Bernstein-Koiviston kautta lamaan ja työreformiin!

.
Jättikö Mauno Koivisto lukematta oman erityisen sosialismin oppisuuntansa idolin, Eduard Bersteinin oppien ikävämmän puolen, selvän ennustuksen siitä mihinkä ollaan menossa?

Koivisto vain hoki kuin maanisessa tilassa Eduard Bersteinin erästä teesiä, ”Liike on tärkein, ei päämäärä”, mutta ei joko ymmärtänyt tai eikö hän edes viitsinyt lukea idolinsa ajatuksia perusteellisesti?

"Ei päämäärä vaan liike.." -opinkappaletta olemme kuuleet kyllästymiseen saakka toistettuna tuolta sosialismin fanaatikolta Mauno Koivistolta, SAK-SDP:n väkivallan luojalta ja punakoneen keskitetyn voiman kehittäjältä. SItä hän toisteli mielellään kuin omana tunnuslauseenaan.

Olisiko Koiviston ja monien kätyreittensä sitten ollut viisaampaa ajatella mihin berstainilais-koivistolainen oppi meidät johtaa, mitä sen suuren kulkueen ja jatkuvan liikkeen maalissa meitä odottaakaan?

Nyt kun kaikki vaikuttaa jo liian myöhäiseltä, on pako todeta että tuo Mauno Wahvamarkka-Koiviston suuri visio tuotti valuuttaspekulaation, kasinopelin, pankkikriisin ja laman kautta meille nykytilan, punakoneen ylivallan. Totta on että SDP-SAK:n kovalla linjalla ei kuunnella ketään, ei todellisuudessa ymmärrä mitään edes omista tekemistään vahingoista. Punakone öykkää ja räyhää, repii kansaa kahtaalle ja pitää edukuskuntaa ja hallitusta pelimerkkeinään ja kumileimasiminaan jota se käyttää oman typeryytensä korkeaveisuuksi, valtaansa saaman presidentti-instituution tuella, sen kaikista eduista feodaaliruhtinaan oikeuksin nauttien.

Varmaa on että EU:n alueen sosialistit kokevat edelleenkin EU:n omaksi uudeksi supervallakseen, epäonnistuneen sosialismin kokeilun Neuvostoliiton jälkeen esiin nousseeksi uudeksi
”Eurostoliitoksi”.
Kuten jo hyvin tiedämme, pyrkivät EU:n alueen sosialistit jälleen yhteisvoimin rakentamaan maailmansosialisminsa suurta haavetta EU:n kautta voimiaan kokoamalla. EU:n laajuinen SUPER-TUPO on eräs suuri tavoite, jota meillä eivät SAK:n johtajat halua sanoa ääneen, mutta jonka jo Ruotsin monenn muun maas sosialistit ja ay-haukat kertovat mielellään pääasianaan, tuon suuren EU-visionsa, kaikkien sosialistipuolueitten suuren haaveensa avoimesti halukkaille kuuntelijoille kehuskellen.

EU-oikeiston ja Keskusta-liberaalien käsitys yhdentyvästä Euroopasta ei paljokaan muistuta sosialistien utopioita, mutta eiväthän vasemmistolaiset ole ennenkään utopioita kavahtaneet, päinvastoin, kuten olemme karvaasti saaneet nahoissamme tuta, mekin, nyt, joka hetki Hakaniemen kovan ja armottoman punakoneen käskyvallan alla.

”Umpityperyksiksi valtansa sokaisema painuneet Hakaniemen punikit ajavat kaasu pohjassa kiihdyttäen surmanajoaan, joka pian päättyy heidän omakseen luulemansa yhteisen ajopelin särkymiseen ja suureen törmäykseen, päin seinää.

