miten voin lihoa?

Hei!
olen 14-vuotias tyttö, joka on 180 cm pitkä ja painaa 52 kg. Minulla ei ole anoreksiaa tai bulimiaa, mutta näytän ihan siltä kuin minulla olisi. Siis pyydän apujanne. Miten saan lihotettua itseni normaalin näköiseksi? Olen kokeillut mielestäni jo kaikkea, mutta ei se vaan onnistu. onko minulla jotenkin nopea aineen vaihdunta? luulempa, että tämä on perinnöllistä, sillä äitini ja isäni ovat todella hoikkia, mutta minä olen LAIHA! Siispä pyydän, auttakaa!
Ilmianna
Jaa

30 Vastausta


"Miten voin lihoa?"

Voiko olla mahdollista, että joku tosissaan esittää tällaisen kysymyksen? Voi näköjään, vastaan itselleni!
Ilmianna
Jaa
On se, että pitää saada enemmän kaloreja kuin mitä kuluttaa. Terveellisiä, mutta runsasenergisiä ravintoaineita ovat erilaiset pähkinät, mantelit ja auringonkukansiemenet, tumma suklaa ja kasvisöljyt (rypsi, oliivi, camelina, auringonkukka jne.).

Myös rasvainen kala, kuten lohi, muikku ja makrilli ovat terveellisiä.

Hyviä hiilihydraatteja ja valkuaisaineita saa tummasta leivästä, juureksista (peruna, porkkana ym.) ja hedelmistä. Kunnolla kaloripitoisia ja silti terveellisiä hedelmiä ovat banaani, avokaado ja mango sekä viinirypäleet, joissa on runsaasti sokeria.

Varsinkin meidän naisten tulee lisäksi muistaa huolehtia siitä, että saamme tarpeeksi rautaa ja kalsiumia sekä D-vitamiinia. Jos ei syö lihaa ja veri- sekä maksaruokia, voi lisärauta olla tarpeen. Kalsiumia saa parhaiten maitotuotteista. D-vitamiinin saannin varmistaa ainakin talvisaikaan kalanmaksaöljy pakkauksen ohjeen mukaan "nautittuna" (annostusta ei saa ylittää).

Kiva lukea tällä palstalla sellaistakin, että joku ymmärtää ja haluaa pitää huolta terveydestään ja ulkonäöstään. Olet tervepäinen nuori nainen. Menestystä painon hivuttamiselle hieman ylemmäs!
Ilmianna
Jaa
..jos hän siis on sellainen, että kuvittelisit kestäväsi puhua hänen kanssaan. Jos ei, voisit jutella vaikka vanhempiesi kanssa mahdollisuudesta päästä ravitsemusterapeutille.

Minun mielestäni homma etenisi niin, että lääkärissä tarkistutettaisiin, ettei kyse varmasti ole fyysisestä häiriöstä tai sairaudesta, esimerkiksi jostain imeytymishäiriöstä tai verensokeriongelmista. Tämä on erityisen tärkeä askel, mikäli et aina ole ollut laiha, vaan paino on pudonnut tai pahasti juminut paikalleen pituuskasvusta huolimatta.

Mikäli fyysistä vikaa ei löydy, hyötyisit varmaan siitä, että pitäisit joitakin päiviä ruokapäiväkirjaa (kun syöt ihan kuten yleensäkin, vähentämättä tai lisäämättä erityisesti) ja kävisit muistiinpanosi läpi asiantuntijan kanssa. Vaikka sinusta tuntuisi, että syöt paljon, saatat silti syödä kulutukseesi nähden liian vähän. Perusaterioiden tulisi olla kunnossa ennen sipseillä, suklaalla jne. lihottamista.

