Subarun kytkimet on paskoja

???

Ajelin tänään legacyn farmarilla vm. 98. Kevyt peräkärry oli perässä ja siinä 300 kg painoa. Autolla on ajettu 135 000. Kerran kävi matkalla jyrkässä ylämäessä sellainen ilmiö kun yritin pitää nopeutta yllä niin, kierroslukumittarin viisari alkaa nousemaan, moottori alkaa huutamaan ja nopeus hidastuu. Kytkin luistaa. Mikä olisi paras vaihtoehto kts. alempaa

Kone on 2 litrainen. Kytkin remontti vissiin kohta esissä. Mietin voisiko tilalle vaihtaa vaikka 2.5 litrasen kytkimen. Olisi vähän tukevampaa tekoa. Isä ukolla on uusi forester sillä pienimmällä koneella ja siinä oli viimeiksi kärrissä painoa 600 kiloa ja kytkin luisteli koko ajan. Onneksi ei tarvinut ajaa montaa kilometriä. Miten ihmiset vetävät vaunua subarun kanssa???

18

8940

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asassa

      Olen vetänyt foresterilla 1500kg traileria eikä kytkin ole luistanut missään tilanteessa!!!!

      • ???

        Toinen mikä tuntuu olevan niin hihnat kitisee ja ulisee. Vaihdoin mitsuuni uudet hihnat. Olen ajanut asennuksen jälkeen 45 tuhatta. Ei kertaakaan ole kuulunut vikinää.
        Subaru käyttää jotain kivikautisia hihnoja jotka venyvät. Nykyään autoissa yleensä käytetään hihnoja jotka eivät kummemin veny.


      • Ei ole
        ??? kirjoitti:

        Toinen mikä tuntuu olevan niin hihnat kitisee ja ulisee. Vaihdoin mitsuuni uudet hihnat. Olen ajanut asennuksen jälkeen 45 tuhatta. Ei kertaakaan ole kuulunut vikinää.
        Subaru käyttää jotain kivikautisia hihnoja jotka venyvät. Nykyään autoissa yleensä käytetään hihnoja jotka eivät kummemin veny.

        Sulla ei ole venynyt mitään muutakuin pinna sillä Mitsulla ajessa ja se vikisi päässä vielä Subarullakin ajaessa.


    • Just

      Niin justa ja ajoin vain 10km... aja ensin sillä Subarulla ja hauku vasta sitten.

    • ???

      sitä kolmensadan kilon kuormaa vedin 450 km. Koko ajan tuli joku käryn haju autoon.

      • asassa

        Kyllä se kytkin menee sököksi jopa subarussa! jos tarpeeksi paljon on luistatettu!!!


    • subbaru

      Itse ajoin 300 tkm samalla kytkimellä.
      Auto oli -90 Legacy. Kytkin alkoi jo toki olla loppu, mutta auto meni vaihtoon, niin ei tarvinnut rempata. Voihan noillakin kilsoilla 135 tkm kytkin olla loppu, jos sillä ajetaan miten sattuu. Muuten kyllä Subarun kytkimet kestävät, itse kytkinpoljin on aika raskas käyttää.

    • Jer

      Kertoo vaan teidän perheen ajotyylistä ja kytkimen käytöstä, kun teillä ei kytkimet kestä!! Kannattaa pysyä mopolinjalla...

      • kestää

        Kaikkee sitä tääläki näkkee,ite ostin viime kesänä 90 legacyn,kytkin luisti jo silloin vähän,nyt luistaa hiukan enemmän,mutta ei pahastikkaan vielä,se on taktiikkalaji ajaa kytkinvikaisella autolla,ei äkkinäisiä kiihdytyksiä,kerkee sen kesällä korjata.. :)


      • edelliseen
        kestää kirjoitti:

        Kaikkee sitä tääläki näkkee,ite ostin viime kesänä 90 legacyn,kytkin luisti jo silloin vähän,nyt luistaa hiukan enemmän,mutta ei pahastikkaan vielä,se on taktiikkalaji ajaa kytkinvikaisella autolla,ei äkkinäisiä kiihdytyksiä,kerkee sen kesällä korjata.. :)

        ja autolla on muuten ajettu yli 400 tuhatta,käytössä kulunut,ja koneen ulkonäöstä (pulteista yms) päätellen kytkin on varmaan alkuperäinen,että kyllä se ihan kunnioitettavasti se kytkin on hommansa hoitanu,tuli muuten alkutalvesta hinattua kelkkaa peräkärryssä muutama sata kilometriä eikä kytkin luistanu yhtään enempää.. :)


    • yleismiesjantunen

      Subaru imprezassa ainakin on kytkimen vaihtoväli 135tkm välein

      • Jostaintehopurkautuu

        Armottoman nelivedon tuoma pito ja osaamattomat ymmärtämättömät kuskit polttaa typeryksiissän kytkimiä. Mutta hei jos ette osaa ymmärrä miksi kytkin palaa vaihtaa johonkin kivaan esim toyota yarikseen ne kestää.


    • vastaisku

      Legacyssa pamahti orkkis kytkin 290 tkm kohdalla ja nyt menossa remonttiin. On se perkele paska vekotin kun ei edes kymmentä vuotta kestä saati 300tkm kjeh kjeh. No pakko myöntää että kai se 290tkm on ihan kiitettävä lukema diiseli lekan kytkimelle kun muilla se on luisteltu loppuun jo alle sadassa tonnissa.

    • ifisd

      Onko tullu liirattu kytkintä liikaa........?

    • oir

      liirattu kytkintä

      • vastaisku

        on, viisi vaihteinen manuaali ja diiseli. kai saavutus sinänsä että pääsi 290tkm... on kyllä järkyttävän pitkät välitykset laatikossa. ei puhettakaan että tarvis kaupunkiajossa kolmosta tarjoilla.


    • TimoLauri

      Forester 2012 , 2, 0 diesel . Ajettu 240 000. Nyt menee kytkin vaihtoon . Kättä on autolle annetu ja ajettu mm metsäteillä lumihangessa. Joten eikohän sen noilla maileilla jo kärsi vaihtaakkin.
      Muutenkin auto on mennyt pienillä murheilla ( ja kulutuksella) . Jarruja ja muuta kuluvaa tietenkin vaihdettu . Toisen etupyörän laakeri ja etuvakaajan puslat vaihdettu.

    • liukastamissä

      Viesti on vuodelta 2006 ja melkeimpä tiedän että sama subaru liikkuu edelleen. On toimivia ja hyviä autoja auttamaan elonpäivillä. Nytkin oli hetki sittenoikeat subaru kelit ja sai seurat rämpiviä ihmisiä joiden autot ei liikkunut liukkaalla.
      Subarulla elämä hymyilee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1402
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1275
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe