Bernstein-Koiviston kautta lamaan ja työreformiin!

.
Jättikö Mauno Koivisto lukematta oman erityisen sosialismin oppisuuntansa idolin, Eduard Bersteinin oppien ikävämmän puolen, selvän ennustuksen siitä mihinkä ollaan menossa?

Koivisto vain hoki kuin maanisessa tilassa Eduard Bersteinin erästä teesiä, ”Liike on tärkein, ei päämäärä”, mutta ei joko ymmärtänyt tai eikö hän edes viitsinyt lukea idolinsa ajatuksia perusteellisesti?

"Ei päämäärä vaan liike.." -opinkappaletta olemme kuuleet kyllästymiseen saakka toistettuna tuolta sosialismin fanaatikolta Mauno Koivistolta, SAK-SDP:n väkivallan luojalta ja punakoneen keskitetyn voiman kehittäjältä. SItä hän toisteli mielellään kuin omana tunnuslauseenaan.

Olisiko Koiviston ja monien kätyreittensä sitten ollut viisaampaa ajatella mihin berstainilais-koivistolainen oppi meidät johtaa, mitä sen suuren kulkueen ja jatkuvan liikkeen maalissa meitä odottaakaan?

Nyt kun kaikki vaikuttaa jo liian myöhäiseltä, on pako todeta että tuo Mauno Wahvamarkka-Koiviston suuri visio tuotti valuuttaspekulaation, kasinopelin, pankkikriisin ja laman kautta meille nykytilan, punakoneen ylivallan. Totta on että SDP-SAK:n kovalla linjalla ei kuunnella ketään, ei todellisuudessa ymmärrä mitään edes omista tekemistään vahingoista. Punakone öykkää ja räyhää, repii kansaa kahtaalle ja pitää edukuskuntaa ja hallitusta pelimerkkeinään ja kumileimasiminaan jota se käyttää oman typeryytensä korkeaveisuuksi, valtaansa saaman presidentti-instituution tuella, sen kaikista eduista feodaaliruhtinaan oikeuksin nauttien.

Varmaa on että EU:n alueen sosialistit kokevat edelleenkin EU:n omaksi uudeksi supervallakseen, epäonnistuneen sosialismin kokeilun Neuvostoliiton jälkeen esiin nousseeksi uudeksi
”Eurostoliitoksi”.
Kuten jo hyvin tiedämme, pyrkivät EU:n alueen sosialistit jälleen yhteisvoimin rakentamaan maailmansosialisminsa suurta haavetta EU:n kautta voimiaan kokoamalla. EU:n laajuinen SUPER-TUPO on eräs suuri tavoite, jota meillä eivät SAK:n johtajat halua sanoa ääneen, mutta jonka jo Ruotsin monenn muun maas sosialistit ja ay-haukat kertovat mielellään pääasianaan, tuon suuren EU-visionsa, kaikkien sosialistipuolueitten suuren haaveensa avoimesti halukkaille kuuntelijoille kehuskellen.

EU-oikeiston ja Keskusta-liberaalien käsitys yhdentyvästä Euroopasta ei paljokaan muistuta sosialistien utopioita, mutta eiväthän vasemmistolaiset ole ennenkään utopioita kavahtaneet, päinvastoin, kuten olemme karvaasti saaneet nahoissamme tuta, mekin, nyt, joka hetki Hakaniemen kovan ja armottoman punakoneen käskyvallan alla.

”Umpityperyksiksi valtansa sokaisema painuneet Hakaniemen punikit ajavat kaasu pohjassa kiihdyttäen surmanajoaan, joka pian päättyy heidän omakseen luulemansa yhteisen ajopelin särkymiseen ja suureen törmäykseen, päin seinää.

Mistään piittaamatta he edelleenkin junailevat älyttömiä lakkojaan, uhoavat hallituksen ja eduskunnan kautta kaikille suurta valtaansa, muutenkin, ja eritoten silloin kun jotkut uskaltavat edes nostaa korren heidän tahtonsa tielle.
Kun sitten kansainvälinen business kertoo heille korutonta kieltään ja panee tahtonsa toteen kiihdytetyllä aikataulullaan, että ”SAK:n veetuilut” ja SAK-SDP:n sekoilut parlamentissa ja hallituksessa ovat luoneet maastamme epämääräisen kuvan.
.." Osin siitäkin syystä on kansainvälinen business päättänyt entisestään vauhdittaa savupiipputeollisuuden ja muunkin tuotannon ja yritystoiminnan maastalähtöä..."

Mutta mitäs’ tähän sanovatkaan SAK-SDP:n ylimykset Hakaniemessä?

