ADVENTISTIEN MYRKKYPILLEREITÄ

Voitto Ramu

Adventistien opin MYRKKYPILLEREITÄ:

Liikkeen oppiäiti EGW opettaa ("Suuri taistelu osa II):

”Kun Kristus verensä ansiolla poistaa kansansa synnit taivaallisesta PYHÄKÖSTÄ palvelutyönsä lopussa, hän asettaa ne Saatanan päälle, jonka täytyy kärsiä lopullinen rangaistus".


"Kaikki, jotka ovat vilpittömästi katuneet ja uskossa turvautuneet Kristuksen sovitusuhriin, ovat saaneet kirjoihin merkinnän anteeksiannosta. Kun he ovat osallistuneet Kristuksen vanhurskaudesta ja heidän luonteensa on todettu olevan sopusoinnussa Jumalan lain kanssa, heidän syntinsä pyyhitään pois ja heidät katsotaan ikuisen elämän arvoisiksi."

Ja:
”uskovien synnit jäivät vielä taivaan kirjoihin. Kristuksen työ ihmisen pelastumiseksi päättyy erikoiseen sovitustyöhön jonka kautta synnit poistetaan taivaan pyhäköstä” (tämä sovitustyö alkoi adventistien mukaan v 1844).
Uuden liiton aikana pannaan katuvien synnit Kristuksen päälle ja siirretään todellisesti taivaan pyhäkköön.”

Ennen kuin ne voidaan siltä pyyhkiä pois:
”täytyy tarkastaa niitä kirjoja, joihin ihmisten teot on merkitty, jotta voitaisiin päättää, ketkä voivat synnistä poiskääntymisen ja Kristukseen uskomisen kautta osallistua Kristuksen sovitusuhrin ansiosta. Pyhäkön puhdistaminen kuuluu sen tähden tutkiminen ja tuomipäätöksen tekeminen.
Kristus meni v 1844 taivaallisen pyhäkön kaikkein pyhimpään toimittamaan sovitustyön viimeistä osaa.” (s 421-422)


JA SITTEN SE MYRKKYPILLERI:

”VLn syntiuhrikauris kuvasi SAATANAA, jonka päälle vilpittömästi katuvien synnit lopuksi pannaan. Kun Kristus pappispalveluksensa lopussa oman verensä ansiolla poistaa kansansa synnit taivaallisesta pyhäköstä, hän asettaa ne SAATANAN päälle, jonka täytyy kärsiä lopullinen rangaistus”(s 422)

Voiko myrkky enää tappavampi olla kuin myöskin seuraavassa:

”Niiden jotka elävät maan päällä, kun Kristuksen välittäjätoimi taivaan pyhäkössä päättyy, täytyy seisoa Jumalan kasvojen edessä ILMAN VÄLITTÄJÄÄ. Heidän vaatteittensa täytyy olla tahrattomat. Jumalan armon ja OMIEN UUTTERIEN PONNISTUSTEN kautta heidän on täytynyt päästä voiottajiksi taistelussa pahaa vastaan” ( s 424-425)
---

Saatana on tehnyt ja tekee kaikkensa vesittääkseen Jeesuksen Golgatalla suorittaman sovitustyön ja kääntää sovituksen tapahtuvaksi ihmisen oman ähellyksen varaan.
Sillä pirulla näyttää olevan sitkeyttä luoda kokonainen oppikunnan oppi tuon tehdäkseen.



EGW opetti myöskin:

"Kristuksen välitystyö ihmisten hyväksi taivaallisessa pyhäkössä on yhtä olennainen osa pelastussuunnitelmasta kuin hänen kuolemansa ristillä. Kuolemallaan hän ALOITTI sen työn, jota hän kuolleista nousemisensa jälkeen meni saattamaan päätökseen taivaassa" (Suuri taistelu osa II s.481)

"Tuomitseminen on nyt parhaillaan käynnissä taivaan pyhäkössä. Suuren Jumalan läsnä ollessa tarkastellaan meidän elämäämme".

"Kun tutkiva tuomio päättyy, on jokaisen ihmisen kohtalo määrätty joko elämäksi tai kuolemaksi".

"Kaikkien, jotka tahtovat säilyttää nimensä elämän kirjassa, tulisi nyt koetusaikana harvoina jäljellä olevina päivinä vaivata sieluaan Jumalan edessä synnin surulla ja todellisella katumuksella."
"Valmistautuminen ikuisuutta varten on HENKILÖKOHTAISTA TYÖTÄ" (s.482).

"Tutkiva tuomio ja syntien poistaminen saatetaan päätökseen ennen Herran toista tulemista. Koska kuolleet tuomitaan sen mukaan mitä kirjoihin on kirjoitettu, on mahdotonta, että ihmisten synnit poistettaisiin ennen sen oikeudenkäynnin päättymistä, missä heidän asiansa tutkitaan," (s.478)

"Tuomiolle määrättynä aikana- 2300 päivän päättyessä vuonna 1844 - alkoi tutkimus ja syntien POISPYYHKIMINEN. Kaikkien jotka joskus ovat tunnustaneet Kristuksen nimeä, täytyy läpikäydä tarkka tutkimus. Niitä syntejä joita ei ole kaduttu eikä hyljätty, ei anneta anteeksi eikä poisteta kirjoista, vaan ne tulevat todistamaan syntistä vastaan Jumalan päivänä."

"Kun Jeesus lopettaa välitystyönsä taivaan pyhäkössä. Hän kohottaa kätensä ja sanoo suurella äänellä: "Se on täytetty".(s 596)


Syntien tunnustamisesta toiselle ihmiselle EGW kirjoittaa:
"Tämä alentava syntien tunnustaminen toiselle ihmiselle on salainen lähde, mistä on virrannut paljon pahaa, joka saastuttaa maailman ja kypsyttää sen lopullisesti hävitettäväksi" (s 556).


Sapatista EGW kirjoittaa mm:
"Sapatinvietto on oleva suuri kuuliaisuuden koe" (s 590).¨¨

Luomisesta EGW kirjoittaa:
"Alussa ihminen luotiin Jumalan kuvaksi, ei ainoastaan luonteeltaan, vaan myöskin muodoltaan ja kasvonpiirteiltään."

EGW opetti myöskin sitä, että on oleva asukkaita muuallakin kuin maapallolla:
"Saatana ei saa lähteä maan päältä eikä pääse MUIHIN MAAILMOIHIN viettelemään ja häiritsemään niitä, jotka eivät ole koskaan tehneet syntiä. Tässä merkityksessä hän on sidottu"(s 636)

Ja:
"Kuolevaisuuden kahleista vapaina he (pelastetut) lentävät väsymättä kaukaisiin maailmoihin - maailmoihin, jotka värisivät surusta, kun katselivat ihmiskunnan kurjuutta. Sanomattomalla ihastuksella maan lapset tutustuvat lankeamattomien olentojen iloon ja viisauteen"(s 654).


Maanpäällisestä taivaasta EGW kirjoittaa:

"Maa on voitettu takasin suuren pelastussuunnitelman avulla. Jumalan alkuperäinen tarkoitus maan luomisessa päättyy, kun siitä tulee pelastettujen ikuinen asuinpaikka."


EGW kirjoittaa: "Adventtiliike vuosina 1840-1844 oli Jumalan voiman ihana ilmestys" (s 594)

Kun teologisen tiedekunnan opettaja aikoinaan 50-luvulla puhui antikristuksesta, niin hän kehoitti kiinnittämään huomion sanan jälkiosaan: "se on niin kristillinen, niin KRISTILLINEN".

VAIN tuolla "niin kristilliseltä" näyttävällä opilla saatana pystyy eksyttämään valittuja tässä lopussa. Ja paljon se on saanutkin eksytettyä.
Voidaan jopa sanoa, että tietty antikristuksen valtakausi alkoi tuolloin 1800- luvun alkuvuosikymmeninä uusine kristillisiltä näyttävine , mutta MYRKKYÄ sisältävine oppeineen.

EGW;n oppi edustaa tuota antiKRISTILLISTÄ myrkky- oppia.

