Leoskini ei syö? mitä teen?

Lott

Leoskini on ollut jo kohta viikon syömättä(söi yhden madon) vaihdoin sen vanhasta terraariosta uuten pari kuukautta sitten ja siitä asti se on ollut masentunut. Se ei ole liikkunut, paisti joskus ullut kädelle ja yrittänyt sitäkautta karata johonkin(muuten ei tule vielä kädelle, kun on arka)
Nyt vähänaikaa sitten se lopetti myös syömisen ja makoilee vain wetboxissa. Nahka on kyllä aika kirkkaan näkönen, mutta miten saan ton taas toipumaan?
Onko joku hoidossa väärin, kun pikkunen on nii masentunut ja peloissaan...?

6

833

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kotilo-ja-gekkofani

      uusi koti hämmentää niin, ettei ressukalle ruoka maistu. Odota viikko pari, ja jollei vieläkään ala syömään, ota käyttöön "pakkosyöttö" jolloin syötät sitä esim. ruutalla ja teet maustamaton jogurtti-vitamiini-kalkkimössöä.

      Itse jouduin dyöttämään tätä tosi pitkään gekolleni, kun ei syönyt. Ostin sille kamuksi naaraan, ja oppi se Onnikin Lulua katsoessaan syömään :) joskin, Onnille ei aina pahemmin madot maistu sirkkaa sen olla pitää x)

    • koska leopardigekko ei syö paljon mitään talvilevolla,saati liiku.
      ja kevät oli tänä vuonna huomattavan myöhässä.
      oliko se levolla normaalisti n. pari kk?

    • -geggo-

      Kaikki muutokset saattavat aiheuttaa stressiä gekoille. Ja stressi taas tekee esim. ruokahaluttomuutta.

      Onhan kaikki olosuhteet uudessa terrassa oikeat? Siis lämpötilat yms. Entä onko pohjamateriaalina hiekkaa? Ettei vaan ole sitä syönyt. Muutos stressi voi saada sellaisenkin käytöksen aikaiseksi.
      Tarkkaile siis ulosteita. Onko niissä hiekkaa. Se on helppo todeta kuivuneesta ulosteesta. Jos hiekkaa on , se hajoaa sitä painettaessa hiekaksi.

      Jos gekko söi normaalisti ennen uuteen siirtoa , tuskin syömättömyys silloin on "talvilevosta" johtuvaa.

      Onko gekkosi aikuinen vai nuori? Jos on aikuinen ja tukevassa kunnossa (paksu häntä) , ei kauheasti tarvitse vielä hermoilla(ellei ole hiekkaa syönyt), vaan antaa rauhassa tutustua uuteen kotiinsa. Aikuinen leopardigekko ei kärsi muutaman viikonkaan syömättömyydestä jos tosiaan on paksuhäntäinen.

      Ja ennen pakkoruokintaa olisi viisasta kokeilla erilaisia ruokaeläimiä. Sirkkoja , jauhiksia , jättiksiä (jauhiksia ja jättiksiä mielellään juuri nahan vaihtaneina , valkeina) vahakoisan toukkia ja perhosia , torakoita ja luonnosta kohta löytyviä yöperhosia ja hämppyjä.
      Uusi ruoka saattaa herättää ruokahalun. Samoin se miten tarjoat ruoan voi vaikuttaa. Tipauttamalla kiemurtava matonen tai kipittävä sirkka eteen , voi herättää saalistusvietin.

      Jos ei ollenkaan ala syömään tai on laiheliini , voit ensin antaa suupieleen hipaisten esim. jugurttia johon sekoitat hieman vitamiinia (Nutrobalia). Vasta viimeinen keino on pakkoruokinta. Se stressaa gekkoa lisää. Ensisijaisesti pitäisi saada selville syy ruokahaluttomuuteen.

      Jopa suolistoloisetkin , stressin inostamana , voivat lisääntyä ja aiheuttaa ruokahaluttomuutta.
      Mutta toivotaan että gekkosi alkaa kohta taas normaalin ruokailun :)

      • Lott

        Eli noi kaikki -geggo-:n mainitsemat on meill OK. Ja sit kun yritettiin sirkkoja, mutta ei niitäkään. Sitä ei jotenkin kiinnosta mikään....:Ö( eläin kaupassa sanottiin, et johtuu varmaan siit, kun uuvess ei saaa kiipeillä, ni tänään vaihetaan vanhaan terraan takas Ilonalle se on :) kut mua vähän harmittaaa, kun tohon uuteen ois mahtunut sille vähän ajan päästä ottaa poitsu kamuksi..


    • Animus

      ...söi huonosti koko talven. En todellakaan olis huolissaan viikon syömättömyydestä jos näyttää hyvinvoivalta, häntä paksu ja silleen, enkä kovin helposti ryhtyis pakkosyöttöön, se vasta stressaakin. Laita kerran viikossa pirteitä jauhiksia tms ruokakuppiin ja seuraa menekkiä. Voit myös tarjota pinseteillä tai sormilla makupaloja nenän eteen, mutta anna olla melko rauhassa...

    • Gekkonen:)

      Liskoni ei ole syönyt enää moneen viikkoon! Kyllä se aktiivisena liikkuu mutta ei vaan syö. Sitä ei tunnu enää kiinnostavan ruoka yhtään, aina vaan kävelee ohi ihan kuin ei edes näkisi koko matoa. Nahka sillä on vaihtunut normaalia useammin. Tarvitsen apua!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      392
      1545
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1230
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      165
      1155
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      997
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      826
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      814
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      170
      709
    Aihe