Aihe

tomaatista

kokeilulla eteenpäin

heh, mulla on pöydälle jäänyt kirsikkatomaatteja jotka ovat kuivuneet ja aika paljon rutistuneet. Voinko niistä kylvää uutta satoa? vai onko tyytyminen kaupasta ostettuihin taimiin/siemeniin.

kiitos!

4

607

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Mikseii

   Kylhän ne kasvaa ku istutat ja jaksat hoitaa säännöllisesti. Mut kannattaa kumminki ottaa ne siemenet sieltä ensin pois, ettet rupee sitä kuivunutta tomaattia maahan kaivamaan. Ite kans tos kerran kasvatin tomaattipuun ihan tomaatin siemenestä.

   • kesäisin puhdistetun

    lietteen levitysmailla kasvaa rehevästi tomaatteja. Se merkitsee, että suoliston kautta kulkeneet siemenet itävät hyvin. Noille kannattaa kokeilla muuta kostean lämmintä hoitoa ennen istutusta, taisi olla maserointi.


  • whitepaprika

   Niistä kuivuneista tomaateista otetut siemenet voi idättää ihan normaalisti, mutta tomaatin kasvatus kannattaa aloittaa vasta huhtikuussa, ellei ole lämmitettävää kasvihuonetta.Itämistä voi auttaa:
   http://www.cedunet.com/~rte47 => idätä siemenet nopeasti
   PS. kaupasta ostettujen tomaattien siemenistä ei välttämättä kasva meidän oloissa menestyviä lajikkeita. Kotimaiset tomaatitkin kasvatetaan kasvihuoneissa, joissa olosuhteet ovat optimaaliset ja niiden lajikkeet myös sen mukaisia.

  • Tomaattipuusta

   Ostin kesällä tomaattipuun, jossa oli mehevät tomaatit( ja söin ne. ) Ajattelin että puu kuolee koska en tiennyt mitään hoidosta. Netistä ei löydy hirveesti ohjeita.

   Olen kastellut sitä n. jokatoinen päivä. Jossain vaiheessa se hieman lakastui. Vein sen terassille auringonvaloon ja kuinkas kävikään, se alkoi kukkimaan ja nyt on tulleet uudet vihreät tomaatinalut.

   Kuinka usein tomaattipuu kukkii ja pukkaa hedelmää?

   Toivottavasti puu ei kuole talvella. Ajattelin ensi keväänä siirtää sen isompaan ruukkuun. Puusta ilmeisesti kasvaa iso?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   318
   3641
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   2516