Mihin katosivat kevytadventistit?

Basker

Viime keväänä täällä oli kahdenlaisia adventisteja. Toiset edustivat perinteistä linjaa, ja toiset, joita kutsuin kevytadventisteiksi ( Adventist light ) olivat sitä mieltä, että Adventtikirkossa on myös sallivampi ja evankelisempi siipi, jota he kannattivat.

Nyt tuntuu, että nämä hiukan rennommat tyypit ovat kaikonneet. Mahtaako adventisteissa enää olla niitä, jotka naudanlihapihvin päälle hörppäävät kupillisen kahvia ja uskovat, että uudistettuun paratiisimaahan pääsee muitakin kuin sapatinpitäjiä?

23

1014

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vahti toistemme...

      Emme vahdi toistemme syömisiä.Monet ovat syömisissään sekaruuan kannalla.Samoin kuin itsekkin.Ei kukaan koskaan ole tullut utelemaan että mitä syön tai juonko kahvia vai enkö.Jokainen tekee omantuntonsa mukaan tässäkin.Advendisteilla on kyllä suosituksena terveyteen perustuvat elämäntavat,joihin luetaan kuuluvaksi myös kasvis voittoinen ravinto.Olen ollut muutamia kertoja adventistien kesäleirillä ja siellä on ollut aina todella hyvät ruuat,kasviksista saa todella hyvää ruokaa,eikä sen tarvitse olla pelkkää porkkanaa.Kerran pelästyin että mitä ne nyt sekoilee,kun ruokalistalla komeili nakit ja muusi.Ajattelin että täytyy olla joku erehdys,mutta kun menin sisään ruokalaan näin omin simin,että totta se on.Suuret kulhot oli täytetty nakeilla,lisäksi tosi mahtavat salaatit ja kastikkeet,sekä tietenkin perunamuusi.Huomasin pian että kysymys oli soija nakeista,mutta tosi maistuvia olivat.Söimme koko viikon pelkästään kasvisravintoa,ja ei ollut kertaakaan nälkä.Viikon perästä olin kaksi kiloa kevyempi ja olo oli tosi virkeä ja enerkinen.Suosittelen toisillekin.

      • pakana huuli pyöreänä

        Jo on "teatteripelin " maailmanennätys tuo adventistien pelehtiminen.
        Ei riitä että he muuttavat merkityksen sanoilla vaan myös kaikki elämään liittyvä pitää merkitykseltään muuttaa.
        Kasvisnakkienkin ja pihvien pitää muistuttaa ulkonäöltään "syntisten ruokia".
        Mitekä te adventistit naamioitte kaikki muutkin syntisten tavat????????????????????????


    • Tukijoukot

      Oli hyvä avaus. -> adventist light

    • Rauhaa

      Adventtikirkossa on vain yksi linja
      Yksi ainoa on tunnustuskirja, ja se on Raamattu.

      Adventtikirkossa ei ole koskaan annettu ainuttakaan ruokamääräystä. Terveyskasvatusta on tehty aina. 1800 luvun suositeltu ruokalautanen on sama kun tänään terveystohtorit suosittavat, ja niinpä tutkitusti elinikämme on keskimäärin 7 vuotta pidempi kuin muun väestön.
      Kautta aikojen olemme olleet sekasyöjiä osin, mutta lakto-ovo-vegetarismi on yleinen, (munat ja maitotuotteet myös) ja esim itse olen semivegetari. (myös valkoinen liha joskus)

      Kuule, jätin punaisen lihan pois terveyssyistä jo 5 vuotta ennen kuin tulin uskoon, ja olin ensin herätysliikkeessä.
      Samoin kahvin jätin terveyssyistä siloin kun en uskossa ollut.

      Kyllä liha ihmisen ruokaa on, mutta sen paljo käyttö aiheuttaa ilman muuta sairauksia, siten kuten suomalaiset lihaa käyttävät.
      Kerran viikossa yhden annoksen söisin jos söisin, ja voisin syödä, mutta vatsan entsyymit eivät enää sulata lihaa niin hyvin ja saan vatsavaivoja.

      Terveyskasvatuksemme on aina tähdännyt Jumalan kansa kasvattamiseen kasvislinjalle sen vuoksi että lopunaikana eläintaudit ovat niin yleisiä. Tässä syyt selvisi Sinullekin nyt.
      Lisää
      http://www.netikka.net/jarinraamattuhotelli

      Koskaan kirkossa ei ole opetettu etteikö paratiisimaahan päse muita.
      Kyse on vilpittömyydestä. Luuk 12:47-48.
      Jos sitten tieten tahtoen ihminen hylkää sen minkä näkee oikeaksi, on hankalaa olla Jumalan edessä, eikö vain. Jos olet vilpitön että olet oikeassa, niin mikäs siinä sitten on ollessa. Jumalan Henki ei puhuttele Sinua omantuntosi kautta nyt varmastikaan?

      Mikään muuu kirkko ei opeta että Jumalan vilpitön lapsi on hän joka seuraa sen valon mukaan Jeesusta minkä on saanut. Hän pelastuu, ja heitä on enemmän muissa piiireisä kuin meillä tänään.
      Me tunnustamme ja kannatamme kaikkea Kristusta korottavaa toimintaa kaikissa katolisissa ja protestanttisissa kirkoissa ja seurakunnissa.

      Täytämme kuitenkin kaikki lopun ajan seurakunnalta vaadittavat vaatimukset.

      Yksilöitä on aina haaleista kylmiin, ja vehnästä rikkaviljaan tietysti.

      Jumalan siunausta
      jari laurila
      Jumalan siunausta
      jari laurikla

      • Tuo on ehkä kirkkonne virallinen kanta, mutta tiedätkö, se ei näy täällä. Enemmistöllä tänne kirjoittavista adventisteista on vakaat käsitykset siitä, että kasvisruoka on ainoa oikea, kahvia ei juoda ja paratiisiin ei ole asiaa ilman sapatinpitoa. Eli edustanet itse vähemmistöä? Viime kevään keskusteluista kävi selvästi ilmi, että enemmistö vastusti vähemmistöä liian liberaalina porukkana. Täällä jyllää tiukan linjan adventismi.


      • Basker kirjoitti:

        Tuo on ehkä kirkkonne virallinen kanta, mutta tiedätkö, se ei näy täällä. Enemmistöllä tänne kirjoittavista adventisteista on vakaat käsitykset siitä, että kasvisruoka on ainoa oikea, kahvia ei juoda ja paratiisiin ei ole asiaa ilman sapatinpitoa. Eli edustanet itse vähemmistöä? Viime kevään keskusteluista kävi selvästi ilmi, että enemmistö vastusti vähemmistöä liian liberaalina porukkana. Täällä jyllää tiukan linjan adventismi.

        Rauhanheippa

        Olen nähnyt elämää.

        Yksilöt ovat aina asia erikseen, ja jokainen kokee omat kehitysvaiheensa kristittynä.
        Jokainen käy aika lailla samat kehitysvaiheet läpi, mm.- kokee ylpeydenkin, ja havaitsee sitten muitakin vikojaan kyllä. Itsekin.

        Kirjoitettu teksi on aina hiukan "kovaa" eikä oikein jaksa kukaan uhrata aikaana kohtelisuuksiiin ja korulauseisiin.
        Täällä on asialinja.

        Uskon kuitenklin että rakkaus mielessä ovat olleet kuitenkin, mutta kaikilla ihmisillä ei ole taitoa esittää asioita.

        Kuitenkin usein myös viestin vastaanottaja käsittää asioita niin kuin itse tahtoo, eikä niin kuin lähettäjä on tarkoittanut ymmärrettäväksi.

        Olen itsekin tehnyt paljon virheitä varsinkin alkuaikana täällä, mutta kun pääsee yli ettei loukkaannu enää mistään, niin sujuu jo paremmin.

        Uskon kuitenkin Sinua, että on ollut "kova linja" ja sitähän täällä on kyllä kun kirjoituksia lukee.

        Ollaan me kuitenkin fiksuja ja kristityn lailla rakkaudellisia.

        Ei ruoka, eikä sapattikaan ole asioita joilla lyödään.
        Ne ovat rakkauskysymyksiä.
        Ruoka-asiat ovat vain terveyskasvatusta. Ei mitään muuta.

        Lepopäivän suhteen jokainen tekee omantuntonsa
        mukaan.
        Sen mukaan mitä omatunto puhuttelee. Etene ymmäryksesi ja valon mukaan, miten Henki Sinua puhuttelee.
        Silloin teet oikein, etkä silloin kun joku ihminen sinulle sanoo.
        Jos opettajan kirjoituksesta ja puheesta saat jotakin uutta, Henki puhuttelee Sinua kyllä tässä.

        Kirkkomme opettaa että jokainen viettää omantuntonsa mukaisen lepopäivän.
        A-kirkko tunnustaa kaiken Kristusta korottavan toiminnan joka paikassa, ja vilpittömiä siellä ovat Jumalan lapsia, vaikka karjanlanpaistia syövät ja lepopäivän toisena päivänä viettävät.

        Sitten kun tosissasi mietit teologisia kysymyksiä ja näet jonkun asian oikeaksi ja hyväksi, etene sen mukaan. Näin pääset perille.
        Tällä pääsee perille; Ilm 14:12.

        Minunkaan opetukseni eivät ole kirkon lausuntoja.
        Kuitenkin olen mielestäni siinä pysytellyt, ja tunnen kohtuullisesti.
        Kukaan ei ole puuttunut koskaan, vaikka kirjoitukseni lähetän tusinalle pastoreita.

        Olen kokenut Hengen läsnäolon työssäni ohjaamassa ajatuksiani.
        Ihisenä teen virheitäkin. Oman minän kuolettaminen on vaikeata ja ankaraa puuhaa.


        Jumalan siunausta
        jari laurila
        http://www.netikka.net/jarinaraamattuhotelli


      • Sanot: "Mikään muuu kirkko ei opeta että Jumalan vilpitön lapsi on hän joka seuraa sen valon mukaan Jeesusta minkä on saanut."

        Ei niin, koska adventisteilla tuo valo on Ellen White: pienempi valo, joka... jne.

        Ei se tee ihmisestä vilpitöntä Jumalan lasta, että hän seuraa saamaansa "valoa". Raamatussa on selkeästi määritelty, miten taivastielle päästään ja miten sillä pysytään ja siellä on varoitettu kerta toisensa jälkeen seuraamasta vääriä opettajia, karttamaan harhaoppisia ja olemaan pelkäämättä vääriä profeettoja.

        Tuollainen kuvittelu "saamansa valon" seuraamisesta, että se johtaisi Jumalan lapseksi ja taivaaseen, on synkretismiä. Kaikilla uskonnoilla ja harhaopeilla on omat väärät valonsa eivätkä ne johda kumpaankaan. Niitä pitää varoa.


      • ;o)
        uskova_1 kirjoitti:

        Sanot: "Mikään muuu kirkko ei opeta että Jumalan vilpitön lapsi on hän joka seuraa sen valon mukaan Jeesusta minkä on saanut."

        Ei niin, koska adventisteilla tuo valo on Ellen White: pienempi valo, joka... jne.

        Ei se tee ihmisestä vilpitöntä Jumalan lasta, että hän seuraa saamaansa "valoa". Raamatussa on selkeästi määritelty, miten taivastielle päästään ja miten sillä pysytään ja siellä on varoitettu kerta toisensa jälkeen seuraamasta vääriä opettajia, karttamaan harhaoppisia ja olemaan pelkäämättä vääriä profeettoja.

        Tuollainen kuvittelu "saamansa valon" seuraamisesta, että se johtaisi Jumalan lapseksi ja taivaaseen, on synkretismiä. Kaikilla uskonnoilla ja harhaopeilla on omat väärät valonsa eivätkä ne johda kumpaankaan. Niitä pitää varoa.

        eikö niin??? Hyvin huomattu...


    • liittyivät Luterilaisiin?

      Kun pakanat lähtivät sieltä...väärissä lahkoissa olleet paikkasivat tyhjän tilan?

      Hienoa!?

    • "Kevyt" adventisteilla (ehkä lukeudun siihen ryhmään) ei ole tarvetta jauhaa näitä samoja asioita uudestaan ja uudestaan.

      He keskittyvät elämiseen ja juovat kahvinsa ym. ihan omassa rauhassaan.

      Minulla ei ainakaan riitä mielenkiinto opillisiin väittelyihin. Se joka on Jeesuksen oma pelastuu. Muu on vähemmän tärkeätä.

      • Timppa

        Eikös sinun pidä sitoutua adventtikirkkosi opetusten mukaiseen elämään?

        Miten sinä voit elää omanlaista kevyt adventistin elämää, jos kerran omasi ovat vaatimassa ulkopuolisia tiettyyn kirkkosi mukaiseen elämään??

        Ristiriitaa;...(... ehkä oletkin luopio adventisti.


      • kirjoitettu on
        Timppa kirjoitti:

        Eikös sinun pidä sitoutua adventtikirkkosi opetusten mukaiseen elämään?

        Miten sinä voit elää omanlaista kevyt adventistin elämää, jos kerran omasi ovat vaatimassa ulkopuolisia tiettyyn kirkkosi mukaiseen elämään??

        Ristiriitaa;...(... ehkä oletkin luopio adventisti.

        Adventistit opettavat Raamatun mukaisia terveellisiä elämän tapoja. Ei se silti tarkoita että jokainen adventisti elää niiden mukaan. Se on omassa valinnassa miten elämänsä turmelee. Viimeisenä päivänä niistä teoista sitten mennään tilille. Tietysti seurauksista (sairauksista) kärsitään eläessäkin.


      • Jokke Rauste
        kirjoitettu on kirjoitti:

        Adventistit opettavat Raamatun mukaisia terveellisiä elämän tapoja. Ei se silti tarkoita että jokainen adventisti elää niiden mukaan. Se on omassa valinnassa miten elämänsä turmelee. Viimeisenä päivänä niistä teoista sitten mennään tilille. Tietysti seurauksista (sairauksista) kärsitään eläessäkin.

        Ensimmäinen kirje Timoteukselle 4
        1. Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja
        2. valheenpuhujain ulkokultaisuuden vaikutuksesta, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty
        3. ja jotka kieltävät menemästä naimisiin ja nauttimasta ruokia, mitkä Jumala on luonut niiden nautittavaksi kiitoksella, jotka uskovat ja ovat tulleet totuuden tuntemaan.
        4. Sillä kaikki, minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä mikään ole hyljättävää, kun se kiitoksella vastaanotetaan;
        5. sillä se pyhitetään Jumalan sanalla ja rukouksella.
        6. Kun tätä veljille opetat, niin olet hyvä Kristuksen Jeesuksen palvelija, joka ravitset itseäsi uskon ja sen hyvän opin sanoilla, jota olet noudattanut.
        7. Mutta epäpyhiä ämmäin taruja karta ja harjoita itseäsi jumalisuuteen.
        8. Sillä ruumiillisesta harjoituksesta on hyötyä vain vähään; mutta jumalisuudesta on hyötyä kaikkeen, koska sillä on elämän lupaus, sekä nykyisen että tulevaisen.
        9. Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen.
        10. Sillä siksi me vaivaa näemme ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten vapahtaja, varsinkin uskovien.
        11. Tätä käske ja opeta.

        Adventistien opit kumoavat kaikki rauhaan pyrkimykset Raamatun ohjeita vastustamalla.
        Te sanotte oppinne olevan yksin Raamatusta, mutta Raamatussa ei ole teidän oppianne. Tämä on kiistaton tosiasia.
        Niin usein kuin avaa Raamatun, se opettaa teidän opianne vastaan.Te pakotatte Raamatun taipumaan teidän oppiinne eikä oppianne taipumaan Raamatun osoittamalla tavalla.
        Kolossalaiskirje:
        2:18 Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvelemiseen ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama

        Galatalaiskirje:
        1:8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
        1:9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

        1.Tim.1:3. Niinkuin minä Makedoniaan lähtiessäni kehoitin sinua jäämään Efesoon, käskeäksesi eräitä kavahtamaan, etteivät vieraita oppeja opettaisi
        4. eivätkä puuttuisi taruihin ja loppumattomiin sukuluetteloihin, jotka pikemmin edistävät turhaa mietiskelyä kuin Jumalan armotaloutta, joka perustuu uskoon, niin kehoitan nytkin.
        5. Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.
        6. Muutamat ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin,
        7. tahtoen olla lainopettajia, vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät.
        8. Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään
        9. ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille,
        10. haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan -
        11. autuaan Jumalan kirkkauden evankeliumin mukaisesti, joka on minulle uskottu.

        Adventistien tapana on etsiä perusteita syyttämällä käännyttää ihmisiä heidän opetuslapsikseen.He syyttävät muita lainrikkomisesta ja väärentävät Evankeliumia mielinmäärin oppinsa tukemiseen.
        Meidän paras takuumme heidän väitteisiinsä on tuntea mitä Raamattu opettaa Uudessa Testamentissa.
        Myös Vanhan Testamentin tunteminen on tärkeää osoitettaessa ettei heidän oppinsa perustu siihen sanaan joka sieltä on luettavissa.


      • kahjoja määritelmiä
        Timppa kirjoitti:

        Eikös sinun pidä sitoutua adventtikirkkosi opetusten mukaiseen elämään?

        Miten sinä voit elää omanlaista kevyt adventistin elämää, jos kerran omasi ovat vaatimassa ulkopuolisia tiettyyn kirkkosi mukaiseen elämään??

        Ristiriitaa;...(... ehkä oletkin luopio adventisti.

        Kevyt sitä tai tätä merkitsee nykyisin useimmiten jollakin tavalla parempaa vaihtoehtoa? Toisin sanoen, oliko jo Jeesus aikoinaan kevytjuutalainen? Ei hän ainakaan tuntunut ottaneen paineita olla raskaan sarjaan juutalainen. Mutta oliko hän luopio juutalainen? Tuo kuulostaa yhtäläiseltä sanahirviöltä kuin avoliitto!

        Miten yhdistää liitto-käsite liittoutumattomuuden? Mikä se sellainen liitto on? Saman voi sanoa luopio-käsitteen käytöstä suhteessa johonkin maailmankuvaan. Miten käytännössä olisi mahdollista omata tietty elämänkatsomus ja uskon kokemus, adventistinen, ja samalla kuitenkin olla myös siitä luopunut? Eli, onko sellaista oloa olemassakaan kuin luopio jotakin? Voimme valita sitoutumattomuuden ihmissuhteissa tai luopua uskosta. Kummassakin tapauksessa sama vastavuoroisuuden periaate toimii poissulkevasti, emme voi samanaikaisesti olla myös liittosuhteessa taikka uskossa!

        Tsemppiä kevytadventistille!


      • Timppa kirjoitti:

        Eikös sinun pidä sitoutua adventtikirkkosi opetusten mukaiseen elämään?

        Miten sinä voit elää omanlaista kevyt adventistin elämää, jos kerran omasi ovat vaatimassa ulkopuolisia tiettyyn kirkkosi mukaiseen elämään??

        Ristiriitaa;...(... ehkä oletkin luopio adventisti.

        Ei kaikkia hyviä ihanteita aina tarvitse ottaa aivan liian tosissaan. Onneksi suurin osa adventisteistä sentään on ihan "normaaleja" uskovia. Ainakin niistä joita olen tavannut. Olen kyllä tavannut tiukkapipojakin, mutta vähemmistönä varmaan ovat.

        Pääasia että ihminen on uskossa. Ei se seurakunta ratkaise mihin kuuluu.

        Lähimmäisen rakastaminen ja normaali elämästä nauttiminen ei ole millään tavalla kiellettyä. Ja jos joku sen yrittää kieltää, niin mitä sillä on väliä. Jumala ei sitä kuitenkaan kiellä.


      • nettihiiri kirjoitti:

        Ei kaikkia hyviä ihanteita aina tarvitse ottaa aivan liian tosissaan. Onneksi suurin osa adventisteistä sentään on ihan "normaaleja" uskovia. Ainakin niistä joita olen tavannut. Olen kyllä tavannut tiukkapipojakin, mutta vähemmistönä varmaan ovat.

        Pääasia että ihminen on uskossa. Ei se seurakunta ratkaise mihin kuuluu.

        Lähimmäisen rakastaminen ja normaali elämästä nauttiminen ei ole millään tavalla kiellettyä. Ja jos joku sen yrittää kieltää, niin mitä sillä on väliä. Jumala ei sitä kuitenkaan kiellä.

        Kyllä noita tiukka pipoja löytyy hellareittenkin puolelta.

        Päällimmäinen ajatus kristinuskossa tulisi olla että ihmiset omaksuisivat sen elämäksi, -iankaikkisen elämän saamiseksi.

        Lähimmäisen rakastaminen on tärkeää. Sekin tulee automaattisesti kun pysytään Kristuksen yhteydessä päivin ja öin.

