Ostin eilen pakastekalkkunan ja olen pitäny sitä 24 tuntia huoneenlämmössä, mutta se on vieläki umpijäässä.
Minun pitäis paistaa toi lintu viimeistään huomenna, ehtiikö sulaa ilman mikroa?
Miten kalkkuna pitäis oikeeati sulattaa, jotta sais parhaan lopputuloksen?
Entä missä lämmössä uuni ja kuin kauan paistaa?
Kysyn täällä, koska täällä on keskustelijoita jotka varmaan asiasta jotain tieää. Ruokapalstalla ei paljo viestit vaihdu..
Kalakkunan sulatus
42
14303
Vastaukset
Ei ehdi sulaa. Mikroa ei kannata käyttää. Sulatuksen voi tehdä vesihauteessa. Haaleaa vettä ja kalkkuna siihen, vettä voi vaihtaa välillä.
Kalkkuna paistetaan miedossa lämmössä alle 200 astetta on hyvä. Paisto tapahtuu rintapuoli alaspäin, näin rintalihat mehevöityvät. Kalkkuna täytyy paistää TÄYSIN kypsäksi, lihalämpömittari on siis välttämätön. Ylikypsä kalkkuna on kuivaa.- Antsu
Painavaa asiaa. MUTTA. Etkö ole huolestunut, että vahvistat stereotypioita "naisten töistä" opettamalla kysyjää ruoanlaiton alalla?
Antsu kirjoitti:
Painavaa asiaa. MUTTA. Etkö ole huolestunut, että vahvistat stereotypioita "naisten töistä" opettamalla kysyjää ruoanlaiton alalla?
Enpä juuri. Pidän ruuanlaitosta ja olen siinä aika hyvä. Kalkkunan meillä paistaa kyllä mies. Kalkkunantäyte on valtakunnan salaisuus.
- jorojukka-kukka
Antsu kirjoitti:
Painavaa asiaa. MUTTA. Etkö ole huolestunut, että vahvistat stereotypioita "naisten töistä" opettamalla kysyjää ruoanlaiton alalla?
Meillä puolisoni hoitaa tuon kalkkunan paiston. :)
- kalkkuna.
Tittelityy kirjoitti:
Enpä juuri. Pidän ruuanlaitosta ja olen siinä aika hyvä. Kalkkunan meillä paistaa kyllä mies. Kalkkunantäyte on valtakunnan salaisuus.
Olen kyllä kuullu huhuja että kalkkunan vois jollain täyttää ennen paistoa.
Kerro ihmeessä jokin vinkki mitä sen sisään vois tunkee.
pliips. kalkkuna. kirjoitti:
Olen kyllä kuullu huhuja että kalkkunan vois jollain täyttää ennen paistoa.
Kerro ihmeessä jokin vinkki mitä sen sisään vois tunkee.
pliips.Kalkkuna on täytettävä, muuten linnusta tulee kuiva. Täyteeksi käy aivan hyvin, hieman kuivahtanut leipä (vaalea) joka kuulotetaan sipulin kanssa paistinpannulla, ruokaöljyä ei tarvitse säästää. Täytteen tarkoituksena on luovuttaa rasvaa paistamisen aikana ja näin estää linnun lihan kuivahtaminen. Täyte on siis välttämätön. Leivästä, leivän on hyvä olla kuivaa, koska näin rasvaa sitoutuu enemmän, leivästä on hyvää poistaa kovat reunat. Täytteessä voi olla leivän ja sipulin lisäksi lähes mitä vain, kalkkuna täytetään täyteen. Kalkkunan täytteen ollessa hyvää, sen voi syödä lisäkkeenä. Kalkkunan täytteen maustamiseen sopii mainiosti kaikki yrttimausteet cyrry on tietenkin ehdoton ja mustapippuri
Kalkkuna paistetaan siis rintalihat alaspäin ja käänetään ainoataan lyhyeksi ajaksi selälleen. Näin kalkkuna tulee herkullisen näköiseksi.- j.pukkila
jorojukka-kukka kirjoitti:
Meillä puolisoni hoitaa tuon kalkkunan paiston. :)
..paistetun kalakkunan(??) hoitaminen, nimittäin, se on silloin myöhäistä..
- jorojukka-kukka
j.pukkila kirjoitti:
..paistetun kalakkunan(??) hoitaminen, nimittäin, se on silloin myöhäistä..
Hoitaa kalkkunan paiston.
- Kurre_Orava
jorojukka-kukka kirjoitti:
Meillä puolisoni hoitaa tuon kalkkunan paiston. :)
Tuon helppo uskoa.
Hjördis 'Hyacinth Bucket' Jörö vain makoilee soffalla tuoksuttelemassa parfyymia. - jorojukka-kukka
Tittelityy kirjoitti:
Kalkkuna on täytettävä, muuten linnusta tulee kuiva. Täyteeksi käy aivan hyvin, hieman kuivahtanut leipä (vaalea) joka kuulotetaan sipulin kanssa paistinpannulla, ruokaöljyä ei tarvitse säästää. Täytteen tarkoituksena on luovuttaa rasvaa paistamisen aikana ja näin estää linnun lihan kuivahtaminen. Täyte on siis välttämätön. Leivästä, leivän on hyvä olla kuivaa, koska näin rasvaa sitoutuu enemmän, leivästä on hyvää poistaa kovat reunat. Täytteessä voi olla leivän ja sipulin lisäksi lähes mitä vain, kalkkuna täytetään täyteen. Kalkkunan täytteen ollessa hyvää, sen voi syödä lisäkkeenä. Kalkkunan täytteen maustamiseen sopii mainiosti kaikki yrttimausteet cyrry on tietenkin ehdoton ja mustapippuri
Kalkkuna paistetaan siis rintalihat alaspäin ja käänetään ainoataan lyhyeksi ajaksi selälleen. Näin kalkkuna tulee herkullisen näköiseksi.Meillä tulee kanan täytteeksi feta-yrttiseos oliiviöljyssä. Erittäin maukasta sekin.
- jorojukka-kukka
Kurre_Orava kirjoitti:
Tuon helppo uskoa.
Hjördis 'Hyacinth Bucket' Jörö vain makoilee soffalla tuoksuttelemassa parfyymia.Myös ruuan valmistaja tuoksahtelee parfyymilta...yleensä aamulliselta. :)
- Kurre_Orava
jorojukka-kukka kirjoitti:
Myös ruuan valmistaja tuoksahtelee parfyymilta...yleensä aamulliselta. :)
Tuokin helppo uskoa.
Olisi vaikea kuvitella, että puolisosi omaisi mitään 'perinteisiä' miehisiä piirteitä. :)
Noh, palaillaan taas. Minä lähden asiakkaan saunailtaan, johon akkoja ei ole kutsuttu. Luvassa sovinistisia vitsejä, olutta, viskiä sekä kaupantekoa. - jorojukka-kukka
Kurre_Orava kirjoitti:
Tuokin helppo uskoa.
Olisi vaikea kuvitella, että puolisosi omaisi mitään 'perinteisiä' miehisiä piirteitä. :)
Noh, palaillaan taas. Minä lähden asiakkaan saunailtaan, johon akkoja ei ole kutsuttu. Luvassa sovinistisia vitsejä, olutta, viskiä sekä kaupantekoa.Puolisollani on montakin miehistä piirrettä.
- j.pukkila
jorojukka-kukka kirjoitti:
Hoitaa kalkkunan paiston.
..kalkkunan paistamisessa teillä, onko vakavaakin..??
- jorojukka-kukka
j.pukkila kirjoitti:
..kalkkunan paistamisessa teillä, onko vakavaakin..??
Eihän siitä nyt niin paljon vaivaa ole, mutta itse en ole siihen perehtynyt, koska puolisoni hoitaa sen joka joulu.
jorojukka-kukka kirjoitti:
Meillä tulee kanan täytteeksi feta-yrttiseos oliiviöljyssä. Erittäin maukasta sekin.
Kalkkunan voi täyttää lähes millä vain. Leipätäyte on sellainen jonka löytää nopeasti taloudesta, kuin taloudesta, siksi sen otin malliksi. Meidän täytteemme on -kuten sanoin- tarkoin varjeltu salaisuus.
Kalkkuna täytyy myös sitoa huolella. Täyte täytyy ummistaa sisälle ja siivet ja koivet täytyy sitoa paketiksi, muuten ne palavat kuiviksi. Sitomiseen käy hyvin puuvillalanka.- Antsu
Tittelityy kirjoitti:
Kalkkuna on täytettävä, muuten linnusta tulee kuiva. Täyteeksi käy aivan hyvin, hieman kuivahtanut leipä (vaalea) joka kuulotetaan sipulin kanssa paistinpannulla, ruokaöljyä ei tarvitse säästää. Täytteen tarkoituksena on luovuttaa rasvaa paistamisen aikana ja näin estää linnun lihan kuivahtaminen. Täyte on siis välttämätön. Leivästä, leivän on hyvä olla kuivaa, koska näin rasvaa sitoutuu enemmän, leivästä on hyvää poistaa kovat reunat. Täytteessä voi olla leivän ja sipulin lisäksi lähes mitä vain, kalkkuna täytetään täyteen. Kalkkunan täytteen ollessa hyvää, sen voi syödä lisäkkeenä. Kalkkunan täytteen maustamiseen sopii mainiosti kaikki yrttimausteet cyrry on tietenkin ehdoton ja mustapippuri
Kalkkuna paistetaan siis rintalihat alaspäin ja käänetään ainoataan lyhyeksi ajaksi selälleen. Näin kalkkuna tulee herkullisen näköiseksi.No voihan cyrry sentään! Antsulla on NÄLKÄ, ja kova nälkä onkin! Puhuttais jostain muusta... vaikka ongelmista sukupuolten välisessä tasa-arvossa tai sen sortin asioista...
Leipä... rasva... rintalihat... sipuli... mausteet... hei mimmit Antsu lupaa olla tasa-arvoinen jos lopetatte tän sylkirauhasten härnäämisen!! - kalkkuna.
jorojukka-kukka kirjoitti:
Meillä tulee kanan täytteeksi feta-yrttiseos oliiviöljyssä. Erittäin maukasta sekin.
Kertoskohan se sinun paistava puoliskosi vinkkejä, miten feta-yrtti-oliiviöljyseos tehdään?
- kalkkuna..
Tittelityy kirjoitti:
Kalkkunan voi täyttää lähes millä vain. Leipätäyte on sellainen jonka löytää nopeasti taloudesta, kuin taloudesta, siksi sen otin malliksi. Meidän täytteemme on -kuten sanoin- tarkoin varjeltu salaisuus.
Kalkkuna täytyy myös sitoa huolella. Täyte täytyy ummistaa sisälle ja siivet ja koivet täytyy sitoa paketiksi, muuten ne palavat kuiviksi. Sitomiseen käy hyvin puuvillalanka.Puuvillalanka.. mistä erottaa mikä on puuvillalankaa?
Löytyyköhän sellasta puuvillalankaa SIWAsta? kun muut kaupat ei huomenna auki ole.
hmm..rautalankaa mulla kyllä olis, eihän sitä puuvillalankaakaan kummiskaan syödä - Kurre_Orava
kalkkuna.. kirjoitti:
Puuvillalanka.. mistä erottaa mikä on puuvillalankaa?
Löytyyköhän sellasta puuvillalankaa SIWAsta? kun muut kaupat ei huomenna auki ole.
hmm..rautalankaa mulla kyllä olis, eihän sitä puuvillalankaakaan kummiskaan syödäOlisikohan mitää apua:
http://www.herkut.net/print.php?id=723
Noi on noi kalkkuna hommat semmoista taidetta lähentelevää hommaa. - Kurre_Orava
kalkkuna.. kirjoitti:
Puuvillalanka.. mistä erottaa mikä on puuvillalankaa?
Löytyyköhän sellasta puuvillalankaa SIWAsta? kun muut kaupat ei huomenna auki ole.
hmm..rautalankaa mulla kyllä olis, eihän sitä puuvillalankaakaan kummiskaan syödähttp://www.finfood.fi/finfood/ff2.nsf/0/DD5EE50A266D3E3EC22569AC00496768?opendocument
kalkkuna.. kirjoitti:
Puuvillalanka.. mistä erottaa mikä on puuvillalankaa?
Löytyyköhän sellasta puuvillalankaa SIWAsta? kun muut kaupat ei huomenna auki ole.
hmm..rautalankaa mulla kyllä olis, eihän sitä puuvillalankaakaan kummiskaan syödäKotona olevista langoista voi käytännössä sanoa, niiden olevan puuvillaa tai villaa. Harvoin langat ovat synteettisiä, synteettinen lanka ei kestä paistamista. Puuvillalankaa on esim. kalastajalanka. Tavallinen ompelulanka on sitomiseen liian ohutta, jos muuta ei ole lankaa täytyy vähän kerrostella ts. laitaa monta kertaa lankaa yhteen ja pieniä solmuja väliin. Rautalanka ei sitomiseen käy, rauta polttaa kosketettamansa kohdat piloille. Lanka poistetaan, kun kalkkuna on kypsää, samoin tehdään täytteelle. Täyteen voi laittaa erikseen tarjolle, niin halutessa.
- kalkkuna.
Kurre_Orava kirjoitti:
http://www.finfood.fi/finfood/ff2.nsf/0/DD5EE50A266D3E3EC22569AC00496768?opendocument
Tai ei, hyviä ohjeita olivat, mutta puhuivat 4kilon kalkkunoista. Mulle möivät 7,5 kilosen ja valitsin vielä pienimmän niistä, ilmeiseti joku kymmenvuotias lintu :(
Noh jospa kerron ohjeen mausteet ja paistoajan(lämpötilan) kahdella, nii eiköhän se siitä. Kurre_Orava kirjoitti:
Olisikohan mitää apua:
http://www.herkut.net/print.php?id=723
Noi on noi kalkkuna hommat semmoista taidetta lähentelevää hommaa.On vastenmielisen näköinen. Se vaikuttaa kertalleen syödyltä, mauku on kohtalainen jos tykkää maksan mausta, se tukee yllättävästi läpi.
- Colli.
kalkkuna. kirjoitti:
Tai ei, hyviä ohjeita olivat, mutta puhuivat 4kilon kalkkunoista. Mulle möivät 7,5 kilosen ja valitsin vielä pienimmän niistä, ilmeiseti joku kymmenvuotias lintu :(
Noh jospa kerron ohjeen mausteet ja paistoajan(lämpötilan) kahdella, nii eiköhän se siitä.Mitä maksaa kalkkunakilo näin Joulun jälkeen?
(osallistuu kalkkunakeskusteluun) Colli. kirjoitti:
Mitä maksaa kalkkunakilo näin Joulun jälkeen?
(osallistuu kalkkunakeskusteluun)5-6 euroa
- kukkaistuoksumacho
jorojukka-kukka kirjoitti:
Puolisollani on montakin miehistä piirrettä.
No, palstaa lukeneet kyllä tuntevat kykysi pysyä totuudessa.
- kalkkuna.
Colli. kirjoitti:
Mitä maksaa kalkkunakilo näin Joulun jälkeen?
(osallistuu kalkkunakeskusteluun)Alle neljän euron oli tuo 7,5 kilonen kilo
- Colli.
Tittelityy kirjoitti:
5-6 euroa
Eli vanhalla satasella saa jo kohtalaisen kalkkunan.
- Colli.
kalkkuna. kirjoitti:
Alle neljän euron oli tuo 7,5 kilonen kilo
Tittelityy yritti vedättää...sanoi että 5-6 euroa
- jorojukka-kukka
kukkaistuoksumacho kirjoitti:
No, palstaa lukeneet kyllä tuntevat kykysi pysyä totuudessa.
Että santelipuu on hieman lähempänä, mutta ei toki yksinään sekään.
Colli. kirjoitti:
Tittelityy yritti vedättää...sanoi että 5-6 euroa
Minä en hae tarjouksia, enkä osta yli suuria. Hintani oli siis keskimääräinen. Kalkkunaa saa onneksi läpi vuoden nykyään.
- kalkkuna.
Colli. kirjoitti:
Tittelityy yritti vedättää...sanoi että 5-6 euroa
kuin nuoremmat.