Mistään piittaamatta he edelleenkin junailevat älyttömiä lakkojaan, uhoavat hallituksen ja eduskunnan kautta kaikille suurta valtaansa, muutenkin, ja eritoten silloin kun jotkut uskaltavat edes nostaa korren heidän tahtonsa tielle.
Kun sitten kansainvälinen business kertoo heille korutonta kieltään ja panee tahtonsa toteen kiihdytetyllä aikataulullaan, että ”SAK:n veetuilut” ja SAK-SDP:n sekoilut parlamentissa ja hallituksessa ovat luoneet maastamme epämääräisen kuvan.
.." Osin siitäkin syystä on kansainvälinen business päättänyt entisestään vauhdittaa savupiipputeollisuuden ja muunkin tuotannon ja yritystoiminnan maastalähtöä..."

Mutta mitäs’ tähän sanovatkaan SAK-SDP:n ylimykset Hakaniemessä?

Niin, aivan, nämä älypäät alkavat neuvomaan työnantajia ja kansainvälistä suurbusinesta kuinka näitten asiaan kuuluu ottaa kantaakseen lisää yhteiskuntavastuusta, ja ryhtyvät kiireesti eduskunnalla säädättämään yhä uusia yritysten kuormaa kasvattavia lakeja, ja kuinkas muuten, uhkaavat taas laajoilla lakoillaan, elleivät maasta muuttavat yritykset ja työpaikkojen luojat ryhdy tanssimaan Hakaniemen pillin mukaisesti.”

”Tolkku on oltava kerjätessä, mutta sitä tolkkua ei esiinny Hakaniemessä, ja vain houkka haukka Hakaniemestä voi itse uskoa ja uskotella muille, että suuri raha ja sen ruhtinaat taipuisivat sosialismin nimiin vannovien vasemmistolaisten edessä!”

Tätä faktaa eivät millään oppi eivätkä usko Hakaniemen nuo haukat, ei Hallituksessa Keskustaa kiusaava Heinäluoma eivätkä lakeijansa, eivätkä laisinkaan ymmärrä SDP:n eduskuntaryhmän tyhmäntärkeilijät.

Kun Hakaniemen komennossa oleva media, YLE, Erkkola, Maikkari ja STT pitävät vielä aito-kommareilta opitulla sensuurilla, valheilla, vääristelyllä ja päänpesulla huolen suurelle yleisölle annettavan informaation surkeasta laadusta, niin täällä kansa elää kuin henkiseen ja aineelliseen sisäruokintaan pakotettu siipikarja. Sen osana on mistään tietämättömänä tepastella lööppien ja seiskojen luomassa kliseitten, tirkisteljöitten ja kateuden kasvattajien maailmassa ja kotkottaa turhuuksiaan ja odottaa sosialismin tappavan syövän, koivistolais-bersteinilaisen viimeisen pandemian tuovaa armahtavaa loppua. Kansan laadun ja tason, se henkinen ja aineellinen loppu, lopullinen sijoittuminen alkaneen laman jälkeen banaanivaltioitten ryhmään saapuu suunnilleen samaan aikaan kun metsäteollisuuden ja metallin sekä elektroniikan pääkonttorit ja tuotanto ovat pääosin muuttaneet muille maille.

Muutos on käynnissä eikä kukaan osaa sanoa ääneen miten surmanajo voitaisiin kääntää takaisin elämää suosivalle kurssilleen.

Keskusta-oikeiston kovat otteet, todellinen yhteistyö pätevän johdon alaisena saattaa pelastaa maan ja kansan. Koko homma pitää aloittaa tosiasioitten tunnustamisesta. Kokoomuksen pihinä ja odottelu eikä Keskustan omituinen varjonyrkkeily lähinnä itsensä kanssa johda yhtään eikä mihinkään.

JOS Esko Ahon eräs muutamista myllynkivistä, paljon porua aiheuttanut työreformi, olisi viimeistään 1999 ymmärretty ottaa todesta, olisivat asiamme nyt kiistatta toisin, ehdottomasti nykyistä terveemmällä ja varmemmalla pohjalla. Sen tunnustaminen ja julkiseen asemaan nostaminen on eräs tärkeimmistä tehtävistä.

** laina ****

Työreformin tausta –
Seppo Sivosen lähdeaineistolla (11.9.2003 15:04).

