Syitä usko Jumalaan.

Timppa

Haluaisin kysyä teiltä kaikilta uskossa olevilta, mikä saa teidät uskomaan Jumalan olemassa oloon? Onko se jotain joka voidaan perustella järjellä ja logiikalla vai perustuuko uskonne puhtaasti tunteisiin? Jos kyseessä on jotain puhtaasti tunteisiin liittyvää, kuinka voit luottaa tunteisiisi? Maailma on täynnä ihmisiä jotka uskovat täysin vilpittömästi eri Jumalaan kuin sinä. Miksi hänen tuntemuksensa olisivat vääriä ja sinun oikeita? Yleisesti ottaen voitaneen varmasti todeta etteivät muiden uskontojen edustajat ole sen pahempia ihmisiä kuin kristitytkään, kuinka Jumalanne voi rankaista tälläistä ihmistä siitä että hän ei vain yksinkertaisesti pysty uskomaan teidän Jumalaanne? Tiedän toki selityksenne perisynnistä, mutta tämä vain mutkistaa asiaa entisestään. Kuinka Jumalanne voisi tuomita ihmisen jonkun toisen tekemän synnin takia? Pitääkö mielestänne poikia rangaista isiensä teoista?

No, tuossa oli muutamia mieltäni askarruttavia kysymyksiä.

14

459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qwerty

      "Pitääkö mielestänne poikia rangaista isiensä teoista?"

      Viittaat tässä vanhan liiton aikaisiin asioihin. Joku minua viisaampi selittäköön sitä jos taitaa...

      Uusi liitto kumoaa luonnollisesti vanhan ja siinä pyöritään Jeesuksen sovitustyön ympärillä. Pyytävä saa, kysyvälle vastataan ja koputtavalle avataan. Joka sydämessään katuu ja pyytää syntejään anteeksi, myös saa anteeksi.

      "Blessed be those who belive with out seeing"

      Usko lienee paremminkin tunteisiin perustuvaa kuin ihmisen vajavaiseen järkeen. Ovatko tunteet yhtään järkeä epätodellisempia? Ehkä ne ovat todellisempia ja luotettavampia.

      Minulla on omalaatuinen käsitys että eri kultuureissa ihmiset vain tulkitsevat saman asian eri tavalla. Jumala on kaikkialla ja ihmisellä on aina ollut Tarve etsiä Jumalaa. Mikä on oikea tulkinta. Ken tietää

      No joo. Parempi häippäistä ennen kuin sekoitan kaikkia tielleni osuvia vielä enemmän. ;)

    • tp

      Rajua se on mytta jos mina en ymmarra jotain ei se tarkoita etta JUMALA olisi mahdoton tai jarjenvastainen. JUMALA on vain kaikkivaltia ja meidan ihmisten ajatus ei riita tajuamaan kaikkea. Sama tuo tunnetta tai muuta miten joku kaivertelee, mutta minulle TOTISINTA TOTTA jokapaiva. Tunteetkin vaihtelevat!

    • tatu

      Omalla kohdallani uskoni on sekoitus järkeä ja tunteita. Kuitenkin joskus loppuvat sekä järki, että tunteet ja silloin on vain luotettava Jumalan sanaan. Uskoa kuvataankin Raamatussa lujaksi luottamukseksi johonkin sellaiseen, mitä ei ole nähtävissä. Juuri sellaisissa tilanteissa, joissa omat voimat, järki ja tunteetkin loppuvat, koetellaan uskon vahvuus. Toisaalta suurimman Jumalan siunauksen voi kokea juuri tällaisessa tilanteessa kun jäljelle ei jää muuta kuin usko. Uskoa ei voida synnyttää pelkällä järjellä, usko syntyy Jumalan sanan kuulemisesta silloin, kun pyhä henki avaa sanan ihmiselle.