        Onnellisen elämän avaimia on elää mahdollisimman terveellisesti liikkuen ja kunnostaan huolehtien.

        Uskossa eläminen on iloitsemista löydöstään.
        Riemua että saa olla pelastettu ja Jeesuksen oma :)


      • Uskova yhteen esim.
        Jokke Rauste kirjoitti:

        Ensimmäinen kirje Timoteukselle 4
        1. Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja
        2. valheenpuhujain ulkokultaisuuden vaikutuksesta, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty
        3. ja jotka kieltävät menemästä naimisiin ja nauttimasta ruokia, mitkä Jumala on luonut niiden nautittavaksi kiitoksella, jotka uskovat ja ovat tulleet totuuden tuntemaan.
        4. Sillä kaikki, minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä mikään ole hyljättävää, kun se kiitoksella vastaanotetaan;
        5. sillä se pyhitetään Jumalan sanalla ja rukouksella.
        6. Kun tätä veljille opetat, niin olet hyvä Kristuksen Jeesuksen palvelija, joka ravitset itseäsi uskon ja sen hyvän opin sanoilla, jota olet noudattanut.
        7. Mutta epäpyhiä ämmäin taruja karta ja harjoita itseäsi jumalisuuteen.
        8. Sillä ruumiillisesta harjoituksesta on hyötyä vain vähään; mutta jumalisuudesta on hyötyä kaikkeen, koska sillä on elämän lupaus, sekä nykyisen että tulevaisen.
        9. Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen.
        10. Sillä siksi me vaivaa näemme ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten vapahtaja, varsinkin uskovien.
        11. Tätä käske ja opeta.

        Adventistien opit kumoavat kaikki rauhaan pyrkimykset Raamatun ohjeita vastustamalla.
        Te sanotte oppinne olevan yksin Raamatusta, mutta Raamatussa ei ole teidän oppianne. Tämä on kiistaton tosiasia.
        Niin usein kuin avaa Raamatun, se opettaa teidän opianne vastaan.Te pakotatte Raamatun taipumaan teidän oppiinne eikä oppianne taipumaan Raamatun osoittamalla tavalla.
        Kolossalaiskirje:
        2:18 Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvelemiseen ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama

        Galatalaiskirje:
        1:8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
        1:9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

        1.Tim.1:3. Niinkuin minä Makedoniaan lähtiessäni kehoitin sinua jäämään Efesoon, käskeäksesi eräitä kavahtamaan, etteivät vieraita oppeja opettaisi
        4. eivätkä puuttuisi taruihin ja loppumattomiin sukuluetteloihin, jotka pikemmin edistävät turhaa mietiskelyä kuin Jumalan armotaloutta, joka perustuu uskoon, niin kehoitan nytkin.
        5. Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.
        6. Muutamat ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin,
        7. tahtoen olla lainopettajia, vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät.
        8. Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään
        9. ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille,
        10. haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan -
        11. autuaan Jumalan kirkkauden evankeliumin mukaisesti, joka on minulle uskottu.

        Adventistien tapana on etsiä perusteita syyttämällä käännyttää ihmisiä heidän opetuslapsikseen.He syyttävät muita lainrikkomisesta ja väärentävät Evankeliumia mielinmäärin oppinsa tukemiseen.
        Meidän paras takuumme heidän väitteisiinsä on tuntea mitä Raamattu opettaa Uudessa Testamentissa.
        Myös Vanhan Testamentin tunteminen on tärkeää osoitettaessa ettei heidän oppinsa perustu siihen sanaan joka sieltä on luettavissa.

        Koska te olette panettelian alamaisuudessa,siis ette oikeutettuja arvostelemaan ollenkaan niiten uskoa,jotka ovat Kristuksessa.Kuka teidät on pannut toisten tuomariksi,te kyykäärmeiden sikiöt?Nöyrryttäkää ensin oma kylmä ja tuomitseva mielenne ja antakaa armon täyttää sydämenne,ennenkuin puhutte sanaakaan toisten uskosta!Teiltä puutuu uskon lisäksi täysin ihmis tavatkin.Ja sen kyllä näkee ja kuulee,että Jeesus ei ole teissä.Ota ensin malka omasta silmästäsi,niin ehkäpä sitten voit nähdä ottaa sen pikku roskan toisenkin silmästä.


      • kysymys?
        Jokke Rauste kirjoitti:

        Ensimmäinen kirje Timoteukselle 4
        1. Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja
        2. valheenpuhujain ulkokultaisuuden vaikutuksesta, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty
        3. ja jotka kieltävät menemästä naimisiin ja nauttimasta ruokia, mitkä Jumala on luonut niiden nautittavaksi kiitoksella, jotka uskovat ja ovat tulleet totuuden tuntemaan.
        4. Sillä kaikki, minkä Jumala on luonut, on hyvää, eikä mikään ole hyljättävää, kun se kiitoksella vastaanotetaan;
        5. sillä se pyhitetään Jumalan sanalla ja rukouksella.
        6. Kun tätä veljille opetat, niin olet hyvä Kristuksen Jeesuksen palvelija, joka ravitset itseäsi uskon ja sen hyvän opin sanoilla, jota olet noudattanut.
        7. Mutta epäpyhiä ämmäin taruja karta ja harjoita itseäsi jumalisuuteen.
        8. Sillä ruumiillisesta harjoituksesta on hyötyä vain vähään; mutta jumalisuudesta on hyötyä kaikkeen, koska sillä on elämän lupaus, sekä nykyisen että tulevaisen.
        9. Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen.
        10. Sillä siksi me vaivaa näemme ja kilvoittelemme, että olemme panneet toivomme elävään Jumalaan, joka on kaikkien ihmisten vapahtaja, varsinkin uskovien.
        11. Tätä käske ja opeta.