Työreformi henkilöityi Esko Ahoon, joka tuli kertoneeksi työreformista niin kuin se olisi ollut hänen ideansa. Aholla oli sisäpiirin tietoa pääministerikautensa ajoilta; Euroopan teollisuuden etujärjestöjen ja työnantajien yhteistyöjärjestö (UNICE) asetti jo 1980-luvulla työreformin tulevaisuuden tavoitteeksi EY:n alueelle. Yritykset uhkaavat siirtää tehtaansa ulkomaille, jos palkat eivät jousta.

Jo Ahon - Viinasen hallituksen aikaiset kehysbudjetit olivat kyseisen reformin kylmäharjoittelua. Samaiset kehysbudjetit jatkuivat Lipposen hallituksissa kahdeksan vuotta. Vanhasen – (Kalliomäen)/Heinäluoman hallitus jatkaa edelleen tällä Sailaksen luonnostelemalla suunnitelmalla.

UNICEn unelma toteutuu yhtä varmasti kuin toteutui viinakauppiaiden unelma rajojen aukaisusta. Kansallinen lainsäädäntö otetaan pois kansallisvaltioilta. Sama unelma toteutui jo kansainväliselle suur-businekselle, kun EKP sai ylikansallisen päätäntävallan kansallisvaltioiden raha- ja
talouspolitiikkaan.

Lainaus kirjasta Oy Eurooppa Ab, 1999, sivut 101:

" UNICE pitää kilpailukyvyn uhkina politiikkaa, jolla tähdätään esimerkiksi työpaikkojen luomiseen, perusturvaan, ympäristön hoitoon ja työläisten oikeuksien tunnustamiseen".
Tulevaisuuden tavoitteet (Maastrichtin sopimus) olisi pitänyt olla tiedossa integraationeuvottelukunnalla, jonka

puheenjohtajana oli pääministeri Esko Aho.
Varapuheenjohtajina olivat Pertti Salolainen ja Paavo Väyrynen.

Muina jäseninä olivat

Jaakko Kalela (TPK),
Pekka Tuomisto (VNK),
Martti Ahtisaari (UM),
Veli Sundbäck (UM),
Teuvo Kallio (OM),
Juhani Perttunen (SM),
Aimo Pajunen (PLM),
Eino Keinänen (VM),
Jaakko Numminen (OPM),
Reino Uronen (MMM),
Juhani Korpela (LM),
Bror Wahlroos (KTM),
Heikki S. von Herzen (STM),
Pertti Sorsa (TM),
Lauri Tarasti (YM).

Edustus ko. toimikuntaan oli seuraavista järjestöistä:

Ahvenanmaan maakuntahallitus, SP, Tieteen keskustoimikunta, PRH, TEKES, TH, 5TH, Kilpailuvirasto, Kuluttajavirasto, UL, STK, SAK, STTK, AKAVA, TVK, TKL, Suomen Metsäteollisuuden Keskusliitto, Suomen Metalli-, Kone- ja Sähköteknisen Teollisuuden Keskusliitto, Elintarviketeollisuusliitto, Pienteollisuuden Keskusliitto, SYKL, MTK,
Svenska Lantbruksprodukternas Centraalförbund, Kalatalouden Keskusliitto, KKK, Kaupan Keskusliitto, Suomen Vakuutusyhtiöiden Keskusliitto, Suomen Pankkiyhdistys ja Suomen Kaupunkiliitto.

Edustus ko. toimikuntaan oli seuraavista puolueista:

Suomen Keskusta, SDP, Kansallinen Kokoomus, Vasemmistoliitto, RKP, Vihreä Liitto, SKL, SMP ja Liberaalinen Kansanpuolue.


Miten informoivat Hakaniemen ruhtinaan alaisiaan 1992?
***********************************************

Kuinka paljon kyseisten AMMATTIJÄRJESTÖJEN edustajille kerrottiin tavoitteista?

Mitä AMMATTIJÄRJESTÖJEN edustajat kertoivat jäsenistölleen?

Innoittivatko AMMATTIJÄRJESTÖJEN edustajia Bernsteinilaisten ajatukset?

Lopuksi sitaatti:

" Ei vielä voi päättää, milloin maailman markkinat koko laajuudessaan ovat valmiiksi muodostuneina... maailmanmarkkinat ovat voimaperäisen sekä ulkoisen että sisäisen laajentumisen alaiset". (Bernstein 1899)

*** laina päättyy **

Seppo Hietanen
”kerimäki st”
CITY-Keskusta
.

3

363

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tiedettiin

   mitä tuleman pitää, tiesivät eduskunnassakin, keskustan kansanedustaja piti oikein puheenkin..
   http://www2.eduskunta.fi/rfakta/edustaja/250/globalisaatio.html

   Toinenkin edustaja..

   Siitä on kysymys, lähdemmekö me kansainvälisen
   suurpääoman juoksupojiksi äänestämällä Euroopan unioniin
   liittymisen puolesta vai vastustammeko me. Minä en lähde
   herrojen enkä lähde suurpääoman omistajien juoksupojaksi.
   Tehkööt muut, mitä tykkäävät.

   http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw/trip/?${base}=faktaptk&${oohtml}=ts5500&${freetext}=bilderberg

  • ultrakapitalismia

   Ne jotka seurasivat politiikkaa ennen lamaa, tiesivät että johonkin se yltiöpäinen lainaaminen törmää. Seurasi kansallisvarallisuuden uusjako - ja paljon syyttömiä kärsijöitä. Fasismin nousu Latn. Amerikassa oli jo alkanut. Olin varma että se tulee Suomeen tavalla tai toisella. Siitä lähtien on hukattu isien työ ja perintö. Kansa jakaantuu A ja B -kansalaisiin yhä edelleen...
   Tehtaiden sulkemisille löytyy vastaava selkeä ilmiö USA:sta. Työtä saavat vain korporaatioihin kuuluvat, -on vai jäljellä ne tehtaat, jotka ovat äärioikeiston omistuksessa ja kuuluvat Globalisation piiriin. On syntynyt Uusi uljas fasistinen yhteiskunta. Työttömien työmaat ovat työleirejä jne.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kerro kaivatustasi jotakin mukavaa.

   Itse aloitan: hyvännäköinen ja ahkera ❤️‍🔥
   Ikävä
   113
   1947
  2. Missä päin suomea kaivattusi asustelee?

   Oma kaivattuni (mies(J) asuu Uudenmaan läänissä.
   Ikävä
   87
   1488
  3. Tietääkö kaivattusi

   Että kaipaat häntä?
   Ikävä
   61
   1004
  4. Koulutus ja parisuhde

   Haluatko että sun kumppani on korkeasti koulutettu?
   Ikävä
   111
   954
  5. Paljonko on sinun ja kaivattusi välimatka?

   Kuinka paljon on matkaa hänen syliin?Vastaan 165km 😪💔🚙
   Ikävä
   57
   878
  6. Minä haluan sinut

   Rakkaakseni... Vain sinut kukaan muu ei kelpaa olet sydämeni valittu rakas rakastan sinua. 💗
   Ikävä
   31
   869
  7. Hurraa! Olen alkanut tulla järkiini.

   Minulla on vielä kuukausi aikaa yrittää unohtaa sinut, mies. Sitten kun tapaamme, en tarvi teeskennellä neutraalisuutta,
   Ikävä
   66
   852
  8. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

   Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
   Maailman menoa
   114
   834
  9. Tänään rohkaisin

   Mieleni (tai siis eilen jos tarkkoja ollaan ja kävelin ihan sun kodin ohi molemmin puolin 😂😆🤭 katelin tarkkaan ympäri
   Ikävä
   69
   811
  10. Mitäs mä oon sanonnu

   "Kaupungissa asuminen lisää tutkimusten mukaan mielenterveyden ongelmia." https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/24b
   Sinkut
   178
   805
  Aihe