33

1562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirjoitettu on

      Ensiksikin: Sinä edustat antikristillisyyttä ja babylonin uskontoa. Todellisella uskolla Jeesukseen ja sinun uskollasi ei ole mitään yhteyttä. Olet vain veljien syyttäjän puolella ja Jumalan lapsia vastaan. Mutta koska tiedämme että meillä on taistelu pahoja henkiä vastaan, ei lihaa vastaan. Siksi ei meillä eikä minulla ole sinua vastaan mitään henkilökohtaista, vaan sinua hallitsevia henkivaltoja vastaan käyn hyökkäykseen jeesuksen uskon avulla.

      Saatana kärsii rangaistuksen anteeksiannetuista ja kdutuista synneistä. Raamatullinen oppi pyhäkköpalveluksesta. Pukki Asasel kuvaa saatanaa.

      Omat ponnistelut tuottavat voiton kun Kristus ohjaa elämäämme. Ilman ponnisteluja saatana voittaa ihmisen. Koko tämä elämä on kilvoittelua kuuliaisuudesta.

      Jumalan kansa joutuu kokemaan Jaakobin ahdistuksen, ja silloin ei taivaassa ole välittäjää ihmisen eikä Jumalan välillä. Armon aika on päättynyt ja kaikkien osalta ratkuisu on tehty. Puolta ei voi enää vaihtaa, pyhä pyhittyy ja saastainen saastuu.

      Valmistauminen ikuisuutta varten on henkilökohtaista työtä. Kukaan toinen ei voi tehdä sitä puolestasi.

      Suuri taistelu on Kristuksen ja saatanan välinen taistelu. Siinä on jokainen ihminen mukana. Valinta on tehtävä henkilökohtaisesti. Haluaako että synnit pyyhitään pois ja annetaan lpoulta saatanan kannettaviksi vai jatkaako syntiä ja kantaa rangaistuksen itse tuomiopäivänä. Siksi meillä on loistava asianajaja nyt parhaillaan käytävässä taivaallisessa oikeudenkäynnissä, joka voi meitä puolustaa - onhan hän kärsinyt ikuisen kuoleman rangaistuksen puolestamme, ja voi siten meitä auttaa.

      Suuri taistelu kirja on menestynyt kautta maailman. Miljoonat ovat saaneet siinä taivaasta loistavaa valoa ja lohtua elämänsä epävarmuudessa. Tämä suurenmoinen kirja on saatava kaikkien saataville, sillä se paljastaa paholaisen juonet ja valmistaa Jumalan kansaa loppua varten.

    • omalukunsa

      ..EGW erehtyi uskomaan muiden tulkintoja ja omi niitä nimiinsä jumalallisina näkyinä...mutta ajatus oli aiheellinen pohdittavaksi ja on edelleen..kenen keksimä se sitten olikaan?

      Raamattu sanoo; "Jumala lähettää väkevän eksytyksen ..!"

      Kaikkivaltias antoi juoksupoikansa---Lusiferin toimia Jobin ym. tapauksessa...ja Asasel ...kaksi pukkia kuvaa oikeasti hyvin kokonaisuutta ja juutalaista pyhäkkösymboliikkaa!?

      Kannattaa hieman tutkia ja hutkia asian eteen...ymmärrys lisääntyy ja logiikka löytyy Raamatusta---Bibliasta---Kirjoitukista?

      Adventisteja ja jehovan Todistajia tarvitaan lopunajan seulonnassa...?
      Kirkoilla on kaikilla paljon omavanhurskautta, tulkintaa ja pimeyttä...tarkoituksella, jotta etsivä löytää Valoa ja Valon ..?

    • On Kirjoitettu

      Jos Biblian tuntemuksesi ja kiivailusi jihtaa sinut nöyryyteen ja tekemään parannusta...jos se auttaa sinua rakastamaan itseäsi hyväksymään enemmän heikkoutta...ja rakastamaan ja iloitsemaan KRISTUKSESTA...silloin EGW ja muut ovat tehneet hyvää työtä..? :)

      • Voitto Ramu

        Jeesus meni oman verensa kautta kaikkeinpyhinmpään ja sai aikaan iankaikkisen sovituksen- se kaikkeinpyhimpään meno ei tapahtunut vasta 1844

        "Mutta kun Kristus tuli tulevaisen hyvän ylimmäiseksi papiksi, niin hän suuremman ja täydellisemmän majan kautta, joka ei ole käsillä tehty, se on: joka ei ole tätä luomakuntaa,
        12. meni, ei kauristen ja vasikkain veren kautta, vaan oman verensä kautta kerta kaikkiaan kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen."

        Kun maailmanloppua ei tullutkaan kuten adventistit olivat ennustaneet, niin he yrittivät uudella valheella peittää vanhaa velhetta.


        Lukuisat adventistien johtohenkilöt ovat jotuneet tunnustamaan että "tutkivalle tuomiolle" ei läydy Raamatusta mitään perusteita.


      • Voitto Ramu

        Kirjasta "Suuri taistelu osa II"

        ”VLn syntiuhrikauris kuvasi SAATANAA, jonka päälle vilpittömästi katuvien synnit lopuksi pannaan. Kun Kristus pappispalveluksensa lopussa oman verensä ansiolla poistaa kansansa synnit taivaallisesta pyhäköstä, hän asettaa ne SAATANAN päälle, jonka täytyy kärsiä lopullinen rangaistus”(s 422)

        Voiko myrkky enää tappavampi olla kuin myöskin seuraavassa:

        JEESUS OLI SE JOKA KRSI IHMISTEN SYNNEISTÄ RANGAISTUKSEN. JA SAI AIKAAN IANKAIKKISEN LUNASTUKSEN


        egw EDELLEN:

        ”Niiden jotka elävät maan päällä, kun Kristuksen välittäjätoimi taivaan pyhäkössä päättyy, täytyy seisoa Jumalan kasvojen edessä ILMAN VÄLITTÄJÄÄ. Heidän vaatteittensa täytyy olla tahrattomat. Jumalan armon ja OMIEN UUTTERIEN PONNISTUSTEN kautta heidän on täytynyt päästä voittajiksi taistelussa pahaa vastaan” ( s 424-425)
        ---

        Saatana on tehnyt ja tekee kaikkensa vesittääkseen Jeesuksen Golgatalla suorittaman sovitustyön ja kääntää sovituksen tapahtuvaksi ihmisen oman ähellyksen varaan.
        Sillä pirulla näyttää olevan sitkeyttä luoda kokonainen oppikunnan oppi tuon tehdäkseen.


      • Voitto Ramu

        Pyhäkköpalveluksesta

        Ellen Whiten harhaoppi kesken olevasta sovituksesta on Kristuksen Golgatan työn halveksumista.

        Kun maailmanloppua ei v 1844 tullutkaan niin keksittiin että suuri sovituspäivä alkaakin taivaan pyhäkössä, sen KAIKEINPYHIMMÄRRÄ jonne Jeesus v 1844 opin mukaan meni puhdistamaan sitä siellä olevasta synnistä.

        Mutta mitä sanookaan Raamattu:

        Hb 9:11
        Mutta kun Kristus tuli tulevaisen hyvän ylimmäiseksi papiksi, niin hän suuremman ja täydellisemmän majan kautta, joka ei ole käsillä tehty, se on: joka ei ole tätä luomakuntaa,

        - tätä adventistit ei ymmärrä, eli mikä on tuo ”täydellinen maja”?

        12. MENI, ei kauristen ja vasikkain veren kautta, vaan OMAN VERENSÄ kautta KERTA KAIKKIAAN KAIKKEINPYHIMPÄÄN ja SAI AIKAAN IANKAIKKISEN LUNASTUKSEN.

        - Huomaa aikamuoto; ”Kristus MENI kaikkienpyhimpään”. Tuo kaikkienpyhimpään meno tapahtui JO RISTILLÄ Hänen oman verensä kautta.
        Adv opettavat että Kristus meni kaikkienpyhimpään vasta v 1844 sovitusta suorittamaan. Oppi v 1844 vasta alkaneesta sovituksesta on siis itse perkeleestä, joka yrittää mitätöidä ristillä tapahtuneen KERTAKAIKKISEN sovituksen, opettamalla, että tuo sovitus on vasta menossa taivaan pyhäkössä.