Niin, aivan, nämä älypäät alkavat neuvomaan työnantajia ja kansainvälistä suurbusinesta kuinka näitten asiaan kuuluu ottaa kantaakseen lisää yhteiskuntavastuusta, ja ryhtyvät kiireesti eduskunnalla säädättämään yhä uusia yritysten kuormaa kasvattavia lakeja, ja kuinkas muuten, uhkaavat taas laajoilla lakoillaan, elleivät maasta muuttavat yritykset ja työpaikkojen luojat ryhdy tanssimaan Hakaniemen pillin mukaisesti.”

”Tolkku on oltava kerjätessä, mutta sitä tolkkua ei esiinny Hakaniemessä, ja vain houkka haukka Hakaniemestä voi itse uskoa ja uskotella muille, että suuri raha ja sen ruhtinaat taipuisivat sosialismin nimiin vannovien vasemmistolaisten edessä!”

Tätä faktaa eivät millään oppi eivätkä usko Hakaniemen nuo haukat, ei Hallituksessa Keskustaa kiusaava Heinäluoma eivätkä lakeijansa, eivätkä laisinkaan ymmärrä SDP:n eduskuntaryhmän tyhmäntärkeilijät.

Kun Hakaniemen komennossa oleva media, YLE, Erkkola, Maikkari ja STT pitävät vielä aito-kommareilta opitulla sensuurilla, valheilla, vääristelyllä ja päänpesulla huolen suurelle yleisölle annettavan informaation surkeasta laadusta, niin täällä kansa elää kuin henkiseen ja aineelliseen sisäruokintaan pakotettu siipikarja. Sen osana on mistään tietämättömänä tepastella lööppien ja seiskojen luomassa kliseitten, tirkisteljöitten ja kateuden kasvattajien maailmassa ja kotkottaa turhuuksiaan ja odottaa sosialismin tappavan syövän, koivistolais-bersteinilaisen viimeisen pandemian tuovaa armahtavaa loppua. Kansan laadun ja tason, se henkinen ja aineellinen loppu, lopullinen sijoittuminen alkaneen laman jälkeen banaanivaltioitten ryhmään saapuu suunnilleen samaan aikaan kun metsäteollisuuden ja metallin sekä elektroniikan pääkonttorit ja tuotanto ovat pääosin muuttaneet muille maille.

Muutos on käynnissä eikä kukaan osaa sanoa ääneen miten surmanajo voitaisiin kääntää takaisin elämää suosivalle kurssilleen.

Keskusta-oikeiston kovat otteet, todellinen yhteistyö pätevän johdon alaisena saattaa pelastaa maan ja kansan. Koko homma pitää aloittaa tosiasioitten tunnustamisesta. Kokoomuksen pihinä ja odottelu eikä Keskustan omituinen varjonyrkkeily lähinnä itsensä kanssa johda yhtään eikä mihinkään.

JOS Esko Ahon eräs muutamista myllynkivistä, paljon porua aiheuttanut työreformi, olisi viimeistään 1999 ymmärretty ottaa todesta, olisivat asiamme nyt kiistatta toisin, ehdottomasti nykyistä terveemmällä ja varmemmalla pohjalla. Sen tunnustaminen ja julkiseen asemaan nostaminen on eräs tärkeimmistä tehtävistä.

** laina ****

Työreformin tausta –
Seppo Sivosen lähdeaineistolla (11.9.2003 15:04).

Työreformi henkilöityi Esko Ahoon, joka tuli kertoneeksi työreformista niin kuin se olisi ollut hänen ideansa. Aholla oli sisäpiirin tietoa pääministerikautensa ajoilta; Euroopan teollisuuden etujärjestöjen ja työnantajien yhteistyöjärjestö (UNICE) asetti jo 1980-luvulla työreformin tulevaisuuden tavoitteeksi EY:n alueelle. Yritykset uhkaavat siirtää tehtaansa ulkomaille, jos palkat eivät jousta.

Jo Ahon - Viinasen hallituksen aikaiset kehysbudjetit olivat kyseisen reformin kylmäharjoittelua. Samaiset kehysbudjetit jatkuivat Lipposen hallituksissa kahdeksan vuotta. Vanhasen – (Kalliomäen)/Heinäluoman hallitus jatkaa edelleen tällä Sailaksen luonnostelemalla suunnitelmalla.

UNICEn unelma toteutuu yhtä varmasti kuin toteutui viinakauppiaiden unelma rajojen aukaisusta. Kansallinen lainsäädäntö otetaan pois kansallisvaltioilta. Sama unelma toteutui jo kansainväliselle suur-businekselle, kun EKP sai ylikansallisen päätäntävallan kansallisvaltioiden raha- ja
talouspolitiikkaan.

Lainaus kirjasta Oy Eurooppa Ab, 1999, sivut 101:

" UNICE pitää kilpailukyvyn uhkina politiikkaa, jolla tähdätään esimerkiksi työpaikkojen luomiseen, perusturvaan, ympäristön hoitoon ja työläisten oikeuksien tunnustamiseen".
Tulevaisuuden tavoitteet (Maastrichtin sopimus) olisi pitänyt olla tiedossa integraationeuvottelukunnalla, jonka

puheenjohtajana oli pääministeri Esko Aho.
Varapuheenjohtajina olivat Pertti Salolainen ja Paavo Väyrynen.

Muina jäseninä olivat

Jaakko Kalela (TPK),
Pekka Tuomisto (VNK),
Martti Ahtisaari (UM),
Veli Sundbäck (UM),
Teuvo Kallio (OM),
Juhani Perttunen (SM),
Aimo Pajunen (PLM),
Eino Keinänen (VM),
Jaakko Numminen (OPM),
Reino Uronen (MMM),
Juhani Korpela (LM),
Bror Wahlroos (KTM),
Heikki S. von Herzen (STM),
Pertti Sorsa (TM),
Lauri Tarasti (YM).

Edustus ko. toimikuntaan oli seuraavista järjestöistä:

Ahvenanmaan maakuntahallitus, SP, Tieteen keskustoimikunta, PRH, TEKES, TH, 5TH, Kilpailuvirasto, Kuluttajavirasto, UL, STK, SAK, STTK, AKAVA, TVK, TKL, Suomen Metsäteollisuuden Keskusliitto, Suomen Metalli-, Kone- ja Sähköteknisen Teollisuuden Keskusliitto, Elintarviketeollisuusliitto, Pienteollisuuden Keskusliitto, SYKL, MTK,
Svenska Lantbruksprodukternas Centraalförbund, Kalatalouden Keskusliitto, KKK, Kaupan Keskusliitto, Suomen Vakuutusyhtiöiden Keskusliitto, Suomen Pankkiyhdistys ja Suomen Kaupunkiliitto.

Edustus ko. toimikuntaan oli seuraavista puolueista:

Suomen Keskusta, SDP, Kansallinen Kokoomus, Vasemmistoliitto, RKP, Vihreä Liitto, SKL, SMP ja Liberaalinen Kansanpuolue.


Miten informoivat Hakaniemen ruhtinaan alaisiaan 1992?
***********************************************

Kuinka paljon kyseisten AMMATTIJÄRJESTÖJEN edustajille kerrottiin tavoitteista?

Mitä AMMATTIJÄRJESTÖJEN edustajat kertoivat jäsenistölleen?

Innoittivatko AMMATTIJÄRJESTÖJEN edustajia Bernsteinilaisten ajatukset?

Lopuksi sitaatti:

" Ei vielä voi päättää, milloin maailman markkinat koko laajuudessaan ovat valmiiksi muodostuneina... maailmanmarkkinat ovat voimaperäisen sekä ulkoisen että sisäisen laajentumisen alaiset". (Bernstein 1899)

*** laina päättyy **

Seppo Hietanen
”kerimäki st”
CITY-Keskusta
.

3

367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiedettiin

      mitä tuleman pitää, tiesivät eduskunnassakin, keskustan kansanedustaja piti oikein puheenkin..
      http://www2.eduskunta.fi/rfakta/edustaja/250/globalisaatio.html

      Toinenkin edustaja..

      Siitä on kysymys, lähdemmekö me kansainvälisen
      suurpääoman juoksupojiksi äänestämällä Euroopan unioniin
      liittymisen puolesta vai vastustammeko me. Minä en lähde
      herrojen enkä lähde suurpääoman omistajien juoksupojaksi.
      Tehkööt muut, mitä tykkäävät.

      http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw/trip/?${base}=faktaptk&${oohtml}=ts5500&${freetext}=bilderberg

    • ultrakapitalismia

      Ne jotka seurasivat politiikkaa ennen lamaa, tiesivät että johonkin se yltiöpäinen lainaaminen törmää. Seurasi kansallisvarallisuuden uusjako - ja paljon syyttömiä kärsijöitä. Fasismin nousu Latn. Amerikassa oli jo alkanut. Olin varma että se tulee Suomeen tavalla tai toisella. Siitä lähtien on hukattu isien työ ja perintö. Kansa jakaantuu A ja B -kansalaisiin yhä edelleen...
      Tehtaiden sulkemisille löytyy vastaava selkeä ilmiö USA:sta. Työtä saavat vain korporaatioihin kuuluvat, -on vai jäljellä ne tehtaat, jotka ovat äärioikeiston omistuksessa ja kuuluvat Globalisation piiriin. On syntynyt Uusi uljas fasistinen yhteiskunta. Työttömien työmaat ovat työleirejä jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      278
      19162
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3582
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1298
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe