Sosiaalinen lisko?

Hani06

Moikkelis!

Mulla olis yks kysymys:

Mikä liskolaji olisi aika seurallinen ja eläis päivällä? Mulla on leopardigekko ja se on kaunis ja helppohoitoinen, mutta siitä ei ole seuraa!
Haluaisin liskon joka tykkäis enmmän sylissä olemisesta ja ihmisistä. Haluaisin vähän sosiaalisemman matelijan joka touhuais terraariossaan joskus jotain.

Odotan vastauksia! --I===I:>

7

1150

  Vastaukset

  • . . . . sellaista liskoa tai yleensäkään matelijaa ollakaan joka viihtyisi käsiteltävänä. Kyllä niiden pitää saada olla omissa terroissaan rauhassa. Siellä niitä vain pitää tyytyä katselemaan.
   Vain hoitotoimenpiteet , ruokkiminen ja terran siivous saisivat olla niitä päivittäisiä rutiineita joilla liskoja häiritään.
   Leopardigekko on siitä erikoinen että se sietää jonkinverran käsittelyä. Se jopa "kesyyntyy" , eli tunnistaa hoitajansa. Sitä voi myös "kävelyttää" esim. sohvalla , tai lattiallakin jos ei ole vetoista eikä paikkoja mihin voi karata.
   Mutta senkin kanssa pitää edetä gekon ehdoilla. Käsi terraan ja kun gekko itse haluaa tulla kädelle , voi sen varovasti nostaa sohvalle.
   Sinun kannattaa miettiä jotakin muuntyyppistä eläintä jota voisit hellitellä.
   Liskoja on kyllä tosi kiinnostavaa seurata , mutta käsittelyn jättäisin vähemmälle :).

   • Onni, on todella seurallinen veitikka! Se pyytää pois terrasta, vähän lattialle jaloittelemaan! Kyllä se on housunlahketta pitkin kiivennyt lattialta olkapäälle keikkumaankin! Ja Onnin "akka" Lulu on rauhallinen tyyppi, ei oikein itse välitä käsittelystä, muttei laita ikinä vastaankaan...Antaa vain nostaa itsensä lattialle, sitten se menee etsimään sopivan loikoilupaikan, ja nukahtaa usein siihen ;)


   • kotilo-ja-gekkofani kirjoitti:

    Onni, on todella seurallinen veitikka! Se pyytää pois terrasta, vähän lattialle jaloittelemaan! Kyllä se on housunlahketta pitkin kiivennyt lattialta olkapäälle keikkumaankin! Ja Onnin "akka" Lulu on rauhallinen tyyppi, ei oikein itse välitä käsittelystä, muttei laita ikinä vastaankaan...Antaa vain nostaa itsensä lattialle, sitten se menee etsimään sopivan loikoilupaikan, ja nukahtaa usein siihen ;)

    Mitä lajia nuo on


  • osta partis ne on tosi seurallisia!

   Tääl ois yksi hyvin seurallinen ja käsittelyyn tottunut yksilö kaupan! Mitä enmmän terraarion ympärillä touhutaan sitä kiinnostuneempi täälisko on!!

   jclk@suomi24.fi

  • on ihan lajista tai yksilöstä riippuen, joten sen perusteella onko sosiaalinen en liskoa hankkisi. Matelijat eivät ole kuten kissa tai koira.. toisaalta ei niistäkään kaikki yksilöt valttämättä seurallisia ole...

   Ei siis voi suoraan sanoa millainen kaveri on vastassa. Itselläni kaksi leopardileguaania, joista toinen kiipee kädelle heti kun terraan käden laittaa.. katselee muutenkin mielellään huoneen tapahtumia. Toinen viihtyy enempi loikoillen oli sitten terrassa tai terran ulkopuolella.

   • ovat ainakin päiväaktiivisia =)..partiskin oiva valinta =)


  • Anolikset on päivä aktiivisii!
   varsinki nyt ku on tullu valosempaa ja aurinkoisen päivän ei oo tylsää kun niitä seurailee!=).. ei niitä kylläkään kätee saa eikä kannata ottaa.. mutta aktiivisempia ne on ku mitkää monet muut....

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   140
   8733
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   Kotimaiset julkkisjuorut
   241
   7504
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   278
   1800
  4. Kiitos elämä, Nala mutta vuokraluukkuun

   Miten noin menevä nainen voi ottaa koiran keskelle kaupunkia? Eikö edellinenkin koira annettu pois kun asuvat Eskon kanssa, eikä ollut aikaa hoitaa si
   60
   956