        Mainittu ESILIPPU on siis KRISTUS ITSE, kuten Raamattu selvästi kertoo:

        ”Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään,
        jonka pääsyn hän ON VIHKINYT meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy ESIRIPUN, se on HÄNEN LIHANSA, kautta.”

        Taivaassa ei siis ole mitään esirippua vaan Jeesuksen liha on se esirippi. Temppelin esirippu siis kuvaa Jeesuksen lihaa. Näin myöskin maininnat taivaan temppelistä kuvaanat Kristusta ja Jumalaa, kuten Ilm kirja sanoo: ”Mutta temppeliä minä en siinä nähnyt; sillä Herra Jumala, Kaikkivaltias, on sen temppeli, ja Karitsa.”

        Ei siis Jumalan ja Karitsan ASEMA MUUTU miksikään uudessakaan taivaassa, sillä ”Jeesus on sama eilen tänään ja iankaikkisesti”, näin myöskin Jumala pysyy iäti muuttumattomana. Eivät he tarvitse taivaassa mitään temppeleitä koska ovat itse taivaan temppeli.
        Synnit on sovitettu ja heitetty meren syvyyteen, ei niitä taivaaseen ole rahdattu.

        Kun Jumala ja Karitsa on taivaan temppeli, niin saatana juoni on väittää, että Jumalassa ja Kristuksessa olisi syntiä joka pitää puhdistaa adv keksimällä taivaan ”temppelin synnistä puhdistamisella”.

        Saatana tekeytyy todellakin lopussa antiKRISTUKSEKSI, ja uskottelee kätyriensä kautta (apulaisia se antikristus tarvitsee täällä maanpäällä hallitessaan), että saatana on syntien kantaja ja sovittaja. (vrt EGW:n lausunnot ohessa)

        Kristuksen menosta kaikkienpyhimpään kertoo Raamattu tapahtuneen JO TAPAHTUNEEN:
        Sillä Kristus EI MENNYT (huom aikamuoto) käsillä tehtyyn kaikkeinpyhimpään, joka vain on sen oikean kuva, VAAN ITSE TAIVAASEEN,
        NYT ilmestyäkseen Jumalan kasvojen eteen meidän hyväksemme.


        -tuo tapahtui jo HETI ristin kuoleman jälkeen. Siellä se TUONELA on, - Jumalan tykönä ( vrt rikas mies ja Lasarus”.


        - adv oppi, että Jeesus taivaaseen noustuaan olisi mennyt ETUMMAISEEN MAJAAN 1800 vuoden ajaksi ja vasta v 1844 kaikkienpyhimpään on täyttä humpuukia ja saatanan eksytystä
        -
        8. Näin Pyhä Henki osoittaa, että tie kaikkeinpyhimpään vielä on ilmoittamatta, niin kauan kuin etumainen maja vielä seisoo.

        - etummainen maja on siis PURETTU jo ristinkuolemassa.

        Ja sen jälkeen:

        ”Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että MEILLÄ Jeesuksen veren kautta ON PÄÄSY kaikkeinpyhimpään,
        JONKA PÄÄSYN hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on HÄNEN LIHANSA, KAUTTA,”

        Erottava väliseinä ON PURETTU ristillä. Tuo erottava väliseinä oli juuri tuo esirippu joka erotti tien kaikkienpyhimpään: Nyt tuo tie on avattu kaikille uskoville:
        Ja nyt; ”meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään,
        jonka pääsyn hän ON VIHKINYT meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy ESIRIPUN, se on HÄNEN LIHANSA, kautta.”

        Erottava väliseinä on purettu:
        ”Sillä hän on meidän rauhamme, hän, joka teki molemmat yhdeksi ja PURKI EROTTAVAN VÄLISEINÄN, nimittäin vihollisuuden,
        15. kun hän omassa lihassaan teki tehottomaksi KÄSKYJEN LAIN säädöksinensä, luodakseen itsessänsä nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, tehden rauhan,
        16. ja yhdessä ruumiissa sovittaakseen molemmat Jumalan kanssa ristin kautta, kuolettaen itsensä kautta vihollisuuden.”

        Tuo esirippu oli myöskin LAKI, eli vihollisuus joksi sitä Raamattu myös kutsuu kuten edellä käy ilmi. Sillä LAKI saa aikaan vihaa.
        ”Sillä jos ne, jotka pitäytyvät lakiin, ovat perillisiä, niin usko on tyhjäksi tehty ja lupaus käynyt mitättömäksi.
        15. Sillä laki saa aikaan vihaa; mutta missä lakia ei ole, siellä ei ole rikkomustakaan.
        16. Sentähden se on uskosta, että se olisi armosta;”


        - tätä erottava väliseinä asiaa ja sen purkamista ja Jeesuksen menoa kaikkienpyhimpään kkuollessaan oman lihansa kautta, ei adv oppi käsitä, eikä sitä järjellä voikaan käsittää. Vain Pyhä Henki tuon voi avata, ja sen puute näkyy adv opissa.

        Kumpikohan on oikeassa:
        - adv oppi, joka ilmoittaa että Jeesus v 1844 meni kaikkienpyhimpään sovittamaan syntejä,
        - Vai Raamattu joka ilmoittaa, että tuo kaikkienpyhimpään meno tapahtui jo ristillä esiripun, eli Kristuksen lihan kautta.

        Kun Jeesus antoi henkensä ristillä niin temppelin esirippu repesi kahtia. Se merkitsi sitä että erottava väliseinä pyhän ja kaikkienpyhimmän välillä oli poistettu Tie kaikkeinpyhimpää oli avattu JOKAISELLE.

        ”Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään, jonka pääsyn hän ON VIHKINYT meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy ESIRIPUN, se on HÄNEN LIHANSA, kautta.”

        Adv oppi, että v 1844 alkoi muka Jeesuksen työ kaikkein pyhimmässä jossa hän alkoi taivaan temppeliin jääneiden uskovien syntien puhdistaminen joka kestää Jeesuksen toiseen tulemiseen asti.

        Adv opin mukaan vasta” ”Kun Kristus pappispalveluksensa lopussa oman verensä ansioista poistaa kansansa synnit taivaan pyhäköstä, Kristus asettaa ne SAATANAN päälle, joka kärsii lopullisen rangaistuksen”. Näin lausuu oppiäiti EG White.

        Kuin myöskin seuraavan:
        On mahdotonta, että ihmisten synnit poistettaisiin ennen oikeudenkäynnin pättymistä, missä heidän asiansa tutkitaan”

        Ja edelleen:
        ”Sovitustyön päätyttyä asetetaan taivaan pyhäkössä Jumalan kansan synnit SAATANAN päälle”

        Ja edelleen:
        ”Vuonna 1844 alkoi tutkimus (taivaan temppelissä) ja syntien pois pyyhkiminen. Kaikkien jotka joskus ovat tunnustaneet Kristuksen nimeä, täytyy läpikäydä tarkka tutkimus. Niitä syntejä joita ei ole kaduttu ja hyljätty ei anneta anteeksi.
        Kuolemallaan Jeesus aloitti työn jonka hän kuolleista noustuaan meni saattamaan päätökseen taivaassa”

        ”kaikki jotka ovat osoittautuneet kuuliaisiksi Jumalan käskyille, ovat vastaanottaneet elämän sinetin. Silloin Jeesus lopettaa väritystyönsä taivaan pyhäkössä ja kohottaa kätensä ja sanoo suurella äänellä. ”SE ON TÄYTETTY”.


        Noin siis EG. White,- adventistien oppiäiti.
        Mm nuo ovat niitä adv opille kiusallisia asioita joista Christian vaikenee, kuten myöskin EGW:n opista että muillakin planeetoilla olisi asukkaita. Kiusallisia ovat myöskin EGW:n lukuisat valhe ”profetiat”.