        Adventistien opit kumoavat kaikki rauhaan pyrkimykset Raamatun ohjeita vastustamalla.
        Te sanotte oppinne olevan yksin Raamatusta, mutta Raamatussa ei ole teidän oppianne. Tämä on kiistaton tosiasia.
        Niin usein kuin avaa Raamatun, se opettaa teidän opianne vastaan.Te pakotatte Raamatun taipumaan teidän oppiinne eikä oppianne taipumaan Raamatun osoittamalla tavalla.
        Kolossalaiskirje:
        2:18 Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvelemiseen ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama

        Galatalaiskirje:
        1:8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
        1:9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

        1.Tim.1:3. Niinkuin minä Makedoniaan lähtiessäni kehoitin sinua jäämään Efesoon, käskeäksesi eräitä kavahtamaan, etteivät vieraita oppeja opettaisi
        4. eivätkä puuttuisi taruihin ja loppumattomiin sukuluetteloihin, jotka pikemmin edistävät turhaa mietiskelyä kuin Jumalan armotaloutta, joka perustuu uskoon, niin kehoitan nytkin.
        5. Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.
        6. Muutamat ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin,
        7. tahtoen olla lainopettajia, vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät.
        8. Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään
        9. ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille,
        10. haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan -
        11. autuaan Jumalan kirkkauden evankeliumin mukaisesti, joka on minulle uskottu.

        Adventistien tapana on etsiä perusteita syyttämällä käännyttää ihmisiä heidän opetuslapsikseen.He syyttävät muita lainrikkomisesta ja väärentävät Evankeliumia mielinmäärin oppinsa tukemiseen.
        Meidän paras takuumme heidän väitteisiinsä on tuntea mitä Raamattu opettaa Uudessa Testamentissa.
        Myös Vanhan Testamentin tunteminen on tärkeää osoitettaessa ettei heidän oppinsa perustu siihen sanaan joka sieltä on luettavissa.

        Kun sinulla on kuulema niin hyvin tuo raamatun tuntemus hallussa,niin selostappas tämä Jesajan ennustus,joka koskee lopun aikaa.Katsotaan miten sinä,joka valehtelet ja olet Jumalan lakiakin pirstomassa ja kumoamassa,tämän selität.Jes.24:5-6.


      • JoikaM40 kirjoitti:

        Kyllä noita tiukka pipoja löytyy hellareittenkin puolelta.

        Päällimmäinen ajatus kristinuskossa tulisi olla että ihmiset omaksuisivat sen elämäksi, -iankaikkisen elämän saamiseksi.

        Lähimmäisen rakastaminen on tärkeää. Sekin tulee automaattisesti kun pysytään Kristuksen yhteydessä päivin ja öin.

        Onnellisen elämän avaimia on elää mahdollisimman terveellisesti liikkuen ja kunnostaan huolehtien.

        Uskossa eläminen on iloitsemista löydöstään.
        Riemua että saa olla pelastettu ja Jeesuksen oma :)

        Hyvin kirjoitit. Olen samaa mieltä.

        Usko on niin yksinkertainen asia, että lapsikin sen voi käsittää. Näitä keskusteluja seuratessa tosin tulee vähän väliä ihmeteltyä, että onko joillekin uskon perusasiatkin liian vaikeita ymmärtää.

        Loputtomiin voidaan spekuloida aikalaskelmilla ja sapatinviettotavoilla. Raamattua voidaan lukea etu- ja takaperin ja ulkomuistista, mutta mitä hyötyä kaikesta tiedosta on ihmiselle jolta puuttuu rakkaussuhde kristukseen.

        Minulle on aivan sama käykö joku Sapattina kirkossa vai kaupassa vai molemmissa. Jotkut tuntuvat tarvitsevan sitä, että jossain opinkohdissa määritellään tarkasti mitä saa tehdä ja mitä ei.

        Ihmisoppeja on paljon, mutta minä yritän olla turvautamatta niihin ja etsin Jumalan tahtoa omalle kohdalleni. Uskovan ei sovi olla kaikenlaisten tuulien vietävänä, vaan pitää uskaltaa seistä omilla jaloillaan.

        Hyvä on lukea eri mielipiteitä ja tutkia niitä raamatunvalossa, mutta kannattaa pitää vain se minkä kokee tärkeäksi. Jos joku toinen käsittää asiat hieman eritavalla, niin ei se oli niin vakava asia. Eri ihmisille ja eri elämänvaiheissa on eri asiat tärkeitä.

        Harhaopista pitäisi varoittaa. Siihen meitä sanassa kehoitetaan, mutta tämän pitäisi tapahtua aina nöyryyden hengessä. Ei pidä olla liian varma siitä, että itse on löytänyt lopullisen totuuden.


      • Jokke Rauste
        kysymys? kirjoitti:

        Kun sinulla on kuulema niin hyvin tuo raamatun tuntemus hallussa,niin selostappas tämä Jesajan ennustus,joka koskee lopun aikaa.Katsotaan miten sinä,joka valehtelet ja olet Jumalan lakiakin pirstomassa ja kumoamassa,tämän selität.Jes.24:5-6.