- Colli.
Tittelityy kirjoitti:
Minä en hae tarjouksia, enkä osta yli suuria. Hintani oli siis keskimääräinen. Kalkkunaa saa onneksi läpi vuoden nykyään.
Olispa hienoa jatkaa aiheesta pitempäänkin, mutta nyt on lähdettävä lähiöpubiin. Eilen meni töissä vähän myöhään ja nyt "pitää ottaa takaisin"
- severi
kyllä ehtii, upotatsen neljäasteiseen veteen johonkin ämpäriin, niin takuulla ehtii sulaa ...
- opiksi
Jos pitää sulattaa iso lihaköntti kuten kalkkuna tai kinkku jossakin järkevässä ajassa.
Niin upota se kalkkuna vesiämpäriin, tai vakka ammeeseessa veteen.
Kylmä vesi on tiheydeltään paljon suurempi kuin ilma ja jäähdyttää sen huomattavasti nopeammin, ei ihminenkään kauan vedessä tarkene vaikka on "lämmitys" päällä koko ajan.
kylmä vesi on itseasissa tehokkaampi kuin lämmin, sen tiheys on suurempi ja siksi se on raskaampaa. - rusalka
Oli iso kalkkuna. Miten iso sinulla?
Sulatus mahdollisimman hitaasti kelmussaan jääkaapissa, ettei lihasnesteet valu ulos. Nopeuttaa voi myös juoksevan kylmän veden alla. Pitää olla täysin sulanut ennen paistoa.
Vedä siivet, koivet irtipäin vartalosta kun irtoavat ja sisukset ulos (peräpäästä) heti kun ulos saa. Jos haluat täytettyä paistaa, täytä kalkkuna juuri ennen uunia. Ontto paistuu nopeammin.
Sido siivet mahallaan olevan linnun selän päälle ja jalat selällään olevan linnun mahapuolelle. Samalla sulje ruokatorvi. Täytä, jos haluat ja sulje perän aukko. Käytä esim.tiukkaa puuvillalankaa yms. Apuna voi käyttää myös paksua parsinneulaa. Sidotut osat eivät kärvähdä sitten uunissa niin helposti. Jos et laita täytettä, sujauta pikkuisen voita (suolaa) ja yrttejä kalkkunan sisään ennen kuin narutat sen.
Uuni aluksi 200astetta. Aseta kalkkuna ritilälle syvän uunipellin päälle. Sivele pintaan voi tai (ruokaöljy ja suola). Voit tehdä sivelyä ja valelemista varten liemen esim kattilaa. Aluksi paahdetaan n.15-30min kunnes kuori kauniin kultainen. SAMALLA valellaan pintaa nopeasti voilla tai vesi-ruokaöljyllä n10min välein. Kalkkunan voi myös kääntää ympäri ja paahtaa jokapuolelta kuori. Älä vaan liikuta kuumaa uunipeltiä, jolla kuumaa rasvalientä (saa jäähtyä sitten paiston jälkeen uunissa ja poistat vasta kylmänä)
Paistolämpötila alennetaan 170asteeseen. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan, reiteen. Aseta kalkkuna ritilälle rintapuoli päälle päin. Paisto kestää pari kolme tuntia kunnes sisälämpötila n.80astetta tai kunnes sisältä tihkuva neste tikulla pistettäessä kirkasta ja kellertävää. Alhainen paistolämpötila ja pitkä paistoaika aikaansaavat mehukkaan lihan. Lopussa sisälämpötila saattaa nousta nopeasti! Varo ettei nouse liikaa...tulee kuiva liha.
PAISTON AIKANA kalkkunaa sivellään ja valellaan JÄRJETTÖMÄN USEIN voilla tai vesi-ruokaöljyllä(liemessä voi olla mukana mausteita, omenalohkoja, oliiveja jne.) Uunipelliltä voi lusikoida lientä kalkkunan päälle. Tavoitteena saada paahtunut ja rapean maukas kuori kalkkunaan! Kun kalkkuna uunista ulos, poista sitomisnarut. Ennen tarjoilua, anna makujen tasaantua ainakin 10-15min (lihasnesteet jäähtyvät, eivät valu leikatessa ulos). Voi syödä kylmänä leikkeleenä.- rusalka
Peuhana, olisin jo paistanut yhen tässä ajassa!
Viime jouluna paistoin kinkun jopa alle 150 asteessa. Koko yö meni, mutta siittä tuli mehukkaampaa kuin koskaan aiemmin. Mitä alhaisempi lämpötila ja pitempi kypsymisaika sitä mehukkaampi liha.
Täytteeksi voi kokeilla myös pinjan siemeniä, pähkinöitä ja mantelia sekä kuivattuja hedelmiä, rusinoita jne. Keitettyyn riisiin ja kermaan sekoitettuna hieman suolaa. Miksei täytteeseen voisi laittaa myös paistettua pekonia tai savukinkkua kuutioina?
Aina pitää tehdä oman maun mukaan.
Voin "sujauttaminen sisään" tarkoittaa, että kädellä rasvataan koko sisus. Minä tykkään voista ja sillä sitten vedellään ylt'ympäri koko ulkopuoli kun kalkkuna on ensin sidottu.
Valuneesta liemestä suurustetaan kermalla kastike, 1ruokalusikallinen/henkilö riittää.
Nautinnollisia hetkiä ja onnistumisen iloa, kun hoitelette kalkkunoitanne. Minä uskallan antaa miehelle työkalut vasta, kun on aika panna liha tarjolle...saa viipaloida.
Laittakaa ruokaosastolle kans vihje, että feminismi-keskustelusta löytää hyviä "lihankäsittelyohjeita".
- kalkkuna.
Tein näin. Kaadoin kulhoon puoli pulloa kasvisöljyä, curria, paprikajauhetta, rouhittua mustapippuria, suolaa ja sekotin. Sitte upotin kulhoon leipäsiivuja yks kerrallaan ja tunkiin linnun sisälle. Kulho meni tyhjäksi, joten tein uuden samantapaisen mauste-öljy sekotuksen jonka hieroin linnun pintaan.
Oli tarkotus sipuliki sisään asentaa, mutta unohtu..
Tuli vain nyt mieleen että ei kai se öljy imeydy siihen lihaan?
--------------------------------------------------
-Arja kiittää hyvistä ohjeista&keskustelusta.Kyllä se öljy lihaan imeytyy. Kalkkuna on poikkeuksellisen kuivaa lihaa itsellään. Täyte linnun sisällä mehevöittää ja myös mureuttaa kalkkunaa. Täytyy vain toivoa linnun maistuvan.
Kalkkunan paistamisessa on tärkeää, että lintu paistetaan täysin kypsäksi, etenkin jos kalkkuna on ulkomainen. Salmonnella riski on otettava huomioon kaikkia lintuja valmistaessa.
- ostokiellossako?
Voiko sitä vappaasti ihastella ja pyöritellä?
- rusalka
sekottamaan kalkkunasoppaa sinne ruokalapalstalle...kait sieltä löytyy joku kokki teillekin.
Ehkä ei tarttis pullollista öljyä sentään yhteen kalkkunaan, mutta kyllä se siittä...
Makua minä laittaisin sisään ja kokeilisin myös sienitäytettä, vaikka se tässä keskustelussa jo kuulostaa kamalalta. Sitten voisi marinoida alkoholipitoisessa ruokaöljy ym. sekoituksessa jotakin hyvää täytettä...mikähän se voisi olla? Tulee mieleen marinoidut lihakuutiot...jälleen sitä kinkkua ja pekonia paistettuna.
Paiston loppuvaiheessa tikulla koittaessa ulos purkautuva neste pitää olla kirkasta ja kellertävää EI YHTÄÄN PUNERTAVAA. Äläkä perkema pidä uunissa liian kuumaksi lihaa...kuivaa tulee.
Mieluummin alentaa sitten loppuvaiheessa paistolämpötilaa pikkuhiljaa... vaikka sinne 80 asteeseen.
terveisiä teille, toivoo pitkään raakakypsytetty paksu kalkkuna
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2053161Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391610Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus951462- 921369
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461324Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1561236Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121178Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze1231009Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89922Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.44803