        Raamatusta Ei siis löydy perusteita kyseiselle adventistien keskeneräiselle sovitusopille Sillä jos ne, jotka pitäytyvät lakiin, ovat perillisiä, niin usko on tyhjäksi tehty ja lupaus käynyt mitättömäksi.
        15. Sillä laki saa aikaan vihaa; mutta missä lakia ei ole, siellä ei ole rikkomustakaan.
        16. Sentähden se on uskosta, että se olisi armosta;.

        adventistien väite on tyypillinen heille:
        ”On luonnollista että ajanjakso jolloin saatana kuvataan olevan sidottuna viittaa tuhatvuotiskauteen.

        Tuon ”luonnollisuuden” perusteluksi hän ei esitä yhtään raamatunkohtaa.


        adv kiellätte sen että Jumala tekee maaplaneetasta lopun. Te puhutte ”maan uudistamisesta” Raamattu puhuu että vanha taivas ja maa KATOAVAT. ”ALKUAINEET KUUMUUDESSA HAJOAVAT” tuo alkuaineiden hajoaminen merkitsee maapallon täydellistä häviämistä, kuin myöskin ”taivaat KATOAVAT”.

        Jumala LUO UUDETA TAIVAAT JA UUDEN MAAN” ei Jumala korjaa vanhaa, vaan luo kokonaan uuden maan ja taivaan.

        Adv oppi on monessa täysin samaa kuin jehovien oppi.


        Kysynkin: kun saatana ilmoitetaan sidottavaksi 1000 vuodeksi ettei se villitsisi maanpäällä asuvia.
        Kysyn, että ketä se saatana villitsisi, kun maapallo on oppisi mukaan poltettu ja vailla yhtään asukasta?
        Saatanan voisi olla ilman sitomistakin sillä oppisi mukaan täällä ei ole ketään elossa, vain saatana yksinään.
        ---
        Kysyn: ”Kuvaako VT:n syntiuhrikauris, jonka päälle synnit laitettiiin ; SAATANAA vai KRISTUSTA”

        SAATANASTA on tehty synnin sovittaja ja synnin kantaja. Juuri tuollaisena ”pelastajana” antikristus esiintyy. Saatana riistää lopussa Kristukselta paikan temppelissä ja asettuu itse Jumalan temppeliin julistaen olevansa Jumala. Juuri tuo oppi jonka mukaan SAATANASTA on tehty syntien kantaja, on antikristukselle välttämätön valtaan päästäkseen.
        Kristuksen sovitustyö selitetään että lopulta synnin kantaja onkin saatana.
        TÄSSÄ ON SE MYRKKY joka mahdollistaa antikristuksen valtaanpääsyn.
        Antikristus tarvitsee miljoonia kätyreitä avukseen, ne kätyrit antikristuksen valtaan nostavat. Noiden kätyrien värvääminen ei tapahdu hetkessä, siinä menee reilun saat vuotta aikaa. On pitänyt luoda erityinen oppi jotta antikristus voisi nousta valtaan.


        Eräs adventisti opettaa:’
        ” Kosminen taitelu saavutti huippunsa Golgatalla. Kun Jeesuksen maanpäällinen tehtävä lähestyi päätöstään saatana tehosti yritystään sen keskeyttämiseksi. SAATANAN ONNISTUI ERITYISEN HYVIN käyttämään sen ajan uskonnollisia johtajia, jotka olivat kateellisia Jeesuksen saamalla kansansuosiolle. HEIDÄN AIHEUTTAMIENSA HÄIRIÖIDEN VUOKSI JEESUS LOPETTI JULKISEN TOIMINTANSA. Yhden opetuslapsensa kavaltamana ja väärien todistusten perusteella Jeesus vangittiin, häntä kuulusteltiin ja lopulta hänet tuomittiin kuolemaan. ”

        Tuo sepustus pitää sisällään opin jonka mukaan Jeesuksen työ olisi jäänyt KESKEN täällä maanpäällä. Ikään kuin saatana olisi ollut esteenä Jeesuksen sovitustyölle.
        Kuitenkin Jeesus itse ilmoittaa, että ”sitä varten minä olen tähän hetkeen tullut.”
        Ennalta olevan suunnitelman mukaan KAIKKI tapahtui. Ei saatanan vähimmässäkään määrin pystynyt estämään ristin sovitusta. Jeesus tuli juuri sitä varten, että suorittasi sovitustyön ristillä.
        Pikemminkin saatana yritti estää Jeesusta menemästä ristille. Esim Pietarin kautta:

        ”Siitä lähtien JEESUS ALKOI ILMOITTAA opetuslapsilleen, että hänen piti menemän Jerusalemiin ja KÄRSIMÄN PALJON vanhimmilta ja ylipapeilta ja kirjanoppineilta ja TULEMAN TAPETUKSI JA KOLMANTENA PÄIVÄNÄ NOUSEMAN YLÖS.
        Silloin Pietari otti hänet erilleen ja rupesi nuhtelemaan häntä sanoen: "Jumala varjelkoon, Herra, älköön se sinulle tapahtuko".
        Mutta hän kääntyi ja sanoi Pietarille: "MENE POIS MINUN EDESTÄNI, SAATANA; sinä olet minulle pahennukseksi, sillä sinä et ajattele sitä, mikä on Jumalan, vaan sitä, mikä on ihmisten".”

        Saatana ja sen ajan ihmiset eivät VÄHÄISESSÄKÄÄN MÄÄRIN pystyneet piiruakaan vaikeuttamaan tai muutamaan lunastussuunnitelmaa eikä Jeesuksen toimintaa. KAIKKI tapahtui ennalta määrätyn suunnitelman mukaan


      • peruste pettymykselle
        Voitto Ramu kirjoitti:

        Kirjasta "Suuri taistelu osa II"

        ”VLn syntiuhrikauris kuvasi SAATANAA, jonka päälle vilpittömästi katuvien synnit lopuksi pannaan. Kun Kristus pappispalveluksensa lopussa oman verensä ansiolla poistaa kansansa synnit taivaallisesta pyhäköstä, hän asettaa ne SAATANAN päälle, jonka täytyy kärsiä lopullinen rangaistus”(s 422)

        Voiko myrkky enää tappavampi olla kuin myöskin seuraavassa:

        JEESUS OLI SE JOKA KRSI IHMISTEN SYNNEISTÄ RANGAISTUKSEN. JA SAI AIKAAN IANKAIKKISEN LUNASTUKSEN


        egw EDELLEN:

        ”Niiden jotka elävät maan päällä, kun Kristuksen välittäjätoimi taivaan pyhäkössä päättyy, täytyy seisoa Jumalan kasvojen edessä ILMAN VÄLITTÄJÄÄ. Heidän vaatteittensa täytyy olla tahrattomat. Jumalan armon ja OMIEN UUTTERIEN PONNISTUSTEN kautta heidän on täytynyt päästä voittajiksi taistelussa pahaa vastaan” ( s 424-425)
        ---

        Saatana on tehnyt ja tekee kaikkensa vesittääkseen Jeesuksen Golgatalla suorittaman sovitustyön ja kääntää sovituksen tapahtuvaksi ihmisen oman ähellyksen varaan.
        Sillä pirulla näyttää olevan sitkeyttä luoda kokonainen oppikunnan oppi tuon tehdäkseen.

        ---taidat sinä olla oikeassa...mutta mene eteenpäin ajattelussa...ei tuomioita ilman tutkimusta jam perusteluita...armahduksen kautta tutkimusta ei tarvita...sovintoratkaisu Kristuksen uhrin perusteella perusteltu?

        Moni SDA:ssa on luopunut TT-ajatuksesta EGW:n mallin mukaan...eikä kaikki pidä Elleniä profeettana , saati erehtymättömänä Suomessakaan...silti kirkolla on oikeus olemassaoloonsa...ja uuteen Valon vastaanottamiseen?

        Remuatko turhaan..vai oletko Voittajan puolella?

        Vai haluatko kuten monet muut, että tosiasiat tunnustetaan rohkeammin ja selkemään, kuten puheet Fordin tulkinnoista...peräänkuulutatko oikeutetusti avoimuutta?