Jos tuntuu, että ruokavaliosikin on OK, voit hyvin ja jaksat tehdä asioita, hiuksesi ja ihosi ym. ovat kunnossa, sinua ei huimaa ja mielialasi on OK etkä ajattele ruokaa/painoa jatkuvasti, voi olla, että tuo on geeniesi ja ikävaiheesi yhteisvaikutuksesta johtuva ohimenevä tilanne. Silloin voinet luottaa siihen, että kiloja kyllä kertyy luonnostaan sitten kun on sen aika, nauttia ruoasta rennosti laskelmia tekemättä ja antaa painon asettua luonnollisiin lukemiinsa :).

Minusta muuten kuulemma yksi tyttö sanoi selkäni takana "laiha kuin 'ADD-tyttö'" tarttuessaan biologianluokan varastossa ihmisen luurankoon, kun olin juuri sinun ikäisesi. Pari vuotta myöhemmin olin jo ihan naisellisen näköinen, ja jossain vaiheessa kiloja on ollut tarpeettomankin paljon ;). Nykyään pysyn ihan terveen painoisena painoindeksin rajoissa kiinnittämättä asiaan sen suurempaa huomiota.
Ilmianna
Jaa
Älä hätäänny, sama juttu minulla oli 14 vuotiaana. Tosin olen vain 170cm pitkä, mutta painoin vein 45kg ja näytin kuin olisin karannut vankileiriltä.. Sain siitä huomautuksiakin, joskus ikäviäkin=/

Sitten kun aloin "aikuistumaan", eli siinä 16v aikoihin sain yhtäkkiä painoa lisää 5kg (kaikki se naisellisten muotojen mukana). Ja nyt 19v, painan 56kg. Uskon että syynä on vilkas aineenvaihdunta. Olet vielä niin nuori, lapsi. Älä aloita nyt mitään lihotus-dieettiä, se jää vain päälle. Vanhempana aineenvaihdunta hidastuu etkä osaa enää syödä "normaalisti"ja silloin vaivana on ylipaino.

Trust me, I know=)
Ilmianna
Jaa
...läskisoossia
Ilmianna
Jaa
samanlainen kuin sinäkin, ja halusin lihottaa itseäni. en tykännyt siitä, että kaikki kauhistelivat ja voivottelivat laihuuttani, vaikkei minulla mitään ongelmia syömisen/painon suhteen ollut. sitten lihotin itseäni vähän kyseenalaisin keinoin, käyttämällä myös paljon rasvaa jne. ja se näkyy nykyään (n.8vuotta myöhemmin) pömppövatsana josta nyt yritän kovasti päästä eroon. edelleenkin olen muuten laiha, mutta mahamakkaroista pitäisi päästä eroon. tyhmyydestä sakotetaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Minulla sama ongelma. olen 160 cm pitkä ja painan vain 43 kg. syön paljon paljon enemmän kuin normaalisti minun kokoiseni.Ja monipuolisesti, silti en liho. en edes liiku paljoa. aamulla kävelen vain kouluun jonne on 2 km.

Olen ostanut puntarin ja punnitsen itseni varmaan 20 kertaa päivässä, siinä toivossa että olisin lihonu.

Eikä ole todettu anoreksiaa tai bulimiaa. Kait se on munkin kohalla periytyny vanhemmilta.

(olen muuten leipurikoulussa jossa lihoin 5 kg. Eli vuosi sitten painoin vain 38 kg :/ )
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Heikku kirjoitti:
Minulla sama ongelma. olen 160 cm pitkä ja painan vain 43 kg. syön paljon paljon enemmän kuin normaalisti minun kokoiseni.Ja monipuolisesti, silti en liho. en edes liiku paljoa. aamulla kävelen vain kouluun jonne on 2 km.

Olen ostanut puntarin ja punnitsen itseni varmaan 20 kertaa päivässä, siinä toivossa että olisin lihonu.

Eikä ole todettu anoreksiaa tai bulimiaa. Kait se on munkin kohalla periytyny vanhemmilta.

(olen muuten leipurikoulussa jossa lihoin 5 kg. Eli vuosi sitten painoin vain 38 kg :/ )
...tuli syömishäiriö pari vuotta sitten. laihduin 166/42 mittoihin ja yhtäkkiä alkoikin ällöttää laihuuteni. päätin, että alanm lihottamaan ja yritinkin lihottaa syömällä enemmän ruokaa ja söin paljon karkkeja ja muita herkkuja, mutta vatsalaukkuni oli päässytkin kutistumaan niin paljon, etten voinutkaan syödä paljoa vaikka siltä tuntuikin, koska tulin hyvin pienestä määrästä täyteen. edelleenkin painan vain 44 kiloa, en vain enää onnistu lihota kunnolla vaikka olen yrittänyt jo yli vuoden:/ haluaisin olla mieluummin vähän pyöreämpi, koska näytän sairaalta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
mulla on aivan sama juttu.. 164/42 ja haluisin todellakin painaa enemmän. Se on tullut kyllä todetuksi että vähän vanhemmat ihmiset hokevat tuota: '' kyllä niitä kiloja sitten ajan kanssa tulee '', mutta mitä se tähän hetkeen auttaa. En liiku mitenkään kamalasti (harrastuksia kun ei ole), mutta ruoka maistuu. Ja se on todella rasittavaa kun kaikki tulee sanomaa että: anorektikko, luuviulu, yms.. haluaisin olla sellainen terveemmän näköinen ja sopusuhtainen. Ihannepainoni olisi 45-50 kg
Ilmianna
Jaa
Auttakaa mua! Oon 5lk ja menen pian 6lk..Olen 142cm pitkä ja painan 27kg. Miten ihmeessa voin saada itseni normaalin näköiseksi ja PAINOISEKSI! Olen yrittänyt syödä terveellisesti ja myös tavallista enemmän mutta mitään tulosta ei ole tullu.Auttakaa oikeasti!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
eiköhä se paino tule iän mukana ja elät vain terveellisesti ja syöt riittävästi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
siis
Ilmianna
Jaa
autakaa mua oon 6lk ja painan 24kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ilmianna
Jaa
"Laihapoika" ja "Auttakaa";
kyllä aika ja ikä tekee tehtävänsä. Teidän ei tarvitse mitenkään erikseen lihottaa itseänne, syötte terveellistä normaalia kotiruokaa, karkkia ja pitsaa yms. kerran viikossa ja liikutte päivittäin.
Te olette niin nuoria, että kropassa tapahtuu tosi paljon. Tarvitsette runsaasti energiaa kasvuun ja muuhun kehitykseen. Muistakaa huolehtia siis että syötte kolme ateriaa päivässä välipalat. Lakatkaa murehtimasta ja nauttikaa nuoruudesta!
Ilmianna
Jaa
Haluaisin ittekki lihoa -.-
14v/160cm/44kg
Ehkä kuulostan normaalilta mutta olen laiha ja Se ahdistaa paljon..
Todella paljon..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
lisään. Ei ole kiva kun haukutaan Anorektikoksi -.-.-....
Varsinkin yksi kaveri ... aaaaaaaashhh .... ...
Tekisi mieli naamaa lyyä ):
vittu oon tämmöne saatanan luuviulu ...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
oon 15 v tyttö muutaman kuukauden päästä 16. painan siitä 47-50 väliltä paino vaihtelee aina. kävin lääkärissä ja todettiin vain että mulla on nopea aineenvaihdunta. syön ihan normaalisti ja usein myös epäterveellisesti. yritän vain muistaa syödä mahdollisimman usein että ravintoa ehtisi imeytymään kroppaankin, näin olen saanut kiloja lisää painoin ennen 43-44 kiloa. (mutta tuo koko ajan syöminenkään ei ole välttämättä oikea vaihtoehto sillä elimistö tottuu siihen ja mikään määrä ei tunnu riittävän, joten ihan överiksi ei kannata vetää )
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
niin ja pituus 162
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hei!