      Olen kanssasi samaa mieltä siitä, ettei muiden uskontojen edustajat ole sen pahempia ihmisiä kuin kristitytkään. Ongelmana on se, ettei maailmasta löydy yhtä ainutta synnitöntä ihmistä ja Jumala vihaa syntiä. En puhu nyt perisynnistä. Jokainen ihminen tekee elämässään syntiä ja on ansainnut kuoleman. Ainoa keino päästä synnistä eroon ja sitä kautta tulla kelvolliseksi Jumalalle on turvautua Jeesuksen sovitustyöhön. Jeesus joka oli täysin synnitön on uhrattu meidän syntiemme sovitukseksi.

      Kaikissa muissa uskonnoissa pelastus perustuu ihmisen omiin tekoihin. Kukaan ihminen ei pysty noudattamaan täydellisesti minkään uskonnon asettamia vaatimuksia, jolloin hän on auttamattomasti pelastuksen ulkopuolella. Kristinuskossa voidaan unohtaa ihmisen omat teot ja tekemättä jättämiset. Riittää kun uskoo Jeesukseen, tunnustaa olevansa syntinen ja antaa Hänen sovittaa syntimme.

      • Järjenhiukkanen

        Mulla ei oo vielä siis järki loppunut. Hyvä niin. En usko.


      • Valoa
        Järjenhiukkanen kirjoitti:

        Mulla ei oo vielä siis järki loppunut. Hyvä niin. En usko.

        Ei Sinun järkesi sitä voi ymmärtääkään - sehän todetaan jo kirkonuskontunnustuksessakin.
        Kysymys on haluatko uskoa vai et.
        Jos haluat, Jumala vastaa omalla tavallaan ja antaa vastauksia niihin asioihin, jotka haluat tietää.
        Oman aikataulunsa mukaan.
        Jos et halua pitää häntä kaiken elämän - myös Sinun - Luojanasi,
        antaa hän jäädä Sinun rauhaan.
        Voit uskoa ihmisten olevan apinoista tai mistä kulloinkin.
        Sanoihan Jeesus kerran opetuslapsilleenkin: "Haluatteko tekin mennä pois ?"


    • Piru

      En osaa sen kummemmin kertoa syitä. Tuntuu vaan että jotkut asiat ovat johdatusta eivätkä pelkkää sattumaa. En vain kuulu mihinkään kerhoon tai juokse Raamattu kädessä huutamassa sitä steissillä. Kerhot on kyllä itseasiassa ihan kivoja, pitäis varmaa sitte perustaa semmonen.

      Vaikka sukunimi ismi tai joku -uus.

      Elä hyvä elämä, nauti siitä ja ole hyvä toisille.

      Jos tolla ohjeella joutuu helvettiin niin se on sitten voi voi.

    • proffa

      ...on jotain jonka tietää ja elää (ainakin sisimmässään) todeksi.

      Mielestäni sille on mahdotonta antaa rationaalista, järkeen käypää, määritelmää.

      Ennen uskoontuloani, kysyin apeltani, eikö itse asiassa uskominen ole itsekkyyden maksimointia - jos huomaa että Jumala on olemassa, ja haluaa välttää helvetin ja saada iankaikkisen elämän. En ymmärtänyt, kun appeni sanoi, ettei ole kyse siitä.

      Uskoon tuloni jälkeen - johon syynä oli pelko ja itsekkäät motiivit - Jumala on opettanut minulle rakkaudestaan - joka menee kaikkien ihmisen itsekkäiden motiivien ja rationaalisten ajatusten taakse. Mutta nyt ymmärrän, että esim. en olisi voinut itse kokea tällaista rakkautta, ellen ensin olisi saanut uskoa. Tuon rakkauden kokeminen Jumalan taholta jatkuvasti on syynä olla uskossa.

      Uskoni perustuu yhä enenevään kokemukseen siitä, että Jumala on - ja että olen yhteydessä Häneen - ja etenkin, että Hän rakastaa kaikkia ihmisiä.

      Mielestäni uskoon tulon jälkeen herää järjen ja tunteiden tuolle puolen ulottuvaan ulottuvuuteen, jota ei voi kuvailla pelkästään järjellä, eikä pelkästään tunnekokemuksilla, vaikka niitäkin aiheeseen joskus liittyy - eri ihmisillä vieläpä erilaisia.

      Sitä ei voi kuvata, sen voi vain kokea olemalla yhteydessä Jumalaan Jeesuksen kautta (huom! tämän yhteyden perustamista varten EI mielestäni tarvita mitään erikoista maallista "puulaakia", mutta Herra voi sitten johtaa ihmisen oikeaan paikkaan juuri hänelle sopivaan.)

      Tuo kysymäsi kohta isien synneistä on kumottu jo esim. Vanhassa TEstamentissa Hesekielin toimesta, jossa selkeästi ilmoitetaan, että kukin on vastuussa omista synneistään. Alkukielinen teksti kohdassa, jossa viittaat että poikia rankaistaisiin isien synneistä kuuluu: "tuon heidän [isien] synnit lasten nähtäville/kasvojen eteen." Ts. lapsille ei kasvaessaan jää isien vaelluksen hedelmät tai hedelmättömyys epäselväksi. Käsittääkseni kelvottomassa isässä on jo tarpeeksi kantamista, ilman että Jumala vielä lisäisi sitä "rangaistusta".

      Se mihin uskon on totta. Muuten en siihen uskoisi. (Ts. osaan kuvitella miltä maailma näyttää sellaisen silmin, joka ei usko. Mutta minulle maailmassa oleva uskon ulottuvuus on totta sinänsä, en voi uskoa erilailla, koska tiedän/tunnen/uskon/koen... asian todeksi, joka päivä.)

      • Uskominen ja kokeminen eivät tee asioista totta, sen voi helposti todeta suljetulla osastolla, jossa uskotaan ja koetaan monenmoista.


    • error_flynn

      Luonto todistaa minulle siitä, että on tarvittu Luoja. Raamatun sanoman äärellä olen vakuuttunut siitä, että se ei ole ihmisten keksimä kirja vaan todistaa todellisesta Jumalasta.

      • Eikiitosjeesus

        Luonto ja koko maailmankaikkeus suorastaan huutaa ettei mitään älykästä suunnittelua ole voinut olla.


      • Näinseasiaon
        Eikiitosjeesus kirjoitti:

        Luonto ja koko maailmankaikkeus suorastaan huutaa ettei mitään älykästä suunnittelua ole voinut olla.

        Ei vaan kyllä luonto ja maailmankaikkeus, ennenkaikkea siihen laitettu järjestys, todistavat tai suorastaan huutavat että Luoja Jumala on tämän kaiken takana. On mieletöntä ajatella että kaikki olisi vain puhasta sattumaa.

        Jumalan olemassaolosta, luotuisuudesta ja Raamatun ilmoittamista asioistahan on aivan pilvin pimein todistuksia aivan silmiemme edessä, suorastaan oikea todistusten PILVI!

        Vain muutamia harvoja mainitakseni ensinnäkin Raamatun ilmoitus ihmiskunnan syntisyydestä, sodista, ihmisten teoista ja epäuskosta, kristinuskon leviäminen maailman ääriin, -uskonnon jota on eniten maailmanhistorian aikana vainottu ja yritetty kaikin keinoin hävittää!, ihmisen kuoleminen synnin tähden, tuhansien todistukset siitä miten löytyi evankeliumin ilo ja uskon autuus, mite n armo kirkastui!, Kristuksen lampaiden rakkaus toisiinsa, uskovaisten kekinäinen yhteys, maailmalta salattu viisaus maailmalta salattu kirkko -kaikki toteutuu JUURI täsmälleen niinkuin Pyhä Raamattu sen sanoo, lopun aikojen luopiokirkko, Israelin kansan historialliset vaiheet VT:ssa, arkeologia, historiantutkimus, oma henkilökohtainen kokemus, elämänkohtalot, esivallan olemassaolo, jne. jne. jne. ...

        Olisi suorastaan MIELETÖNTÄ olla uskomatta!


    • 8yb2s8b

      Kun istuu paskalla niin ei voi muuta kun ihailla jumalan luomistyötä.

    • Sitä.vain

      Aloituksessa, jumala rankaisee jos ei usko jumalaan.
      Olen miettinyt miksen usko jumalaan, ei ihmisen mieltä voi muuttaa vaikka raamattuun tutustunut jos minulle todistettaisi jumalan olemassa olo todeksi niin mikä ettei.
      Kun en usko ei minulla ole mitään hävittävää,

      • Näinseasiaon

        Päinvastoin, sinulla on paljonkin hävittävää, esim. yhteytesi elämään ja omaan olemassaoloosi, sekä onneesi eämässä.

        Katsot asiaa tyypillisesti väärästä, ihmisellisestä näkökulmasta niinkuin epäuskoisilla on tapana. Perusvirhe on että ajattelet olevasi Kaikkivaltiaan Jumalan kanssa jotenkin "tasavertainen" tai "samalla viivalla" niin että Hän on sinulle muka jossain velassa todistella erikoisilla tempuilla omaa olemassa olemistaan tms.

        Se mikä sinulta jää huomioimatta on, että sinua ei olisikaan ilman Häntä. Ei sunua olisi koskaan edes syntynyt tähän maailmaan, eli on Hänen armoaan että sellainen ihminen on edes olemassa kuin sinä. Sama koskee äitiäsi, isääsi jne. Et SINÄ ole mikään itsesisarvo tässä katoavaisuuden alle synnin tähden joutuneeessa luomakunnassa. Olet vain yksi häviävän pieni osanen Jumalan luomakuntaa.

        Tämän huomioon ottaen voinet ehkä käsittää edes pikkiriikkisen sitä miksi Raamatussa sanotaan: "mikä sinä, -ihminen, olet kapinoimaan Luojaasi vastaan?" Etkö ymmärrä että olet olemassakin ja elät joka päivä vain Jumalan armosta? ja kaikki mitä sinun ympärilläsi näet?

        SE että olet olemassa, on täysin riittävä "todiste" sinulle eikä sinulle muuta "todistetta" anneta eppäuskoisi tähden. Kas kun kyse ei lopultakaan, syvimmältään ole kuitenkaan siitä että sinä muka uskoisit jos saisit mieleisisesi "todistuksen". Ei! Et sinä usko koska sinä et HALUA uskoa! Sinä et uskoisi vaikka joku kuolleista nousisi ja kertoisi sinulle miten asiat oikeasti ovat. Ja onhan yksi jo kuolleista noussutkin ja kertonut ja todistanut;: Jeesus Kristus, mutta Häntäkään sinä et usko. Sinä et siis usko koska et TAHDO uskoa etkä ottaa vastaan!

        Siinä on se perimmäinen syy jos rehellinen olet! Kyllä "tosdistuksia" on luomakunta täynnä ja sinä itsekin olet sellainen. Raamatussa edellytetään Jumalaan uskomista jo pelkän luomisen perusteella:

        Lue tarkkaan ja ajatuksella seuraava Roomalaiskirje 1. luku/ lainaus:

        "se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut. 20. Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa, 21. koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. "

        Todistusta siis kyllä on, koko luomakunta on sitä täynnä, niin että SINÄ et voi millään itseäsi viimeisenä päivänä puolustaa selittämällä ettei sinulle Jumala muka antanut "todisteita".

        Mutta melkoinen narri olet, jos sinä vaadit Jumalaa, Kaikkivaltiasta kanssasi tuollaista narrinpeliä pelaamaan. Sinun pitäisi pikemmin peljätä ja kauhistua kuollutta sieluntilaasi sillä viimeinen tuomiopäivä kyllä tulee, vääjäämättömästi!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2110
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      57
      1793
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1654
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1586
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1555
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1475
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1336
    8. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      101
      1314
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1301
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1193
    Aihe