      • Jeesulainen
        Voitto Ramu kirjoitti:

        Kirjasta "Suuri taistelu osa II"

        ”VLn syntiuhrikauris kuvasi SAATANAA, jonka päälle vilpittömästi katuvien synnit lopuksi pannaan. Kun Kristus pappispalveluksensa lopussa oman verensä ansiolla poistaa kansansa synnit taivaallisesta pyhäköstä, hän asettaa ne SAATANAN päälle, jonka täytyy kärsiä lopullinen rangaistus”(s 422)

        Voiko myrkky enää tappavampi olla kuin myöskin seuraavassa:

        JEESUS OLI SE JOKA KRSI IHMISTEN SYNNEISTÄ RANGAISTUKSEN. JA SAI AIKAAN IANKAIKKISEN LUNASTUKSEN


        egw EDELLEN:

        ”Niiden jotka elävät maan päällä, kun Kristuksen välittäjätoimi taivaan pyhäkössä päättyy, täytyy seisoa Jumalan kasvojen edessä ILMAN VÄLITTÄJÄÄ. Heidän vaatteittensa täytyy olla tahrattomat. Jumalan armon ja OMIEN UUTTERIEN PONNISTUSTEN kautta heidän on täytynyt päästä voittajiksi taistelussa pahaa vastaan” ( s 424-425)
        ---

        Saatana on tehnyt ja tekee kaikkensa vesittääkseen Jeesuksen Golgatalla suorittaman sovitustyön ja kääntää sovituksen tapahtuvaksi ihmisen oman ähellyksen varaan.
        Sillä pirulla näyttää olevan sitkeyttä luoda kokonainen oppikunnan oppi tuon tehdäkseen.

        Hänetä kun on tullut Varajeesuksen Opetuslapsi, Siksi Hän on hyljännyt Jeesuksen omat tärkeät
        opetukset. Hänen pyrkimyksensä on saada aikaan kaaosta ja Varajeesuksen pyhitys teotioita aikaan

        Näin yleensä tapahtuu kun Elämän Herra itse heitetään ulos. Koeta katsoa erittäin tarkaan
        mitä muutoksiam Jeesus itse teki? Lähtikö hän viemään laumaansa Valhe Evankeliumin pariin.

        Nykyinen Kristikansa on poikennut Jeesuksen sinetin alta pois koska se on ollut Vihollisuus
        kuitenkin Jeesuksen Nimen käyttö on vielä sallittua. Siitä kuitenkin puuttuu Itsensä Lain antajan sinetti. Näet Jeesus ei koko elämänsä aika ollut Saatanan palvelia, kuitenkin hänen kuolemansa jälkeen Hänet on korotettu Saatanan palveluksen Pääherraksi, Tällaisesta asiasta ei
        Raamattu mainitse mitään. Olihan Jeesuksen laki
        muuttumaton ja iankaikkinen.

        Maran ata Heramme tulee ja palkka on hänen mukanaan


      • Timo Flink
        Voitto Ramu kirjoitti:

        Jeesus meni oman verensa kautta kaikkeinpyhinmpään ja sai aikaan iankaikkisen sovituksen- se kaikkeinpyhimpään meno ei tapahtunut vasta 1844

        "Mutta kun Kristus tuli tulevaisen hyvän ylimmäiseksi papiksi, niin hän suuremman ja täydellisemmän majan kautta, joka ei ole käsillä tehty, se on: joka ei ole tätä luomakuntaa,
        12. meni, ei kauristen ja vasikkain veren kautta, vaan oman verensä kautta kerta kaikkiaan kaikkeinpyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen."

        Kun maailmanloppua ei tullutkaan kuten adventistit olivat ennustaneet, niin he yrittivät uudella valheella peittää vanhaa velhetta.


        Lukuisat adventistien johtohenkilöt ovat jotuneet tunnustamaan että "tutkivalle tuomiolle" ei läydy Raamatusta mitään perusteita.

        Suosittelen, että luet http://www.adventistbiblicalresearch.org/documents/Lightshadows&Walkinglight.htm

        Teksti käsittelee pyhäkköopin raamatullisia perusteita, mutta on niin pitkä, etten laita sitä tänne.

        Timo Flink


      • Voitto Ramu
        Timo Flink kirjoitti:

        Suosittelen, että luet http://www.adventistbiblicalresearch.org/documents/Lightshadows&Walkinglight.htm

        Teksti käsittelee pyhäkköopin raamatullisia perusteita, mutta on niin pitkä, etten laita sitä tänne.

        Timo Flink

        Lukuisat adventistien johtohenkilöt ovat tunnustaneet, että he eivät löydä Raamatusta perusteita tutkivalle tuomiolle ja pyhäkköpalvelusopille.


    • Timo Flink

      Suosittelen, että luet, mitä olen aiemmin vastannut vastaaviin syytöksiin. Niissä ei oikeasti ole päätä eikä häntää.

      Timo Flink

      • pappi tai pedagogi?

        ..asenne on ylimielinen ja nujertava...vastata voi toisia kunnioittavamminkin siinä asemassa, jossa lukijat elättää perhettäsi?

        Ole kärsivällinen ja kohtelias...tai ruoka loppuu aamiaspöydästä ja luvut jää kesken, kun pitää mennä poliisikouluun..tai bussikuskiksi..kuten moni kollegasi lähiaikoina?


      • päätä ja häntää

        ...Aaseilla molemmista on toki hyötyä?


      • pappi tai pedagogi? kirjoitti:

        ..asenne on ylimielinen ja nujertava...vastata voi toisia kunnioittavamminkin siinä asemassa, jossa lukijat elättää perhettäsi?

        Ole kärsivällinen ja kohtelias...tai ruoka loppuu aamiaspöydästä ja luvut jää kesken, kun pitää mennä poliisikouluun..tai bussikuskiksi..kuten moni kollegasi lähiaikoina?

        ..se asenne on ollut ylimielinen.

        Onneksi Timo on täällä kirjoitellut asiaa - toisin kuin eräät.


    • Rauhantervehdys

      Minkähänlainen myrkky siellä on nielty kun noin kirjoittaa rumasti ihmisille?
      Jeesuskin nuhteli rakkaudessa, jos nuhdeltavaa oli.
      Nyt ei ole nuhtelemista onneksi kuitenkaan.

      Lyhyesti:

      Jeesus sovitti synnit kerralla kokonaan yhdellä uhrillaan ristillä.
      Ongelma on se että syntiä edelleen tehdään.
      Jeesus on Ylipappina taivaassa Hebr 8:1-2.
      Mooseksen temppeli oli tarkka kopio oikeasta pyhäköstä taivaassa. (jae 5)
      Niinpä sen palveluskin on kuin Mooseksen temppelissä.

      Asasel oli syntikauris jonka päälle laitettiin kansan synnit.(Syntipukki)Kauris vei synnit erämaahan suurena sovituspäivänä kerran vuodessa.
      (3 Moos 16:5-10)
      Taivaallisen temppelin "Asasel" on saatana, joka vie aiheutamansa synnit pois helvetin tulijärveen.
      Jeesus on näm synnit sovittanut ihmisien puolesta aikojen alusta asti kertakaikkisesti kerralla kokonaan.

      Taivaan kirjat ovat tosiasia myös: Ilm 20:12,15, 21:27, 3:5, 13:8, Mal 3:16, 2 Moos 32:33, Ps 69:29, Fil 4:3,Dan 12:1, Luuk 10:20, Jes 65:6,7.
      Näin Raamattu opettaa elämän kirjoista!

      Jeesuksen sovitusuhri oli siis pelastus- ja tuomioprosessin yksi vaihe! Siihen liittyy muutakin!

      Laki on vanhurskauden ja tuomion peruste ja mittari: Jaak 1:25, 2:10-12, Room 3:20,31.

      Pyhäkön puhdistaminen on juuri taivaan kirjojen puhdistmista, kun ihminen kääntyy.

      Ihminen on ilman välittäjää, kun armonaika loppuu ajan lopussa. (Ilm 15:8, 22:11-12)
      Armonaika voi päättyä aikaisemminkin ja ihminen jää ilman välittäjää. (Matt 12:31, Saar 9:10, Matt 24:37-39)

      Kristuksen välitystyö taivaallisessa temppelissä 1 Joh 2:1!

      Kyllä lepopäivä on kuuliaisuuden aikamoinen koetin. Yhdenkin käskyn rikkominen on koko lain rikkomista kuten jo opimme.
      Jeesus opetti lepopäivän oikeata viettoa ja Jes 58:12-14.

      Kyllä kaikki on Raamatun oeptusta, ja todellista Jeesuksen Kristuksen kristillisyyttä.

      Jumalan siunausta
      jari laurila
      Kukas en vioettää oikein. Jes 58:

      • Jeesulainen

        Kyllä Jari tuntee Raamatun erittäin hyvin eikä hän käännä Jumalan sanaa Korkkiruuville, Kuten useimmilla on tapana tehdä tämä Korkki ruuvi Trikki. Siunusta sinulle hyvästä Julistksesta


      • Voitto Ramu

        Juuri tuossa adventistit antautuvat paholaisen valtaan kun opettavat ettää taivaassa on syntiä jota pyhäkköpalveluksessa tutkiskelleen ja muka puhdistetaan.

        "Pyhäkön puhdistaminen on juuri taivaan kirjojen puhdistmista, kun ihminen kääntyy."

        Jeesus nuhteli rakkaudellisesti:

        "te olette isästä perkeleestä"

        "Menkää ja sanokaa sille ketulle: .."


      • Timo Flink
        Voitto Ramu kirjoitti:

        Juuri tuossa adventistit antautuvat paholaisen valtaan kun opettavat ettää taivaassa on syntiä jota pyhäkköpalveluksessa tutkiskelleen ja muka puhdistetaan.

        "Pyhäkön puhdistaminen on juuri taivaan kirjojen puhdistmista, kun ihminen kääntyy."

        Jeesus nuhteli rakkaudellisesti:

        "te olette isästä perkeleestä"

        "Menkää ja sanokaa sille ketulle: .."

        Dann. 7:9-10 "Kun minä sitä katselin, istuimet asetettiin paikoilleen, ja Ikiaikainen istuutui. Hänen pukunsa oli valkea kuin lumi ja hänen hiuksensa ja partansa kuin puhdas villa. Hänen valtaistuimensa oli tulen liekkejä, ja sen pyörät olivat palavaa tulta. Hänen luotaan lähti liikkeelle tulinen virta. Tuhannet ja taas tuhannet palvelivat häntä, miljoonat seisoivat odottaen hänen edessään. Oikeus asettui istumaan, ja kirjat avattiin."

        Hepr. 8:1-2 "Tulemme nyt asian ytimeen: Meillä on ylipappi, joka on asettunut taivaissa istuimelleen Majesteetin valtaistuimen oikealle puolelle. Hän toimittaa palvelusta taivaan pyhäkössä, todellisessa pyhäkköteltassa, jota ei ole pystyttänyt ihminen vaan Herra itse."

        Hepr. 9:23-24 "Kun siis taivaan todellisuuden kuvat on näin puhdistettava, tulee itse todellisuus puhdistaa paremmin uhrein. Kristus ei mennytkään ihmiskäsin tehtyyn pyhäkköön, joka on vain todellisen pyhäkön kuva, vaan itse taivaaseen ollakseen nyt Jumalan edessä puhumassa meidän puolestamme."

        Hepr. 12:22, 24 "Ei, te olette tulleet Siionin vuoren juurelle, elävän Jumalan kaupungin, taivaallisen Jerusalemin luo ... siellä on uuden liiton välimies Jeesus ja vihmontaveri, joka huutaa, mutta ei kostoa niin kuin Abelin veri."

        Siis taivaassa on pyhäkkö, Jeesus on siellä ylipappina suorittamassa palvelusta, taivaan pyhäkkö täytyy puhdistaa, taivaassa on vihmontaveri ja taivaassa käydään oikeudenkäynti, jossa kirjat avataan.

        Timo Flink


      • Voitto Ramu kirjoitti:

        Juuri tuossa adventistit antautuvat paholaisen valtaan kun opettavat ettää taivaassa on syntiä jota pyhäkköpalveluksessa tutkiskelleen ja muka puhdistetaan.

        "Pyhäkön puhdistaminen on juuri taivaan kirjojen puhdistmista, kun ihminen kääntyy."

        Jeesus nuhteli rakkaudellisesti:

        "te olette isästä perkeleestä"

        "Menkää ja sanokaa sille ketulle: .."

        Rauhantevehdys

        Mitähän siinä mahtaa olla sellaista?
        Raamatun opetusta, ja Raamtulla perusteltua.

        Etkö Sinä miesparka lue yhtään mitä Sinulle Raamatulla perustellen kirjoitetaan?

        Onko kielenkäyttösi muita kristittyjä kohtaan mielestäsi sellaista mikä sopii saarnamiehelle ja evankeliumin palvelijalle ajatelen tuomioiden lausumista esim?

        Kovimpa on heikkoja yrityksiä Sinulla nyt.
        Älä vaan sorru samaan perustelematomaan haukkuun, jota täällä monet harrastavat kun huomaavat olevansa heikoilla kun Raamatulla aisoita näytetään ja oma mieli onkin toinen.

        Siunausta
        jari laurila


      • JeesuksenKristuksen

        armo käynyt turhaksi.Turhaan Jeesus kuoli puolestasi .SINÄHÄN TÄYTÄT LAIN


      • JeesuksenKristuksen kirjoitti:

        armo käynyt turhaksi.Turhaan Jeesus kuoli puolestasi .SINÄHÄN TÄYTÄT LAIN

        Rauhaa

        En täytä lakia.
        Ikävää kyllä on parantamisen varaa.

        Ei Jeesuksen "lain täyttäminen" tarkoittanut että meidän ei tarvitse lakia noudataa kun Jeesus muka olisi sen meidän puolestamme jo noudattanut?!

        Kyllä Jeesus toki noudatti lakia lankeamatta.

        Missä kiikastaa, kerron tarkemmin kun kerrot missä mättää?
        Lisää laista:
        http://www.netikka.net/jarinraamattuhotelli Osasto "Jumalan laki"

        Lue myös alla oleva.

        Siunausta
        jari laurila

        PAAVALI JA LAKI, Room 10:4, ONKO KRISTUS SIVEYSLAIN LOPPU?

        Monet tahtovat tulkita Paavalin sanat “Kristus on lain loppu, niin tulee vanhurskaaksi jokainen joka uskoo, ” (Room 10:4) siten että 10 käskyn siveyslaki olisi lakkautettu?

        On huomioitava ensin ettei juutalaisilla silloin ollut vielä aina kaikilla käsitystä Kristuksen vanhurskaudesta. Vapahtajaan perustuvaa vanhurskautta oli opetettava seurakunnille.
        Paavali halusi lopettaa lakivanhurskauden, johon monet vielä pyrkivät myös fariseusten- ja roomalaispakanallisia lakeja noudattamalla.

        Vanhan liiton aikana Jumalan armo ja vanhurskaus ilmoitettiin lain ja profeettojen kautta. Uuden testamentin aikana -Jeesuksen kautta. (Room 3:21-26)
        Sekä VT:n että UT:n aikana armo perustui uskoon. (mm.Aabraham, Room 4:3, 1 Moos 15:6) Aabraham luettiin vanhurskaaksi myös teoista. (Jaak 2:21-22, 1 Moos 22:16) Aabraham noudatti kaikkia Jumalan käskyjä. (1 Moos 26:5)

        Jaakob uudessa liitossa opetti että teot ovat uskon hedelmiä. (Jaak 2:14-26) Ilman uskoa ei ole tekojakaan, ja usko on kuollut. Kysymys on syy-seuraussuhteesta.
        Jaakob opetti kirjeessään niille, jotka tahtoivat kumota lain. Armo ja laki eivät ole keskenään ristiriidassa koskaan. Ihmisen lihan halut, sekä saatanan pyrkimykset ovat kumonneet lakia aikojen alusta asti.

        Armo on ollut totta ilman tekoja Kristuksen tähden jo vanhankin liiton aikana (2 Moos 19:4, 20:2) Armo ja Jumalan ja ihmisen liitot kuuluvat aina yhteen. (2 Moos 34:6-7, Jer 3:12, 1 Moos 3:15, Ps 103:13, Jes 49:13-15, 5 Moos 7:12) Suurena sovituspäivänä kansan synnit poistettiin. (Hebr 9:10, 3 Moos 16:21-22) Kansa oli uhrannut uhrejaan pitkin vuotta. VT:n uhripalvelusjärjestelmä vertauskuvasi tulevaa Karitsaa, joka kuoli ristillä syntiemme sovitukseksi. (Hebr 8:1-2,5, Hebr 10:12, 9:14,26, 10:14,18)

        Room 10:4 esiintyvä kreikan sana “telos” tarkoittaa “loppua, ” “täyttymystä” ja “päämäärää.” Jeesus Kristus oli lain lopullinen täyttymys ja päämäärä.
        (Gal 2:16) Lakia tarvitaan osoittamaan mikä on oikein ja väärin. (Room 3:20, 13:8-10) Näin sanaa on käännetty muuallakin; Esim. 1 Piet 1:9: “- Te saavutatte uskon päämäärän, (“telos”) sielujen pelastuksen.” Paavali ei tietenkään tarkoittanut että pelastus lopettaisi uskon?! Tämä vain yksi esimerkki.

        Jeesus Kristus oli uhripalvelusjärjestelmän lakien (“Toorah“) “loppu.” Jeesus oli lain “päämäärä” ja “täyttymys” siten että Jeesus teki lain suureksi, ja noudatti lakia antamalla kristillisen esimerkin kuuliaisuudesta Isän käskyille.
        Vasta 1700 luvun jälkeen on opetettu virheellisesti historialliskriittisten selittäjien ansiosta, että kysymyksessä olisi siveyslain kumoutuminen.

        Paavali puhui sanalla “laki” tarkoittaen useita eri asioita. Asiayhteyden löytää tutkimalla jakeen ympäriltä.
        Paavali puhui “Mooseksen laista” (1 Kor 9:9) ja Jumalan siveyslaista samalla sanalla; “laki.” Toisinaan hän puhui Mooseksen kirjoista, tai koko vanhasta testamentista sanalla, “laki.” (Room 3:19,21, 1 Kor 14:21) -Myös pakanoiden tajua oikeasta ja väärästä, sanalla “laki” (Room 2:14-15) -Pyhän Hengen johdatukseen elämässä; (8) -Pahan vaikutuksesta elämään, (7:21) -Tekojen laista, ja uskon laista; (3:27)
        “Välikaikaisesta laista,” eli seremonia-, eli uhripalvelusmenojen lait; (Gal 3:19, Kol 2:14)

        Paavali puhui tietenkin siveyslain puolesta, mutta vastusti lain väärinkäyttöä.
        Hän puhui sitä vastaan, että joku ajattelisi ihmisen vanhurskautuvansa ja pelastuvansa lain tekojen kautta! Pelastuminen perustuu Jeesuksen uhrikuolemaan ansioihin yksin. Ihminen voidaan lukea vanhurskaaksi Jeesuksessa Kristuksessa vain ja yksin Kristuksen ansioiden tähden. Muuta tietä pelastukseen ei ole olemassa.

        - “Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.” (Room 2:13)
        - “Laki on silti pyhä, ja käsky on pyhä, oikea ja hyvä.” (Room 7:12,14)
        - “Sisimmässäni minä iloiten hyväksyn Jumalan lain.” (Room 7:22)
        - “Eihän yksikään ihminen tule Jumalan edessä vanhurskaaksi lain käskyjä noudattamalla. Lain tehtävänä on opettaa tuntemaan mitä synti on.” (Room 3:20)
        - “Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme mitä laki sanoo.” (Room 3:31)
        - “Lihan pyrkimykset sotivat Jumalaa vastaan, sillä ne eivät alistu Jumalan lakiin, eivätkä voikaan alistua.” (Room 8:7)
        - “Ellei ole lakia, ei ole rikkomustakaan.” (Room 4:15, 5:13)
        - “Lain vaikutuksesta tulin tuntemaan synnin.” -ellei laki olisi sanonut, jne. (Room 7:7-8)
        - “Lempeys ja itsehillintä, näitä vastaan ei ole laki.” (Gal 5:23)
        - “Laki on hyvä jos sitä käytetään lain tarkoituksen mukaisesti. Eihän lakia ole säädetty kunnon ihmisten takia, vaan, jne” (1 Tim1:8-10)
        - “ On yhdentekevää onko ihminen ympärileikattu vai ei, tärkeätä on Jumalan käskyjen noudattaminen.” (1 Kor 7:19)
        - “Minä kirjoitan lakini heidän sydämeensä“, jne (Hebr 8:10, 10:16)
        - “Me jotka elämme Hengen emmekä lihamme mukaista elämää, toteutuisi lain vaatima vanhurskaus.” (Room 8:4)

        Nämä vahvat opetukset myös vahvistavat lain voimassaolon kaikkina aikoina:
        (Matt 5:17-18, 7:12, 22:40, Luuk 16:17, Jaak 1:25, 2:10.-12, 4:11, 1 Joh 2:2-3, 3:4, 5:3, Ilm 12:17, 14:12, 5 Moos 5: 1-22, 6:5-9, 2 Moos 20:1-17)

        “Lakihenkisyys” tai “lakiuskonto” tarkoittaa tietysti että opetettaisiin, niin että lain ansioilla ihminen voisi pelastua.
        Ei sitä että ihminen rakastaa Jumalaa, ja on kuuliainen, joka ilmenee käskyjen noudattamisena. (Ilm 14:12, Matt 7:21-23)

        Lain noudattamiseen ihminen saa Jumalan Hengen voiman, eikä ketään vaadita, lakia omassa voimassaan noudattamaan. Ihminen ei omassa voimassaan pysty lakia noudattamaan. Pyhä Henki tarvitaan avuksi. (Room 7:15-23, Hes 36:25-27, Hebr 8:9-10, 10:16-17)


    • Ent. eksytetty

      Kiitos erittäin hyvästä ja valaisevasta kirjoituksesta. Siinä on tuotu esille valikoitu kokoelma Jeesuksen sovitustyön kieltävästä Ellen Whiten hengestä. Voidaan puhua antikristuksen hengestä. Kristuksen uhri kielletään salakavalasti ja määrätietoisesti eikä sokeat kannattajat sitä huomaa.

      • ei kannattajat sitä edes huomaa, niin sittenhän kannattajat uskovat Jeesuksen sovitukseen ihan oikein.


      • Voitto Ramu

        "Kristuksen uhri kielletään salakavalasti ja määrätietoisesti eikä sokeat kannattajat sitä huomaa."

        "Salakavaluus" - Juuri tuo on sitä myrkkyä, se saattaa tuntua "suussa" sulavalta, mutta sisältä EGW oppi on tappavaa myrkkyä.


      • Johannes1
        Voitto Ramu kirjoitti:

        "Kristuksen uhri kielletään salakavalasti ja määrätietoisesti eikä sokeat kannattajat sitä huomaa."

        "Salakavaluus" - Juuri tuo on sitä myrkkyä, se saattaa tuntua "suussa" sulavalta, mutta sisältä EGW oppi on tappavaa myrkkyä.

        Ellen G Whiten kirjoissa kun minäkin tulin uskoon niitä lukemalla Jumalan armosta. Kiitos Jeesukselle. Maran ata


      • alma
        Johannes1 kirjoitti:

        Ellen G Whiten kirjoissa kun minäkin tulin uskoon niitä lukemalla Jumalan armosta. Kiitos Jeesukselle. Maran ata

        atan veli


      • yksin

        armosta.Kukaan ihminen ei täytä lakia.


      • ihminen ei täytä
        yksin kirjoitti:

        armosta.Kukaan ihminen ei täytä lakia.

        Sitähän tuodaan esille. Ihminen ei voi täyttää lakia, se on niin ja aamen. Ihminen on lihallinen, synnin alaisuuteen myyty. Liha ei voi eikä pysty eikä taivu lain alle.


        Entäpä kun ihminen tulee uskoon. Uudestisyntyy, Kristus saa sovittaa ihmisen täytetyn työnsä lahjalla.
        Pyhä Henki astuu ihmisen sydämeen asumaan. Sama Jumalallinen Henki kuka Jeesus on, kirkastaen Häntä. Pyhä Henki on myös Jumala.

        Rikkooko Jumalan Pyhä Henki omaa tahtoaan vastaan?
        Ei! Ei riko. Se saattaa meidät voimallaan voittamaan synnin taistelut, kun ja jos siihen taivumme. Siellä on voittoja ja tappioita. Hengessä voitamme, lihassa häviämme. Siitä myös adventismi puhuu. Pyhä Hengessä vaeltaminen on pyhityselämää, joka kirkastuu kirkastumistaan.
        Kukaan uskon tiellä vaeltaessaan ei vaella lapsen kasvamattomassa muodossa, vaan syntymisen jälkeen lähtee kasvu. Kaikki kaikessa vaikutta Jumalan Henki, jos se saa luvan.
        Tämä pitää ymmärtää, lakia ei täytä lihallinen ihminen, mutta sen saa täyttämään Pyhä Henki, kun se saa tahtomisen ja tekemisen, armon alla.
        Se Kristuksessa toteutuu elämässämme. Siinä puhutaan Jumalan työstä meissä.

        TS, jos ihminen hylkää Jumalan tahdon, joka on kirjoitettu mm. 10 käskysanaan, niin ihminen ei ole ymmärtänyt sitä kokonaisuuden siunauksellista näkemystä silloin elämäänsä.

        Kun Pyhä Henki saa toteuttaa Jumalan tahdon sydämessämme, olemme Isämme lapsia, ja rakkaus toteutuu niin Jumalaa kohtaan ja lähimmäistä kohtaan, jonka vierellä on hyvä olla särjettyjen ja rikkinäisten ihmisten, he kuulevat tällaisista astioista Vapahtajan äänen. Tule ja seuraa Minua.
        Tämä näin lakihenkisenä tarjoiltuna, eikö olekin? Ainakin annetaan se halulla ymmärtää " joidenkin harvojen ulkopuolisten silmin katsottuna".
        Tietysti laki tulee kirouksesksi jos sen kautta pelkästään yrittämään taivaaseen, ilman Kristusta. Mutta tuskin kukaan sitä yrittääkään.


      • säästyvät
        Johannes1 kirjoitti:

        Ellen G Whiten kirjoissa kun minäkin tulin uskoon niitä lukemalla Jumalan armosta. Kiitos Jeesukselle. Maran ata

        eksytykseltä...saattaa niinkin käydä...ei kaikkien tarvitse olla perillä "tutkivasta tuomiosta"...säästyvät turhilta erheiltä?

        On siinäkin pointtinsa?

        Ehkä pappien jorinat voisi lopettaa...etteivät pääse opettamaan adventismia?

        Luterilaiset ostavat vain pinnallisesti ..oikean opin Kristuksesta? Kätevää kaikkien kannalta...tietysti aneet on vähän kalliimpia kuin kansankirkossa 1.5%-10%---?

        Väliäkö sillä jos viihtyy? Timo kiittää!?


    • opit eivät kestä koetusta

      Voitto Ramu, olet aivan oikeassa.

      EGW:n oppi, jonka adventistit ovat nielleet on todellakin pimeyden voimien aikaansaannosta. Surullista on se että nämä eksyneet eivät halua kuunnella kenenkään muun kuin eksyttäjänsä (=EGW) ääntä.

      Huomatkaa kuinka adventistit oikein "kihisevät kiukusta" kun totuus tuodaan julki. He eivät haluaisi, että heidän pimeitä oppejaan näin julkisesti käsitellään.

      Joh 3:20-21 "Se, joka tekee pahaa, kaihtaa valoa; hän ei tule valoon, etteivät hänen tekonsa paljastuisi. Mutta se, joka noudattaa totuutta, tulee valoon, jotta kävisi ilmi, että hänen tekonsa ovat lähtöisin Jumalasta."

      • Jeesulainen

        Luopuneet Jeesuksesta. Koska he ovat mitäröineet Jeesuksen opit! Silloinhan Jeesukin on mitätöity. Jeesus itse kehoittaa ottamaan hänen ikeensä päälleen koska se on keveä kantaa.

        Palatkaa Jeesuksen omaan opetukseen! Maran ata


      • Aramiz

        Valoa jota ei ole mainittu raamatussa. He Ad elävät Jeesuksen Valossa, Siis Ei Varajeesuksen Sumeassa valossa. Jos sinulla on epäselvyyksiä
        Paavalin opetuksen suhteen, Niin palaa Evankeliumiin, jossa Jeesuksen Valo kirkastaa
        himmeän kohdan jota ei maallikko ymmärrä

        Maran ata


      • ei löytänyt
        Aramiz kirjoitti:

        Valoa jota ei ole mainittu raamatussa. He Ad elävät Jeesuksen Valossa, Siis Ei Varajeesuksen Sumeassa valossa. Jos sinulla on epäselvyyksiä
        Paavalin opetuksen suhteen, Niin palaa Evankeliumiin, jossa Jeesuksen Valo kirkastaa
        himmeän kohdan jota ei maallikko ymmärrä

        Maran ata

        ..seuraajistaan ketään Nsaretilaisen kaltaista....olisi yksikin riittänyt..joka olisi seuraajistaan rakastanut aidosti ilman oman vallan tavoittelua?

        Nietsche ei uskonut isänsä illuusioihin eikä kohtaamaansa todellisuuteen kristittyjen joukossa....hullut rakastivat toisiaan enemmän mielisairaalassa, johon hän lopulta joutui ihmisyytensä raunioita miettimään?

        Ei meistä löydy hyvyyttä, pyhyyttä eikä oikeaa rakkautta? Siinä hän oli oikeassa...löysikö Kristuksensa...sitä meille ei ole kerrottu tai kirjoitukset ovat hävitetty...hullun suusta tulleita...?

        On hienoa olla Jumalan hullu...eikö? :) Justus Kerettiläinen.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko nainen siis

      Ihastunut vai rakastunut?
      Ikävä
      75
      2393
    2. Sointu Borg keikistelee vartaloa nuolevassa mekossa -Kohukaunotar Marika Fingerroos kuittaa "Mikä.."

      Sointu Borg ei jätä kylmäksi edes aikansa kohukaunotarta, Marika Fingerroosia. Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihd
      Kotimaiset julkkisjuorut
      30
      2214
    3. Mies rakkain

      Meidän rakkaus ei pala tulessakaan❤️‍🔥
      Ikävä
      49
      2093
    4. Sinulle kaunis ihana yh...

      Kerro jotain lisää elämäntilanteestasi ja itsestäsi. 😊
      Ikävä
      74
      1979
    5. Karpo kujalla

      PrimeTimessä joku demari pyörittää Karpoa 100-0.
      Ähtäri
      53
      1942
    6. Näytit minulle

      aivan uudenlaisen maailman. Sellaisen, jossa peilien pinta ei ole säröillä. Ihastuin sinuun mitä paremmin opin sinut tun
      Ikävä
      50
      1558
    7. Kuka huijasi Suomea hakemaan NATO jäsenyyttä?

      Huh huh huh… Nuoret sotaintoilijat eivät ymmärrä mitä kirjoittavat. Suomella on mennyt aina hyvin, kun suhteet itäiseen
      Maailman menoa
      517
      1476
    8. Persut eivät lähde mukaan hallituksen rasisminvastaiseen kampanjaan

      Ja sekö on sille yhdelle hallitusta johtavalle töppöselle ihan ok? 🤪 https://www.is.fi/politiikka/art-2000010657169.htm
      Maailman menoa
      306
      1455
    9. Lapinlahtelaisessa koulussa laulettiin virsiä ja ruokarukouksia, rehtorille vakava huomautus

      Suomen kulttuuriin kuuluu jo kristillisyys. Käsittämättömäksi on aika muuttunut. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/la
      Helluntailaisuus
      183
      1383
    10. Autolla markettiin

      Kiire ollut ku ovista läpi tyhjään kauppaan. Liekö sairauskohtaus.
      Kajaani
      58
      1378
    Aihe