Verottajan mielivalta !*$£?%#!

Kuinka verottaja voi harrastaa niin mielivaltaista toimintaa? Tämäkin päivärahaverotuksen uudistus on kyllä syvältä! Työttömiksikö tässä ihmisiä ajetaan niin, että saataisiin ulkolaista työvoimaa kehiin? Eikö pitäisi turvata kotimaisen työvoiman työllistäminen eikä sen vaikeuttaminen. Tämähän on täyttä anarkiaa verottajan puolelta!

Esimerkiksi ydinvoimalatyömaalle on vaikea saada porukkaa työmaan kestäessä useita vuosia ja duunareiden päivärahat lyödään verolle. Miten nämä herrat kansanedustajat saavat korkeaa palkkaa, veroetuja, ilmaiset lentomatkat ja vielä päivärahat vähintään neljäksi vuodeksi. Miksi niihin veroihin ja kulukorvauksiin ei puututa koska työpaikka on pysyvästi Arkadianmäellä? Kyllähän nämä rosvot ajavat omaa etua mutta ei tavallisen kansan. Normaalille ihmiselle työmatkat lentokoneella, jotka työnantaja on maksanut, voidaan laittaa palkan päälle ja verolle kun siitä on vähennetty halvimman kulkuneuvon kulut.

Verottaja voi rangaista aivan mielivaltaisesti jos työntekijä joutuu lähtemään komennukselle omalta paikkakunnaltaan pitkäaikaiseen työhön. Nyt tuli muutos mutta tilanne ei ole muuttunut miksikään. Jos työntekijän projekti kestää useita vuosia saa olla pelko perseessä kahden tai kolmen vuoden jälkeen lätkäiseekö verottaja koko päiväraha-ajan verolle. Tässä miettii, että kannattaako sitä työnteko enää ollenkaan kun homma on tällaista? Tuntuu siltä, että pitää maksaa siitä kun joutuu olemaan muualla töissä. Verottaja on aiemminkin tuumannut, että muuttakoon perhekin komennuspaikalle vaikka pysyvä työpaikka ja koti ovat toisaalla.

Se vähäinen korvaus tulee kyllä kiertoon parantamaan valtion taloutta ja elvyttämään elinkeinoelämää. Jo nyt ulkomaalaisten palkat eivät jää tänne vaan ne siirtyvät heidän omiin maihinsa heidän elintasoaan nostamaan. Esimerkiksi Virolaiset työntekijät, joita on jo pilvin pimein eteläsuomessa, kuskaavat rahansa lahden taakse. Ei se jää tänne kiertoon niin kuin sen täytyisi jäädä.

Eikö olisi paljon parempi puuttua harmaaseen talouteen ja pimeisiin töihin kun tällaisiin rehellisiin työntekijöihin. Mutta eiväthän tällaiset asiat poliitikkoja kiinnosta.

Ei näitä komennus hommia mielikseen tee ja kohtuullinen korvaus olisi paikallaan. Pitää tässä miettiä, että jäisikö sitä yhteiskunnanelätiksi, tulisiko se edullisemmaksi valtiolle? Vai alkaisiko sitä tehdä töitä pimeästi? Siihenhän tässä valtiovalta ohjaa.

8

724

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joku vaan

      Mielivalta ja jälkikäteen muutetut säännöt ovat olleet yritysmaailmassa arkipäivää jo vuosikymmmenien ajan.

      Nyt sitten duunaritkin pääsevät osallisiksi.

      Syynä on tietenkin sossujen ahneus ja kateus, on se niin väärin jos komennusmiehet tienaavat paremmin kuin muut.

    • Sedu

      Aivan turha rutista näistä päivärahoista. Mielestäni oikein tapa olisi luopua niiden verottomuudesta kokonaan. Miksi ei voi samalla maksaa sellaista palkkaa, jolla selviää vieraalla paikkakunnalla. Totta kai pitää maksaa myös palkasta vero. Kaikki nämä verottajan toimenpiteet johtuvat aina siitä, että jotkut käyttävät näitä verottomia päivärahoja ja km-korvauksia korvaamaan oikean palkan, vaikka maksuperusteita kulukorvauksille ei olisi olemassakaan. Eli tämä pieni porukka pilaa kaikkien hyödyn.

    • J.Smith

      Ei ole olemassakaan "hyvää" veroitusjärjestelmää. Suomessa se on "huono"... Ja syynä ei ole sen monimutkaisuus (n. 100 tulomuotoa, yli 60 verovähennysmuotoa ja yli 20 eri veroitusmuotoa.). Eikä siksi, ettei se ole juuri sellainen kuin me kaikki haluaisimme (jokaisella on omat kriteerit).
      Vaan siksi, että se suorastaan lypsii veronmaksajia ja se tekee sen rankasti. Siinä on 44% Suomen BKT:stä. Maailmalla se on suuremmasta päästä ( http://www.veronmaksajat.fi ). Verojen määrän suhteessa BKT:hen pitäisi puolittaa, muuten ennemmin tai myöhemmin iskee lamakausi.

    • Jooseppi

      Ensinnäkin, verottajalla ei ole mitään tekemistä päivärahasääntöjen uudistamisen kanssa.

      Toisekseen, minusta ainakin sääntö on ok. On ihmeellistä, että jotkut voivat saada verottomia kukukorvauksia vaikka eivät edes ole työmatkalla, vaan työskentelevät vuosikausia samassa paikassa. Itsekin käytät taikasanaa "useita vuosia". Mikä tilapäinen työmatka se sellainen on, joka kestää useita vuosia? Itsekin olen vaihtanut työpaikkaa kahdesti viimeisen viiden vuoden aikana, mutta en siitä huolimatta saa mitään päivärahoja.

      • Pertti Laineenkare

        Seudu jaJooseppi nimimerkillä olevat ihmiset ovat niin asioista tietämättömiä hölmöjä ettei tällaisilla ajatusmaailmoilla Suomea nosteta. Toivon että mahdollisimman moni yrittäjä siirtää yrityksen sijaintikunnakseen Viron eli perustaa sinne uuden yrityksen. Mitä enemmän sinne siirtyy yrityksiä siitä muodostuu joukkovoima ja vain sillä voidaan vaikuttaa että Suomessa ruvettaisiin tekemään pikku hiljaa oikeistolaisia politiikkaa. Ennen sitä Suomessa eivät asiat muutu. Täällä on liian monta vasemmistolais puoluetta johon tämän päivän tekojen ja näyttöjenkin valossa Kokoomuskin kuuluu.


    • Anonyymi

      Niiden laskentalogiikka on erilainen. Se perustuu verohallinnossa oman voiton maksimointiin.

      Eli minä, minä , minä . Omat palkankorotukset..

    • Anonyymi

      muista, että verottaja on yhdessä viherpuinikkien /hallitus kanssa sinun pahin uhka ja vastustaja liittyen sinun ja perheesi toimeentuoon.

      • Anonyymi

        Viherpunikit haluavat sosialisoida sinun omaisuutesi ja sitä pitää vastustaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2819
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      386
      2690
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2210
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1876
    5. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      74
      1855
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1793
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1784
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1718
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1603
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1502
    Aihe