Kuka ihme on keksinyt oluen humaloinnin. Minusta humalan maku tuo saman elämyksen, kun on lapsena maistanut voikukan varresta tihkuvaa vaaleaa nestettä: kitkerä, pahanmakuinen, irvistyttävä. Olen yrittänyt etsiä markkinoilta olutta, joka olisi miedosti humaloitu, mutta ei tahdo löytyä. Ja jos löytyy, niin ne on yleensä ulkomaisia tuontioluita, jotka on hinnaltaan moninkertaisia suomalaisiin "rapakaljoihin" verrattuna. Suomalaisten perusoluiden (siis halpojen) joukosta ei tahdo mitenkään löytyä miedosti humaloitua versiota. En haluaisi saattaa itseäni vararikkoon juomalla pelkkiä ulkomaisia oluita. Onkohan tässäkin taas taustalla suomalainen alkoholipolitiikka: olut pitää maistua tarpeeksi pahalle, niin junttikansa ei pysty juomaan sitä liikaa.
oluen humalointi
7
1735
Vastaukset
- Yzi
Laitilan panimon Kukko olut on hyvin miedosti humaloitu suomalainen olut.
Itse olen voimakkaasti humaloidun oluen ystävä, joten meitä on moneen junaan.- ebban
...kukkoa, meinaan. Sitä vaan äidyin ihmettelemään, että ovatko suomalaiset jotenkin kansana erityisen persoja humalan maulle, kun sitä tungetaan joka paikkaan. Muualla maailmalla näyttää olevan olutlaatuja jokaiseen makuun, mutta Suomessa vaan humalan ystäville.
- Allu
Miedosti humaloituja suomalaisia oluita ovat esim. Lapin Kulta, Karjala, Karhu, Koff, Olvi, PUP, Legenda, Classic ja kaikki jouluoluet. Vielä Lapin Kultaakin mitättömämpiä oluita löytää ainakin Kanadasta (esim. Labatt), USAsta (esim. Coors) ja Meksikosta (esim. Corona).
Voimakkaan humaloinnin ystävän kannattaa tutustua Pohjois-Saksan (esim. Jever), Tsekin (esim. Pilsner Urquell) tai Englannin, eritoten Kentin herttuakunnan (esim. Spitfire) oluihin. - yli munkki
humalointi antaa makua olueeseen ja ennenkaikkea se on säilöntä aine joka suojaa oluen varastoinnin ajaksi joten sitä on pakko käyttää jos haluaa tehdä olutta
- Kukkeli
Laitilan Kukko pils on Suomen hienoin olut, joka humalaisuudellaan ja maltaisuudellaan hakee vertaistaan jopa Saksasta. Varsinkin hanakukko saa raikkaudellaan makuhermot orgasmin partaalle.
- humledumle
Tämähän nyt on vähän niinkuin valittaisi että maitokaakao maistuu liikaa maidolle. Humala on osa olutta. Se kuuluu siihen. Humalia on satoja eri sortteja. Joten suosittelisin että oppisit pitämään siitä sen sijaan että valitat.
- Anonyymi
Ei nyt ehkä ihan noinkaan. Humala taisi vakiintua oluen perus raaka-aineeksi keski-euroopassa vasta keskiajan jälkeen. Laajemmin maailmalla on tehty oluita vaikka mitä raaka-aineita käyttäen. Esimerkiksi suomessa sahti on perinteisesti maustettu katajanmarjalla. Humalan käytännöllinen puoli on että se on parantanut oluen säilyvyyttä. Tämän päivän hygieniastandardit huomioiden humala ei sinällään olisi enää kovin tarpeellinen osa olutta, mutta suurin osa oluen juojista on varmaankin niin tottunut humalaan oluessa että kokisivat täysin humalattoman oluen ehkä hieman mauttomaksi.
Itsekään en erityisen humaloiduista oluista pidä paitsi ehkä sillon tällön erikoisuutena. Parhaita ovat juuri jotkut kevyesti humaloidut tummat oluet jossa maltaan aromi pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Aloittajan näkemystä siitä että suomalaiset peruslaagerit olisivat jotenkin vahvasti humaloituja en kyllä kuitenkaan ihan ymmärrä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406973
- 323938
- 453320
- 402929
- 172706
- 372238
- 162196
- 412133
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482067- 392010