Tässä teille ateriasuunnitelma, jotka myös haluatte lisää painoa.
Itselläni on myös menossa massakausi :D (olen 173cm/53kg)

Aamiainen:
-Keitetty kananamuna
- 2 palaa leipää voita
- juustoa, leikkelettä ja kurkkua
- Jugurttia
-Lasi mehua tai maitoa

Välipala:
-Rahkaa kourallinen pähkinöitä
tai jotain hyvää herkkua, esim. jäätelöä, suklaapatukka jne

Lounas:
- 150g lohta, kanaaa, tai kokolihaa
- 1,5 - 2dl keitettyä täysjyväriisiä tai pastaa
- 1,5dl salaattia 2rkl öljyä salaatinkastikkeeksi
- 1 pala leipää margariini

Toinen välipala:
-Hedelmä lasi tuoremehua

Päivällinen:
-Joko sama kuin lounas TAI
- 3dl laatikkoruokaa (esim. kinkkukiusaus, makaroonilaatikko, lasagne)
-Salaatti 1dl salaatinkastike
- Pala leipää margariiniä

Iltapala:
- pari palaa leipää voita juusto
-2dl rahkaa tai jogurttia
-mehua
- ja vaikka vielä jotain herkkuja :P

Pääsääntö on, ettei jätä mitään päivän aterioista väliin!!
Ilmianna
Jaa
oon ihan saman kokonen ku edellinen kirjoittaja eli 173/53 ja tuo ruokamäärä ei riittäis mitekää täyttämää miuta...
syön aamupalalla useimmiten puuroa, 4 leipää voilla ja kinkulla, maitoa monta lasia (tai kaakaota) ja hedelmän. koulussa syön isot annokset vaik ois mitä ruokaa ja aina otan leipää. kotona välipalana 4 leipää kinkulla tai juustolla, jugurttia mysleillä ja hedelmän. päivällistä syön niin paljo ku jaksaa ja iltapalana 4 leipää kinkulla tai juustolla ja hedelmän ja jugurttia mustikoilla. leivät siis aina ruisleipää ja joka aterialla kevytmaitoa monta lasillista. harrastan rytmillistä voimistelua 3krt/viikko ja joinain päivinä käyn myös lenkillä ja kuntosalillakii pyrin käymää viikottain. mut koska oon aina ollu laiha ni eipä siinä sitte hirveesti lihoa, mitä nyt vuodessa tullu 1,5kg.. pitää sit kai jatkaa tätä ruuan ylenpalttista mättämistä...
Ilmianna
Jaa
apua kaipaava

nainen
25wee
sappikivet (ei oo KAI eka kohtausta viel tullu)
refluksitauti
muista sairauksista en oo varma
suolistovaivaa
kuukautiset epämääräset (lähinnä 2kk välein tulee)
165cm
49kg
kammo ruokaan (isoon määrään lähinnä)
kammo rasvoihin

