Ei turvaväliä vaikka hirviä tiellä

hirviä näkyvissä

Ajelin tässä alkuviikosta maantiellä satasen alueella ja näin noin 5-10metrin päässä kaksi hirveä tiellä ja tietenkin hiljensin vauhtia.
Tiellä ei ollut muuta liikennettä just sillä hetkellä kuin vain mun takana tuleva taksi.

Siinä sitten hirvet käveli laiskasti tien yli metsään mutta pidin silti vauhdin hitaana varsinkin siinä kodalla mistä hirvet oli tien ylittänyt koska ikinähän ei tiedä tuleeko niitä yhtäkkiä sieltä rytinällä lisää. Takana ajava taksi oli siinä vaiheessa ihan mun perässä kiinni ja pysykin siinä niin kauan kunnes taas aloin ajamaan satasta ja sen jälkeen ohitti mut.
Alko vähän mietityttämään että eikö tolla kyseisellä taksikuskilla tullut yhtään mieleen että mitäs jos sieltä tuleekin vielä lisää niitä hirviä ja joudun jarruttamaan, eli ei varmaan kannattais olla siellä perseessä kiinni, vai mitä?
Itse olisin vastaavassa tilanteessa jarrutellut nopeutta pois edellä ajavan tapaan ja pitänyt kunnollisen turvavälin.

Vuosi on nyt kortti ollut, kertokaa ihmeessä jos toimin tossa tilanteessa jotenkin väärin?
Ensimmäinen kerta kun hirviä oli tiellä asti kun itse olen ratissa. Mielestäni toimin oikein, mutta ihmetyttää kovasti taksikuskin käyttäytyminen.
Jälkeenpäin ajateltuna oisin tuossa tilanteessa laittanut vilkun oikealle ja pysähtynyt kokonaan tien sivuun koska hänellä oli kerran niin kiire päästä sinne hirvien sekaan. Ehkä sitten ensi kerralla...

On kyllä tosiaan tullut huomattua että useemmilla on muutenkin nuo turvavälit ihan olemattomia ja kokoajan se käsitys että ammattiautoilijat ei sitä väliä pidä ja muutenkin on kovimpia sääntöjen rikkoajia on todellakin kasvanut munkin kohdalla!

4

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eetu

      Toimit juuri oikein. Taksikuski toimi väärin, mutta se ei ole mitään uutta enää nykyään. Tulet itsekin huomaamaan, että nykyajan taksikuskit oikovat sääntöjä aina kun voivat. Ovat ehkä pahin yksittäinen minäminä-ryhmä, joka liikenteessä on.

    • tou on se fiksu tapa toimia, koskaan ei tiedä mitä eläinten pässä liikkuu.

      Itse näin kerran kauempaa jonkun eläimen juoksevan tien yli, noin kilsan pääsä, aattelin että "se meni yli, vaara ohi" kun pääsin kohalle, (vauhtii 110-80 alueella, yö, hyvin vähäinen liikenne) ni joku kopsahti. pyrähdyin tutkimaan vaurioita, ja katsomaan mihin olin törmännyt, totesin apparin puolen ajovalon hajonneen, lokarin ja konepellin olevan hieman rutussa, puskuri päreinä, peili puuttui, ja koko apparin kylki veressä. 100metrii mun takana tienposkessa oli kuollt peura, joka ilmeisestikkin oli ollut ylittämässä tietä.

      Tarinan opetus, jos huomaa eläimiä tiellä, ni KANNATTAA hidastaa, ja ajaa varovasti, koskaan ei tiedä onko siellä lisää, tai kääntyykä se äskönen takas.

    • 5-10 metrin päässä???

      Oletpa hidas huomaamaan asioita ja sitten sen päälle helvetin nopee jarruttaan...

      • hirviä näkyvissä

        Siis hirvet ei olleet tiellä seisomassa, vaan ylittivät tien noin 5-10m päästä jolloin tietenkin heti huomasin ne edessä päin ja aloi hidastamaan vauhtia. Ei se aina mee niin että hirvet juoksee tille just samalta kohdalta missä itse on ajamassa, onneks. En oiken ymmärtänyt tekstiäsi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      65
      1980
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1327
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1264
    4. 46
      1148
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1002
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      999
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      920
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      881
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      878
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      873
    Aihe