumusta myöskin kasteelle. Kastamattomuus ei ole este taivaaseen pääsylle.
      Tuon "yksi kaste" on niin tärkeä monella tavalla. Jos yrittäisen valaista hiukan taustaa...
      Jos joku lapsena puolustuskyvyttömänä ja ymmärtämättömänä kastettu aikuistuttuaan huomaa ettei ole sellaisessa uskonsuuntauksessa / seurakunnassa mukana jossa tahtoisi olla ja haluaa vaihtaa; niin silloin väärinkäytetään yhden kasteen raamatun lausetta kertomalla esimerkiksi että "olet aina kiinni meidän joukossa menit minne menit." Tai että "on vain yksi kaste jolla pääset taivaaseen ja sitä ei voi vaihtaa koskaan toiseen kasteeseen." Jne jne...
      Ja siksi onkin tärkeää, että kasteen merkityksen ymmärtänyt uskovainen aikuinen tekee päätöksensä OMASTA kasteestaan joka on HÄNEN OMA oikeus ja sitä oikeutta ei vanhemmat, papit jne saa ottaa pois koska se oikeus on JUMALAN antama. Jokainen joka rikkoo tuota Jumalan ihmisille antamaa yksilön oikeutta vastaan tietää tehneensä pirulle palveluksen ja on rikoksestaan vastuussa Jumalalle.

      Usein kuulee lapsikasteen antamisen perusteluksi mainittavan sen, että lapsi syntyy syntisenä! Ja sillä tarkoitetaan ilmeisesti perisyntiä.
      Mutta tuo väite ei voi olla totta koska Jeesus on ne synnit sovittanut:
      Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "
      19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
      20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi,
      siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
      21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

      Tiedän, että raamatussa on tämän tyylisiä ilmaisuja useita:
      "Syntinen olin jo syntyessäni, synnin alaiseksi olen siinnyt äitini kohtuun." (Ps. 51:7)
      Mutta luotan enemmän Jeesuksen sanoihin kuin mahdollisesti raamattuun lisättyihin kirjoituksiin ja huomioikaa ettei tuossakaan puhuta perisynnistä mitään!
      Jeesus opetti... "LASTEN KALTAINEN ON TAIVASTEN VALTAKUNTA"
      Jeesus sanoi: "Antakaa lasten olla, älkää estäkö heitä tulemasta minun luokseni. Heidän kaltaistensa on taivasten valtakunta."
      Kysyn vaan: Voiko taivastenvaltakunta olla syntinen???
      Eikö teidänkin vastaus ole EI!
      Ja koska taivasten valtakunta ei ole syntinen niin kuinka se lastenkaltainen taivasten valtakunta vois olla syntinen?
      Jos taivastenvaltakunta voi olla syntinen niin minusta se on SEN yhteisön "valtakunta" jossa lapsia kastetaan vastoin Jumalan tahtoa ja synti on kasteesta "lahja" jossa lapsi saa osan seurakuntansa synneistä kantaakseen.
      Miettiköön itsekukin sitä, mitä "älkää estäkö" tarkoittaa. Esteenä voisi esimerkiksi olla lapsikasteen tuomat seuraukset koska lapsikastetta ei ole Jumala määrännyt; miettiä sopii sitäkin, että kun Jumala ei ole lapsikastetta määrännyt niin kuka sitten määräs sen ja miksi?!
      Tiedän myös raamatusta tämänkin:
      "Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan KAIKILLE IHMISILLE vanhurskauden ja elämän. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita." (Room. 5:18-19)

      Usein on lapsikasteita puolusteltu perhekuntien kasteilla mutta sielläkään ei ole lapsikasteista sanaakaan ja ennenkaikkea ei määrätä lapsia kastettavaksi vaan se on vapaa valintaista ja lapset EIVÄT valitse vaan pakotetaan. Ja JOS olis lapsia silloin jo kastettu niin sekin olis Jumalan vastaista mikäli raamattuun on luottamista. Sillä eihän Jumala ihmisille antamaansa valinnanvapaus oikeutta ole ottanut pois. Eikä Jumala muutenkaan; raamatun mukaan; ole ketään pakottamassa taivaaseen vaan toivoo jokaisen pelastuvan.

      Harhaoppi nimeltä perisynti:
      ======================
      Jos lapsella voi olla syntiä niin sen lapsi saa lapsikasteessa jolloin hänet liitetään seurakuntaan niin tulee osalliseksi kirkon ja seurakunnan synnin taakasta. Aatamin ja Eevan synteihin ei lapsilla ole osuutta:

      Hesekiel 18:19. Ja vielä te kysytte: "Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?" Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. "
      19. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita.
      20. Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi.
      21. Niin kuin synti on hallinnut ja vienyt kuolemaan, niin on armo hallitseva ja johtava ikuiseen elämään, koska Herramme Jeesus Kristus on lahjoittanut meille vanhurskauden.

      Ja se taakka kaikkine kirkon teettämien syntien vuoksi ei ole kevyt. Kuten omien jäsenienkin; naisten, lapsien ja miehien murhauttamiset jotka eivät ole Jumalallisia vaan niin kaukana Jumalasta kuin saatanan teot voi Jumalasta olla.
      Ottakaa huomioon, että raamatussa ei ole edes sanaa perisynti sanaa vaan se on instituution tai/ja saatanan keksimä ja on mielestäni Joh. Ilm. 22:18, 19 vastainen rikos.

      Ei raamatullisuuksia
      ================
      Kuinka paljon todellisia totuuksia pitää tulla esille ennenkuin ymmärrätte kaiken jumalattomuuden joita Jumalan nimessä piru teettää!!!
      Tässä muutamia EI RAAMATULLISIA sanoja/ilmaisuja joita täällätä keskusteluistanne olen löytänyt:
      Lapsikaste; Hätälapsikaste; Perisynti; Kolminaisuusoppi; Sakramentti...
      En ole varma, jos:
      "Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan; ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu." Joh. Ilm. 22:18, 19."
      ...tuolla tarkoitetaan myös uskonnon opetuksia. Jos tarkoitetaan niin silloinhan nuokin esille ottamat sanatkin ovat Joh. Ilm. 22:18, 19 vastaisia niinkuin lutherinopit jne jotka eivät ole raamatullisia ja Jumalan tahdon mukaisia.

      ===

      Nämä kantani perustuvat käytössä olevaan raamattuun. Tarkoitan tällä sitä, että mielestäni on suuren suuri mahdollisuus/vaara, että tämän päivän raamattu ei ole se Jumalan sana jonka Jumala on meille alunperin antanut. Tiedossa on lukemattomia; käännöksiä ja käännöksien käännöksiä; sotia voittaneiden värittämää tietoa raamatussa jne edelleen jotka kiistattomasti ovat osaltaa vääristäneet raamattua. Mutta todella Jumalaa kunnioittava ihminen jonka sielussa asuu asioiden ymmärtämisen lahjat löytää raamatusta Jumalan tahdon ja sen pohjalta myös pääsee tietoisuuteen siitä mikä on Jumalan mielestä hyvää.
      Joh. 14:15 Jos te rakastatte minua, niin pitäkäät minun käskyni.
      Joh. 15:17 Tämän käskyn minä teille annan: rakastakaa toisianne.
      Ap.t 6:7 Ja Jumalan sana menestyi, ja opetuslasten luku lisääntyi suuresti Jerusalemissa. Ja lukuisa joukko pappeja tuli uskolle kuuliaisiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      206
      4974
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      292
      3085
    3. 134
      1797
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1647
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1451
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1223
    7. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      76
      1173
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1129
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1128
    Aihe