Mitä kaikkea menetetään työpöydän lisäksi, jos XP:n käyttäjäprofiilin
poistaa ja luo uuden? Käyttäjäprofiilin alle ei ole talletettu omia
tiedostoja tai kuvia ainakaan itse. Jotkut ohjelmat saattavat tunkea sinne
omia tiedostojaan kysymättä, joten ne saattavat olla ongelma. Vaikuttaako
profiilin poisto ja uudelleen luonti mitenkään ohjelmien toimivuuteen? Missä
työpöydän kuvakkeiden asettelu ja muut tiedot on tallessa ja voiko ne
pelkästään ottaa talteen?
poistaa ja luo uuden? Käyttäjäprofiilin alle ei ole talletettu omia
tiedostoja tai kuvia ainakaan itse. Jotkut ohjelmat saattavat tunkea sinne
omia tiedostojaan kysymättä, joten ne saattavat olla ongelma. Vaikuttaako
profiilin poisto ja uudelleen luonti mitenkään ohjelmien toimivuuteen? Missä
työpöydän kuvakkeiden asettelu ja muut tiedot on tallessa ja voiko ne
pelkästään ottaa talteen?
Vastaukset 2
Vanhimmat
Käyttäjäprofiilin poistaminen/uudelleen nimeäminen ei poista XP:llä jo oletuksena olevia ohjelmia.
Miten sitten käyttäytyy uudella käyttäjällä ohjelmat, jotka ovat asennettuna järjestelmänvalvojana toimineen käyttäjän toimesta... Onko ne kaikkien käyttäjien käytössä...? Jotkut tiedostot eivät ole käytössä...?
Perusohjelmat, Winukan toimivuuden takaavat ja käyttiksen mukana tulevat (esiasennetut) ohjelmat toimivat, mutta niihin liittyvät kuvakkeet työpöydällä ovat jokaisen käyttäjän asettamilla paikoilla taikka jollei niiden oletussijaintia ole muutettu, ne lienevät sillä kohdin, jossa ne olivat tietsikkaa eka kertaa käynnistettäessä. Jokainen käyttäjä voi muokata työpöytää haluamaansa muotoon.
Riippuu koko homma varmaan siitä, onko tietsikkaan joku kirjautunut järjestelmänvalvojan ominaisuudessa. Hänen tekemistään ratkaisuista riippuu miten tietsikan toimintoja voi säädellä.
XP kysyy haluatko säilyttää profiilin kansion mitä tuskin haluat tehdä jos siellä ei mitään oleellista ole. Itse olen siirtänyt järjestelmänvalvojan oikeuksilla olevan profiilin vanhasta asennuksesta uuteen XP asennukseen joskin se saattaa toisinaan vaatia hieman temppuilua. Anyway, profiilin tiedot kuten työpöytä on tallessa piilotetuissa kansioissa tiedostossa c:\documents and settings\"käyttäjänimi" mikä on osin sama kuin "omat tiedostot".
Mitään ohjelmia ei katoa PAITSI sellaiset jotka tämä profiili on pystynyt asentamaan "Vain minulle" mutta silloinkin ohjelma pitäisi löytyä "Program Files" kansiosta ja olla sieltä käynnistettävissä. Tällaisia ohjelmia on vielä harvassa mutta muistaakseni ne saa myös muista profiileista käyntiin.. en ole tutkinut asiaa koskaan tarkemmin.