        Miksi vain murunen?Koko Jesajan 24 luku on vastausta kysymykseesi.
        Hesekiel:
        22:2 "Sinä, ihmislapsi, etkö tuomitse, etkö tuomitse verivelkojen kaupunkia? Tee sille tiettäväksi kaikki sen kauhistukset
        24:6 Sentähden, näin sanoo Herra, Herra: Voi verivelkojen kaupunkia, pataa, joka on ruostunut ja josta ei lähde sen ruoste! Tyhjennä se kappale kappaleelta: sille ei ole langennut arpaosaa.
        24:9 Sentähden, näin sanoo Herra, Herra: Voi verivelkojen kaupunkia! Minäkin suurennan liettä.

        Naahum:
        3:1 Voi verivelkojen kaupunkia, joka on täpötäynnä valhetta ja raastosaalista; ei taukoa ryöstäminen!

        Habakuk:
        2:12 Voi sitä, joka rakentaa kaupungin verivelkojen varaan ja perustaa linnan vääryyden varaan!

        Noissa kohdissa puhutaan aivan samoista asioista, mutta ei sanaakaan Sapatin väärästä viettämisestä.
        1.Mooseksen kirja:
        6:11 Mutta maa turmeltui Jumalan edessä, ja maa tuli täyteen väkivaltaa.

        Jo nooan aikana oli rangaistuksen syy sama. Ei puhettakaan Sapatin rikkomisesta.
        Asia liittyy kyllä Sapattiinkin siten, että Jeesus sanoi, että Sapattina saa tehdä hyvää.
        Mutta niin on myös muiden päivien laita.
        Meidän on elettävä joka päivä niinkuin olisi sapatti, tehden vain oikein.
        Oikein tekeminen ei kohdistu Jumalan palvelemiseen muuten kuin välillisesti "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi" sääntöä joka päivä noudattamalla. Kun me teemme tämän samalla rakastaen Jumalaa, me vietäämme Sapatin arvoista elämää joka päivä.
        Job:
        35:8 Ihmistä, kaltaistasi, koskee jumalattomuutesi ja ihmislasta sinun vanhurskautesi.

        Jumalan edessä me emme ole hurskaita tekemisissämme mutta olkaamme sitä edes eläessämme toistemme kanssa.


      • ei kyse ollut ainoastaan
        Jokke Rauste kirjoitti:

        Miksi vain murunen?Koko Jesajan 24 luku on vastausta kysymykseesi.
        Hesekiel:
        22:2 "Sinä, ihmislapsi, etkö tuomitse, etkö tuomitse verivelkojen kaupunkia? Tee sille tiettäväksi kaikki sen kauhistukset
        24:6 Sentähden, näin sanoo Herra, Herra: Voi verivelkojen kaupunkia, pataa, joka on ruostunut ja josta ei lähde sen ruoste! Tyhjennä se kappale kappaleelta: sille ei ole langennut arpaosaa.
        24:9 Sentähden, näin sanoo Herra, Herra: Voi verivelkojen kaupunkia! Minäkin suurennan liettä.

        Naahum:
        3:1 Voi verivelkojen kaupunkia, joka on täpötäynnä valhetta ja raastosaalista; ei taukoa ryöstäminen!

        Habakuk:
        2:12 Voi sitä, joka rakentaa kaupungin verivelkojen varaan ja perustaa linnan vääryyden varaan!

        Noissa kohdissa puhutaan aivan samoista asioista, mutta ei sanaakaan Sapatin väärästä viettämisestä.
        1.Mooseksen kirja:
        6:11 Mutta maa turmeltui Jumalan edessä, ja maa tuli täyteen väkivaltaa.

        Jo nooan aikana oli rangaistuksen syy sama. Ei puhettakaan Sapatin rikkomisesta.
        Asia liittyy kyllä Sapattiinkin siten, että Jeesus sanoi, että Sapattina saa tehdä hyvää.
        Mutta niin on myös muiden päivien laita.
        Meidän on elettävä joka päivä niinkuin olisi sapatti, tehden vain oikein.
        Oikein tekeminen ei kohdistu Jumalan palvelemiseen muuten kuin välillisesti "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi" sääntöä joka päivä noudattamalla. Kun me teemme tämän samalla rakastaen Jumalaa, me vietäämme Sapatin arvoista elämää joka päivä.
        Job:
        35:8 Ihmistä, kaltaistasi, koskee jumalattomuutesi ja ihmislasta sinun vanhurskautesi.

        Jumalan edessä me emme ole hurskaita tekemisissämme mutta olkaamme sitä edes eläessämme toistemme kanssa.

        Sapatin vietosta,kuin yleensäkin Jumalan käskyistä?Mitä tapahtuu lopun aikana Jumalan käskyille?


      • Jokke Rauste
        ei kyse ollut ainoastaan kirjoitti:

        Sapatin vietosta,kuin yleensäkin Jumalan käskyistä?Mitä tapahtuu lopun aikana Jumalan käskyille?

        Adventistejka on maailmassa vain kourallinen.
        Hekään eivät lakia täytä.
        Ne jotka eivät ole uskossa, eivät välitä onko lakia vai ei.
        Teidän opetuksellanne ei ole mitään tekemistä laillisuuden määrän kanssa.
        Laittomuus ei johdu uskovista vaan uskomattomista.
        Uskon vaikuttamat ihmiset eivät lain vuoksi ole pahaa tekemättä eikä uskomattomat laista huolimatta tee oikein.Jeesuksen opetus, että kaikki on tehty NYT Hänelle on aivan riittävä laki kun hammas hampaasta joudutaan maksamaan tulevassa tuomiossa.Mihin silloin tarvitaan lakia ?
        Jeesus on Herra joka vitsallaan hoitaa lampaidensa polun suunnan tahtomallaan tavalla.
        Meitä ohjaa toinen lainalaisuus jossa me olemme ohjattavina oikeaan tai väärään riippuen siitä, kuka mmeillä on Herranamme.
        Sanotaanhan profeetoissa näinkin;Jesaja:
        30:28 Hänen hengityksensä on kuin virta, joka tulvii ja ulottuu kaulaan asti; se seuloo kansakuntia turmion seulassa ja panee eksyttäväiset suitset kansojen suupieliin.

        Niille taas, jotka ottavat Jeesuksesta turvan Hän ottaa suojaansa ja ohjaa heitä .
        Emme me itse elämänmme ruorissa paljoakaan voi tehdä.Sananlaskut:
        1:33 Mutta joka minua kuulee, saa asua turvassa ja olla rauhassa onnettomuuden kauhuilta.
        16:4 Kaiken on Herra tehnyt määrätarkoitukseen, niinpä jumalattomankin onnettomuuden päivän varalle.
        16:17 Oikeamielisten tie välttää onnettomuuden; henkensä saa pitää, joka pitää vaelluksestansa vaarin.


    • Niiden ominaisuuksien perusteella joilla luokittelet jotkut kevytadventisteiksi, katson kuuluvani siihen ryhmään. En esimerkiksi pidä terveysperiaatteita, enkä niinsanottua terveyssanomaa uskoon kuuluvina, enkä pelastus kysymyksinä. Syön ja "juon" hyvällä omallatunnolla ja ruokahalulla mitä haluan. En silti pidä terveellisiä elämäntapoja huonona asiana. Ja vaikka itse olenkin sapatin viettäjä,uskon että uudistettuun paratiisiin pääsee myös heitäkin,en usko "adventistien" taivaaseen.

      Kysyt,että mihin katosivat kevytadventistit??? Syitä voi olla useampiakin,mutta ehkä yleisin lienee kyllästyminen,sekä "kovanlinjan"edustajiin että perusteetomiin väitteisiin,joita asdventisteihin toistuvasti kohdistetaan tällälistalla. Adventisteista löytyy kyllä paljon aiheellistakin kritiikin aihetta (perusteltua),mutta silloin ei voisi perustautua pelkkiin luulo ja kuulo puheisiin.

      Olen yllätyksekseni todennut, että niitä mainitsemiasi kevyt-sellaisia on yllättävän paljon keskuudessamme. Usein kovina, ahdasmielisinä ja oikeaoppisina pitämäni seurakuntalaiset ovatkin osoittautuneet lämpimiksi kristityiksi,kun heihin on ollut tilaisuus paremmin tutustua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko nainen siis

      Ihastunut vai rakastunut?
      Ikävä
      75
      2393
    2. Sointu Borg keikistelee vartaloa nuolevassa mekossa -Kohukaunotar Marika Fingerroos kuittaa "Mikä.."

      Sointu Borg ei jätä kylmäksi edes aikansa kohukaunotarta, Marika Fingerroosia. Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihd
      Kotimaiset julkkisjuorut
      30
      2214
    3. Mies rakkain

      Meidän rakkaus ei pala tulessakaan❤️‍🔥
      Ikävä
      49
      2093
    4. Sinulle kaunis ihana yh...

      Kerro jotain lisää elämäntilanteestasi ja itsestäsi. 😊
      Ikävä
      74
      1979
    5. Karpo kujalla

      PrimeTimessä joku demari pyörittää Karpoa 100-0.
      Ähtäri
      53
      1942
    6. Näytit minulle

      aivan uudenlaisen maailman. Sellaisen, jossa peilien pinta ei ole säröillä. Ihastuin sinuun mitä paremmin opin sinut tun
      Ikävä
      50
      1558
    7. Kuka huijasi Suomea hakemaan NATO jäsenyyttä?

      Huh huh huh… Nuoret sotaintoilijat eivät ymmärrä mitä kirjoittavat. Suomella on mennyt aina hyvin, kun suhteet itäiseen
      Maailman menoa
      517
      1476
    8. Persut eivät lähde mukaan hallituksen rasisminvastaiseen kampanjaan

      Ja sekö on sille yhdelle hallitusta johtavalle töppöselle ihan ok? 🤪 https://www.is.fi/politiikka/art-2000010657169.htm
      Maailman menoa
      306
      1455
    9. Lapinlahtelaisessa koulussa laulettiin virsiä ja ruokarukouksia, rehtorille vakava huomautus

      Suomen kulttuuriin kuuluu jo kristillisyys. Käsittämättömäksi on aika muuttunut. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/la
      Helluntailaisuus
      183
      1383
    10. Autolla markettiin

      Kiire ollut ku ovista läpi tyhjään kauppaan. Liekö sairauskohtaus.
      Kajaani
      58
      1378
    Aihe