miten onnistuisin lihomaan ilman että joutusin koko ajan pelkäämään kipukohtauksia?tää stressaaminen ei yhtään helpota kyllä tätä lihotuskuuria....huoh
Ilmianna
Jaa
mä oon 148cm ja painan vaa 30kg!! en ennen ajattellut painoani ett oisin tosi laiha mutta nyt on tullu kauhee olo, kun mulle aina vaa kouluissa sun muissa sanotaan "sä oot nii laha" jopa liikunnan opettajaki sano kerran et oompa mä laiha.. se ei oo kivaa varsinkaan ku aina kesälläki moni tuijjottaa ja supitää musta jotai pahaa sen takia ku oon nii laiha ja kun moni on tänne kirjottanu "kyllä sitä painoa iän myötä tulee" mutta eikö oo mitää muuta keinoa lihoa, kun oottaa.. ? koska en kestä enää kun oon nii laiha ja mulla ei oo anoreksiaa tai mitää vastaavaa. tahtoisin vaan lihoa.
Ilmianna
Jaa
ja toivottvasti saisin vastauksen koska jos joku sanoo vaikka et "oo iloinen et et oo ylipainoinen,niitä on jo niin paljon " niin laihduttaahan ne, nii yhtähyvin laihat voi lihottaa :)
Ilmianna
Jaa
Itse painoin kuudennella luokalla vain n.30 kiloa, olin n.155 pitkä. Ei mitään sairautta, isäni on hoikka, kuten hänen koko sukunsa. Yläastella aloin hieman lihoa, mutta kasvoin hieman pituuttakin. Ysiluokalla olin 160 pitkä ja painoin n. 40 kiloa, joten kyllä sä ikä tuo kiloja, vaikkei mielestäni tarpeeksi. Kesän 2013 alussa, 17 vuotiaana painoin 55 kiloa ja olin 163 pitkä. Nyt erittäin liikunnallisen kesän jälkeen painan 47 kiloa;/ Uskon kuitenkin että saan taas "lihottua". Ei kannata stressata painostaan, sitä kehittyy ajan mittaan:) toiset ihmiset lihoo helposti ja toiset eivät.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
En osaa vastata muuten kuin lainaamalla, mutta ei se mitään :D

Eli, oon 13 v,150cm ja 31 - 33 kg, heittelehtii paljon. En tiedä, onko normaalia,että kylkiluut näkyy, mutta häpeen sitä tosi paljon.

Kaikki kaverit ja luokkalaiset n. 20 kg painavampia ja ainakin 10 - 20 cm pidempiä.

Oon aina ollut pieni, mutta erityisesti nyt tuntuu, että oon superpieni. Tuntuu, että mua luullaan kavereiden pikkusiskoks. Oikeesti, oon seiskalla ja oon naapurin nelosluokkalaista lyhyempi!

Mulla on myös joku pakkomielle katsoa noita painoindeksejä. Jokaisesta olen saanut tyyliin "olet erittäin alipainoinen".

Tuntuu siltä, että murrosikä ei ala,tai en kasva yhtään, kun oon näin pieni valmiiksi. Valkovuotoa, mutta en tajua siitäkään mitään! Rinnat ALKOI aikoja sitten kasvamaan, mutta kasvu pysähtyi -> lauta, kuten eräs ihana ystävä huomautti.

Kaksi vuotta nuorempi sisko on pian mua pidempi, painavampi se jo on ja murrosiässä. Se on erittäin kiusallista!

Meni aiheen ulkopuolelle, mutta pointti oli; Haluaisin lihoa muutaman kilon, koska uskon murrosikäni jatkuvan sen avulla, jos se on pysähtynyt.

Oon varmaan kaikesta väärässä, mutta toivon,että joku vastaa! :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Voi ei kirjoitti:
En osaa vastata muuten kuin lainaamalla, mutta ei se mitään :D

Eli, oon 13 v,150cm ja 31 - 33 kg, heittelehtii paljon. En tiedä, onko normaalia,että kylkiluut näkyy, mutta häpeen sitä tosi paljon.

Kaikki kaverit ja luokkalaiset n. 20 kg painavampia ja ainakin 10 - 20 cm pidempiä.

Oon aina ollut pieni, mutta erityisesti nyt tuntuu, että oon superpieni. Tuntuu, että mua luullaan kavereiden pikkusiskoks. Oikeesti, oon seiskalla ja oon naapurin nelosluokkalaista lyhyempi!

Mulla on myös joku pakkomielle katsoa noita painoindeksejä. Jokaisesta olen saanut tyyliin "olet erittäin alipainoinen".

Tuntuu siltä, että murrosikä ei ala,tai en kasva yhtään, kun oon näin pieni valmiiksi. Valkovuotoa, mutta en tajua siitäkään mitään! Rinnat ALKOI aikoja sitten kasvamaan, mutta kasvu pysähtyi -> lauta, kuten eräs ihana ystävä huomautti.

Kaksi vuotta nuorempi sisko on pian mua pidempi, painavampi se jo on ja murrosiässä. Se on erittäin kiusallista!

Meni aiheen ulkopuolelle, mutta pointti oli; Haluaisin lihoa muutaman kilon, koska uskon murrosikäni jatkuvan sen avulla, jos se on pysähtynyt.

Oon varmaan kaikesta väärässä, mutta toivon,että joku vastaa! :)
Mä oon 12 vuotias tyttö ja mä en vaa liho ku en vaa pysty syömään oon 143cm ja painan 26kg mulla ei oo anoreksiaa mut miten voisin lihoa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Voi ei kirjoitti:
En osaa vastata muuten kuin lainaamalla, mutta ei se mitään :D

Eli, oon 13 v,150cm ja 31 - 33 kg, heittelehtii paljon. En tiedä, onko normaalia,että kylkiluut näkyy, mutta häpeen sitä tosi paljon.

Kaikki kaverit ja luokkalaiset n. 20 kg painavampia ja ainakin 10 - 20 cm pidempiä.

Oon aina ollut pieni, mutta erityisesti nyt tuntuu, että oon superpieni. Tuntuu, että mua luullaan kavereiden pikkusiskoks. Oikeesti, oon seiskalla ja oon naapurin nelosluokkalaista lyhyempi!

Mulla on myös joku pakkomielle katsoa noita painoindeksejä. Jokaisesta olen saanut tyyliin "olet erittäin alipainoinen".

Tuntuu siltä, että murrosikä ei ala,tai en kasva yhtään, kun oon näin pieni valmiiksi. Valkovuotoa, mutta en tajua siitäkään mitään! Rinnat ALKOI aikoja sitten kasvamaan, mutta kasvu pysähtyi -> lauta, kuten eräs ihana ystävä huomautti.

Kaksi vuotta nuorempi sisko on pian mua pidempi, painavampi se jo on ja murrosiässä. Se on erittäin kiusallista!

Meni aiheen ulkopuolelle, mutta pointti oli; Haluaisin lihoa muutaman kilon, koska uskon murrosikäni jatkuvan sen avulla, jos se on pysähtynyt.

Oon varmaan kaikesta väärässä, mutta toivon,että joku vastaa! :)
Toi teksti on kuin suoraan mun elämästä :D Oon kans tosi pieni. Haluan vaan lihota :(
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Syö isompia aterioita useammin eli vaikka 3 tunnin välein syöt jotakin. Kunnon aamupala, kunnon lounas, välipala, iso annos lämmintä ruokaa ja sitten vielä iltapala.

Tai opettele laskemaan kaloreita ja laske vaikka kalorilaskuri.fi:lla tavoitepainosi peruskulutus ja ala syömään sen verran karkkipäivä kerran viikossa. Ihan saletisti nousee paino sen jälkeen.
Ilmianna
Jaa
Itse oon 147cm, ja menen 5lk. Painan yli 31kg. En sairasta mitään anoreksiaa, oon vaan todella laiha. Mutta ruokaa syön, ja herkkuakin tulee vedettyä joka päivä! :/ Miten voisin alkaa lihomaan? :(
Ilmianna
Jaa
Syö paljon ja terveelisesti. Proteiini - ja hiilihydraattipitoisia ruokia. Ja paljon välipaloja. Ruisleipää yms.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

miten voin lihoa?

Hei!
olen 14-vuotias tyttö, joka on 180 cm pitkä ja painaa 52 kg. Minulla ei ole anoreksiaa tai bulimiaa, mutta näytän ihan siltä kuin minulla olisi. Siis pyydän apujanne. Miten saan lihotettua itseni normaalin näköiseksi? Olen kokeillut mielestäni jo kaikkea, mutta ei se vaan onnistu. onko minulla jotenkin nopea aineen vaihdunta? luulempa, että tämä on perinnöllistä, sillä äitini ja isäni ovat todella hoikkia, mutta minä olen LAIHA! Siispä pyydän, auttakaa!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta