Satsaatteko mihinkään muuhun?

haifai

Fiathan on ainakin Suomessa melkoisen halpa perusauto. Onko teidän Fiudeilulle muuta syytä kuin, että haluatte kaikessa päästä halvalla? Onko teillä mitään rahareikää, johon pistätte rahaa enemmän kuin lähes kaikki muut?

Itselläni on myös Fiat ja syynä tähän on se, että intohimoni kohde on ihan muu kuin autoilu. Musiikki on lähellä sydäntäni ja hifilaitteistoni onkin kalliimpi kuin autoni. Mielestäni esim. kymppitonni sekä autoon että kotihifiin antaa enemmän kuin kakskymppiä perusfolkkariin. Mitenkäs teillä muilla?

11

1203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Punto II

      Itse ostin juuri 200€:n tennarit.

    • Tietokoneisiin ja tietokoneohjelmiin on mennyt viimeisen 20 vuoden aikana enemmän rahaa kuin autoihin, vaikka edellinen autonikin oli Saab. Esim. 1990-luvulla ostamani 100 megatavun ulkoinen kovalevy maksoi 5300 mk (890 euroa). Nyt voi saada 100 gigatavun levyn melkein kymmenesosalla siitä hinnasta.

    • eki

      Ostan vain ja ainoastaan sellaisia tuotteita, joissa on hinta-laatusuhde kohdallaan, ja tämän vuoksi päädyin autoa vaihtaessani Stiloon. Toki olisin voinut maksaa 10 tuhatta euroa enemmän esimerkiksi Golfista, mutta siltikään mikään ei olisi ollut merkittävästi sen paremmin, joten miksi turhaan hukata rahoja.
      En muutenkaan osta kalleimpia huipputuotteita, vaan pidän järjen mukana hankinnoissa koska on hemmetin tyhmää maksaa liikaa jostakin jos tulee ihan hyvin toimeen edullisemmalla tuotteella, joka tarjoaa suurinpiirtein samat ominaisuudet.

    • -KN-

      Itsellä on intohimona italialaiset autot, mutta rahat on sijoitettu aika pitkälti asuntoon. Koska raha ei ainakaan minulle kasva puussa, joten jouduin tyytymään halvempaan italialaiseen ja sijoitin isommat rahat asuntoon. Ostin autoksi Fiat Stilon. Halusin hyvän vastineen rahoilleni ja en halunnut maksaa merkistä ylimääräistä. Olen ollut autoon enemmän kuin tyytyväinen ja se on tarjonnut hyvän vastineen rahoille.

    • Kemu69

      Heti kun joku autovalmistaja pystyy tarjoamaan samat ominaisuudet samaan hintaan olen valmis kokeilemaan.

      Ei tässä elämässä koskaan halvalla pääse. Perhe, pari uutta Stiloa, pari harrasteajoneuvoa, talo, kesämökki, vene, matkailu ja muutenkin mukava elämä vie lompsasta sievoisen summan.

      Kaikken hauskinta tässä on se kun kaikki luulee persaukiseksi luuseriksi kun kurvaa paikalle Fiatilla. Antaa niiden luulla, ehkä se saa heidät hyvälle mielelle ja kohottaa heidän itsetuntoaan.

      • makaroonimaan auto

        Samat sanat voin allekirjoittaa kuin Kemu. On minullakin perhe, iso talo, kaikki tarpeellinen mitä olen halunnut hankkia ja jää rahaa vähän säästöönkin. Silti ajan uudella MW:llä koska en halunnut maksaa mistään turhasta vaan hinta/laatu ratkaisi. Olisinko onnellisempi ja hoituisiko omat pienehköt ajoni, Keskisen reissut ja sen semmoiset paremmin autolla, jonka maskissa olisi neljä rengasta tai tähti? Tuskimpa. Eikä toi Stilo nyt niin huono autokaan ole......Ei ne suuret tulot vaan pienet menot.


    • heikki

      Olen kuluttamisessani laatutietoinen, ja minäkin laitan rahaa hifiin, vaatteisiin, ulkomaanmatkoihin, tietotekniikkaan, ulkona syömiseen ja sen sellaiseen. Ja näissä asioissa satsaan nimenomaan laatuun. Mielestäni autoiluun investoiminen ei ylipäätään ole järkevää, mutta jos valitsee autoilun, Fiat on oikein tyylikäs ja laadukas auto hintaisekseen silloin, kun autoilua ei ota yhdeksi kulutuksensa painopistealueista. Olen akateeminen mies ja tulotasoni on sangen hyvä, mutta ei kuitenkaan niin korkea, että minulla olisi vara hankkia kaiken muun kulutukseni lisäksi tavallista kalliimpi auto, koska se söisi varoja muusta antoisammasta laadukkaasta kuluttamisesta. Ja täytyyhän tässä kylmässä maassa asuakin ja ylläpitää perheen arkimenoja. Missään nimessä en tinkisi muusta laatukuluttamisestani autoilun hyväksi. Fiatit ovat muuten mielestäni laatuautoja hintaluokassaan. Isompi raha ei mielestäni antaisi mitään sellaista paremmuutta Fiatiin (tai mihin tahansa muuhun saman hintaluokan autoon) verrattuna, että haluaisin siitä maksaa, vaikka olisi mahdollsuuskin. Mutta kukin tekee omat valintansa.

    • sitä

      autoonkin vähän enemmän meni kuin kymppi kun uuden Stilo MW:en ostin, mutta niinkuin pari edellistäkin totesi, että kyllä tässä samalla maksetaan omakotitaloa ja elätetään viisihenkistä perhettä.
      Kotihifikin on kunnossa ja rahat riittää.
      Auto vastaa laadultaan hintaansa, ja se on tärkeintä tässä vaiheessa.

    • 15kuusi

      Hienoja vastauksia tässä ketjussa. Itse en ymmärrä Fiatin vähättelyä, minustakin se on ihan asiallinen peli. Viime aikoina ovat vain yrittäneet saksalaistaa sitä liikaa (mm. Stilon muotoilu). Fiatin omistajat vaikuttavat täysipäisiltä ihmisiltä!

    • kalaan

      minäkin uudehkolla MW:llä ajelen että rahat riittävät niin etelänmatkailuun kuin kalareissuihin Norjan tuntureille. Kannattaa ostaa edullista niin jää rahaa intohimoisiin harrastuksiin.

      • järki peli

        itselläni myös kohta uusi fiat punto (perusmalli), halpa auto joka kulkee höyryillä ja ajaa asiansa.tarvitsen autoa työssäni, muuten en omistaisi autoa laisinkaan. oma harrastukseni on moottoripyörät,satsaan rahojani enemmän niihin (kalliit vakuutukset,ajovarusteet,huollot/varaosat ym..)ja ajeleminenkaan ei ole ilmaista.fiatiin sain järkevän/pienen kuukausierän ja pienen koron joten edelliseen vw:hen verrattuna,rahaa jää nyt enemmän muuhun!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      121
      2960
    2. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      54
      2253
    3. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      55
      2181
    4. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      32
      2094
    5. Miksi rikkaiden pitäisi

      maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
      Maailman menoa
      192
      1549
    6. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      61
      1439
    7. Sun kannattais nainen yrittää edes ehostaa

      ittees ja olla tyylikkäämpi. Oot kuin navettapiika. Ei millään pahalla. 😃 Mieheltä
      Ikävä
      121
      1382
    8. Kuvaile kaivattusi luonnetta

      Millaista ihmistä kaipaat?
      Ikävä
      57
      1319
    9. Muistatko? Juha Mieto täräytti Farmilla suorat sanat - Nyt hiihtäjälegenda uudelleen tosi-tv:ssä!

      Näinköhän Mietaalle käy Miina Äkkijyrkän kohtalo… Edellisellä Farmi-kaudella Mietaa teki ns. miesten töitä ahkerasti, pä
      Tv-sarjat
      8
      1143
    10. Melankolian kosketus

      Olet ihana enkä saa sinua öisinkään mielestäni; olet se nouseva aurinko joka minua valvottaa. Rintaani pakottaa ja silmi
      Ikävä
      59
      1053
    Aihe